Безсъние

• 53 348
  • 652
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Мимоза, аз доста време си откарах със сърцебиене и други неразположения, оказах се с хипофункция и хашимото.

# 166
Мимоза, аз доста време си откарах със сърцебиене и други неразположения, оказах се с хипофункция и хашимото.
Имам много от симптомите на хипофункция, но преди 2 дни правих изследвания, включително и на щитовидната жлеза, всичко е в норма. Ендокринологът каза да търся проблема другаде.
vl , днес отново дадох шанс на хлорпротексена. Изпих 1 таблетка и пулсът ми от 90 стигна 120/мин. Цял следобед се треса като лист. Не смея и да си помисля как ще се чувствам, ако изпия 2. Не е моето лекарство явно.

# 167

И аз стигнах до Хашимото засега без хипофункция, но май натам отивам. Напук на всичко обаче аз съм решила да спирам Тритикото, което от години вече ползвам заедно с половин атаракс преди сън. Това ми е комбинацията, която при мен действаше много години наред. Сега успях да намаля тритико от 150 на 75 гр. вечер, като замествам с пасифлора. Много добре ми пасна тази пасифлора, преди пиех валериана и все ми беше замаяно от нея сутрин. Но аз тежката артилерия слава богу преди години още я премахнах. Бях полудяла от зопиклона, треперех през деня от него, все не ми достигаше дозата към края и от раз за два-три дни го замених с тритико по схема от една психиатърка. И оттагава вече 8 г. някъде.

Искам да те питам, дали пиеш хормон за Хипото и помага ли ти за сън или по-скоро пречи?
Мимоза, много се радвам, че при теб са изключили проблеми със щитовидната. Това си е допълнителна пречка за съня.

# 168
А ти преди това колко време си била на зопиклон/геродорм и за какъв период успя да ги махнеш.? Доколкото разбирам така се е получило. И сега виждам, че си на геродорм, в каква доза го пиеш?

Преди 6г. Първо за няколко месеца или за година изхвърлих геродорма. После пак така и зопиклона. За съжаление тази година се върнах към геродорм отначало по половин табл., а после цяла. Когато е възможно отново ще го спра За хлорпротиксена докторката ми каза два варианта-сутрин и вечер по 1т. или вечер по 2т. С 2т. вечер спя по-добре, отколкото сутрин и вечер по 1т.

# 169
  • София

И аз стигнах до Хашимото засега без хипофункция, но май натам отивам. Напук на всичко обаче аз съм решила да спирам Тритикото, което от години вече ползвам заедно с половин атаракс преди сън. Това ми е комбинацията, която при мен действаше много години наред. Сега успях да намаля тритико от 150 на 75 гр. вечер, като замествам с пасифлора. Много добре ми пасна тази пасифлора, преди пиех валериана и все ми беше замаяно от нея сутрин. Но аз тежката артилерия слава богу преди години още я премахнах. Бях полудяла от зопиклона, треперех през деня от него, все не ми достигаше дозата към края и от раз за два-три дни го замених с тритико по схема от една психиатърка. И оттагава вече 8 г. някъде.

Искам да те питам, дали пиеш хормон за Хипото и помага ли ти за сън или по-скоро пречи?
Мимоза, много се радвам, че при теб са изключили проблеми със щитовидната. Това си е допълнителна пречка за съня.
Като ми вдигне дозата - супер, спя идеално, през деня ми е отнесено, но това е супер, защото работя в среда на идиоти и спокойствие и оправяйте се ми помагат много.
Обаче явно съвсем не работи жлезата, защото след 3 месеца съм в началото... Сега минах на течен, 100 мг, края на другия месец съм на контролни и ще видим.
Чудя се нещо с черния дроб ли да търся.
Но ей, го, 3 часа минава, сега започва да ми се доспива, но нищо не съм пила днес. Уморено ми е, но това няма значение. Вече толкова години не спя, че много отдавна не се натоварвам психически. Слушам подкасти, играя, чета. Дет се вика, примирила съм се.
Явно и епизодите на сън са само епизоди и нищо повече. Онази нощ си пих всичко, заспах след 2.

# 170
Dicewithoutnumbers, И аз съм така, някои дни няма заспиване. А ми предстои и менопауза след няколко години, там какво ще правя незнам Wink
Благодаря за инфото за хормона. Значи, ако ми дадат занапред да пия да не се притеснявам, че ще ми попречи на съня. Не, че ми се иска да стигам дотам обаче.

# 171
  • София
Тина, съчувствам ти.
Чела съм за разни неразположения като безсъние, сърцебиене. При мен е обратното - като наваксам с хормона ми е страхотно, но след 2-3 месеца пак става зле... Не знам. Абеееее, какво да кажа... Някой път ми писва, после си давам кураж. Сигурно така се полудява Joy

# 172
Здравейте!
Някой може ли да ми препоръча лекар за медицина по съня?
Чудя се за болница Токуда и медицински център Inspiro при доктор Петър Чипев. Ако някой има опит или информация за този лекар ще съм му благодарна.

# 173
Доц. Кирил Терзийски- МУ Пловдив, проф. Иван Стайков-Токуда.

# 174
Включвам се в темата и аз. Страдам от безсъние много години, но те че сънотворните не ме преспиват. Пия хлорпротиксен в комбинация с клонарекс. Нещо почна да не действа. Няколко нощи спах по 2-3 часа и сега трябва с нещо да го заменя. Бихте ли посъветвали, с какво.

# 175
Включвам се в темата и аз. Страдам от безсъние много години, но те че сънотворните не ме преспиват. Пия хлорпротиксен в комбинация с клонарекс. Нещо почна да не действа. Няколко нощи спах по 2-3 часа и сега трябва с нещо да го заменя. Бихте ли посъветвали, с какво.

Клонарекса го оставете за деня и е добре да не го употребявате постоянно.

Колко табл. хлорпротиксен вземате вечер?

Може да се опитате с геродорм или зопиклон вечер, но те са със зелена рецепта. Не вярвам алора, валериан, маточина и подобните да ви действат, щом сте стигнали дотук.

# 176
vl , професори, доценти ми изписваха шепи антидепресанти, за да оставя клонарекс, но така и не успяха. Едно хапче от 0.5 мг ме държи спокойна и ме преспиваше до 2-3 г. преди. Спах сладко с него. И после трябваше да увелича дозата му, но аз не поисках и ми включиха за сън и хлорпротиксен. Вечер пия 0.5 мг клонарекс и 15 мг хлоротиксен. Може би, му е малка дозата, не знам. Но не считам клонарекс по-коварен от АД. Пия го от 20 г., когато той беше под название «ривотрил».

# 177
И двете не са сънотворни! Сънотворни са геродорм и зопиклон. Някога имаше и дормикум......

На мен ми е изписан хлорпротиксен 2т. вечер, но вземам и от онези за сън.

АД са ужасни! Некадърниците ме тъпчеха с тях, за да ми оправят главоболието, но не се получи. Било е груба грешка. Оправи ми го хлорпротиксен.

# 178
И аз се записвам тук.Втора вечер няма сън.Пия клонарекс 0.5мг.Имам чувството,че ще полудея.Ужасно е.

# 179
То и клонарекс премахва главоболие и мигрени. Много хора пият го заради мигрени. Аз пия клонарекс 0.5 мг, хлорпротиксен вечер и може ли да взема заедно с тях и сънотворно? А всичките ли сънотворни се изписват по зелената рецепта или има някои, които мога да купя свободно?

Общи условия

Активация на акаунт