Безсъние

• 53 102
  • 640
  •   1
Отговори
# 150
Мелатонин над 1 мг. има на касите в аптека Ремедиум. Аз вземам от 3 мг. Без рецепта е, просто го няма свободно на щанда, но аптекарите го продават все още, ако попитате специално за него. Аз вземам на Natural Factors - 3 мг, този който се разтваря под езика 10-15 мин. преди сън.

# 151
Здравейте.Имам тежко безсъние от 3 месеца.Вече не издържам,нито психически,нито физически.Незнам на този свят ли съм  или на онзи .Пия мента,глог,валериан,мелатонин от 4 мг.,но не помагат.Просто не мигам и за секунда и ще се метна отнякъде Sad Имах доста стрес напоследък,нерви,тревожност и паник атаки.Някой от вас пил ли е лавандула и помага ли ви?Не искам да стигам отново до тежката артилерия(имам доста дълъг опит ),от 15 години съм с ПР Sad Но такова тежко безсъние никога не съм имала,вече не мога и да мисля Sad

# 152
Много време ходя по мъките и развих страничи заболявания от безсъние.
Разберете че лечение на това няма.
В първите няколко кризи има ремисии.Човек се отървава за период от време.След това идва следваща по дълга криза.
И това се повтаря докато не дойде последната която не си тръгва.
Няма излекуван от това.
Както казах, смъртна присъда с отложено изпълнение.
Аз лично до сега имах 3 ремисии, и от пролетта съм пак на 2-3 часа сън и това не си отива.
Предполагам е последната и колкото изкарам, а то няма да е много.
Стомах, сърце , бъбреци, всичко бавно се самоунищожава.
Това е.

# 153
Ужасно е Disappointed Relieved Имам нужда от сън , а не мога и не мога. Имам чувството,че вече мозъка ми е повреден.Все едно не съм аз, нямам съзнание за себе си Disappointed Relieved С безсънието си преча и на останалите вкъщи и ги подлудявам и тях. По принцип си страдам от безсъние,но от 3 месеца е някакъв ад.  Главата ще ми се пръсне и всичко ме боли.   Пила съм преди Ривотрил,Ремирта,Атаракс,Тритико-не са ми действали. Не издържам вече,знам ,че ме разбирате.Имам чувството,че полудявам и ми идва края Disappointed Relieved

# 154
Геродорм, зопиклон? Хлорпротиксен?

Първите две са типични приспивателни, а последното не е, но помага.

# 155
Здравейте.Имам тежко безсъние от 3 месеца.Вече не издържам,нито психически,нито физически.Незнам на този свят ли съм  или на онзи .Пия мента,глог,валериан,мелатонин от 4 мг.,но не помагат.Просто не мигам и за секунда и ще се метна отнякъде Sad Имах доста стрес напоследък,нерви,тревожност и паник атаки.Някой от вас пил ли е лавандула и помага ли ви?Не искам да стигам отново до тежката артилерия(имам доста дълъг опит ),от 15 години съм с ПР Sad Но такова тежко безсъние никога не съм имала,вече не мога и да мисля Sad

Когнитивно-поведенческата терапия се смята за най-ефективното лечение на хроничното безсъние. При нея безсънието се лекува с ... безсъние, колкото и чудно да звучи! Има литература по този въпрос, как се провежда терапията. Обикновено трае 6-8 седмици, може да се провежда и самостоятелно, но най-добре е под наблюдение на специалист. Особено важно е да се прекъсне връзката легло=безсъние, което е един вид изграден условен рефлекс. В ютюб има и клипчета на д-р Бузунов /на руски език/, специалист-сомнолог, успешно излекувал хиляди пациенти с дългогодишно безсъние и зависимости от всякакви медикаменти. Има и клипчета на английски език.
Не се отчайвайте, изход има!

# 156
Памуче, само като те чета и усещам тревожност. От всеки твой ред лъха на тревога и напрежение. Трябва ти психолог, и както ти е писала oprav когнитивно-поведенческа терапия. Каквото и да пиеш като си кълбо от нерви и напрежение няма да спиш. Хапчетата действат временно докато се успокоиш, но ако не промениш вътрешното си състояние, ще имаш нужда от все по-големи дози. Има и друго - по-чувствителен тип нервна система е свързан с безсъние. Но има начини, просто потърси адекватна помощ или чети и се интересувай. Успех!

# 157
Права си,Тина.Аз съм много чувствителна и напоследък имах наистина много стрес и  нерви и  оттам си изгубих съня напълно .Чувствам се изцедена психически и физически.Знам,че трябва да потърся психолог и вече наистина е крайно време.Благодаря за съветите Flowers Hibiscus

# 158
Аз не мисля,че на този етап психолог може да помогне.
Първо е необходима срща с  психиатър.
Той да назначи лечение и след това, когато ритъмът на сън се върне, се обърнете към психотерапевт, а не към психолог.

Добавките, които приемате, не лекуват нито паническо разстройство, нито безсъние,така,че не се бойте,че не могат да ви приспят.

