С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 42 510
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
Ама тази тема говорилня ли е?
Много спам.

Не, бе. Раздел семейни отношения Joy

# 76
  • София
Аз все ви се чудя на съвременните млади жени: хем повечето от вас искат да се омъжат, хем масово заживявате на съпружески начала. То е като на пазара да ми дадат да изям кофичка малини, а после да очакват да им платя. Не ви осъждам, просто се чудя. Ще се радвам, ако ми споделите мотивите си.

# 77
Чакаме да ни предложат, че да откажем.

# 78
Докато не поживееш с някого известно време, нямам как да знаеш дали изобщо можете да бъдете семейство. Само в съжителството се виждат много черти от характера. То като е само аху-иху всеки е чудесен, ама като живееш заедно е друго. Дори и да исках брак, пак не бих се омъжила преди да поживея първо с човека и да го видя какво всъщност представлява.

# 79
Аз все ви се чудя на съвременните млади жени: хем повечето от вас искат да се омъжат, хем масово заживявате на съпружески начала. То е като на пазара да ми дадат да изям кофичка малини, а после да очакват да им платя. Не ви осъждам, просто се чудя. Ще се радвам, ако ми споделите мотивите си.

В много случаи е, за да не се почувстват притиснати мъжете, да не изглеждаме отчаяни, със стари разбирания.
Още в началото на връзката ми с моя мъж се изяснихме, че и двамата искаме брак и деца. Ако не ни съвпадаха разбиранията, нямаше да си губим взаимно времето и после един от двамата да се чувства неудовлетворен и прецакан. Също не чаках той да се сети, а директно го заговорих по въпроса, когато усетих, че е дошло времето. Ама аз си знам и стоката и знам, че е много нерешителвн в това отношение.
Та идеята ми е, че "брак" все по-често се приема като мръсна дума. На сватбата ни категорично отказах табелки и тениски с надпис GAME OVER.
Била съм също на няколко сватби  на които булката хвърля букета и всички тръгват да бягат като дявол от тамян. Или го хващат и после го хвърлят на земята. Сакън да не изглеждат отчаяни. А пък ако си имат приятел, да не вземе той да си помисли, че настояват за брак и да избяга с 200.
То човек да го е страх и срам да си каже вече...

# 80
  • Great Britain
Тази тема се е превърнала в блудкава сапунена сага.Много обяснения,много нещо.Контекста е с какво ви дразнят мъжете?

# 81
С това че не знаят какво искат, не ценят каквото имат, докато не го изпуснат, мислят, че всичко, дето лети, се яде. С тъпите апове за запознанства и ненаситност на стимули от интернет, и в моя случай, както и с други познати - чакат наготово жената да ги навие на свалка, да ги навие на връзка, на съжителство, на брак, все едно голямата жертва само те я правят, като си заложат чиповете на един слот, все едно само те правят компромисите, а всъщност жената им стъпва на пръсти да не ги стресне, и пак не може да стъпи на пръстчето на мама. А и избеснявам, че наборите ми са много падивни в леглото - и там чакат всичко жената да прави, а те само да лежат, жената даже е отговорна да “им го вдигне”, защото така са видяли по интернет… мне мерси аз искам да се почувствам поне в началото пожелана

# 82
Чакам да предложи...ама може и да ни се скофтят отношенията, защото вече много чакам. Повдигала съм въпроса. Ужким иска или поне няма против брака, ама ето ни 7 години по късно без брак и без предложение за брак. Все неподходящ момента, пари за пръстен нямал, после ни се роди дете и ни се смениха приоритетите ( ремонт, нова кола). Ама на мен ми е болна тема и обидно, че за толкова време не може/ не иска поне да ми предложи, няма да го закарам утре в кметството да подпишем. Знае как се чувствам относно това и "замитаме" проблема под килима до следващия път в който видя позната, че е сгодена или женена, а пък с нейният мъж са от 1-2 години заедно.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 13:41 от Teddy Bear

# 83
Ми то вие сте си семейство Simple Smile
Като слушам обаче мъжът ми какви мисли го нагряват напоследък, хем никога не е бил женен - ко било то туй, уж сме заедно, пък юридически излизало, че е никой….
Моята история  с пръстена вече я споделих, но аз никога не съм имала почитания към брака.

# 84
Семейство са. Въпросът е, че някои хора държат на брака.
Аз получих пръстен 2 месеца след решението да се оженим. За мен това не е оправдание.
Винаги може да каже "Страшно много искам да те направя моя съпруга, но в ломента не мога да си позволя пръстен, какъвто заслужаваш. Нека се оженим въпреки това и ти обещавам, че ще ти подаря и пръстен ". Или нещо от сорта...
Вече, ако причината да искаш сватба е пръстенът, е друга работа. Но не ми звучи така.

# 85
    Забравен профил,
Кое е твоето поколение, че толкова "храниш" мъжете от него?
Синът ми е 94-ти набор, приятелите му - 90-ти до 95ти. Умни, образовани, от центъра на София. Търсят себеподобни. Които са намерили, са с дългогодишни връзки. Които не са - соло, оглеждат се в средата, не в сайтове, не в дискотеки.
Аз съм с кофти наблюдения от случайните девойки пък. Прекарат си една нощ с момчето и айде да се нанасят и сватба да вдигат.

# 86
Семейство са. Въпросът е, че някои хора държат на брака.
Аз получих пръстен 2 месеца след решението да се оженим. За мен това не е оправдание.
Винаги може да каже "Страшно много искам да те направя моя съпруга, но в ломента не мога да си позволя пръстен, какъвто заслужаваш. Нека се оженим въпреки това и ти обещавам, че ще ти подаря и пръстен ". Или нещо от сорта...
Вече, ако причината да искаш сватба е пръстенът, е друга работа. Но не ми звучи така.
Много точно. Какво значение има пръстенът. Символично е. Гали егото, ако се скъп но и без него може.
Ако брака ми е важен не е нужна сватба с тъпани.

# 87
  • София
С това че не знаят какво искат, не ценят каквото имат, докато не го изпуснат, мислят, че всичко, дето лети, се яде. С тъпите апове за запознанства и ненаситност на стимули от интернет, и в моя случай, както и с други познати - чакат наготово жената да ги навие на свалка, да ги навие на връзка, на съжителство, на брак, все едно голямата жертва само те я правят, като си заложат чиповете на един слот, все едно само те правят компромисите, а всъщност жената им стъпва на пръсти да не ги стресне, и пак не може да стъпи на пръстчето на мама. А и избеснявам, че наборите ми са много падивни в леглото - и там чакат всичко жената да прави, а те само да лежат, жената даже е отговорна да “им го вдигне”, защото така са видяли по интернет… мне мерси аз искам да се почувствам поне в началото пожелана

Такива определено са дразнещи, но са само някаква част от мъжете. Смени средата или таргета.

На мен за брак никога не ми е било зор. Като съм искала някой мъж ми е било зор да сме заедно, да градим бъдеще. Подписът не го приемам като нещо, което има чак такова отношение към това.

# 88
    Забравен профил,
Кое е твоето поколение, че толкова "храниш" мъжете от него?
Синът ми е 94-ти набор, приятелите му - 90-ти до 95ти. Умни, образовани, от центъра на София. Търсят себеподобни. Които са намерили, са с дългогодишни връзки. Които не са - соло, оглеждат се в средата, не в сайтове, не в дискотеки.
Аз съм с кофти наблюдения от случайните девойки пък. Прекарат си една нощ с момчето и айде да се нанасят и сватба да вдигат.
Ами ето, че нещата са до късмет, и до гледна точка, защото аз не ходя по дискотеки и барове, и не си лягам набързо, за да му сложа пръстен… не отговарям на впечатленията, които описа. Има свестни млади мъже (на тази възраст вече са мъже, не момчета), както и жени. Подписа и пръстена, Лъвица, съгласна съм, но оплетоха се темите с другите форумки и с пастора, аз на този етап за връзка говоря

# 89
Аз много държах на подписа, някои казват какво се променя. За мен не само юридически се променят нещата, ако един мъж не може да поеме отговорността да ми предложи брак и да подпишем, аз как да му родя деца. Не е само това единственият критерий, в който мога да преценя дали един мъж е отговорен или не, но и това ми е много важно. Той щом такава крачка не е готов да направи за мен, за какво друго говорим.

Общи условия

Активация на акаунт