С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 42 982
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Абе тя и колата си е лично моя, но той се разправя с майстори, като има проблем.

# 466
  • Пловдив
Абе тя и колата си е лично моя, но той се разправя с майстори, като има проблем.
Е това си е ваше разпределение. Моята кола си я карам аз на майстор ( по правило отиваме с двете коли, оставяме която е за ремонт, и после със здравата караме единия на работа, другия продължава за неговата работа).

# 467
  • Варна
Е това си е ваше разпределение. Моята кола си я карам аз на майстор ( по правило отиваме с двете коли, оставяме която е за ремонт, и после със здравата караме единия на работа, другия продължава за неговата работа).
Значи все пак не ходите сама и най-вероятно не избирате сама правилният майстор.

# 468
  • София
Е, ако се наложи ще му избера правилния парцал за плочките, нема страшно Satisfied

# 469
  • Варна
Е, ако се наложи ще му избера правилния парцал за плочките, нема страшно Satisfied
То и това е помощ. 😁

# 470
  • София
Е помощ при необходимост е едно, аз да върша всичко попринцип е друго Stuck Out Tongue Winking Eye Примерно, бих очаквала половинката да ми помогне да си монтирам рафтчета в мое лично гардеробно помещение, но не бих очаквала да ми ги бърше или да ми реди дрехите на тях всяка седмица. Не бъркайте това да оставиш някого да носи отговорност за нещо свое със заядливост на дребно Wink

# 471
  • Варна
Е помощ при необходимост е едно, аз да върша всичко попринцип е друго Stuck Out Tongue Winking Eye Примерно, бих очаквала половинката да ми помогне да си монтирам рафтчета в мое лично гардеробно помещение, но не бих очаквала да ми ги бърше или да ми реди дрехите на тях всяка седмица. Не бъркайте това да оставиш някого да носи отговорност за нещо свое със заядливост на дребно Wink
Само, че тук не става въпрос вие да вършите всичко, а точно обратното. След като сте семейство, трябва да сте си взаимно полезни по един или друг начин. Не се заяждам, просто така разбирам нещата. Ако вие изчистите въпросната баня, той ще измие чиниите и т.н. .....

# 472
Лъвица и много други просто имат друга визия за съжителството, та се повтаря предимно мое и твое. Заедно, ама отделно. 😂

# 473
  • Варна
Лъвица и много други просто имат друга визия за съжителството, та се повтаря предимно мое и твое. Заедно, ама отделно. 😂
То да не смее човек, да сподели нещо в бг-мама, че ще го изкарат мърляв, безотговорен, ще пратят жена му на среща с бракоразводен адвокат и ще го лишат от родителски права. Само защото не си е изчистил банята, която ползва.

# 474
  • София
Скрит текст:
Само, че тук не става въпрос вие да вършите всичко, а точно обратното. След като сте семейство, трябва да сте си взаимно полезни по един или друг начин. Не се заяждам, просто така разбирам нещата. Ако вие изчистите въпросната баня, той ще измие чиниите и т.н. .....

Но чиниите са общи Wink За мен се губи смисълът от лично пространство, ако не си се погрижил лично за него. Така и то не може да бъде оценено по същия начин, защото е единствено привилегия, не и задължение. А хората са много по-склонни да оценяват нещата, за които полагат усилия. Ако му е мило, ще си го поддържа с кеф, както много мъже обожават да си ръчкат по колата. Нищо общо с това да оставиш другия да се оправя сам при проблем, освен ако не се намеква, че чистенето е голям проблем и мъжът не може да се оправи сам, та е едва ли не наказание да го оставиш. Определено не приемем всяко нещо, което е делегирано само на единия за такова, за мен това е резонно разпределение.

# 475
Тук на всички са им големи устите, в случая пръстите по клавиатурата. Обаче на живо вероятно ще се свиват като мишоци, ще слушат внимателно, ще клатят с глава, но вече на саме ще започнат да нареждат и налагат... Не е новост това.. (не визирам конкретни потребители, а преобладаващ форумен манталитет).

# 476
Кой разбрал- разбрал🤔за останалите и 10 страници още ще са недостатъчни.
Аз Лъвицата я разбрах чудесно и всеки, който си държи на личното пространство би я разбрал . Въпроса не опира до банята, чиниите, чашите, колата , а до балансиране в отношенията,  възпитание , уважение и делегиране на свобода и личен избор.

# 477
В момента още не живеем заедно, но той ми помага с чистенето у нас. Има възможност за отделна баня обаче, и ако решим да я преустроим, определено ще си бъде делегирана само на него. Това е смисълът да има нещо свое, в крайна сметка, а не "детска стая", която да чистиш все едно си му майка. Интересно ми как се стига до това жена на чисти стая, която не ползва, а е лична привилегия на друг, освен ако изрично не й доставя удоволствие? В крайна сметка, щом си е негова, трябва той да й зададе стандарт, а не аз да се тропосвам да е по мой вкус. Струва ми се като обсебване на лично пространство и то като от майка, не от половинка.

Най-обичам да ми дава акъл човек, който не живее семейно.
Като чистя цялата къща, чистя и първия и вторият етаж. Сигурно по твоята логика, би следвало да сменям само моето спално бельо и да оставям той сам да си пере неговото, от другата страна на спалнята ни.

Нали затова хората се събират в съюз и живеят заедно, за да намерят баланс. Другото е издребняване.

# 478

Като чистя цялата къща, чистя и първия и вторият етаж. Сигурно по твоята логика, би следвало да сменям само моето спално бельо и да оставям той сам да си пере неговото, от другата страна на спалнята ни.

Нали затова хората се събират в съюз и живеят заедно, за да намерят баланс. Другото е издребняване.

Не съм съгласна - спалнята е общо помещение, не лично. За това се чисти от двамата.
И ММ си има шкафове с инструменти. Лични. И въпреки бъркотията вътре(и мръсотия) не съм се хванала да чистя и подреждам.
  Та - както си се разберат в семейството. Щом си има лично помещение - да си го поддържа(според мен).

# 479
  • София
Скрит текст:
В момента още не живеем заедно, но той ми помага с чистенето у нас. Има възможност за отделна баня обаче, и ако решим да я преустроим, определено ще си бъде делегирана само на него. Това е смисълът да има нещо свое, в крайна сметка, а не "детска стая", която да чистиш все едно си му майка. Интересно ми как се стига до това жена на чисти стая, която не ползва, а е лична привилегия на друг, освен ако изрично не й доставя удоволствие? В крайна сметка, щом си е негова, трябва той да й зададе стандарт, а не аз да се тропосвам да е по мой вкус. Струва ми се като обсебване на лично пространство и то като от майка, не от половинка.

Изказването на мнение и даването на акъл са две различни неща Wink И не, не е това логиката, но както каза цвет, който не е разбрал, и след 10 страници няма да разбере. Ти щом си щастлива по начина, по когото живееш, защо искаш да променяш моя и се чувстваш поучена от мнението ми? Просто моят баланс е различен от твоя. Щом твоето работи за теб, на мен то грам не ми пречи, нищо, че не бих го приложила при мен Relieved

Общи условия

Активация на акаунт