Отговори
# 105
Зрели мъже, с глас се смея Grinning 17 години се разправям с такива зрели мъже. Те щото много стават тези зрелите. Повече шанс има, ако изчака този младия.
И аз намирам за малко нагло хора, които са (се) излъгали рано да се бракуват с някого и вече мислят колко му разбират на живота, да дават акъл и да обясняват за вярване на онези, които все попадат на прости тъпкачи. Защото, повярвайте, има страшно много хора, мъже конкретно, които искат само да пукат, никакво обвързване, никакви бебета. А нещастно омъжените жени-слугини са съвсем друг случай.

# 106
Защо да е егоистичо, добре ще си зада въпроса така, някоя от вас би ли предпочела никога да не стане майка пред това да избере някой от тези варианти и да бъде самотна майка ? Аз лично ако трябва да избирам, бих избрала второто. Освен това аз не казвам, че ще бъда безупречна, казвам само, че се чувствам достатъчно зряла и отговорна, за да се замисля вече сериозно за дете и че за пръв път усещам, че го искам съвсем осъзнато. Освен това както Нарцùса написа наистина се възхищавам на хора, които на толкова ранен етап от живота си са се намерили с половинките си и са създали семейства, но не при всеки се случва по подобен начин. И наистина страшно много мъже не искат да ги ангажираш и занимаваш с нищо и когато им заговориш за семейство и дете, бягат с 200. Да, съгласна съм, че е най-добре едно дете да расте с двама родители, но ако нямам възможността да намеря качествен мъж в живота си, по-скоро бих избрала да отгледам дете сама. Да, ннаясно съм, че някой ден ще трябва да обясня на това дете, че няма баща и за избора, който съм направила, но много по-лесно ще обясня това, отколкото това, че бащата се е изплашил и е избягал...

По-егоистично нещо скоро не бях чела. Мисля, че ти е рано още за тази крачка. Най-добре е едно дете да се отглежда от двама родители и да расте в здрава семейна среда. Съзнателно да забременееш от някого и да си вземеш детето, означава че ти няма дори да дадеш шанс на това дете да има двама родители. Да не говорим, че този "баща" също е човек с чувства и емоции. Той в началото може да се съгласи да е само донор, но по-късно да поиска да присъства в живота на детето си. Не знам защо масово жените смятат, че само майката има чувства и желание да е до детето си, сякаш бащата не е наравно родител. Да не говорим и от юридическа гледна точка, че този "донор" има пълното право да припознае детето си и да има лични контакти с него. И не слушай самотните майки как бащите за нищо не ставали, как не се интересували от децата си и т.н. Много повече са нормалните семейства, в които бащата си е баща и се интересува от децата си.

И повярвай ми, не знаеш нищо за отглеждането и възпитанието на едно дете докато не станеш майка. Така че не бъди толкова самоуверена, че ти ще си безупречна. Напротив, тепърва ще имаш много трудности и затова е най-добре да сте двама и да се подкрепяте в трудните моменти.

Вместо да стоиш с този дечко, по-скоро се ориентирай към по-зрял мъж. Проблемът явно е в теб, че попадаш на неподходящ тип мъже, а не че всички са такива. Просто си промени средата и критериите за мъж и ще видиш, че ще се появи някой подходящ за теб. И пак ти казвам, мъжете истински узряват за семейство след 30-35. Успех!

# 107
Zahirfff, а готова ли си това дете да не е само твое?
Защото, както са обяснили, бащата може да предяви претенции към него, което значи, че и той ще има право да го вижда, възпитава, ръководи и тнт.
Не знам как ще стане това, някой мъж да се съгласи да ти направи дете с идеята, че след това ти ще си го вземеш и ще си го гледаш сама. Това майче само във филмите съм го виждала.

# 108
А как виждаш личния си, интимен живот след като имаш (сама) дете? Ако кажеш, че нямаш нужда от мъж, бих те посъветвал да се размислиш малко върху себе си и не смяташ ли това дете да компенсира самотата ти. Едно дете се ражда с любов, и е жалко, когато го използват, за да запълни нечия празнота.
Аз срещнах мъжа си, когато бях на 30. Оженихме се след 6месеца, детето се роди след още толкова. Късно го срещнах, но не съжалявам че съм чакала.

Пак ще попитам - детето ти каква функция ще има, защото от прочетеното, малко се изплаших...

# 109
Защото, повярвайте, има страшно много хора, мъже конкретно, които искат само да пукат, никакво обвързване, никакви бебета. А нещастно омъжените жени-слугини са съвсем друг случай.

Не страшно много, а всички мъже са така до определена възраст. Но по някое време им идва умът в главата и решават, че е време и почват да се оглеждат. Някога това беше към 30-така, днес май е след 35.

# 110
Тя ще си получи детето, докато има биологична възможност за това, а после ще продължи да търси мъжа, с който ще се чувства добре. Има вероятност да го намери. Съвсем реална. Реална е и възможността мъжа да я приеме и отглежда детето й и да изпълнява функциите на баща. И това се случва не само по филмите.

# 111
Защото, повярвайте, има страшно много хора, мъже конкретно, които искат само да пукат, никакво обвързване, никакви бебета.

Не страшно много, а всички мъже са така до определена възраст. Но по някое време им идва умът в главата и решават, че е време и почват да се оглеждат. Някога това беше към 30-така, днес май е след 35.
Не съм видяла абсолютно никаква разлика при мъже н 25-30-35-40+. Повечето жени искаме деца, така че кой да е мъж, ако е искал да се ожени и има деца - изборът е изключително широк. Дори за глуповатите пияндета - общи работници на МРЗ може да се намери опашка желаещи, въпреки че по принцип са избягвана партия.

# 112
Има разлика при мъжете на различни възрасти и то голяма, особено що се касае до създаване на семейство. Може да е най-свестния човек и мъж, но докато не е узрял достатъчно за тази идея, отношението му към  създаване на дете не е много положително. Особено в днешно време докъм 30 са си дечковци още. Затова и най-често мъжете вече създават семейства след 30. Има и много, които го правят и към 35-40. Докато жените узряват за тази идея малко по-рано. Така че за жена в днешно време е най-често срещан диапазона 25-35, докато при мъжете е 30-40.

# 113
Голяма глупост е това, че е егоистично да родиш дете без да имаш мъж до себе си. Колко майки сами си гледат децата по най- различни причини и с трайно абдикирал мъж, или липсващ такъв. Не знаеш какво те чака в живота, тъй че малко смирение не е излишно.

# 114
Това звучи доста претенциозно. Значи жените масово са препълнени с разум и сериозни намерения още от 20-25 годишни. Трудно ще намериш някоя, която се захласва по самонадеян пуяк. Малко иронично е точно в темата с подобна много "сериозна" авторка.

# 115
Голяма глупост е това, че е егоистично да родиш дете без да имаш мъж до себе си. Колко майки сами си гледат децата по най- различни причини и с трайно абдикирал мъж, или липсващ такъв. Не знаеш какво те чака в живота, тъй че малко смирение не е излишно.
Егоистично е, в смисъл че едно дете има нужда И от баща. На 30 г има много време да си намери мъж, вместо да се впуска в отчаяни опити да става самотна майка и да обрича и себе си, и детето си. Има такива-да, но повечето не са станали такива по собствен избор, а обикновено имат тежка съдба и децата им страдат. Едно дете има нужда да расте в среда на любов и взаимопомощ , за да има модел на подражание за вбъдеще, когато гради собственото си свмесйство. Така или иначе авторката вече каза че ще изчака и ще опита по нормалния начин. Успех!

# 116
Има огромна разлика да стигнеш дотам да си гледаш детето сама по стечение на обстоятелствата и това отначало да се обречеш на самотно майчинство. Всички майки, разделени с бащите на децата си, са тръгнали с нагласата да градят семейство с този мъж. В една немалка част от случаите, бащите си имат контакт с децата си, така че се поддържа връзката и с бащата. Докато авторката смята, че е съвсем нормално да забременее от някой и да си вземе детето да го гледа сама, т.е. този някой да играе ролята само на донор, а не и на баща. Мисля, че всеки може да направи разлика между двете. И както Aminka каза, на тези жени, принудени да гледат сами децата си, не им е никак лесно и самите деца също страдат. Т.е. това че на някого му се налага да го прави, не значи, че е нещо, което е нормално съзнателно да бъде направено като избор.

На 30 години авторката трябва да се ориентира към подходящ евентуален партньор за създаване на семейство, а не да се чуди от кой и как да забременее. Не ми се вижда никак добра идея това, че със сегашния си приятел не се пазят, а той не иска все още деца. Несериозно е да се опитваш да забременееш от все още незрял мъж, който не изявява желание за семейство и деца. После такива проблеми може да й дойдат до главата, че да съжалява много.

# 117
Аз станах ‘самотна’ майка на 33 години. Кавичките са много важни.

Нито съдбата ми е тежка, нито с детето страдаме, ама щом казвате, че сме нещастни, така да бъде.

Всеки трябва да взема решенията за себе си. И да си носи последиците, разбира се. И все пак, съмнявам се, че някоя жена, съзнателно заченала от донор (например аз плюс още 3-4, които лично познавам), го правим с идеята, че ще осакатим децата си. Ами не ги осакатяваме - децата ни са щастливи и не смятам, че им липсва баща. Трудно може да ти липсва нещо, което никога не си имал.

# 118
На 30 смятам, че й е рано още. Но ако си вече на 38, 39, 40+? Тогава пак ли е толкова егоистично? Да се отрече една жена от това да има дете, просто защото не е срещнала подходящ човек, който да поиска семейство с нея?

# 119
Като се разведох дъщерята беше на 5 години. В следващите десетина години баща й не проявяваше никакъв интерес към нея, нови емоции, ново семейство... Не съм се сърдила, прецених си, че такава по- добре. Ами не сме нещастни, нито увредени, нито комплексирани. Ама ако някой твърди обратното, негова си работа.

Общи условия

Активация на акаунт