Име за момче

• 6 892
  • 98
  •   1
Отговори
# 75
Микел ми е прекалено нежно. Марк, ми харесва повече от Марко. Относно Алек, в семейството имаме Александър и отпада. С бащата харесахме едно име за сега, но ще видим дали ще се задържи или ще ни хрумне друго.

# 76
Алек ми харесва, Микеле за Италия също, а Марко ми е архаично и наистина се сещам за детските години и летата на село, където всяко второ магаре се казваше така. Simple Smile
Предложиха Матиас, аз ще предложа Матей, може и да ви допадне, напоследък е изключително популярно в БГ.

# 77
  • Крайбрежен район
Матиас, ужас! Колко дядовско! Матеус и Матео са по-съвременни варианти. Сетих се за Методи, което много харесвам. Някъде се среща като Методио или Мефоди.

# 78
  • София
Ох много се смях, че Матиас е дядовско😂😂😂
Аз го смятах даже за модерно.

# 79
  • Крайбрежен район
Ами в България като не се среща може да звучи модерно. Smile При нас е остаряло. Все едно да кръстиш детето си Пенчо. Същата мода. Joy

# 80
  • Далечният изток
Матиас дядовско, а Методи модерно?
Аз хора с име Матиас не съм срещала...
Ако говорите за други държави, уточнявайте. Авторката търсеше българско име доколкото помня и не беше фен на чуждите имена...

# 81
Ехее, и аз не знаех,че Матиас е старческо,но има логика. 😁 За Испания ли говорим?
Микел си е нежничко,да.
Марк определно пред Марко, просто това си е най-честата асоциация .. 😁
Супер,че сте се спрели на име 😇
Когато му дойде времето ще чакаме да споделиш Simple Smile
Харесвам много и Деян 🤩

# 82
  • Крайбрежен район
Матиас дядовско, а Методи модерно?
Къде съм написала, че е модерно? Написах, че ми харесва. Аз не се водя от моди и харесвам по-традиционни имена. Методи е едно от тях.
Матиас за мен е абсолютно архаично име. Но тъй  като е непознато в България може да ви звучи модерно. Познавам няколко господа с това име и са на преклонна възраст. Както написах по-горе Матеус и Матео са по-модерните варианти на името. Друг е въпросът как се връзват с българска фамилия.

# 83
И на мен ми харесва Марко. Това, че ние правим асициации с магаре, не значи, че и връсниците на евентуалния Марко ще ги правят. Много деца и в момента са виждали магаре само на картинка. До тогава кой знае, може и въобще да не знаят какво е това.

# 84
Матиас, ужас! Колко дядовско! Матеус и Матео са по-съвременни варианти. Сетих се за Методи, което много харесвам. Някъде се среща като Методио или Мефоди.
Прочетох Матиас - колко дяволско и се зачудих какво е общото между името Матиас и сатаната. После прочетох и другите коментари, отново се върнах на поста и се разхилих яко. 🤣🤣🤣Май е време да си лягам.

# 85
  • Германия
Разводни се темата нещо, но да каже че където аз живея познавам доста Матиасовци и повечето са между 20 и 40-50 годишни, много далеч от преклонна възраст. Отделен е вече въпроса как звучи с българска фамилия или като бащино име

# 86
Разводни се темата нещо, но да каже че където аз живея познавам доста Матиасовци и повечето са между 20 и 40-50 годишни, много далеч от преклонна възраст. Отделен е вече въпроса как звучи с българска фамилия или като бащино име
Е, то от много от предложените имена няма как да се образува презиме с окончание ов/ова. Марио, Матиас, Матео, Алек... Освен да стане Алеков, но не ми звучи. По-скоро да се запази бащиното име непроменено. Ако един хипотетичен Матиас има дъщеря, бих я записала Диана Матиас Иванова. Примерно. Щото Матиасова или Матиева... Или да стане Матеева, ама това вече не е баш бащиното име.

# 87
Затова тези неща с имената много внимателно трябва да се обмислят от бъдещите родители, после децата и децата на децата да не стават обект на подигравки.
Матиас знам един- на влогърката Пепе.
На Филип / бащата/ не му зная фамилията, ама например Матиас Пепелджийски хич не е добра комбинация.

# 88
  • София
На Филяка (половинката на Пепе) името му е Филип Стоянов

# 89
Хора, какви подигравки?
Не мина ли вече това време, света стана прекалено отворен, за да се подиграваме на имена, децата да са толкова отворени за новото,мисля че отмина времето на Данчо-Мързеланчо и някакви риму отдавна. 😁

Общи условия

Активация на акаунт