Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 150
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
А хелатирания магнезий добра форма ли е?

# 91
  • Paris, France
Nevena Virolan
Аз тези 5-6 излишни кг. ги свалих след като започнах Глюкофажа. А цикълът ми още на 1я месец стана на 28дни, при положение че преди е бил на 67, 40, 45дни…произволно.
Този режим на хранене ми стана като навик, надявам се така да си остане.

Миоки

Много ли са 2 ябълки на ден?
Спрях го защото имам положителен тест за бременност, по препоръка на еднокринолога. Не се чувствам по по-различен начин, след спирането.

И при мене беше така 😇. Само свалих 15, а не 5 кила 😻.

Честита бременност! Да е безпроблемна и леко раждане на здраво бебе ти желая.

Можеш да си ядеш 2 или 3 ябълки с такива резултати. И повече може, но трябва кардио след ядене 😻. За 50г чисти ВХ ти трябват 2 часа бързо ходене минимум, като трябва да тръгнеш веднага след изяждане.

Елора, на повечето хора наистина им бяха по-добри резултатите след ябълките. Някой писа, че ябълките съдържали повече фруктоза и понеже се ядат в по-висок грамаж от бананите (300 или 400г банани спрямо 500 или 600г ябълки), от тях се събира повече фруктоза. Добре, но тогава вече нямах мазен дроб и не би трябвало да пречи толкова.

Ще го намеря теста, защото е наистина интересно и правено в един и същ период и на еднакво тегло.

Ако някой иска, може да се тества и той. Така поне ще знае долу горе какво толерира.

А, и друго - 300 или 400г белени, средно зрели банани, нито зелени, нито презрели, което е два средни банана, едвам ги изядох. 500 или 600г избелени и нарязани ябълки, което бяха 6 средни към големи ябълки ги изядох без проблем.

Няма да ви казвам как ме гледаха хората докато белех, режех и слагах на кухненския кантар парчета ябълка. С банана беше лесно. Занесох кухненски везни, 2 еднакви, пластмасови купи, та да зануля везните с първата, а във втората да слагам плодовете. Белачка, нож да рязане + швейцарско ножче за всеки случай. 😁

Миоки, а колко грама ябълки яде? Знам, че си като мене в това отношение.

Имаше и трети тест, в който към 600г избелени ябълки добавиха и обелките им, но не посмях, а и нямах време. Интересното е, че при хора, при които КЗ е скочила до 12 без обелките, с обелките седи 8 или 9, примерно, но при други нямаше ефект, та не разчитам на обелките, защото може да са забавили ефекта.

# 92
Ем половин ябълка беше - средно голяма, нормален размер - нито дребничка, нито голяма. Не знам колко грама беше, не я мерих.
Още преди режима бях забелязала, че ако съм гладна и ям само ябълка, после съм още по-гладна.

NI_CI, според мен са много ежедневно. От време на време яж, ок, но всеки ден е твърде много. Въобще ежедневно плодове, особено ако не са сезонни, е прекалено много фруктоза. Днешните плодове не са като едновремешните. Отглеждани са да са големи и сладки.
Тук редовно виждам боровинки големи колкото череши почти. Прави ми впечатление, че и малините са доста едри. Знам какво е истинска малина - нямат нищо общо.

# 93
Пак да питам за хелатирания Grinning

Намерих един евтин магнезий, но не мисля да го пробвам.
https://apteka.framar.bg/30098055/%D0%B4%D1%80-%D0%B2%D0%BE%D0%B … 83%D0%BB%D0%B8-30

600 мг, но пише, че съдържа чист магнезий едва 97 мг. Че в останалия грамаж какво има да му се невиди?

# 94
Изям ли ябълка на гладно, после мога да изям света Grinning
Изключително рядко се случва да ми се прияде, че и да не ме домързи да ида да си купя 1-2 ябълки, от които естествено едната ми остава за друг път. Та се е случвало някоя сутрин да ми се прииска нещо свежо и да изям втората ябълка. Аз, дето обикновено не ща да видя и чуя храна до обед. Ами, след ябълката не е така, ама хич. Търся си после да се наям сериозно. Хем предпочитам Грени Смит, дето не са толкова сладки.

Елора, цитратът е голяма молекула, та магнезият е относително малка част от нея и съответно от общия грамаж. Нормално е. Въпросът е да не те подвеждат като описват колко има, примерно да пише само милиграмите и да не се уточнява че това е количеството на цялото съединение, а не количеството магнезий дето получаваш от него.

# 95
Елора, аз в момента взимам този: https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/14398
Но май по-доволна бях от този който препоръча Натка- Магне доро.
Да се допълня- много ми похвалиха и тези сашета https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030000129 ,но още не съм ги пробвала

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 00:50 от elitsa_b

# 96
Абе може и да пробвам, ама Цианокобаламин не ме кефи като форма на в 12.
А дали няма да е по-удачно на прах?
Аз имах на прах, ама го полях с вода Grinning

# 97
Чист цитрат на прах най-добре като че ли, поне ще знам какво има и защо го има. Аз и витамин Ц такъв съм си взела, не че често се сещам да го пия ама това е друга тема. Такива комбинирани неща винаги са си компромис, писали сме и друг път. Не е много вероятно да намериш комбинирана добавка дето има точно каквото искаш и точно колкото го искаш в нея. Най-чиста работа е поотделно каквото си решила да вземаш, но обикновено е повече пари и повече занимавка. Продукти бол, има за всички.

