🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 15 - * ФИНАЛ * (12.12 - 19.12) 🐄

• 93 494
  • 2 048
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Ваня наистина се представи блестящо в "Преди обед", предвид отреденото й време и внушенията на махленската "журналистка" Деса. Опита се да я изкара аутсайдер, едва ли не никой не я харесвал вътре, не е имала близки там, как сама си е виновна, че  е раздразнила двата коча...и все в тоя смисъл. Иначе Деса не пропуска да агитира за разни извратени конвенции срещу насилието на жени. Но не вижда никакво насилие в случая, а заслугата за подобно отношение е изцяло и само на Ваня...Като я гледам само как подскача от нерви и нервните й тикове с премигвания, представям си я на мястото на Ваня, щеше да превърти още на старта горката...
Ваня каза, че след като е излязла от Фермата се е чувствала емоцинално изнасилена, вследствие на преживения там тормоз, обиди, закани, омраза от психопата Кир-о и дебила Иво. Как е била принудена да потърси специализирана помощ, психолог, за да се отърси от преживеният кошмар и ужас. Това й е струвало пари, разходи, време, негативни преживявания седмици наред, притеснения за родителите й. Т.е. били са й причинени вреди, имуществени и неимуществени, гавра с достойнството й, личността й, психиката й, здравето й. Отделно от това, бруталната словесна инвазия, особено от страна на психопата, която се изля отгоре й по телевизията, средство за масова комуникация. Обидните му и гнусни епитети като: куче краставо, кърлеж, грип, патка...не му помня цялата помия, която се ля цял месец от екрана...налудничавите му, но жестоки и садистични закани да й пръсне главата с една бутилка и да я напълни с пясък...са все престъпни състави от НК. Обида и заплаха за саморазправа. Така, че Ваня има всички предпоставки да осъди насилниците си и продуцентите за причинените й вреди, душевни и физически страдания,  за причинените й травми, за необходмостта да потърси платена помощ, за причинените страдания на близките й...
Пък Ваньо и Андрю да доказват престъпното си бездействие и толериране на целият този тормоз, език на омразата, вербално насилие със малоумните си твърдения за стратегия...Ми то утре някой може да има стратегия да избие останалите, за да стане победител. Казаха, че само при физически контакт  щели да се намесят. Ми то някой психично болен може просто да ги изтрови. Тук нямаме директен физически контакт, но все пак се води престъпление. Каквото е и състава на обидата, каквото е и състава на заканата за саморазправа, да не говорим за чудовищния психически тормоз, на който денонощно беше подложено едно момиче. И намери сили да оцелее, въпреки болните мозъци вътре, въпреки насилниците, въпреки продуцентите.
Такова бездушие и жестокост пред християнски храм, толкова дяволски изчадия, събрани на едно място...Какво ти пробуждане ?!
Та то това беше едно сборище на сатанисти, които оскверниха храма, манастира, религията ни, а сега и трябва да ги наградим за това...

+1000 Henzel, великолепно мнение, поздравявам те за обективния и явно професионален поглед и преценка. Искрено се надявам Ваня да е взела всичко под внимание и да не остави да им се размине за този директен тормоз над нея, и косвено - над семейството и!

Мисля си, няма ли начин да бъде включено като клауза или под формата на Общи правила в договорите на новите участници, недопускането на омразна реч, прояви на словестна или физическа агресия и прочие, като ясно е упоменато какво би се случило с играча в случай на умишлено нарушаване на правилата?

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 17:20 от Velina25

# 1 201
На финала съм за Живка. Може с един дуел само, но можеха да са повече , но другите жени ги шубеше от нея. Прекрасни две фермерства без големи скандали. Важното че не беше от групата на Мартина, което си е плюс. Също да не забравя би Мартина в битка за ратайство което си беше топ. Така че аз съм за Живка. Стратегия и беше на високо ниво. Желязна психика.

# 1 202
Даяна от сезон 6, подкрепя Ваня!

Миналогодишната ми любимка поздравява тазгодишната, а в текста направо чета собствените си мисли. Супер! Satisfied Heart Eyes

Дълго ви четох и може би някои интересни неща ще забравя да коментирам, ама не се сетих записки да си водя.Laughing Най-голямата изненада за мен е чутовният гаф на продукцията - жалкият опит за натриване на носовете на седящите по диваните. Тези хора напълно са загубили връзка с действителността. Все едно продавачът на пазара се кара на клиента, че не иска да купи гнилите му домати, хахах. Това "прессъобщение" от смърфовете направо завърши картинката на сезона и сложи печата "негодно".
Изненадана съм, че Ваня изобщо дава подкрепата си за някого. От четиримата само Живка е от приятелския ѝ кръг, но аз знаех, че от страна на Ванчето няма да има подкрепа за нея. Сигурно ги карат от продукцията да правят това, друго обяснение нямам. Смятам, че Пламен е компромисният вариант в този случай. Тези призиви играят ли някаква роля въобще? Аз и за Ваня нямаше да гласувам, та какво остава за Пламен. А дори и да бях готова да гласувам за Ваня, нямам никакво основание да се съобразявам с нейното желание, както и с призивите на фермерите за този или онзи.
Относно това, че Ваня първа е предала Живка...ами не е. Ваня се усети, че е оръжие в ръцете на Живка точно преди дуела с Теодора. Живка я е навивала да избере ревливата мадона, а не Лора. И защо? Защото е по-силна от Лорчето. Ваня да свърши още малко мръсна работа, пък ако загуби, за нейна сметка си е. Това беше цялата работа.

# 1 203
Моето мнение за предателството е, че такова има само, ако първо е обещана някаква вярност. В случая на Ралица, Живка, Ваня и Георги - те в самото начало си казаха, че се подкрепят заради играта, не са си първи дружки и "отбора" им е до определен момент. После се сприятелиха в течение на времето, но дори тогава бяха на мнение, че са самостоятелни играчи. Предвид това за мен няма предателство от ничия страна. Ваня си беше свободна да избере, който си иска за дуелист, и да се сближава, с който реши. Самата причина, която изтъкна за действията си не ми допадна - това, че нейните хора и въздействали да е срещу готЕните. Моите впечатления бяха различни от изгледаното. По същата логика и не виждам предателство от Живка. Тя също има право да си гледа нейната игра и евентуална победа.

# 1 204
  • Варна
Тези хора напълно са загубили връзка с действителността. Все едно продавачът на пазара се кара на клиента, че не иска да купи гнилите му домати, хахах.
Offtopic, но точно днес дъщеря ми /на 11/ е отишла да си вземе нещо за обяд от една закусвалня до училището. разглеждала е витрината 2-3 минути и продавачката и казала - Айде ще купуваш ли, че нямам цял ден да те чакам. Rolling Eyes / нямало е опашка/ При което тя директно си е излязла, за което и стиснах ръката, но тя беше разстроена.
Та толкова за бг реалност.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 17:52 от Хексе

# 1 205
Имам усещането, че този сезон  и беше много безинтересен заради кофти дуелите. Според мен трябва да има правило всички да се изредят по един път и след това това да имат право да се повтарят и потретват. Цял сезон гледаме дуел между Ваня и някоя си... И още нещо, поне 3 седмици в началото да няма дуели за гонене, аз първите 5 отпаднали, не ги помня въобще. Вчера като влизат и се чудя, тия от този сезон ли са или от предишен.
А Ваня им беше трън в очите, защото не можа да им отговори на тона. Не я харесвам, но колкото тя си е виновна толкова и другите.

# 1 206
Иван и Андрей са толкова плоски, че чак не ми се вярва. Супер неблагодарни са, че изобщо им гледаме предаването, което този сезон е пълен провал! Такова отвращение рядко съм изпитвала от хора, които гледам по телевизията, но и не само, отвращение от продуцентите! Та те по-ниско паднаха и от Тупарев. Ако ние по диваните не ги гледахме, кой щеше да им вдига рейтинга!? Да не сте посмяли да пускате смс-и и да им пълните гушите! Големите продуценти! В национален ефир подкрепят вербалната агресия и имат наглостта да обвинят нас, че не ги харесваме! Мен техните каузи ама грам не ме интересуват, интересува ме какъв пример се дава и подкрепя. Включих се с писмо до СЕМ след случките с Ваня, ще се включа и с каквото друго е необходимо, за да може тези недоразумения повече да нямат достъп до националния ефир.

Аз пък се учудвам, че сте имали някакви позитивни очаквания към двете фенчета на милиционерското недоразумение от Подуене, наказани и комплексирани от живота като "вечно втори". Нима на помним сатанинските рисунки вкарани като 25-ти кадър в клиповете на Късокрачко и Дебелогъзко по bTV преди години или скритата камера, с която унищожиха, включително и физически, журналистката и тяхна най-силна критичка, Васа Ганчева? Това са морално и интелектуално ниски и низки хорица. В България обаче е така.. парица е Царица.. Wink

# 1 207
Ваня беше пуснала едно видео с участието на Живка и към него беше задала въпроса: Предател ли е Живка? Ставаше въпрос за една от схемите на Живка в разговор със Стефан, в резултат на което Живка да отиде на финал с Мартина. Това тя явно е приела за предателство. Сигурно си е права за себе си, макар да ѝ е ясно, че самата тя не е изгоден вариант за Живка във финалната четворка, защото ще дели вот с нея.

# 1 208
  • Вестерос
Виктор с агитация да се гласува за Пламен.
Интересно, само за 3 мин. се е обяснил, кратко и ясно.
--> ЦЪК <--

Nikolv99,
Хепи Ванче спечели анкетата тук миналата година, тя спечели и крайната победата, но това не винаги е показателно.
За сезон 5, Красимир спечели финалната анкета, следван от Сами, но победата взе Веселка.
Само тогава не познахме, защото беше нагласено!

# 1 209
Моето мнение за предателството е, че такова има само, ако първо е обещана някаква вярност. В случая на Ралица, Живка, Ваня и Георги - те в самото начало си казаха, че се подкрепят заради играта, не са си първи дружки и "отбора" им е до определен момент. После се сприятелиха в течение на времето, но дори тогава бяха на мнение, че са самостоятелни играчи. Предвид това за мен няма предателство от ничия страна. Ваня си беше свободна да избере, който си иска за дуелист, и да се сближава, с който реши. Самата причина, която изтъкна за действията си не ми допадна - това, че нейните хора и въздействали да е срещу готЕните. Моите впечатления бяха различни от изгледаното. По същата логика и не виждам предателство от Живка. Тя също има право да си гледа нейната игра и евентуална победа.
На абсолютно същото мнение съм. Все едно сега Георги да каже - "Живка в началото ме обиждаше и се чувствам предаден, нищо, че после се харесахме. Гласувайте за Пламен. Той още от началото си беше към групичката на Мартина и там си остана докрай - тоест, Пламен не е предател." Няма как да няма сърдити накрая, не може победител да е и Ваня, и Ралица, и Живка, и Георги, и Стефан. Все пак това е ИГРА, а не предаване за нови запознанства и намиране на приятели. ИГРА за 100 хил. лв.!

# 1 210
  • София
Само, че сега на ИиА им трябват паричките от sms-четата на диванната армия, сиреч нас, дето си "нямаме" и хал хабер от Шумския манастир....добре бе, джанъм, на вас това ви е работата да си търсите теренчета, а ние нещо задължени ли сме да знаем всеки камъняк и църковно средище (действащо или не) в България, че да сме вовеки веков благодарни за вашето "просветление"?

Много силни думи са останали в съзнанието ми на съпруга на наша съфорумка, че след като няколко пъти се е случвало нещо с манастира, може би мястото му не е там!

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 18:03 от Velina25

# 1 211
Аз харесвах Живка, но в последно време ми стана една и тя фурнаджийска лопата, все обсъждаше Ваня зад кадър, все най-много знаеше и анализираше. Накрая ми стана антипатична. После си казах, хайде Пламен, не е лош, има проблясъци, ама после пак ми се отщя с неговото поведение. Та така - нямам фаворит, ония двамата изобщо и не ги броя де.

# 1 212
Аз не мога да дам наклон на Ваня за това как се чувства спрямо Живка, но цялостно не ми допада довода й да подкрепи Пламен.

Като цяло в България виждам, че е напочит една нежелана искреност. Ама той поне ми каза, че не ме харесва. Ама еди си какво, ама еди си що. Един истински интелигентен и достоен човек ще отстоява едни принципи и поведение независимо дали харесва някого, или не. Ще защити, ще покаже съчувствие и към Петкан, който харесва и към Драган, който не харесва, ако ситуацията го изисква и си дал заявка за определено поведение.

И какво изобщо значи "не те харесвам"? Това не ти е гимназията. В живота постоянно ще се сблъскваш с хора, които няма да ти станат бест френдс форевър, ама няма да ходиш на всеки да казваш как не го харесваш. Аз бих запазила подобни думи и откровения само за човек, който наистина ме тормози и е в разрез с някакви мои морални възгледи, а не да ходя да казвам на всеки с който нямам обща приказка, че не го харесвам. Да ти имам откровеността.

# 1 213
Гласуването няма да е за победител, а за най-малкото зло. За мен, това е Живка.

Няма ли някой адвокат, който да предложи помощ на Ваня и да заведе дело срещу продукцията?! Напълно подкрепям поста на ХензелиГретел

# 1 214
Аз харесвах Живка, но в последно време ми стана една и тя фурнаджийска лопата, все обсъждаше Ваня зад кадър, все най-много знаеше и анализираше. Накрая ми стана антипатична. После си казах, хайде Пламен, не е лош, има проблясъци, ама после пак ми се отщя с неговото поведение. Та така - нямам фаворит, ония двамата изобщо и не ги броя де.

И аз така...
Нямам фаворит.
Избор между един опасен психопат, от който ме побиват ледени тръпки ...
...една злобна мъжкарана с мутренско поведение...
...един безбожник, страхлив плъх, с поведение на хамелеон...
...и едно разочарование, мнооого хлъзгава риба, която е в състояние всякога да ти забие ножа...само като се сетя как още в самото начало, без нищо лошо да й е сторил, така зверски намрази Георги, не спираше да го обижда и тормози...и него беше изкарала мързелив...после и Ваня подхвана при всяка отдадена възможност, и тя й беше мързелива...а как я използваше да й разчиства пътя, чак й казваше коя да вика на дуел...А се оказа, че "работните" Живка, Марта и Кир-о в обора не са стъпвали, нито са доили кравите, нито са им почиствали. Докато това многократно го правеше "мързеливата" Ваня. Марта все дремеше, злобееше по ъглите, спеше и пушеше. Киро все пушеше, злословеше и торможеше Ваня, докато нещо все дялкаше, без и да си помисли да излезе от зоната си на комфорт. А Живка нон стоп като парен локомотив окадяваше с цигарен дим, поседнала с куче под мишница, докато анализираше кой колко работлив бил и неспирно кроеше схеми как да гушне стотака...
За мен дори хора като Пламен и Живка са ми по-опасни от психопата и мутрата, защото могат да те въведат в заблуждение, да им се довериш и да ти забият ножа в гърба.
Не случайно имаме следната поговорка: Господи, пази ме от приятелите ! От враговете си мога и сам да се пазя...
Игра, игра, колко да е игра...?! Стратегия, стратегия, доколко да е стратегия... ?!
На всеки му лъсва задника рано или късно. Всеки показва какъв човек е...Не можеш да избягаш от себе си, това е истината.

Общи условия

Активация на акаунт