Безсъние

• 53 531
  • 657
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, била съм конкретно за шумовете на отоневролог, невролог и унг, имам доста изследвания (рентген на шия, доплер, замерване на слуха и тн), но не се открива функционална причина за звуците. Съответно ми беше казано да свиквам и че не се лекува. За безсънието не са казвали нищо, не е било обект на разговор и терапия. На вече стана нетърпимо. Ще потърся психиатър. Все пак ще се радвам, ако някоя от вас сподели имала ли е подобни шумове и дали приложената терапия ги е повлияла.
Шумът в ушите без открита функционална причина може да бъде свързан с редица невидими или субективни фактори, които не се установяват лесно чрез стандартни изследвания. Сред тях и стрес, тревожност или депресия, соматоформни разстройства — когато тялото реагира на психични състояния с физически симптоми. Отиди и при психиатъра.

# 631
Здравейте, майка ми има шум в ушите и мина през много изследвания. За щастие няма нищо сериозно. Но и изписаха селинодин и още някакво лекарство с рецепта, не помня какво. Има подобрение.

# 632
  • Washington,USA
Само като дайте време за сън ми става лошо. Дано тая вечер е добра. Дай боже. Да не драматизирам, но имам чувството, че ще умра. Ходих на тази предишна докторка, която ми изписа тритикото. Тя пак смята, че имам някакво тревожно разтройство. Не нямам в момента нищо. Само безсъние

# 633
Само като дайте време за сън ми става лошо. Дано тая вечер е добра. Дай боже. Да не драматизирам, но имам чувството, че ще умра. Ходих на тази предишна докторка, която ми изписа тритикото. Тя пак смята, че имам някакво тревожно разтройство. Не нямам в момента нищо. Само безсъние

Ох, тритико е истинско бедствие......

# 634
Това, че имаш чувство, че ще умреш, трябва да споделиш с психиатъра. Тритико никога не ми е помагало да заспя и всичките лекарства от групата му. Може би, и при теб то не върши работа. Самото безсъние вече е психически проблем и лекуват го психиатри. Всеки от нас тук бих ти посъветвал, какво да пиеш според това, какво му помага. Но на теб ти е нужен психиатър.

# 635
  • Washington,USA
Тя само с тритико се завимава сякаш. Днес пък заспах от самосебе си. До сега. Но звам какво да правя вече.
Тук няколко мили съфорумки писали, че тритико пържел мозъка... 😭

Имам чувството, че ще умра защото ми се появи мозъчна мъгла, която не знам как да лекувам.
Тя ме паникьосва.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 05:07 от Bundyrose

# 636
Тя само с тритико се завимава сякаш. Днес пък заспах от самосебе си. До сега. Но звам какво да правя вече.
Тук няколко мили съфорумки писали, че тритико пържел мозъка... 😭

Имам чувството, че ще умра защото ми се появи мозъчна мъгла, която не знам как да лекувам.
Тя ме паникьосва.
Тритико не пържи мозъка.... за мен е безполезен, а може би и за теб, защото не ти става по-спокойно...

# 637
  • Washington,USA
Хора, ще ходя по доктори, но нещо се случва с мен... С извинение запомня и да повръщам и да изпитвам и диария...

https://en.wikipedia.org/wiki/Fatal_insomnia

Намерих едно заболяване наречено фатална инсомния, което е ужасно... Мисля, че го имам. Днес съм на невролог, психиатър, ще ми правят и скенер, но много се плаша.

# 638
Bundyrose, не си измисляй болести.... Психиката се разболя и толкова е.

# 639
Хора, ще ходя по доктори, но нещо се случва с мен... С извинение запомня и да повръщам и да изпитвам и диария...

Намерих едно заболяване наречено фатална инсомния, което е ужасно... Мисля, че го имам. Днес съм на невролог, психиатър, ще ми правят и скенер, но много се плаша.

Не се паникьосвайте, ще влезете в спиралата на тревожност - паника - още паника.

Според мен за известно време - седмици/ месеци, е добре да вземате нещо действително успокоително, за да Ви задържи на крака, да ви подреди поне малко дневния ред. Не се плашете от реалните и ефективни лекарства - те за това са създадени, да помагат. На запад почти половината население е на Ксанакс (алпразолам) и/ или на сънотворно Зопиклон/ Золпидем.

