Безсъние

• 53 321
  • 652
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Свободно се продава само мелолон 1 мг, производните му -спрей, капки. Разни мента-глог-валериани и пр, както и алора.
другите са с рецепта, дори и бяла да е.

# 181
Някой от вас пил ли е Калмабен? Аз си позволявам 3-4 пъти в месеца (уикенда). Не мога да кажа че спя непробудно, но определено има ефект. Но пък не съм срещала никой друг да е писал за това лекарство и затова питам.

# 182
Аз също имах ужасни периоди на безсъние и като прибавим това, че имах до скоро и новородено направо ми се беше разказала играта. Тъкмо заспя и то се разревава . Идеше ми да се гръмна . Сега е на 1г , пак се събужда , но не чак така .
Та, безизходицата ме накара да търся алтернативи тъй като не искам да пия АД. Попаднах на зелените водорасли АФА и ги пия вече 4 месеца заедно с вит д, магнезий, понякога включвам вит б комплекс , пиех и седатон 5, но заради 5htp което се съдържа в него го спрях след 3 месеца , защото четох , че не трябвало да се пие дълго . Заместих го с ашваганда. Това са нещата които пия и те се оказаха вълшебната формула за мен . Сега спя като бебе. Водораслите ги дават естествен антидепресант , но трябва да се натрупат в организма .

# 183
То и клонарекс премахва главоболие и мигрени. Много хора пият го заради мигрени. Аз пия клонарекс 0.5 мг, хлорпротиксен вечер и може ли да взема заедно с тях и сънотворно? А всичките ли сънотворни се изписват по зелената рецепта или има някои, които мога да купя свободно?

Мисля, че ще стане много. По-резонно е вечер да се пие само хлорпротиксен+геродорм или зопиклон.

Дормиплант и виватонин са без никаква рецепта, но на мен изобщо не ми помогнаха.

# 184
Дормиплант не ми помага за нищо. Геродорм не ме приспа с клонарекс и 1 хапче хлорптотиксен. Може би да изпия по 2 и от двете лекарства. Вече не знам....Вече сме преди полунощ, а не ми се спи хич. Какво ще правя и тази нощ  Rolling Eyes

# 185
Дормиплант не ми помага за нищо. Геродорм не ме приспа с клонарекс и 1 хапче хлорптотиксен. Може би да изпия по 2 и от двете лекарства. Вече не знам....Вече сме преди полунощ, а не ми се спи хич. Какво ще правя и тази нощ  Rolling Eyes

От хлорпротиксен 2т.  е допустимо, но от клонарекс са много.

# 186
Здравейте, развих много тежко безсъние от нищото, което не се повлиява от медикаменти. Има ли възможност да се повлияе от някакво алтернативно лечение, много съм отчаяна, мисля за самоубийство..... Как ще живея като не мога да спя... ще се побъркам...плаче ми се.

# 187
Здравейте, развих много тежко безсъние от нищото, което не се повлиява от медикаменти. Има ли възможност да се повлияе от някакво алтернативно лечение, много съм отчаяна, мисля за самоубийство..... Как ще живея като не мога да спя... ще се побъркам...плаче ми се.

Здравейте, доста съм шокирана от това, да прочета, че някой иска да се самоубива поради някаква причина, особено заради безсъние ?

Няма да ви разколебавам за каквото и да е било, тъй като това си е ваше решение и вашия живот.

Но, искам само да ви кажа, че доста от присъстващите на този форум сме с проблеми и някои от нас и то със сериозни проблеми.
Плюс тези проблеми сме и с безсъние. И то зверско.
Така, че....
Навярно сте в силна криза на безпокойство, на депресия, на тревожност, проверете си щитовидната жлеза, защото тя дава такива състояния , особено първите години. При нас жените е много характерно изтрещяването, което породено от някакъв проблем с тази проклета щитовидна жлеза, която е толкова мъничка, а такива поразии прави.

Отидете при лекаря си и му кажете, че сте в криза и че не издържате и че искате някакви успокоителни и сънотворни.
Колко да не спите, 2-3 дена и ще паднете като круша !

Успоредно с това, започнете да слушате някаква музика от Ютюб, която е медитираща, успокоителна, вземете си няколко хапчета срещу тревожност и някое за заспиване и така.
Те са доста силни, особено хипнотиците и тези, които водят до пристрастяване.

И така, когато знаете, че сте в криза,знаете и че тя не може да продължи до безкрай. Има си начало и има и край. И ще се оправите след време.
Но, да говорите за самоубииство особено на форум, ми се струва налудничево и несериозно.
Да не говорим, че самоубииците не казват и дума за това и какво смятат да правят...
Което ме води до извода, че сте в криза.
Стегнете се и ще се оправите.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 17:17 от BlackCat12

# 188
,
А какви медикаменти пиете, че не се повлиява безсънието?

# 189
,
А какви медикаменти пиете, че не се повлиява безсънието?

Не се повлиява с невролептици...

# 190
Starrr, аз съм с тежко и наследствено безсъние..... При майка ми в старото време е идвала линейка, за да й сложат нещо като инжекция, система и тя да заспи.... Тя не е могла да спи изобщо по няколко дни. Сега медицината е много развита и има АД, и разни други лекарства, че сутринта изпиваш хапче и вечер друго, и заспиваш като къпана... Могат и да комбинират лекарства, за да спиш дълбоко. Трябва просто да отидеш при читав психиатър. Те лекуват безсъние. Могат невролептик да комбинират със сънотворно. Има много варианти. Знаем тук всичките, какво е да не спиш....умираш през деня прав....

# 191
Starrr, аз съм с тежко и наследствено безсъние..... При майка ми в старото време е идвала линейка, за да й сложат нещо като инжекция, система и тя да заспи.... Тя не е могла да спи изобщо по няколко дни. Сега медицината е много развита и има АД, и разни други лекарства, че сутринта изпиваш хапче и вечер друго, и заспиваш като къпана... Могат и да комбинират лекарства, за да спиш дълбоко. Трябва просто да отидеш при читав психиатър. Те лекуват безсъние. Могат невролептик да комбинират със сънотворно. Има много варианти. Знаем тук всичките, какво е да не спиш....умираш през деня прав....

Аз й казах на моята психиатърка, че не спя с невролептика, който ми е изписала, и тя ме изкара, че я лъжа. ''Не съм приличала на човек, който не спи''. А като й кажа че няколко дни спя с тях, няколко дни не ми казва ''че какво като не спите''. Май просто психиатърката не е читава. Как мислите?

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 17:58 от Starrr

# 192
Знаем тук всичките, какво е да не спиш....умираш през деня прав....

Абсолютно.

Аз й казах, че на моята психиатърка, че не спя с невролептика, който ми е изписала и тя ме изкара, че я лъже. ''Не съм приличала на човек, който не спи''. А като й кажа че няколко дни спя с тях, няколко дни не ми казва ''че какво като не спите''. Май просто психиатърката не е читава. Как мислите?

Ми за мен когато лекар не влиза в положението на пациент, трябва да бъде сменен. Няма смисъл да си губи човек времето или нервите с такива хора.
Това малко ми напомня за моите мигрени...Имам от малка жестока мигрена и отивам един път при една невроложка и и казвам, че за пореден път съм със силно главоболие, че чак не виждам и трябва да стоя на тъмно и на тихо.
И тя ми вика " Да, и мен ме боли главата ".
Избеснях и си тръгнах.

В случая при вас, ще трябва да употребите тежкат аартилерия за известно време. В тази тема са коментирани, има зопиклон, зопидерм, екодорм и тн....

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 18:25 от BlackCat12

# 193
Другото, което си мисля е, че на 30 години имам такива проблеми, какво ще стане като стана на 40 - ножа ли ще трябва да си тегля. В никакъв случай не бих пила хипнотици, за мен това ще е смъртна присъда, цял живот на хапчета, по - добре да се мъча...

# 194
Те са ок, ако човек не преминава 1 месец на тях.

Така, че можете да се пробвате при силно безсъние за 2 седмици примерно и после СТОП обаче,

Има такива професии, като стюардеси или хора, които пътуват презокеански полети често , в бизнеса и тн, които заради часовите разлики пият хипнотици и те са много. Успех

п.с На 40 ще е по-зле. Хахаха. Смешно ми е ( сърказъм ), защото безсънието е изключително голям проблем и често наследствен или емоционален. И няма оправия с годините, кой каквото иска да ви говори. И който не го е изживявал - не знае какво е.

Аз съм изключителна капризна за съня ми, толкова ми е трудно да заспя и какво ли не не правя, че ако нямам моя си конфорт - изтрещявам. Има си и ритуали.
Опитвам се да махна всички шумове, като тиктакане на часовник например ( хахахаха ).
Карам се с всеки на тема спане, когато имаме семейно пътуване - ако съм в стая,с някой , който хърка - КРАЙ !
Където и да отида на ваканция, съм изключително внимателна за съня ми.
Винаги ходя на всякъде с 2-3 чифта тапи. Парафинови.
Не пия кафе и чай, както и силни напитки след 14ч.
Въобще ритуалите са много.....
Успех

Общи условия

Активация на акаунт