Чакам аз, вълнувам се, мечтая, с чертички две да се похваля ! ~бебеправене 399~

• 34 964
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Честито Парушева, леко бременеене!

Цигарите и аз си пуша на ден по близо кутия, но съм на iqos от стана много време. Поне 10 години стана откакто открих този ужасен навик, за какво ли ми беше да ги научавам.. То не бяха кашлици, храчки и прочие с тези цигари, но откакто минах на тези нагревателчета, всичко приключи. Уж били по безвредни, поне така казват. Сестра ми пуши през цялото време на Б и то тютюн / правени / и да чукам на дърво, нищо им няма на племенниците. Друга приятелка имам, която има две деца, живее в Англия и там АГ са й казали, че било по вредно да ги спре от ряз, отколкото ако просто ги намали, защото цялото това чистене на организма се абсорбирало от плода.. Някакви такива неща ми разправя. В началото не и повярвах на тези неща, но мъжа й, който е против пушенето, го потвърди.. Абе Божа работа като цяло..
При мен на 2та седмица като минах на iqos и се чувствах някак по - добре , а на 2-3тия месец забременях, но..
Навила съм се уж и аз да ги спра, но...

Момичета, честит празник! Честито и на именниците, ако има такива в групата!

# 706
Парушева, честито!!! 🤗

Аз никога не съм била пушач, но ММ пуши от 10 години нормални цигари. От 10 дена не пуши заради болестта,дано не ги почне пак…моля се това да му даде кураж,понеже отдавна иска да ги спре. Иначе аз съм изложена на вторично пушене и се притеснявам при бременност дали е вредно за плода 🤷🏻♀ Вие знаете ли?

Поуспокоих се,че ми дойде, явно е било от стрес това забавяне, ММ е малко по-добре и това заедно със слънцето навън ме греят и радват ☀☀☀

Стиснати палчета за не/чакащите! 🤞🤞🤞😘😘😘

# 707
  • София
При мен с първата ми бременност АГ ми се скара как съм могла да пуша толкова много ,че плацентата ми е напълно износена.А аз никога през живота си не съм пушила,обаче шефа ми пушеше по 3 кутий цигари на ден и явно е оказало влияние дори пасивното пушене.

# 708
Привет Момичета Simple Smile
Днес бях на лекар , заради гъбички на пръста на едната ръка , той ми изписа прием на Итраконазол Фунгизол 100 mg  за 7 дни след това правя почивка 3 седмици и пак го пия 7 дни .Естествено казах му,че работим за бебе и се притеснявам да пия антибиотици , но той някак неглижирано се отнесе към това ...каза '' нямало проблем '' . Въпроса ми е ако е станало чудото този месец ,може ли по някакъв начин да се навреди на бебето с това лекарство или е прекалено рано ? Чакам да ми дойде към 13-14.01

# 709
  • На изток от Ада
Парушева, честито!

При мен нищо ново твърди гърди още няколко дни имам по принцип  . Той ми е нередовен ц , последните 2 месеца беше доста объркан. 

А цигарите не оказват ли влияние на забременяването ? Аз не пуша , но съм чела нещо такова мисля .

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 14:55 от nasito8988

# 710
Изрично в листовката пише. Говори със следящия АГ

Скрит текст:

# 711
Парушева - честитоо! Heart До пухкав финал!

По темата с цигарите - аз не пуша. Пушила съм по-рано (нередовно - на парти или в дискотека), но така и не ги "научих" цигарите за редовно. Но при мен не влияеха изобщо пристрастяващо - в студентските си години съм имала вечери, в които съм пушила по 10 цигари - и така поредни нощи, но след това мога 3 месеца да не пуша.. Просто не ме пристрастяват.

Знам, че от човек, който не пуши, може би ще прозвучи като "супер лесен за изпълнение" съвет, но аз на ваше място бих спряла цигарите веднага (още при плануване на бременност). В крайна сметка нали за това се борим - да стигнем до момент, в който да сме бременни (и тогава да не пушим).

ПС ММ пушеше доста - аквтивен пушач, дълги години. Спря ги от раз. Баща ми също - от раз. Не са имали причина и ги спряха. Имам и други такива примери в живота си, така че силно вярвам, че и вие ще успеете и то от раз (при положение, че вие имате и прекрасна причина, която скоро ще се случи Heart).

ПС2 Чувала съм, че от раз се спират по-лесно, отколкото "постепенното" намаляване на бройката цигари..

Успех! Heart

# 712
Парушева, честито и лека бременност до финал Heart
Аз имах час на 5ти, бях го записала преди да знам, че съм бременна, т.к. получих симптоми на гъбички. Засега видяхме само сак в матката, за ембрион по-късно. Изписа ми утрогестан по 2 вечер и 3*2 но шпа. Не съм правила изследвания на хормоните, т.к. вчера пътувах и нямаше как. Каза ми, че заради възрастта ми (на 28 съм) фолиевата киселина трябва да я пия по 2 на ден.

# 713
  • Замък сред облаците
Микробиология взеха ли ти, лекувате ли гъбите? За фолиевата важи, ако не е метилирана. Ако взимаш метилирана, и 1 на ден е напълно ок.

# 714
За фолиевата важи, ако не е метилирана. Ако взимаш метилирана, и 1 на ден е напълно ок.

АА, неметилираната фолиева по 2 пъти на ден е за бременни или и за бебеправещи?

# 715
  • Замък сред облаците
Файона, аз като цяло смятам, че е добре да се взима директно метилирана (неофолик мета, абофолик мета) от 400мг, освен ако нямаш доказан дефицит примерно, защото масово не знаем дали усвояваме правилно, а фолиевата киселина (не метилфолата) по принцип не се усвоява изцяло от организма, а при мутации може и да блокира рецепторите на усвояването. И при бебеправенето препоръчителната доза е една и съща 400мг, като при забременяването. Пак уточнявам, има момичета с тегави мутации, където им се налага и по 800мг метилирана да взимат, за да стига за плода. Ама това за възрастта е тъпня, ще ме извинявате.

П.П. Ние като почнахме опити преди 2г си взех неофолик мета директно, че разликата в цената не беше голяма - 1 опаковка от 10 лв за 3 месеца стига. После като ми откриха мутацията се благославях, че така съм направила.

# 716
Здравейте, днес ми правиха скенер и се оказа, че съм с дискова херния. Някой дали знае, дали мога да имам нормална бременност с нея. Ще ходя на лекар да ми каже какво ще правим, но знам, че това е до живот. Другото е сутринта си пуснах изследвания за ЩЖ. Не мога да ги разчета дали са добре. Много ще съм благодарна да ми помогнете със мнение и съвети. От вас научих много.

# 717
Яничка, спокойно, много хора имат хернии и протрузии без дори да знаят и да имат симптоматика. Проблем може да е естественото раждане, но зависи от случая, местоположението, доста фактори като цяло. Пожелавам ти да се стигне дотам, пък тогава ще го мислиш!

# 718
  • Замък сред облаците
За дисковата херния ще е добре да се носи колан за бременни да поддържа кръста още от 4-5 месец, така съм чела из форума (една приятелка има гръбначно изкривяване и се чудеше и тя).

фТ4 ти е на долна оптимална граница за бременна. Добре е да се видиш с ендокринолог и да взимаш тироксин (л-тироксин или еутирокс) в малка доза, за да смъкнете ТСХ под 2, а фТ4 да се качи до 18-21 като диапазон. Иначе ако забременееш с тези стойностти, бебето ще почне да ти дърпа свободен тироксин първите 3 месеца докато се формира неговата жлеза, оттам на теб бързо ще ти падне фТ4 още и ще изпаднеш в хипотиреоидизъм.

# 719
И аз имам дискова протрузия,която може вече да е преминала в нещо друго.
Искам да попитам дали тригеминус нерв може да има нещо общо с бебеправенето ?

Общи условия

Активация на акаунт