Антидеперсантите Тритико, Валдоксан, Ремирта (миртазапин) трудно помагат, а натрупват умора и отпуснатост, които не са ОК.

По-скоро решенията трябва да се търсят в диагностика на хормоналния дисбаланс, избягване на (изтониците на) стреса, медитации, спорт, здравословно хранене.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 09:28 от Petko09699

# 640
  • Washington,USA

Правя ги тия нищ

Не се паникьосвайте, ще влезете в спиралата на тривожност - паника - още паника.

Според мен за известно време - седмици/ месеци, е добре да вземате нещо действително успокоително, за да Ви задържи на крака, да ви подреди поне малко дневния ред. Не се плашете от реалните и ефективни лекарства - те за това са създадени, да помагат. На запад почти половината население е на Ксанакс (алпразолам) и/ или на сънотворно Зопиклон/ Золпидем.

Антидеперсантите Тритико, Валдоксан, Ремирта (миртазапин) трудно помагат, а натрупват умора и отпуснатост, които не са ОК.

По-скоро решенията трябва да се търсят в диагностика на хормоналния дисбаланс, избягване на (изтониците на) стреса, медитации, спорт, здравословно хранене.

Правя ги тия неща, но симптомите ми не си отиват. Вече нямам грам тревожност от никакво естество...

# 641
Bundyrose, как да нямаш стрес, на мен от безсънието ми е супер завишен стреса. Страх от самото незаспиване имам и е много трудно да се контролира.

Да ви дам ъпдейт за мен: ходих на психиатър, тя ми изписа антидепресанти и атаракс вечер. Аз реших да не започвам АД, защото от всичко прочетено не ми се струва, че ще ми помогнат.
Карам го на какви ли не добавки за сън: ашваганда, магнезии, капки CBD, Alora сироп, валидол, мелатонин. 7 нощи успявах да спя и снощи пак прескочих. Като че ли наблюдавам следното, ако не успея да заспя рано, до 10, 10:30ч, премина ли някаква граница и край с шансовете да заспя изобщо. Психиката ли е, какво ли е, но мине ли 11ч и аз започвам да се напрягам, да пия още неща за сън, но тотално ставам бодра и така нощта отминава в притеснения и опити да заспя.
Имате ли някакви стратегии, какво да правя в такива случаи? В средата на нощта не ми е приятно да пия атаракс, първо защото не ми помага по това време да заспя и така или иначе прескачам нощта, но пък за сметка на това съм още по-ударена като с мокър парцал сутринта.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 10:46 от *тирамису*

# 642
По принцип заспиването и събуждането по едно и също време, всеки ден, казват, че възстановявало циркадния риръм - сън - бодърстване.

Аз не съм го изпробвал, защото такъв ми е режима, работата и т.н. Но сякаш си струва да се изпробва.

Иначе за заспиване по никое/ всяко време - да, пробвайте с добавки, валериан и т.н. Ако не става - нещо за сън по-силно.

Но, по принцип, сънят зависи от емоционалното състояние, удовлетворение, а от друга стана от хормоналния баланс/ химията в тялото и мозъка.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 11:08 от Petko09699

# 643
За трудно заспиване най- много ми помага сънната рестрикция. При мен проблемът е събуждането в малките часове. След това не винаги успявам да заспя. После на работа съм като с махмурлук. Валериана и такива глупости не помагат. Други лекарства също. От години се мъча. Лек не съм открила..

# 644
Таня, как точно я прилагаш тази сънна рестрикция? Аз вечер бързам да легна и ако мога да заспя рано, че прехвърли ли 11ч вече съм в стрес и знам, че няма да успея. На колко часа си намаляваш съня с тази рестрикция?
Мен събуждането през нощта не ме стресира така, както незаспиването въобще, защото си казвам, че поне съм поспала малко. Което е повече от нищо, какъвто е страха ми, като не заспивам по цяла нощ.

Четох сега в английските форуми, че помагало, като осъзнаеш, че мозъкът си почивал, дори и само като лежиш и си изключваш мислите. Макар че моето будуване е всичко друго, но не и спокойно лежане, защото ставам много тревожна от желанието и невъзможността да заспя.

Общи условия

Активация на акаунт