Безсъние

• 53 458
  • 654
  •   1
Отговори
# 210
  • Швейцария
Да, обаче моята лекарка реши, че новото лекарство ще замести Зопиклона, което не е никак логично, защото то действа на съвсем други рецептори. Тя после каза, че е сгрешила. А какво почувствах... ами много силни паник атаки, повръщане, разстройство, не можех да дишам, плачех без да спра, треперех. Толкова силен смъртен страх никога не бях преживявала. Аз си го обяснявам като абстиненция, защото от самото лекарство не е възможно да се случи. Оправих се с 1.5 Лоразепам и 2 Зопиклона (извиках лекар).

# 211
Да, обаче моята лекарка реши, че новото лекарство ще замести Зопиклона, което не е никак логично, защото то действа на съвсем други рецептори. Тя после каза, че е сгрешила. А какво почувствах... ами много силни паник атаки, повръщане, разстройство, не можех да дишам, плачех без да спра, треперех. Толкова силен смъртен страх никога не бях преживявала. Аз си го обяснявам като абстиненция, защото от самото лекарство не е възможно да се случи. Оправих се с 1.5 Лоразепам и 2 Зопиклона (извиках лекар).

Хлорпротиксен може да измести зопиклона, но не изведнъж, а за месеци. Намаляваме го с 1/4, после пак с 1/4 до спиране. Така се получи при мен преди няколко години, но за съжаление преди месец пак се върнах към него.

# 212
  • Швейцария
Към Зопиклона ли се върна? А защо?

# 213
Безсънието, както сега и задна хрема, а и други здравословни проблеми предизвикват ми паническите атаки..... Аз много се страхувам от тях. Паник-атаките за мен е най-страшното нещо. Аз имам при тях усет, че умирам. Много е страшно и не мога да го опиша.... Разбирам те напълно относно всичко, което пишеш.

# 214
/quote]
Паник-атаките за мен е най-страшното нещо. Аз имам при тях усет, че умирам.
[/quote]

Ами дефиницията на паник атаките са именно това - чувство за умиране. Това е най-големият имитатор на инфаркт например и е описано по всички учебници...

Трябва да се справите по друг начин с тях, не само с лекарства. Ще трябва да се опитате да изморявате организма си по друг начин, било то с разходки, с излизане навън, сред природата или да насочите вниманието си просто към друго нещо....

Аз имах преди 5-6 години няколко кризи на паник атаки, за първи път. Това се случи , след като разбрах за изключително лоша диагноза на баща ми. Всичко ми се срина. Спомям си, че бях излезнала да пуша ( тогава пушех ) на балкона, нито ми е било гадно, нито ми е бил лошо нищо. Нито съм станала рязко. Просто в момента, в който влезнах в хола от балкона, всичко стана за секунди. Така ми прилоша, че щях да повърна, някаква зверска сила / товар се стовари върху главата ми, завъртя ми се свят, запищяха ми ушите, появиха се някакви мравучкания по ръцете и като вълни ледени по цялото ми тяло. Станах лед студена. Ледена. Свлякох се на земята, защото мислех, че умирам.

След тази случка, отидох на лекар, защото такова нещо никога не ми се беше случвало и той ми обясни, че съм получила паник атака. Но, че не е нещо тежко. Че е временно. Попита ме, дали съм подложена на силен стрес, аз обясних, за ситуацията с баща ми. За това, че много страдам, че ми е супер зле, че не мога да приема това нещо и тн. Оттогава се появиха и моите и тревожности и всякакви там състояния, които ме побъркваха и не ми даваха мира.

После още един-два пъти, но съм изчела стотици страници по тази тема. Има си техники на лягане и веднага се ляга настрани,имаше и нещо за сядане на стол ??? Трябва да си го проучите това. Но най-важното, е че в този момент, трябв ада си кажете Аз получавам паник атака - ще мине.

Но, го преборих. Не знам как ?

За Зопиклона, съм шокирана, как лекар ви е го е спрял така рязко. Това е подсъдимо....Виждам, че пишете, че живеете в Швейцария, аз съм шокирана от тези почти немци, да спрат рязко спиране на такова силно лекарство....

Новото, действа ли ?

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 00:05 от BlackCat12

# 215
Към Зопиклона ли се върна? А защо?

Заради сериозно влошаване на съня ми. Преди 3месеца си замина майка.......

Сега горе-долу спя с 2т. хлорпротиксен, 1т. диазепам, 1т. зопиклон и 1/2т. геродорм. Понякога даже с този коктейл не мога да заспя до 4 или 5часа! Вместо да се унасям в сън треперя от нерви!

Невроложката още през пролетта ми изписа атаракс по 1т. сутрин и вечер, но от него нямах никаква полза и го спрях.

# 216
  • Швейцария
Съболезнования, мила. Много е тежко. Прегръщам те виртуално Flowers Four Leaf CloverFlowers Rose

# 217
vl , така ги комбинират тези лекарства, за да засилят действието им.
BlackCat12, сега имам тежка паник-атака заради задна хрема....Една лепкава слуз стича към трахеята от носа и това ме вкарва в страх от задушаване и смърт.... Не мога да се отърва от тази задна хрема. Тя ми провокира страшни паник-атаки. А то си е за страх....., нещо да ти се стича към дихателно гърло... Не мога и нея да излекувам. Никой не знае, откъде идва...

# 218
Ми, на психическа основа е...Опитай да си преместиш мисленето на друго място. Тоест да не мислиш само за това. В момента, в който те връхлети някаква идея, заради хремета или друго, я отклоняваш и почваш да мислиш за друго. А не да оставаш фокусирана само върху себе си и този момент.
Това е работа, трябва да работиш върху себе си , всеки ден.
Поне това е моето мнеие.

Моите съболезования ВЛ....заради тези тежки моменти, повечето сме с тревоги, безсъния и други проблеми....Съжалявам за загубата ти Sad

# 219
vl , така ги комбинират тези лекарства, за да засилят действието им.

За съжаление при мен не се получава и нищо не може да ме успокои.........Някои дни имам тремори на бицепсите например и вземам клонарекс. Като че ли помага, но за общо успокоение и той не става.......

# 220

За съжаление при мен не се получава и нищо не може да ме успокои...........
[/quote]

Вие сте в траур.....А за това само време трябва. Време. Само то.

# 221
Зопиклонът може да се спре за 10-15 дни постепенно, но може да се замени с по-мекия Ксанакс (Алпразолам).

Иначе съм чувал, уж достоверна, история за справяне с безсънието с медитации за mindfulness/ себеосъзнаване, мисъл само за тук и сега, без тревоги за минало или бъдеще. резултатите идвали след поне 2 седмици упражнения, отнемащи поне 1 час, а трябва и повече, дневно.

# 222
Зопиклонът може да се спре за 10-15 дни постепенно, но може да се замени с по-мекия Ксанакс (Алпразолам).

Зопиклон не може да се спре туко така. Спира се по схема и ако приемът е от повече от месец е изключително трудно. Нито ксанакси помагат , нито нищо. Едното е сънотворно ( хипнотик ), другото е транквилизант от фамилията на бензодиазепимите, тоест лекарство против тревожност, но не и срещу липса на сън.

По-скоро трябва да се пробва с комбианция между намалени дози от едно от силните, с по-висока доза от мелатонин и всякакви други натурални лекарства, докато човек " не излъже " мозъка.
Аз сега ще пробвам някаква добавка, която е на латински Hypericum + мелатонин да видя какво става.
Сега съм в " тих " период.
Но като стане зле, пак си преминавам към зопи и не съм ок с това. За това борбата си продължава.

# 223
...

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 18:22 от Nil desperandum!

# 224
"Той има глава за безсънието, където пише, че хората не страдат от безсъние, а страдат от мисълта, че имат безсъние. Не трябва да става фикс идея това да заспиш. Въпреки че лесно става, когато не можеш да спиш и си изтощен."

Какви глупости, нямам думи! Хората страдат и от двете неща! А какво е като не сме спали цяла нощ или сме спали с много прекъсвания?-Чувстваме се ужасно, боли ни глава, не можем да мислим и да работим!

Какви хранителни добавки при тежко безсъние??? Те са напълно непотребни! Възможно е да помогнат на хора с леко безсъние, които не са приемали силни лекарства за сън.

Общи условия

Активация на акаунт