Безсъние

• 52 711
  • 640
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, била съм конкретно за шумовете на отоневролог, невролог и унг, имам доста изследвания (рентген на шия, доплер, замерване на слуха и тн), но не се открива функционална причина за звуците. Съответно ми беше казано да свиквам и че не се лекува. За безсънието не са казвали нищо, не е било обект на разговор и терапия. На вече стана нетърпимо. Ще потърся психиатър. Все пак ще се радвам, ако някоя от вас сподели имала ли е подобни шумове и дали приложената терапия ги е повлияла.
Шумът в ушите без открита функционална причина може да бъде свързан с редица невидими или субективни фактори, които не се установяват лесно чрез стандартни изследвания. Сред тях и стрес, тревожност или депресия, соматоформни разстройства — когато тялото реагира на психични състояния с физически симптоми. Отиди и при психиатъра.

# 631
Здравейте, майка ми има шум в ушите и мина през много изследвания. За щастие няма нищо сериозно. Но и изписаха селинодин и още някакво лекарство с рецепта, не помня какво. Има подобрение.

# 632
  • Washington,USA
Само като дайте време за сън ми става лошо. Дано тая вечер е добра. Дай боже. Да не драматизирам, но имам чувството, че ще умра. Ходих на тази предишна докторка, която ми изписа тритикото. Тя пак смята, че имам някакво тревожно разтройство. Не нямам в момента нищо. Само безсъние

# 633
Само като дайте време за сън ми става лошо. Дано тая вечер е добра. Дай боже. Да не драматизирам, но имам чувството, че ще умра. Ходих на тази предишна докторка, която ми изписа тритикото. Тя пак смята, че имам някакво тревожно разтройство. Не нямам в момента нищо. Само безсъние

Ох, тритико е истинско бедствие......

# 634
Това, че имаш чувство, че ще умреш, трябва да споделиш с психиатъра. Тритико никога не ми е помагало да заспя и всичките лекарства от групата му. Може би, и при теб то не върши работа. Самото безсъние вече е психически проблем и лекуват го психиатри. Всеки от нас тук бих ти посъветвал, какво да пиеш според това, какво му помага. Но на теб ти е нужен психиатър.

# 635
  • Washington,USA
Тя само с тритико се завимава сякаш. Днес пък заспах от самосебе си. До сега. Но звам какво да правя вече.
Тук няколко мили съфорумки писали, че тритико пържел мозъка... 😭

Имам чувството, че ще умра защото ми се появи мозъчна мъгла, която не знам как да лекувам.
Тя ме паникьосва.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 05:07 от Bundyrose

# 636
Тя само с тритико се завимава сякаш. Днес пък заспах от самосебе си. До сега. Но звам какво да правя вече.
Тук няколко мили съфорумки писали, че тритико пържел мозъка... 😭

Имам чувството, че ще умра защото ми се появи мозъчна мъгла, която не знам как да лекувам.
Тя ме паникьосва.
Тритико не пържи мозъка.... за мен е безполезен, а може би и за теб, защото не ти става по-спокойно...

# 637
  • Washington,USA
Хора, ще ходя по доктори, но нещо се случва с мен... С извинение запомня и да повръщам и да изпитвам и диария...

https://en.wikipedia.org/wiki/Fatal_insomnia

Намерих едно заболяване наречено фатална инсомния, което е ужасно... Мисля, че го имам. Днес съм на невролог, психиатър, ще ми правят и скенер, но много се плаша.

# 638
Bundyrose, не си измисляй болести.... Психиката се разболя и толкова е.

# 639
Хора, ще ходя по доктори, но нещо се случва с мен... С извинение запомня и да повръщам и да изпитвам и диария...

Намерих едно заболяване наречено фатална инсомния, което е ужасно... Мисля, че го имам. Днес съм на невролог, психиатър, ще ми правят и скенер, но много се плаша.

Не се паникьосвайте, ще влезете в спиралата на тревожност - паника - още паника.

Според мен за известно време - седмици/ месеци, е добре да вземате нещо действително успокоително, за да Ви задържи на крака, да ви подреди поне малко дневния ред. Не се плашете от реалните и ефективни лекарства - те за това са създадени, да помагат. На запад почти половината население е на Ксанакс (алпразолам) и/ или на сънотворно Зопиклон/ Золпидем.

Антидеперсантите Тритико, Валдоксан, Ремирта (миртазапин) трудно помагат, а натрупват умора и отпуснатост, които не са ОК.

По-скоро решенията трябва да се търсят в диагностика на хормоналния дисбаланс, избягване на (изтониците на) стреса, медитации, спорт, здравословно хранене.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 09:28 от Petko09699

# 640
  • Washington,USA

Правя ги тия нищ

Не се паникьосвайте, ще влезете в спиралата на тривожност - паника - още паника.

Според мен за известно време - седмици/ месеци, е добре да вземате нещо действително успокоително, за да Ви задържи на крака, да ви подреди поне малко дневния ред. Не се плашете от реалните и ефективни лекарства - те за това са създадени, да помагат. На запад почти половината население е на Ксанакс (алпразолам) и/ или на сънотворно Зопиклон/ Золпидем.

Антидеперсантите Тритико, Валдоксан, Ремирта (миртазапин) трудно помагат, а натрупват умора и отпуснатост, които не са ОК.

По-скоро решенията трябва да се търсят в диагностика на хормоналния дисбаланс, избягване на (изтониците на) стреса, медитации, спорт, здравословно хранене.

Правя ги тия неща, но симптомите ми не си отиват. Вече нямам грам тревожност от никакво естество...

Общи условия

Активация на акаунт