Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 127
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ето тук са описани по достъпен начин видовете магнезий, както и плюсовете и минусите им. Като най-добре абсорбиращи се посочват магнезиевия цитрат и магнезиевия глицинат.
[url https://www.healthline.com/nutrition/magnesium-types[/url]

# 106
Гастрото, при което ходим с мм ми каза, че бананът е много по-добре за мен от ябълката. Тя по принцип не е фен на плодовете, цитирам я: “Предпочитам да не ядеш плодове. Със сигурност не трябва да пиеш никакви плодови сокове и фрешове” Simple Smile
Аз обожавам банани и ям такива от време на време, но хапвам около 30-40 гр. (Това е между четвърт и половин банан в зависимост от размера). Ябълка май не съм вкусвала близо 2 години 😂
Аз започнах с глюкофажа за празниците и стимулацията мисля да съм на него. По празниците мисля да не си нарушавам режима с изключение на 24ти. Тогава ще е неизбежно.
Преди време бях писала, че една супа ми беше вдигнала доста КЗ, обаче може и да се окаже, че това сирене от кашу е било или поне е допринесло. Онзи ден хапнах такива и сутринта КЗ ми бе по-висока от предишните дни, а хем бях пила и хапче. Колкото и да е ферментирало, явно въглехидратите останали при този процес не са съвсем за пренебрегване.

# 107
Съдържанието на моя е следното:

Да приемам ли, че в действителност има толкова много чист магнезий в две таблетки? Някак ми е съмнително като прочетох другите колко малко съдържат... Thinking

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 12:45 от Cinderella789

# 108
Много голяма разлика в състава, наистина.
Скрит текст:
В този ред на мисли, вчера взехме Берберина, 47 лв. Дотук станаха 150 за добавки, 250 за изследвания и 50 за прегледа...
Преглед и изследвания два пъти годишно, а добавките даже не са всички, да речем още 100 ще има като види изследванията, та станаха 200 лв. месечно. И средно 50 на месец за изследвания и прегледи, 250, ама сме двама възрастни със същия проблем. И две деца, поне на едното от тях ще се наложи също изследвания и добавки... Като сложим и оскъпяването на храната, става манджа с грозде. Това беше само скоба.

# 109
Да кажа за скобата, изобщо не е задължително да пиеш всички тези добавки, поне не и непрекъснато, до края на живота си. Ако се храниш правилно, няма да имаш нужда от кажи-речи нищо на хап.

# 110
  • Paris, France
Минерва, ами имаш си подобрение, браво 💐! Триглицеридите са още високи, но са паднали, което е много добре. За салатите съм на мнение, че са по-полезни от мазнините. За какво да се тъпчеш с мазнини като си имаш 😇? Супер е дроба от треска от третата снимка. На първа и втора свинското си го бива 🤩.

Не се бичувай за КЗ! С цяла единица е паднала и ще пада още с махането на сланина. Твоите КЗ и инсулин са като моите в началото. С 5.8 КЗ почнах и инсулин над 10, 11 или 14 беше, на първи час КЗ 11 и инсулин 190 и на втори КЗ по-ниска от тази на гладно. Щом аз успях, а нямах много кила за сваляне, ще успееш и ти и още по-бързо. Трудно е като няма много сланина. За нашата кройка на графиките трябват много листа и К1, така че си яж салатите. Аз успях да преборя ИР и без кето, но с много зеленчуци.

Че на Жаклин холестеролите не са лоши! А ИР може да има и от много спорт и повече калории, недоспиване, липса на магнезий, омега 3 или още 1000 неща.

Вечер, Минерва, трябва да караш колело или да препускаш из къщи и да свалиш КЗ. Аз нямам колело и просто си мърдах ръцете, краката легнала все едно карам колело.

Добре си си и до 2 месеца или 3 ще видиш разликата.

За магнезия - пила съм цитрат и хлорид и не чувствам разлика. При мене след ядене на ВХ почваше шум в ушите и си чувах пулса. До минути след пиене на хлорид или цитрат отшумяваше, а с хелирания не. Може би се усвоява по-бавно?

За мене най-добрите е на прах и без добавки. Не заема място, дозираме сами и няма хап за гълтане.

А 20 или 90г магнезий дневно е смешна доза при ИР. Същото като 250 или 500мг омега 3.

# 111
  • София
Скрит текст:
А хелатирания магнезий добра форма ли е?
Според ММ това подпомагало усвояването му
Скрит текст:
/той е по лекарствата и добавките вкъщи, незавършил фармацевт е/.
Тази форма пречи на свързването на магнезия с протеините в стомаха, което би довело до ниско усвояване.
На мен ендото миналата седмица ми изписа такъв.

Това е екстрактът от червен ориз, който е естествен статин, който пак тя ми изписа, не знам дали ще изпия повече от тази опаковка, която взех /разликата в резултатите ми дойде преди да започна да го пия/:
https://apteka.framar.bg/30038878/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8 … B0%D0%B1%D0%BB-28

Роналд питаше за холестеролите на Жаки, ей ги, изрових ги от старата тема:

Съжалявам за клюкарската история, но т.к. и аз се интересувам /за момента/ от тях, та ми стана интересно. Добрият и триглицер. са й ОК, има повишение на лошия и общия.