# 159
  • Швейцария
Подкрепям, психиатър е специалистът в случая. Безсънието е симптом на депресия и тревожност. Добавките и билките в случая няма да помогнат, освен портмонето ти да олекне. Психотерапия да, след като се стабилизираш. Но и тя не замества лечението, то си върви паралелно.
Аз напоследък съм доволна от комбинацията Золпидем (Стилнокс) и Доксиламин (антихистамин). Не че спя супер, някои дни 6 часа, но други 10, че даже и 12 часа. Търпи се.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 23:50 от JennyBG

# 160
Памуче , звучиш ми толкова познато, все едно аз съм го писала, само че преди 15 години, когато започна и моето сериозно безсъние. От тогава съм на Зопиклон, понякога Геродорм и не съм ги спирала. Веднъж опитах да ги спра и не ми се получи. И след няколко дни без никакъв сън се върнах към тях. И така се пуснах по течението, че времето си мина и вече си мисля, че нищо и никой не може да ми помогне. Освен "безценното" зопиклонче. Което, интересно, още ми действа. Все се каня и все се спирам да посетя психиатър. Покрай всичките си други хронични заболявания, които следя периодично, само ми е до психиатър.Знам, че точното лечение почти никога не идва от първия път. Но няма начин да няма начин. Тина-2011 ти е дала прекрасни съвети. Опитай се да промениш мисленето си, елиминирай стреса покрай теб, доколкото е възможно, както и хората, които ти "образуват" нерви. Намери си друга работа, ако е нужно, която да не ти докарва стрес. Бягай далеч от всякакви дразнители. Прави нещата, които ти доставят удоволствие. Знам, че е лесно да се каже и трудно да се изпълни, но можеш да опиташ. И да посетиш психиатър, може пък да случиш на читав такъв и да напипа проблема. А, още нещо искам да ти кажа - никакво отчаяние! От безсъние не се полудява, полудява се от мислите за него. От как спрях да мисля дали спя по 2,3 или 4 часа, съм много по-добре.
Ако не си проверявала хормоните на щитовидната жлеза е хубаво да го направиш, защото понякога безсънието е свързано с това. Както да изследваш вит.Б12 и Д.
Днес бях на контролен преглед при ендокринолог. Хормоните ми са в норми и каза да търся проблемът с безсънието другаде Simple Smile Каза ми да вдигна дозата на вит.Д, който така или иначе приемам от години с почивки, и да си го пия редовно. За Зопиклон и Геродорм дори не беше чувал Simple Smile Между другото ми изписа едни билкови хапчета и каза да махам Зопиклона Simple Smile Щеше ми се да му се изсмея в лицето, че иска тежък случай като мене да лекува със билки, ама се въздържах. Не ги купих, исках първо да се запозная със съдържанието им. През годините съм пила почти всичко, което има на пазара от "леката"артилерия, и на тия смятам да дам шанс, въпреки че съм сигурна, че няма да ме приспят. Казват се Stressclean Sleep , който иска може да ги пробва. На мен ми ги изписа 1Х2 вечер преди сън.
burni и теб, моля те, горе главата! Това не е краят, защото ако беше, аз отдавна да си бях заминала Simple Smile
JennyBG ,  Тина-2011, еmma1[/b , надявам се да сте добре Flowers Hibiscus

# 161
На мен способна невроложка ми измисли хлопротиксена и с него успяхме да отстраним зопиклон и геродорм. Но от година заради напрегнатия живот върнах геродорм. Когато мога отново ще започна да го намалявам до спиране. Изброените лекарства не ми пречат да мисля, да работя и да шофирам. Докато с АД беше ужасно! Сегашната невроложка го отчете като груба грешка на своите колеги за моя случай. Спане 4-5часа е крайно недостатъчно и мен главата много пъти ме е скъсвала през целия ден след толкова кратък сън.

# 162
vl , опитвах на няколко пъти да сменя Зопиклона с Хлорпротексен. На мен не ми действаше изобщо за приспиване, даже ми ускоряваше пулса, което пък още повече ме напрягаше. Може би трябва да се пие редовно, за да подейства, а аз го пиех инцидентно.

# 163
vl , опитвах на няколко пъти да сменя Зопиклона с Хлорпротексен. На мен не ми действаше изобщо за приспиване, даже ми ускоряваше пулса, което пък още повече ме напрягаше. Може би трябва да се пие редовно, за да подейства, а аз го пиех инцидентно.

Така не става. На мен докторката ми го предписа заедно с останалите лекарства и то по 2таблетки вечер преди лягане! После намаляването на зопиклона е с 1/4 известно време, след това пак с една четвърт и накрая се спира. За геродорма правилото е същото. Ускоряване на пулса от него не ми се е случвало. Да не би да е от притеснение свързано с лекарството? Дали ще действа? Дали няма да навреди?

# 164
vl , аз взимах само по едно вечер преди лягане. Исках просто да усетя действието му. Не съм имала притеснения относно него. По-скоро имах други очаквания.Сърцебиенето може да е било съвпадение, защото от няколко месеца имам и тоя проблем. Ще опитам и твоята схема -по 2 вечер. А ти преди това колко време си била на зопиклон/геродорм и за какъв период успя да ги махнеш.? Доколкото разбирам така се е получило. И сега виждам, че си на геродорм, в каква доза го пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт