'ФеВрУаРчЕ пляска със ръчички-чака сняг и весели игрички'

• 7 515
  • 143
  •   1
Отговори
# 45
Добро утрооооооооооо! smile3521

Ние се събудихме както винаги рано-рано smile3507. Още нямаше 6ч. Та решихме да се отчетем, че после не се знае.
mama nina много неприятно с Лъчко. Дано се оправи по-скоро, та и ти да си спокойна. Незнам какво може да ти помогне, аз никога не съм се сблъсквала с такъв проблам.
И аз мисля, че може да е от чорапките. И на Никито както на Лора като не са памучни чорапките, му се изпотяват крачетата.
Е-е-е едва успях да драсна някой ред и моя хубавец вече ме търси и зове. Ами отивам, че ще вдигне всичко във въздуха.  smile3514

Лек и спокоен ден!  love001

# 46
  • София
Честит имен ден на всички бебоци носещи имена,Ангел,Михаил и Михаела!Да са живи и здрави,весели и игриви! Kissing Heart 

# 47
Здравейте!
Честит имен ден на всички именници!

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 10:47 от tinka81

# 48
  • Плевен
Здравейте, момичета!
Понеже пиша за първи път в този форум, да ви се представим - мама DeMo и бебе Виктор, роден на 6 февруари 2006. Сега тежи 9620 гр и е висок 70,5 см.
Аз използвам козметика на Бюбхен и съм много доволна. Само веднъж му се зачерви дупето след едно леко разтройство. Много помогна това, че го съблякох голичък за около час и половина в затоплена стая - на другия ден нямаше нищо!!! Спи при 20 градуса с пижамка и чувалче.
Имам един въпрос: Вашите бебчета спят ли на възглавнички? На мен ми се струва, че е още рано.

# 49
Първо да кажа, че и аз не съм доволна от Джонсън. Ползвам на Пенатен.

Цитат
Дупето на Калоян вече е мораво червено от подсичане. Какви ли не мазила пробвах и ефекта е нулев. Купих кремчетата за подсечени дупета на всички детски козметични серии + Бочко + Здраве и и и и...нищо не помага. Педиатърката ни препоръча да го мажа със зехтин, но и това не помага. Ако можете и знаете нещичко помагайте.

Не съм имала проблем със зачервено дупе, но това което съм чувала от тези които са при-патели.
Биляна, пробвай да смениш памперса. Какъв ползвате?
Свари лайка или тетра и сложи във водата с която го подмиваш. Също съм чувала отзиви - добри за "Универтан". Аз лично мажа Вили с Бочко.

Цитат
С какво завивате бебоците си за нанкане. Аз обличам на Яни боди с къс ръкав, пижамка и после в чувалче при температура в стаята около 24 0С. Дали не прекалявам????

Аз и слагам боди- потник, пижамка и чорапки. През деня я завивам с одеяло, защото е 24 0C. А вечер с олекотен юрган защото правя 18-19 0C., за да се диша по-спокойно иначе става задушно. При нас е хубавото, че сме на газ и конвектора лесно се регулира, може да правиш каквато температура пожелаеш.

Ако имате проблем със запек, давайте сок от круши или сливи. Помага. Изпробвано е при нас.

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 10:36 от tinka81

# 50
  bouquetМама DeMo и Виктор,  добре дошли при нас!  bouquet

Elix, свалих две приказки и едно филмче на Вили. Пуснах и сутринта приказките, беше много впечатлена.  Много интересно ги разказват, с интонации и звукови ефекти. Ти пускала ли си филмче да гледа? Мога да го пусна на телевизора, имам кабел от компютъра, но не знам дали изобщо ще се загледа, до сега не съм и давала да се взира в телевизора. Не са ли малки?
Днес смятам да  пусна и други да се свалят, щом ги слуша.

# 51
ЧЕСТИТ  ИМЕН  ДЕН  НА  ВСИЧКИ  ПРАЗНУВАЩИ  МАЛКИ  И  ГОЛЕМИ!  ura  Party Time  4uu

Добре долшла на мама DeMo и Виктор!   bouquet

# 52
Здравейте и от нас   bouquet
Днес ми е много черен ден.Бях ви се похвалила, че двете ми най-близки приятелки родиха октомври месец.Едното бебче Георги в понеделник направи един месец, на консултацията му е поставена втората хепатитна ваксина и цяла нощ е бил вкиснат и плакал, на сутринта когато го е преобула майка му е забелязала хематом на мястото на убождането.Обадила се е на лекуващата и тя й е казала да отиде да го види на обяд.Междувременно то изведнъж се изпотило и започнало да посинява,следва спешна помощ и детето е в интензивно отделение.Започнало е да прави спонтанни кръвоизливи и е изпаднало в шок.През ноща е направило оток на белия дроб интубирали са го и в момента е на командно дишане.Влива му се кръв, плазма и какво ли още не.....Никой не може да си обясни причината за този шок.В отделението всички са се ангажирали, от сутринта са идвали консултанти от София и Пловдив и никой не знае защо?Говорих с доцент Недева, която се е ангажирала и дори не се е прибирала и през ноща, и тя ми каза, че не е вярвала, че ще изкара дори до тази сутрин и че шансовете му да се пребори са много малки.Обаждали са се в ХЕИ и сега са по следите на ваксината, макар, че това е най -малко вероятно, просто тя е била само отключващ фактор на нещо, което не е имало изява.Майката Деси е педиатър...Каза, че за нея това било сбъднат кошмар, защото когато е виждала такива дечеца винаги се е чудила какво им е на майките в момента.Много ми тъжно, не знам какво да направя, как да помогна...всички са в положение очаквателно....Ходих снощи в църквата.Молих се.Но аз по принцип радко влизам там и не знам как да се моля и какво да направя.Ходих при Деси опитвах се да и вдъхвам кураж и надежда като и казвах, че сте стане чудо и малката душичка ще намери сили, но тя е като призрак...Никога не съм плакала толкова безсилно след тази среща...сега пак плача...След малко пак ще ходя в църквата, защото днес има литургии за Архангелов ден и пак ще се моля на Господ да остави това детенце на земята....Казаха ми,че на Архангелов ден Господ прибирал душите на починалите.Това лош знак от съдбата ли е???Не знам...Като лекар, никога не съм опирала до църквата ,уповавалоа съм се само на медицината и здравия разум, но сега съм на път да мисля, че всичко наистина е Божа работа.......
Извинявам се за този постинг, но имах нужда да споделя с повече хора и нека всички днес се помолим за Гошко и децата, които се борят за живота си....

# 53
  • София
Тинка,ето още един линк,от датата е и по-лесно се сваля http://store2.data.bg/drina/Baby%20Einstein/       /пак го свих  Embarassed/ От тези филмчета,най-много й харесва Mcdonald,за животните във фермата.Разбира се не може да го изгледа целия,но 10-15мин. е зрител  Wink
Ние си ги гледаме на рс-то ,защото екрана не облъчва.

Добре дошла при нас мама DeMo  welcome

Дикси,сега виждам,че си писала.Дано се оправи детенцето възможно най-скоро  Praynig

# 54
Дикси, ще се моля да се се оправи детенцето  Praynig, дори не мога да си представя през какъв ужас и притеснение преминава майка му. Нека всички се помолим за него и дано на днешния празник Бог е по-близо до нас и чуе молитвите ни. Ако настина се случват чудеса, а аз вярвам, че е така, детските душички ги заслужават най-много.

# 55
Дикси, разплаках се ...
Не знам какво да кажа. Кураж и късмет.

След като прави хематоми мисля, че трябва да му вливат Хепарин.  Кръв тече ли му отнякъде?
 Дано има късмет.  Praynig

п.с. Ти си лекар, нямаш ли представа от какво е?

Мисля, че е нещо на кръвта...
Когато имах тромб ми вливаха Хепарин и една акушерка ми направи мускулна инжекция и посиня цялото место....

Много ми е мъчно....Моля се всичко да се оправи.

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 14:01 от Скъпата

# 56
искрено се надявам мал4о да се оправи , както и да не се слу4ват такива ужасни неща. дано детето среща добра грижа от лекарите и да успеят да му помогнат. освен 4е ще бърша сълзи и сополи , мисля , че и моята свещичка няма да е излишна. Praynig

# 57
diksi ще се моля и ще стискам палци Гошко да се оправи  Praynig.Незнам защо трябва да страдат дечицата,та те са толкова невинни и чисти.

# 58
diksi,чета и очите мисе пълнят със сълзи.Незнам защо трябва да страдат тези малки душици?Много съчуствам на тези родители,защото и аз съм изпитала тази болка,да стоиш и да чакаш думите на лекарите,да не знаеш дали  като отидеш на следващия дн в болницата,няма да ти кжат най-лошото.Когато Лъчкобеше в болницата,всеки ден ходихме в Пловдив да го виждаме и през целия път в колата докато отивамеаз съм плакала,защото се страхувах да отида и да говоря с лекарите.Не знаех какво да очаквам.Беше  много страшно.
Ще се моля за Гошко,дано на този празник всички светии да го закрилят и да му дадат силички да се оправи.Господ да го закриля това малко ангелче. Praynig

# 59
Ама,че лоша новина...тъкмо мислех да започвам с почерпките(тук във форума прочетох,че и аз съм имала имен ден днес)...моля се за малкото слънчице...дано да се справи с това,което му сервира живота и да продължава да грее в живота на мама....с теб съм,малък Гошко  Praynig Praynig Praynig

п.с.Дикси,моля те пиши като научиш нещо...дано да е най-хубавата новина...

Общи условия

Активация на акаунт