Безсъние

• 52 245
  • 638
  •   2
Отговори
# 585
На мен ми изписаха Есцетил сутрин, когато започнах да се будя през нощта и след това да не мога да заспя повече.  Отделно си пиех от преди години Хедонин вечер. Поне на мен ми помогна Есцетил.

# 586
Зависи от какво е предизвикан.
Аз бях с шум в ушите и пищене доста често през деня.
Не съм пила посоченото лекарство.
А как го разрешихте проблема? Аз доста съм походила по унг и отоневролози, защото имам и други проблеми с уши и вестибуларен апарат. Но навсякъде казват писне ли ухо и то силно и продължително или бетасерк или вливки със съдоразширяващо и има 50 на 50 шанс да помогне. За друго не са ми казвали. Магнезии съм пила, но не съм забелязала да помага в тази посока. Възможно е да има някакъв вид шум, за който да помага, но не съм чувала лекар до сега да го е казвал. Моите уши пищят и денем и нощем и когато си решат общо взето.

# 587
Здравейте, морето безсъние се дължи на шум в ушите и е от четири месеца. Обмислям сериозно да започна да вземам някакво сънотворно, личната лекарка ми предложи, но аз отказах. След поредната безсънна нощ, без никакво заспиване, започвам да мисля, че лексотан не е толкова лоша идея. Дали се привиква към него наистина?
Първо започнете прием на магнезий, по възможност в по-големи дози - сутрин и вечер.
Консултация в невролог. Чак тогава мислете за други опции.

Съветвала съм се с поне шестима невролози. Понеже няма лек за шум в ушите, затова се отива в посока приспивателни. Понякога изчезвала шумът, но си нямат представа защо.

# 588
  • София
Зависи от какво е предизвикан.
Аз бях с шум в ушите и пищене доста често през деня.
Не съм пила посоченото лекарство.
А как го разрешихте проблема? Аз доста съм походила по унг и отоневролози, защото имам и други проблеми с уши и вестибуларен апарат. Но навсякъде казват писне ли ухо и то силно и продължително или бетасерк или вливки със съдоразширяващо и има 50 на 50 шанс да помогне. За друго не са ми казвали. Магнезии съм пила, но не съм забелязала да помага в тази посока. Възможно е да има някакъв вид шум, за който да помага, но не съм чувала лекар до сега да го е казвал. Моите уши пищят и денем и нощем и когато си решат общо взето.

Пия и други неща, освен магнезия, но шума и пищенето отминаха, когато качих магнезия над 2500 мг на ден.
Тези оплаквания продължаваха много, много време, повече от година.

# 589
Eдна табл. вечер. Ако не е достатъчно, една пред деня и една вечер или две вечер накуп. Търси се оптималния вариант.

Здравейте! А колко време може да се приема? Пия го по една таблетка вечер вече трети месец, дали не трябва вече да си почина от него. Но наистина с хлорпротиксен спя най-добре и сутрин се събуждам свежа!!!!

# 590
Хормоните на щитовидната са ft3 и ft4. Ниските им нива влияят на липидния профил и оттам на холестерола.

Аз преди няколко години бях пил GTA forte, но след 2-3 приема не се чувствах добре, нещо ме енергизираше повече от нужното и не беше Ок. Какво се препоръчва за ниски хормони на щетовидната?

Освен хормон, друго няма, което категорично да вдига. Диета и определен хранителен режим, селен и цинк донякъде....

# 591
  • Washington,USA
На мен вече нищо не ми действа. Нито Атаракс, нито Калмабен, нито Тритико, нито валериан, седатон, мелатонин, сладки сънища, седакур...

Единствено тритико донякъде действаше, но вече и то спря да действа...

Тотално изтощение и крах.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 15:33 от Bundyrose

# 592
На мен вече нищо не ми действа. Нито Атаракс, нито Калмабен, нито Тритико, нито валериан, седатон, мелатонин, сладки сънища, седакур...

Единствено тритико донякъде действаше, но вече и то спря да действа...

Тотално изтощение и крах.
И аз съм така някои дни, особено около цикъл. Зависи и дали имате стресови събития, претоварване или напрежение. Нервната система се претоварва и не може да превключи на сейф мод. Аз ползвам таппинг в такива случаи и понякога действа.

# 593
Това не е "нищо"! Има още толкова лекарства. Това е най-лекото, което сте пили. Питай за Ремирта.

# 594
Това не е "нищо"! Има още толкова лекарства. Това е най-лекото, което сте пили. Питай за Ремирта.

Ремиртата е противен АД, а тритико още повече. По-сериозни за спане са геродорм и зопиклон, но и хлорпротиксен може да помогне.

# 595
Не знам дали е противен , НО... на сина ми 2 Геродорм или 2 Зопиклон и все едно е ял бонбонки. Само Ремирта му подейства и я усети буквално за половин час. После спря да му действа така и добавиха Клонарекс. Може на момичето да и е достатъчна.

# 596
Не знам дали е противен , НО... на сина ми 2 Геродорм или 2 Зопиклон и все едно е ял бонбонки. Само Ремирта му подейства и я усети буквално за половин час. После спря да му действа така и добавиха Клонарекс. Може на момичето да и е достатъчна.

Вземането на повече от 1т. зопиклон и геродорм е против всякакви правила.

# 597
Когато си в безисходица, не ти пука много за правилата.

# 598
Здравейте, морето безсъние се дължи на шум в ушите и е от четири месеца. Обмислям сериозно да започна да вземам някакво сънотворно, личната лекарка ми предложи, но аз отказах. След поредната безсънна нощ, без никакво заспиване, започвам да мисля, че лексотан не е толкова лоша идея. Дали се привиква към него наистина?

За шума в ушите - добър отоневролог. А за съня - лексотан е бензодиазепини от 1960-те - масово беше предписван обикновено на жени 40-60+. В ниски дози не би трябвало да създаде проблеми. Аз съм на следващото поколение - ксанакс (алпразолам) - ниски дози, трябва да се внимава да не се увеличават безконтролно, по инерция. За мен ксанакс а най-мекият и най-ефективен способ за успокоение/ приспиване (св съчетание с третина зопиклон). Всички останали лекарства или не действат, или имат много неприятни странични ефекти за мен.

# 599
Мили хора, имам нужда от съвет и окуражителни думи.
На 41г съм, от две години ми се случва от време на време да будувам, обикновено беше ако съм на чуждо място, на почивка първия ден, да не ми се спи, въртя се до много късно и накрая съм се унасяла.
Но това лято нещата излязоха извън контрол, не знам, дали е свързано с притесненията ми свързани с репродуктивните ми проблеми и това, че една много желана бременност не се разви и направих аборт, но от края на юли не мога да спя. Пия магнезии, алора и пръскам спрей с мелатонин и успокояващи билки, в някои нощи криво ляво по някое време се унасям, но повърхностно, с накъсан сън. Но тази нощ за втори път не мигнах цялата нощ. Чувствам се смазана, искам да си почина, а не мога. Стане ли тъмно, аз започвам да се напрягам, че пак не ми се спи. Снощи си измерих пулса 95.
Копнея пак да започна да си заспивам, както преди, но ми се струва напълно невъзможно.
Как се живее без грам сън за цялата нощ?
Днес имам час за невролог, освен да ми изпише тежки сънотворни, има ли начин да се излекувам? Някакви изследвания мога ли да си пусна? Има ли причини за този ад или просто се отключва някога и връщане назад няма?

Общи условия

Активация на акаунт