Чакам аз, вълнувам се, мечтая, с чертички две да се похваля ! ~бебеправене 399~

• 34 977
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Сега НЕ пия.
Спазвам стриктно препоръките на моята АГ.
Тя ми каза - през септември - поне 3-4 месеца пиеш дуфастона по следната схема:
Чакаш си цикъла. Пиеш едно сутрин и едно вечер в продължение на 10 дни, а именно от 15-ия до 25-ия ден, считано от началото на М.
По този начин си ми дойде на 1 октомври и на 1 ноември, както си трябва, обаче вместо да ми дойде някъде около 1 декември, още го няма.
Сега си го чакам. Когато дойде, отброявам кога се пада 15-ият ден от началото му, и отново пия дуфастона в продължение на 10 дни. И така. Поне до края на януари или февруари.
Моята лекарка ми каза, че има още няколко идеи специално за мен, преди да ни изпрати при репродуктивни специалисти.
Предвид, че съм изживяла лятото много голям стрес. Напуснах бившия, преместих се при новия ми мъж. Биохимичната Б.  ... емоциите покрай нея.
Каза ми , буквално - успокой се психически, опитай се да отслабнеш, не пий алкохол /аз не пуша/, пробвай дуфастоновата схема, която ти предписвам, изследвах си АМХ, направих си ПКК, цитонамазка, ехограф - общо взето - това ми е предисторията накратко.
АМХ е много нисък 0.1, но пък аз разчитам, че има забременели жени и с нисък този хормон. Като цяло щитовидната не съм изследвала още. Иначе съм с първа група цитонамазката и здрави матка и яйчници.
През октомври 2020 и през октомври 2021 минах през Ковид също така, антителата ми са много, карам със зелен сертификат.

# 91
  • Замък сред облаците
Ако тестът е отрицателен, сменяй АГто. Първо, с това удължено кървене може и фоликулярната фаза да се е удължила нещо след тоя ковид, съвсем очаквано е, и ако О не е била на 14ти ден, спокойно да си подтиснала овулацията с тоя дуфастон от 15ти ден.
Второ, на 44 закъде ще чакаш 3-4 месеца с АМХ 0.1? Жена, сериозно, знаеш че ти симпатизирам, но ти трябва моментално репродуктивен, ако искате да хванете последния влак с новия мъж. Иначе ще се надяваш на шанс, който с възрастта жестоко намалява. Мъжете и на 90 и кусур могат да станат бащи, жив и здрав да е Мик Джагър, обаче ние тоя лукс не може да си позволим.
Взимай и вит Д, да си повишиш шансовете барем за добра яйцеклетка. Виж и за мио- и д-хироинозитол също. Те също са добри за по-качествени яйцеклетки. Но сменяй АГ веднага, само си губиш времето според мен и ще плачеш след месеци...

# 92
Вихрогонче , съжалявам за теста.

nasito8988 , аз от години искам още 1 детенце.Но по стечение на обстоятелствата с бившият се радвам,че не е станало.
С госпожицата имаме почти 20 години разлика , тя на почти13 без 4 месеца (аз догодина май месец чуквам 33).Sunglasses
ММ стана на 35 този месец.

# 93
  • Sofia
Благодаря, но наистина ще изчакам до края на февруари /на 1 март съм рожденичка/.
Имам си и други свои основания, лични. Наистина държа първо предимно да се успокоя чисто психически.
Така или иначе предполагам, че съвсем скоро заедно ще тръгнем по репродуктивни.
Разбира се, първо той ще си направи СГ. После и аз ще изследвам още необходими неща.
Толкова години пропуснах да бебеправя, защото бях с неподходящия за мен мъж.
Наистина, разберете ме правилно - жадувам за свое бебче, но вярвам, че ще стане, когато трябва.
А и щом спонтанно забременях този юли месец, вярвам, че отново ще зачена, този път до щастлив финал.

# 94
Вихрогонче сигурна съм, че и твоят ред, ще дойде. 💞

Аз не знам какво се случва напоследък.. Майка ми е с ковид... 😥
От както загубих бебето всичко върви с главата нагоре, то бива лош късмет ама вече ми идва too much.. За съжаление няма да съм с тях на Коледа 😥. За първи път от години не ми се празнуват никакви празници.. 😬

# 95
  • Замък сред облаците
Аз все пак ще кажа, не отлагай още 3 месеца за репродуктивен. Да те консултира за добавки, които да подобрят работата на яйчниците поне, да ти види хормоните най-малкото, защото после предпише ли ги пак ще трябва минимум 3 месеца да пиеш и ей ти 3+3 половин година заминала и вече на 45 ще чука предменопаузата. Не ти давам зор, просто подходи хитро - подготви се отсега докато на преден план са другите лични съображения, просто се възползвай то времето да се подготвиш. Дори при спонтанна Б, пак може да имаш биохимична, за който основна причина е некачествена яйцеклетка и/или сперматозоид. На 40+ причината е по-често в яйцеклетката.

PS. Момичета, всеки от нас ще си изпие горчивата чаша до дъно в тоя живот, от нас зависи как ще действаме, гледаме и да се борим с тежките моменти.
И за препятствията, и за загубите, и за притесненията важи. Бъдете здрави и не унивайте!

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 16:52 от АА

# 96
Подкрепям Вихрогончето щом иска да изчака малко. Напълно я разбирам, защото и при мен положението е малко напрегнато и искам да се успокоя. ММ е много нервен напоследък и това се отразява и на мен. Обичам го безумно и съм сигурна, че нещата ще се случат в подходящия момент. Вихрогонче, и за теб същото си мисля!
Стискам палци на всички! 💕💕💕🤞🤞🤞

# 97
  • Sofia
АА, разбрах те напълно и наистина от сърце ти благодаря за грижата!
Аз сега на 1 март ще чукна 44, а не 45, ако това има значение де.
Малко ми е неудобно, че така обсебих хубавата тема... Bowtie Relaxed Close

# 98
  • Замък сред облаците
Е, не си я обсебила, тук сме да си помагаме. Пък и аз все се вра да налея малко акъл от моята гледна точка, че около мен немалко познати са с проблеми и години борба. И ако мога да съм полезна с трошичка инфо или по-брутално изказване на някой да помогне да предприеме необходима стъпка съм щастлива. Знаете, че не е от злоба или да давам уклон в живота. Просто трябва да сме наясно с нещата.

# 99
И моят тест е отрицателен. Препоръчвам теста на twip - много ясно изразена една черта, поне няма гадаене.

Стискам палци на останалите!❤

# 100
Видях, че коментирате витамин Д.. Имате ли препоръки за конретна марка, че мисля бях чела, че не всяка форма се усвоява добре.
От днес виждам промяна в ЦС и на моменти болко в Я, та явно наближава О, която по календар трябяа са е в неделя, но този месец ще мина без тестове. Не знам при вас как е, ама аз като видя + на тест за О и припирам да го правим туй бебе, а ММ баш тогава се случва да е напрегнат или някакъв проблем да има и да не му е до секс и аз се вкисвам малко. Та тоз месец се оставям на течението.

# 101
Sivi, и ние сме така. Вчера напирах да го правим, а той уморен бил и се скарахме. Това с правенето на секс по часовник, хич не ни се получава..

# 102
Sivi, споко, аз даже няма нужда да правя тест за О. Щом сме скарани, значи аз съм в овулация. Като закон е. Даже една вечер ревах, защото ме беше яд, че съм в овулация, а ние пак се изпокарахме за някаква щуротия. Всеки месец. Всеки!

# 103
Здравейте момичета,
И аз забелязах, че точно когато очаквам да е овулацията, не винаги сме в кондиция и става някак по задължение. Например единия месец и двамата работехме до късно и бяхме скапани, но постоянно си мислех, че трябва да действаме, иначе после ще сме я изпуснали.
Може би трябва и малко по течението да я караме.
Да ви питам пак някой ползвал ли е гинофилус и дали пречи на опитите? Изписаха ми го за течение, което се появи след посещение на басейн, но лекарят каза, че не е нещо притеснително.

# 104
+1 и от мен за напрягането покрай О и правенето на всичко по часовник. Знам, че това са малки проблеми на фона на това, през какво минават и са минали повечето момичета тук, но това май си е естествената първа пречка пред всички ни (освен ако не стане в първите 3 месеца). Ние с ММ едвам успяваме в най-добрия случай 2 пъти да се запишем във фертилния период и напоследък точно като задължение си се усеща..

Общи условия

Активация на акаунт