Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват шотландските яйца?
Какво означава WFPBD за ИР и диабет?
Какво представлява HOMA индексът и как се изчислява?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват шотландските яйца?
-
Какво означава WFPBD за ИР и диабет?
WFPBD означава диета на цели растителни храни с ниско съдържание на въглехидрати и без мазнини. Този вид хранене помага за контролиране на нивата на кръвната захар и намалява нуждата от инсулин при хора с диабет тип 2. Този режим на хранене се фокусира върху консумацията на здравословни, минимално преработени храни, за да поддържа стабилни нива на кръвната захар и да предотвратява усложнения, свързани с диабета.
-
Какво представлява HOMA индексът и как се изчислява?
-
Какво представлява системата на отрицателните ВХ?
-
Какво е хром и какви са неговите ползи?

Вечер се провалям аз. В началото си бях накупила бадемово брашно, кокосово, тахани... Ми, пет пъти да съм си направила нещо режимно. Не ми се дояждаше, налитах на мръвки и сланина най-вече. При мен има и емоционално хранене, на стомаха не ми е гладно, а на главата. Около два месеца пих витамини от група В и сякаш и от тях ми се отключи апетита, направо страшно беше. Като ги спрях, след десетина дни се нормализираха нещата, но остана гладът за "нещо сладко". Боря се с демоните в мен и се надявам, че пак ще се мотивирам, както в началото, когато се стреснах от резултатите от изследванията и бях "бетон". Ще се случат пак нещата, трябва, защото иначе не ме чака розово бъдеще. Не пия лекарства, въпреки че личният настояваше да пия метформин. Искам да се справя с режим, че с хапче съвсем ще се отпусна.
След като закуси обаче ѝ падна на 5,4 на първи час и 5,3 на втори.
Ще си направи необходимите изследвания (включително обременяването с глюкоза, разбира се) възможно най-скоро, но какво ви е предположението за тези резултати все пак? Феномена на разсъмването? Висок инсулин след хранене?