И последно - за какви ябълки говорите в последните страници - зелени или други?
Минерва, мерси!
Като каза "добрият" холестерол, понеже и моят е висок, четох нови проучвания, че всъщност, когато и добрият хол. е висок, също не е на добре...., т.е. - налице е същия риск като при висок "лош" холестерол. А сега, де....

# 112
Ясно, че добавките няма да се пият дълго.
Обядът ми беше зелена салата плюс месо, КЗ 4.4, второ хапче берберин изпих преди обед. Първото ми беше вчера.

Но ММ изкара КЗ 5.7 на гладно, бррр. В лабораторията преди 2 седм. му беше 4.8. Ще го засилвам и той да ходи, че ми е притеснено. Вчеря яде леща и омуал 2 🍏. А в началото си ядеше 🥖 и сладко тайно от мен, за да не ме дразни.
Ще видя ленти да взема от китайците, че голям разход за двама на консумативи правим.

# 113
Eлица, в първия е отново лошата форма на В 12.
Във втория има подсладители.
Не е за хора с ир.
Май клоня да си взема на прах, тамън да няма примеси и така ще съм сигурна. Но пък и хелатирания бих пробвала, не чета за сега лоши отзиви.

Минерва, това месо ако не го опитам, не мога да го коментирам Grinning
Ти ли го готви? Браво. Изглежда вкусно.
А след 3 месеца може да ни дадеш още една твоя снимка.
Не се притеснявай, аз бях двойна като теб, ама в това състояние нямам снимки.
Мисля, че желязото ти е ниско. Действай по въпроса.
Та не знам да ти кажа. Тоест според твоя мъж само хелатирания е добър ли?
Може и хром да пиеш. И той е за ИР.

Деси, за фрешовете е абсолютно права. Евала, че ти го е казала.

Аз пия в момента магнезий на Pure Nutrition, на опаковката пише, че таблетката съдържа 200 мг магнезиев цитрат. Аз лично съм доволна, харесвах и този на Now, но таблетките бяха с размер на анални свещички. Сега последната ми опаковка на PN дойде с таблетки същия размер. Трябва ми няколоминутна психическа подготовка преди да глътна.
А сега за тия Pure Nutrition. Бях им фен. Но направил леко проучване. Не са американски добавки, а български. Представят ги като американски, а се произвеждат в България и се продават на високи цени.
Такава лъжа ме кара да се съмнявам в качеството на продукта.
Първия път не бяха при мен гигантски. Втория път си взех от 200 броя. Едвам ги гълтам, всеки път и аз като теб зе подготвям психически и съм се задавяла дори.Вчера едвам го преглътнах. Няма да си купувам повече от тях. Ама нищо на тая марка.

Ирен, откъде пазаруваш с отстъпка?

Cinderella789, и на мен ми е съмнително.

# 114
  • София
Аз имам голям проблем от около една седмица. Вечер направо освирепявам за сладко. Как го пиете този хром?

# 115
Хрома съм го пила през устата с малко вода Mr. Green
Оправи си режима.

# 116
  • София
Режимът ми е перфектен. Пример днес - кафе със сметана, 38% масленост. Свинско с гъби за обяд, печени свински ребра за вечеря с люти чушки.
Ясно, че през устата. не съм и мислела, че се инжектира. В каква доза се пие хром, за да има ефект?

# 117
Съдържанието на моя е следното:

Скрит текст:

Да приемам ли, че в действителност има толкова много чист магнезий в две таблетки? Някак ми е съмнително като прочетох другите колко малко съдържат... Thinking
Ако е вярно написаното, би трябвало да е 400мг магнезий в две таблетки... и предполагам че са доста големички таблетки това. Грубо излиза над 2 грама и половина цитрат това (за двете таблетки посочени като доза), плюс там останалото че да стане на хапче. Виж ако са някакви малки тогава няма как да е толкова наистина.

# 118
Режимът ми е перфектен. Пример днес - кафе със сметана, 38% масленост. Свинско с гъби за обяд, печени свински ребра за вечеря с люти чушки.
Ясно, че през устата. не съм и мислела, че се инжектира. В каква доза се пие хром, за да има ефект?

Joy
Аз въобще не разбрах, че това питаш, затова и така отговорих.
Иначе съм пила едно на ден. Обикновено сутрин си пия стандартните витамини.
Вкарай магданоза. По две връзки на ден. Без дръжките де. Тях във фризера за манджички.

# 119
  • София
ми може и да не е перфектен режима, за теб конкретно. При мен се получава така като ям много месо. Не освирепявам точно за сладко, но след час и нещо съм гладен, все едно не съм омуал 3 кюфтета със салата. Така и започнах да ям прословутите по фъстъци. Значи считай, две кюфтета за обяд със салата или две бутчетата със салата ( и кожата) и след час и нещо съм така гладен, че ям поне 100 грама фъстъци. След това съм Ок.
И ми кажи сега, че ако не захарта, то инсулина не се вдига. Защото именно повишеният инсулин те кара да изпитваш глад.
Апропо, направих си експеримент - след пиле с картофи нямам никаква нужда да ям фъстъци или каквото и да е до 4 часа по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт