Безсъние

• 53 317
  • 652
  •   1
Отговори
# 195
Другото, което си мисля е, че на 30 години имам такива проблеми, какво ще стане като стана на 40 - ножа ли ще трябва да си тегля. В никакъв случай не бих пила хипнотици, за мен това ще е смъртна присъда, цял живот на хапчета, по - добре да се мъча...
Това ти е най-малкия проблем, че ще си на хапчета цял живот....Такива хора са много, например, хората с високо кръвно налягане и други. Нима спират лекарствата? Аз съм на лекарства по зелена рецепта от 27-годишна възраст.... Важно ми е да се чувствам добре, макар и на хапчета.... Никой от нас не иска да ги пие...А за неразбиране от страната на лекари, на хора около нас, писахме в тази тема.... Хората ми казват, че нищо не правя и не съм уморена и затова не спя...А ако се наблъскам цял ден на работа или вкъщи, то уж ще заспя те така както стоя....Laughing Хората не са патили и не знаят, какво е. Но при мен с психиатрите е обратно. Дават нещо много силно.... Силно или не, но ми изписаха скоро наред с моите хапове и Валдексан....Като го изпих, стана нещо страшно - един световъртеж, който не ми даваше да повдигна главата от възглавница и така ме приспа непробудно... Та от тази гледна точка направо се страхувам от психиатри.

# 196
Тук в Германия изписват основно Миртазапин/Мирталих/ за безсъние. Даже имам рецепта, но не съм го взела. Моя приятелка го пие също, и докато разбере,че изписаната доза ѝ е твърде висока, ходеше като пребита. На четвъртинка всичко си дойде на мястото. Чета за лекарството добри неща, поне не прави тромбози като деанксита. Но едно безсъние е много по-пагубно от точната доза хапче.

# 197
Чудех се алтернативната медицина дали би повлияла.. като иглотерапия у хомеопатия примерно. Бих пробвала това преди да прибяхвам до наркотичните. Даже в църква ходих и киприянови молитви ми четоха Grinning Grinning Съвсем откачих с това безсъние... Иначе и аз съм много претенциозна откъм среда за сън, още от малка ми пречат часовници и хъркане... Сега заради съвсем нелепа случка си разбих съня и не иска вече месец и половина да се възстанови, ще умра от яд!!

# 198
Starrr, правих иглотерапия, физиотерапия, правих електрофореза с бром на вратни жили за успокоение и не ми помогнаха.

# 199
Starrr, правих иглотерапия, физиотерапия, правих електрофореза с бром на вратни жили за успокоение и не ми помогнаха.

Тук из бг мама-та четох за разни дами, на които е помогнало, явно при всеки е индивидуално. Иначе аз имах много тежко безсъние на 20 години, цяла година ме държа, сега след 10 години пак се обади, а мислех, че съм се отървала от тази прокоба,  явно съм предразположена. Страхувам се много, момичета. Много...

# 200
В много случаи е наследствено, а и типът характер е от значение. Аз май само като малко дете съм имала здрав сън. Всеки шум, впечатление/дори радостно/, превъзбуда, преумора ме карат да будувам. Вече приех, че така ще бъде. Две нощи спя лошо или почти никак, на третата заспивам и спя почти пълноценно.

# 201
Да, според мен тип характер, чувствителност, впечатлителсност, нервна система. Жалко е, че чувствителните и ранимите хора, които са най-добри и състрадателни, имат такива проблеми.

# 202
В много случаи е наследствено, а и типът характер е от значение. Аз май само като малко дете съм имала здрав сън. Всеки шум, впечатление/дори радостно/, превъзбуда, преумора ме карат да будувам. Вече приех, че така ще бъде. Две нощи спя лошо или почти никак, на третата заспивам и спя почти пълноценно.

Споделям и аз подобно мнение и поведение....Като малка, спях като пън бих казала. Дори наште ми се подиграваха, как не могат да ме събудят.
Но, към пубертета, при изпити, особено при тях започнах да се треса и да не мога да заспивам. Аз имам проблем само с фазата на заспиване.
След това унивеситети, защити и тн същия стрес,разбрах и го проех, че цял живот ще съм така.
При всяка емоция . сватба, развод, скандал, проблеми в семейството, тревожност, смърт, бебе, правене на бебе или неуспех при правене на бебе, изпускане на самолета, предателство от някой приятел, обида, изнервеност, страхотна изненада за рождения ден и тн  се развълнувам страшно и край със съня.
Боря се с какво ли не. Но не помага.
Какво ли не съм правила - не става. Просто е на периоди, със силен интензитет и после има някаква фаза, която се успокоявам.
После пак се започва порочния кръг и така.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 19:29 от BlackCat12

# 203

Споделям и аз подобно мнение и поведение....Като малка, спях като пън бих казала. Дори наште ми се подиграваха, как не могат да ме събудят.
Но, към пубертета, при изпити, особено при тях започнах да се треса и да не мога да заспивам. Аз има проблем само с фазата на заспиване.
След това разбрах и го проех, че цял живот ще съм така.
При всяка емоция . сватба, развод, скандал, проблеми в семейството, тревожност, смърт, бебе, правене на бебе или неуспех при правене на бебе, изпускане на самолета, предателство от някой приятел, обида, изнервеност, страхотна изненада за рождения ден и тн  се развълнувам страшно и край със съня.
Боря се с какво ли не. Но не помага.
Какво ли не съм правила - не става. Просто е на периоди, със силен интензитет и после има някаква фаза, която се успокоявам.
После пак се започва порочния кръг и така.

Медикаменти приемате ли?

# 204
Пила съм зопиклон да. В най-стресиращите моменти в живота ми, особено когато някой си е отивал по драматичен начин от близките ми или нещо подобно ме е изкарвало извън равновесие. Или когато животинката ми почина. Или при лоши диагнози.
Но повече от месец не. Като значително по-млада прехвърлих на един два пъти единия месец и видях, че откачането от това лекарство е ужасно мъчително.
Сега, имам за всеки случай, но страня от него.
Ако изтреща го взимам.
Но, всекидневно съм с мелатонин, чаяйове от маточина и какво ли не само и само да успея да заспя. Както казах - тази битка е нестихваща и понякога се получава, понякога не - зависи от периодите през, които преминавам.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 23:46 от BlackCat12

# 205
  • Швейцария
Само аз ли пия Зопиклона от 20 години...И антипсихотик пия, нищо не помага. Преди проблемът ми беше да заспя, а сега ако успея, се будя непрекъснато. Чувствам се толкова изтощена. Мелатонин, Редормин, Атаракс, какво ли не пия и нищо. Скапана нервна система, как искам да съм като другите и да не ми пука. И аз от най-малкото съм в шок и ужас и не спя. Дали позитивно или негативно, няма значение.

# 206
Аз също съм пила доста химия за сън. Атаракс  и Неуролакс ми действаха добре, но имат страничен ефект - задръжка на урина, който се прояви при мен и беше много гадно. Ходи ти се по малка нужда, но не можеш.

# 207
Само аз ли пия Зопиклона от 20 години...И антипсихотик пия, нищо не помага. Преди проблемът ми беше да заспя, а сега ако успея, се будя непрекъснато. Чувствам се толкова изтощена. Мелатонин, Редормин, Атаракс, какво ли не пия и нищо. Скапана нервна система, как искам да съм като другите и да не ми пука. И аз от най-малкото съм в шок и ужас и не спя. Дали позитивно или негативно, няма значение.

Как започна вашето безсъние, че се стигна до тук.... изведнъж ли започна всичко, не сте ли опитвали по-леки лекарства?

# 208
  • Швейцария
Oпитвала съм всичко. От чайчета до акупунктура. Докато се стигна до там от изтощение да не мога да стана. Винаги съм имала проблеми със съня, но през последните години се влоши доста. Започна се от депресия и тревожност, паник атаки. То всичко е свързано. Тревожността се засилва нощем и не спя. През деня спя с химията, но зле. Не мога да пътувам, да работя, имам хронична умора. То това не е живот, ама каквото такова. Психиатрите отдавна са вдигнали ръце, дават ми рецептите и това е.
Аз съм писала в темата, че има ново лекарство за дългосрочно лечение на безсъние. Аз го пробвах, но получих криза, вероятно от рязкото спиране на Зопиклона изпаднах в абстиненция. Поне аз така си го обяснявам. Това лекарство го няма още в България, но ако имате познати в чужбина, тук го има. От него не се получава зависимост и може да се ползва постоянно. Действа на орексиновите рецептори. Но е скъпо.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 21:11 от JennyBG

# 209
Извинявайте, но имам въпрос, от обща култура бих искала да разбера какво наричате абстинеция, по-точно да се изразя - как сте я изживяла вие ?
На терория всеки знае и е чел какво е абстинеция, но бих искала да разбера, какво е почувствал човек, който я е изживял ?

Също така, казвате, че сте спряла Зопиклона и заради спирането му, сте получила тази криза. Но Зопиклон не се спира така, всеки го знае това. Спира се по схема и тази схема може да трае доста дълго време.
Благодаря

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 23:48 от BlackCat12

Общи условия

Активация на акаунт