Диаспорал... поне аз не харесвам такава форма за нищо. Тия прахчета освен магнезиевия цитрат имат още 101 неща че да станат с вкус на лимонада или там с какъвто са.
И не само те де, всички в такава форма, самата добавка е малка част от състава. Оцветители, овкусители, подсладители, още по нещо за да държи консистенция, пък да се разтваря добре и да не е на хвърчила, пък незнамсикакво... Що пък да ги изпия и тях? Че и всеки ден.
Сиропи, гелчета, подсладени прахчета и ефервесцентни таблетки поначало ги избягвам. Винаги когато мога. Много излишни неща имат и обикновено има по-добра алтернатива. Е, не винаги е вкусна ама карай сега, то не е десерт да го ядеш за кеф Grinning

# 98
Жаки, след като с този начин на хранене имаш и външен вид имаш ИР тогава какво мислиш, че можеш да промениш, за да нямаш ИР без хапчета?
Всяко нещо има странични ефекти, разбира се, включително и ВМ НВХ храненето, човек просто си избира приоритетите.
Може да опиташ с берберин, ако не искаш да пиеш глюкофаш. Берберин и иногинол (не инозитол).

# 99
Много сте писали..
До скоро бях на цитрат на Солгар. На него пише, че е 400 мг магнезий, от коиот 170 са от цитрат.
Сега съм на Now, там пише, че магнезият и 400 мг от 2,660 мг цитрат....
Ходи ги сравнявай...

# 100
Добро утро...да се запиша в новата тема, че не мога да ви следя Simple Smile
Аз пак съм с МЦ.....18 дена от предния.....21 от по-предния....не, че не съм свикнала на къс цикъл цял живот/22-24 дена/...ама взе да прекалява вече.....иначе нямам ниаккви оплаквания.....може да се каже, че вече нямам ПМС....само ме наболяват гърдите преди това....няма нерви както преди Simple Smile
МИнерва, исках да ти дам малко акъл за многото кафета....аз преди много се наливах....сега сутрин си правя първо чай....така избягвам варианта първото кафе да го омета за пол час и да  искам още.....ако можеш да замениш ..пробвай Simple Smile

# 101
Слагам малко снимки и моля за коментар.
Скрит текст:

Имам и още, после ще пусна. Всичко е във връзка с говорено по предишната тема, натрупах сума ти снимки, ама нямам кога да ги пусна.

Жаки, моят холестерол рязко спадна за 1 месец, даже в края на МЦ дадох пробата, а МЦ вдига холестерола. Ще ти пусна пак тези от миналия месец и от текущия. Стриктно спазване на режима с лек превес към салати /или поне така се старая/, нали фибрите разчистват холестеролите. Беше 7.88, преди дни - 6.
Старото:

новото:

Скараха ми се, че наблягам на зеленчуците /тук, в темата/, опитах малко по-балансирано, но искам да разчистя и холестеролите, поне да влязат в норма що-годе, че ми бяха доста извън.

Вчера се набухах с месо, днес сутринта КЗ 5.6. Снощи 10 ч./2 ч. след хранене/ беше 5.7. Прави сте, че с каквато легнеш, с такава ставаш.
Иде ми да се застрелям, така добре бях в началото на седмицата. Май повиших въглехидрати и белтъчини за сметка на мазнините и резултатите не закъсняха. А, и не съм фаствала тази седмица! Това си отчитам като промяна спрямо предишната! НЕ съм Доволна от себе си!

Тези изследвания са ми с голямо количество месо, мазно, не се старая да е сухо за момента, липидите не са скочили от това. Плюс полезните мазнини, плюс кокосово и мас за яйцата и тук там нещо друго в тиган.

Поръчах си еърфрайър за шотландските яйца и ще му мисля още какво. Ох, много имам да споделям, ама са ме подпукали служебни неща и предколедни!

Магнезият ми го изписа хелатиран.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 08:54 от Минерва

# 102
Аз пия в момента магнезий на Pure Nutrition, на опаковката пише, че таблетката съдържа 200 мг магнезиев цитрат. Аз лично съм доволна, харесвах и този на Now, но таблетките бяха с размер на анални свещички. Сега последната ми опаковка на PN дойде с таблетки същия размер. Трябва ми няколоминутна психическа подготовка преди да глътна.

# 103
А хелатирания магнезий добра форма ли е?
Според ММ това подпомагало усвояването му
Скрит текст:
/той е по лекарствата и добавките вкъщи, незавършил фармацевт е/.
Тази форма пречи на свързването на магнезия с протеините в стомаха, което би довело до ниско усвояване.
На мен ендото миналата седмица ми изписа такъв.

Това е екстрактът от червен ориз, който е естествен статин, който пак тя ми изписа, не знам дали ще изпия повече от тази опаковка, която взех /разликата в резултатите ми дойде преди да започна да го пия/:
https://apteka.framar.bg/30038878/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8 … B0%D0%B1%D0%BB-28

Роналд питаше за холестеролите на Жаки, ей ги, изрових ги от старата тема:

Съжалявам за клюкарската история, но т.к. и аз се интересувам /за момента/ от тях, та ми стана интересно. Добрият и триглицер. са й ОК, има повишение на лошия и общия.

И последно - за какви ябълки говорите в последните страници - зелени или други?

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 09:47 от Минерва

# 104
Елора, аз пия магнезиев цитрат на NOW . В една мерителна лъжичка от 3гр има 450мг чист магнезий.   Харесва ми , че е на прах, защото както някой спомена , таблетките на същата фирма са доста големи.Опаковката е от 227гр и реално можеш да си дозираш според нуждите. Това, което Натка е обяснила за чистия магнезий , на колкото бременни го обяснявах , защото масово аг-тата изписват магнерот , без оглед има или няма дефицит. Зa B12 и като цяло Б групата си приемам метилирани форми, защото не усвоявам обикновените форми.
Всъщност NOW е фирмата, чиито добавки ползвам най-често. В началото си ги поръчвах направо от САЩ, но сега съм си намерила фитнес магазин, в който ги има, а и ми ги дават с отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт