Отговори
# 15
Не съм сигурна дали си даваш сметка какво означава да отглеждаш дете дори и с подкрепата на партньор, а какво остава сама.
Вероятно си в момент на отчаяние, но според мен може да изчакаш още някоя година нещата да се случат естествено.
Като жена минала през повече от една инвитро процедура, мога да ти кажа, че това е не лек път. Не си го причинявай без нужда.

# 16
  • По света и у нас
На 30 си идеална да забременееш.
Не си играй с огъня да чакаш 10 години. Ако бях на теб бих си забременяла от този мъж ако го харесвам. Пък той ако избяга, все едно си забременяла инвитро - хубавото е, че този си го виждала и го знаеш, а иначе може да са ти дали сперма от някакъв грозник.  Бъди готова да си гледаш бебо сама, но този може пък да остане при теб… Освен това е много по- евтино така. В БГ май е 15000лв за процедура или няколко процедури…

# 17
Няма да ти казвам колко си млада на 30, защото не е точно така. 30 е една хубава, зряла възраст, хем ти си си събрала акъла, хем тялото ти не е почнало още да се разпада.
30 е чудесна възраст да започнеш да се оглеждаш как да стане тази работа с имането на дете. Това обаче не значи да притискаш на втория месец всеки, който се завърти покрай теб. На 30 повечето момци, които наистина са искали деца, са се оженили и обебили отдавна. Другите в голямата си част си лалат, най-много да те забременят и да се сетят внезапно, че искат раздяла.
Сега правя 35 и съм на същия етап - не срещам мъж, от когото хем да се впечатля, хем и той да иска връзка, брак и деца. Не съм с някакво особено силно майчинско чувство, не припадам по бебчита, не смятам, че раждането е абсолютният успех в живота на една жена, но пък честно казано ми се иска да съм майка.
Накратко моят отговор е - да, пробвай, но не от днес за утре.
А, още нещо - тук ще ти обясняват как дори с дете, ако някой те иска, ще бъде с теб - и с това не съм съгласна. От гледна точка - единият вариант е да те иска само за секс, другият вариант е да е някакъв тип, дето пък ти не би го поискала и като мома.

# 18
Има много жени с втори мъж и дете от друг преди това. За жените не е толкова трудно, но има много мъже дето никоя ги не взима, някои дори с добра визия, професия...

# 19
Аз бих предложила усреднен вариант. Аз какво бих направила (също съм на 30) ако бях на твое място. Отивам на консултация с АГ, преглед, изследвания, за да видя че имам резерв и съм здрава. Евентуално: замразЯване на яйцеклетка.
После ако всичко е ок с изследванията си давам 1 год, 1 год и половина за намиране на половинка, която да харесвам (или оставам със сегашната). През този период не мисля за деца. Давам си почивка като си мисля, че вс е уредено и след 1,5 год ще имам детенце и това ще е факт ( с или без мъж). Така хем малко ще се разсееш, хем е по-вероятно да постигнеш повече в отношенията с мъжете. През това време гледам не се стресирам и да ям здравословно, за да не възникват здравословни проблеми.
Относно мъжете аз съм с впечатление, че мн се напрягат като трябва да правят деца, дори и женените от години, сами искащи това. Знам за 2 случая на женени мъже, искащи деца, които се дразнят и се дърпат като жената им каже че е в овулация и трябва да се действа. Чувстват се притиснати. Човек трябва мн внимателно да действа.

# 20
Това, че момъкът е на 24, не значи, че затова не иска дете. Нашите кумове са със същата разлика, кумът е 6г по-млад от кумата и обратно на твоя случай, тя все още не иска дете.
Мисля, че едно дете расте най-добре в семейство, така че в твоя случай вариантът със замразяване на яйцеклетка е препоръчителен. Не се фокусирай само върху бебето. Ако обичаш мъжа, с когото си в момента, дай му време. Може пък да поиска. Изобщо, за 4месеца, връзка трудно се развива до етап, в който и двамата ще искате дете. Ако той наистина те обича, ще поиска.
Тъй де, не си престаряла, дай време и на връзката и на себе си. Да отглеждаш сама дете, означава да нямаш никакво време за себе си. Имам помощта на мъжа ми, на майка ми и пак нямам време, ако бях сама, не бих си го причинила.
Успех, каквото и да решиш Simple Smile

# 21
Какви са тия драми на по 24-30г Simple Smile
Нищо не е толкова спешно.
Аз на 24г не бих имала дете колкото и да ми се иска и да съм готова Simple Smile

# 22
Авторката не е влизала откакто е пуснала темата, все й е тая. Напоследък много такива кухи теми, пуснати кой знае защо...

# 23
Аз на 24г не бих имала дете колкото и да ми се иска и да съм готова Simple Smile
Авторката е на 30.
На 24 време колкото щеш, на 30 вече не.

# 24
Никоя жена не става по-фертилна с времето. Мисля, че всички го осмисляме и осъзнаваме този простичък биологичен факт. Но понеже не сме животни в разплоден комплекс, цялата работа има и други аспекти.
Авторката чисто човешки мога да я разбера, че желае партньор и дете - това са много нормални, много мили неща. Но подхождането към това от позиция на отчаяние рядко, много рядко е добра стратегия. Хората не обичат някой, който от километри му личи, че те третира като последен влак, на който на всяка цена иска да се качи. Авторката да помисли и да прецени дали така не саботира сама себе си. Защо смяташ, че на 30 книгата се е затворила, шансовете са изчерпани и изборът е или сама и бездетна, или ин витро незабавно? Има още много сценарии, които можеш да изпробваш.

# 25
Въпросните 30 са сериозна психологическа граница за повечето жени според мен.
Най-често на една връзка и трябват поне едно 2-3 години, за да узрее до момента "дете".
Като си на 30, нямаш сигурен партньор и не знаеш кога ще го намериш, математиката става тревожна.
Аз вече наближавам 35 и започват да ме хващат лудите, че ако искаме втори наследник нямаме много време. Не е тайна, че фертилитетът не жените започва да пада с по-сериозен темп след тази възраст.

# 26
И аз разбирам авторката, но нека да се опита да си представи обратната ситуация - тя на 24, мъжът на 30 я притиска за дете само след 4 месеца заедно. Това е никакво време за опознаване, за заживяване заедно, камо ли да решиш, че с този човек искаш дете. Знам, че и такива случаи има, разбира се, но се съмнявам да е масово.
Лесно е да го кажа като имам вече дете, но бих изчакала с инвитрото няколко години.

# 27
Когато жената е на 30 г. мисли, че няма време и аз съм го мислила на нейната възраст, а родих на 42 г.
От моята позиция, от моя опит и преживяни моменти, бих казала, че време има. Ако до 35 г. не открие човека, нека тогава се замисли за тази крайна по мое мнение стъпка, когато липсват ясно дефинирани здравословни причини да се пристъпи към инвитро и отглеждане на дете самостоятелно.
В момента в нея говори отчаянието, а не разума.

# 28
Авторката е на 30.
На 24 време колкото щеш, на 30 вече не.

Поне още 5г ,да.

# 29
  • По света и у нас
А защо трябва да му казва изобщо на човека че искала бебета . Забременей си без да му казваш, навремето що деца са се родили като изненади. Нашето загубено поколение като започне с политическата коректност и се самозатрива.

Просто се пробвай дали можеш да забременееш, може да не можеш по нормалния начин. После му мисли за инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт