Чакам аз, вълнувам се, мечтая, с чертички две да се похваля ! ~бебеправене 399~

• 35 401
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Моля за стиснатите ви палци!
Утре с годеника ми отиваме до моята АГ.
Той винаги иска да идва с мен, нищо, че е само за компания и до самия кабинет.
Предполагам, че като чуе проблема ми, вече ще ни изпрати при репродуктивни специалисти.
АА, ето, новата година дойде, а с нея и моята мотивация да тръгна по-сериозно по пътя на борбата за дете.

# 691
Parusheva, честито и до срещата ви да върви леко и гладко бременността!
Darling, за половите хормони няма значение дали са на гладно, с кафе илу без. Та не е на гладно прогестерона. Успех!

# 692
Аз да попитам чисто информативно, от тук присъстващите мадами тютюнджийки имали? И ако има замисляли ли сте се да ги откажете преди изобщо ...говоря да сте забременели, да не говорим че има такива които пушат и по време на бременността.

П.П: Активен пушач съм от около 7-8 години. Не пуша вече може би седмица и половина. Не е болка за умиране , но определено навика си е навик и се корени трудно. Всичко е до психиката. В това начинание съм заедно и с ММ.

# 693
Аз пуша, но ще ги спирам скоро или при наличие на втора чертичка. Гадно е, ама си е навик, зависимост и не е лесно да се спрат.
Познавам една жена, която по време на цялата бременност е пушила и бебето си е ок, но не бих поела такъв риск.

# 694
И аз пуша доста ...

# 695
Да, така е ...но аз някак си предпочитам да се откажа от тея  цигари , преди да видя втората черта. Че да може да ми минат така наречените кризисни моменти ..😁 преди да има в мен малко човече. Не зная , каквото сабя покаже ..дано с ММ пожънем успех със спирането на цигарите.

# 696
Щом не си пушила повече от седмица, най-кризисният период е минал, продължавай в същия дух!
Уикенда ще ходим с ММ на почивка в Сандански и това ще е подходящ момент да ги спра, да не говорим че той не пуши и ми мрънка непрекъснато..

# 697
Ох, тези цигари… аз съм пушач и то на задължително 1 кутия цигари на ден, а понякога 1,5. Винаги съм искала да ги спра, но все отлагах. По едно време не знам какво ми беше станало, но си казвах “ужас, аз как ще ги спра и като забременея с тази 1 кутия, дано да ми става лошо, че да мога да ги спра” Grinning
И онзи ден като видях дори малко повишеното ЧХГ… не можах да повярвам какво се случи с мен, спря да ми се пуши Grinning След това обаче след хранене много ми се допушва и честно казано изпуших за 2 дни 2,3 цигари (и то защото нали не е сигурно), а преди щяха да са вече 2,3 кутии от тогава до сега. Днес се надявам вече да се наложи да не пуша и тази 1 цигара дневно!
Явно всичко е до психика…
А най-лошото при мен в случая е, че нали трябва да се прикривам пред Всички и все още като седна някъде и изваждам кутията на масата да седи до мен уж, че пуша 🤣

ПП. Пуша iqos.
ПП2. Имам приятелка, която пуши през целите бременности по малко (Д-р и казал, че няма проблем) и роди живи и здрави деца, но също имам и друга приятелка, която пушеше до 4 месец и беше започнала да и старее плацентата в малко по-късен етап (нещо такова, не разбирам) и д-р и се беше скарал, че ще роди преждевременно така.

# 698
Парушева честито! Пожелавам ти една прекрасна, лека и безпроблемна бременност и пухкав финал!🍀❤️

Аз съм пушач от доста време. Спрях ги с първото дете, след това пак ги почнах (грешка). АГ са ми казвали и аз вече от личен опит го казвам. По-добре е цигарите да се спрат още при опитите за бебче, а не при положителен тест. Първо, организма се изчиства много дълго време от натрупаните мръсотии и токсини и това не е никак ок за бебчето. Е, аз нямах волята да ги спра при бебеправенето.
Второ, много е трудно, ако не ти става лошо и ти се пуши. Чувствах се сякаш ще полудея, отрази се много на психиката ми спирането, а знаете, че психическия стрес влияе негативно върху бременноста.

# 699
Някъде четох, че е добре 6месеца преди забременява е да се спрат и го направих с първата бременност. И забременях на 6-тия месец от спирането им и на първия от опитите.
Сега пуша от година, от март правим опити - неуспешни и някак си нямам воля да ги спра сега, а пуша около 15 цигари на ден, което е доста.
Дано видя двете черти скоро, това ще ми е достатъчна мотивация..
Успех на спиращите този вреден навик!

# 700
Парушева честито! Лека бременност!
Аз спрях цигарите след като видях двете чертички. Около 15години пуших и няколко месеца се чистих. Лесно ги спрях и до ден днешен не ми се е пушило. Колкото по-рано ги откажете, толкова по-добре.Вече пет години не пуша.

# 701
Днес си отвисях 2 часа в лабораторията. Добре, че си бях взела книга.
Сега ще ми се карате, ама нямаше как - пуснах прогестерон на 4ти ден след О:

Нвмам идея какво значи и дали изобщо може да се каже нещо по въпроса Grinning
Вчера докторката ме прати да пусна и за прекарана хламидия. Да видим там какво ще излезе.
За витамин D - на границата с тежък дефицит съм, та днес отивам до аптеката и взимам и аз един спрей.

# 702
И аз пуша iqos, кутия не ми мърда на ден. От много места чувам и чета, че трябва да се спрат по време на опитите ама си трябва воля. Казала съм си, че ще ги спра като видя двете чертички. Надявам се живот и здраве, като забременея да съм от тези, на които им опротивяват и спира да им се пуши. Много мои приятелки пушачки бяха така. Иначе аз също познавам едно момиче, което пушеше като съдрано по време на бременност ама според мен това вече е извън пътя.

# 703
И аз пуша-за мен е удоволствие да запаля една цигара и да си пийна кафенце...особенно сутрин.Пушила съм през половината си живот като се замисля..и една кутия на ден почти си я удрям.Сега нямам волята да ги спра..Нероден Петко да пазя,от цигари,кафе,упойки и работи..не мерси.Достатъчно се напрягам,че не става,а и в ежедневието с разни глупости.
Моя мъж вече 6 месеца не пуши,евала за което-ината му голям 😁 ..Агитираме постоянно,но аз му казах-Като ме оплодиш,тогава! 😂
Да му дам и аз причина,да вземе най-накрая да се престраши да пусне СГ...

# 704
По-добре рано, от колкото късно или никога Simple Smile
При добра мотивация не трябва воля, аз ги спрях няколко дни след положителния тест (iqos). Опитах преди това да ги намалявам, канска мъка, а да ги спра се за мен се оказа общо взето лесно.
Може би пак ще пуша, но ще е различно - ще знам че мога да ги спра.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 12:39 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт