Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 084
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Хм... бургер за мен е кюфтето, ама права си, може да имаме различни разбирания за значението на термина, а даже изобщо какво има в един такъв.

# 46
Натка, ако ми се яде точно шоколад, какво би трябвало да значи? Никога не съм била любител на сладкото, изяждала съм в месеца по 2-3 редчета шоколад и най-много торта, ако някой има рожден ден, а сега не мирясвам докато не си изям парчето черен шоколад.
Магнезий евентуално да ти липсва? Имала съм периоди когато съм спирала да вземам добавка, а явно ми трябва... Дояждат ми се натрапчиво точно шоколад и ядки, особено около цикъл като на бременна невеста просто. Отне известно време да го установя на при мен разликата е забележима.

# 47
Хм... бургер за мен е кюфтето, ама права си, може да имаме различни разбирания за значението на термина, а даже изобщо какво има в един такъв.

Боже, каква обърквация стана, кой за какво си мисли Joy

# 48
Така или иначе, салатата не е за наяждане, нито джънка, за това казвам да се яде качествена и питателна храна - мазнини и протеини и глад няма да има. Гладът за сладко също ще е поносим.
Представете си сладкото като отрова, каквато си е. Напълняването е най-малкият проблем.

# 49
Нямам глад за сладко, нито за нищо по конкретно. Знам как бях преди да започна лечение и лечебен глад и как схм сега. Нямам флуктуации, не се чувствам сякаш треперя за храна. Огладнявам в нормно време. Вечер след вечеря не ми се яде. Мисля че неволно се объркаха постовете с друга съфорука която писа преди или след мен.
Да, точно питка и картофки визирах Артемис.
Но Елора е права. Не съм прочела все още нищо. Решила съм си "проблема" с много упражнения, пиене на вода и салатки. Ям и меса. Имаме еър фрайер и го ползваме постоянно. Преди закусвах с варени яйца, но в момента нямам кухня буквално и ядем или мариновани пържоли (от месарски магазин, мариновани вкъщи от мен) на еър фрайера или салата или и двете, или омлет или друго по диетично, но като сме супер уморени и двамата за да готвим, ядем бургери наготово, защото сме гроги от работа. Или както бяхме болни и двамата миналата седмица не подбирахме въобще, защото работихме от вкъщи и не си взехме болнични, (защото е ултра сложно) и ядяхме картофи и пил. хапки на айрфрайер почти всеки ден. Общо взето поели сме по някакъв по-добър път, половинката първо изискваше стабилна храна, защото си е мъж все пак и на мен ако ми трябва малко, на него му трябва тройно, но видя че може да се нахрани и със салата и да има сила и да тренира, пе и даже да се чувства добре, така че остава само най-после да прочета първия пост и да си седна на дупето както трябва явно.
Трудно ми е да отстоявам себе си и мойте интереси и често пренебрегвам всичко свързано с мен и се нагаждам към останалите. Затова и съм сега така здравословно. Не се оправдавам, за мен си е. Не за друг.

# 50
С други думи, храните се ужасно. Никакво значение няма, че ядете месо и салатки, щом ядете боклуци. Все едно да взимаш порция отрова с всяко хранене и да очакваш, че добрата част от храната ще неутрализзира отровата...

# 51
Еми освен да се застрелям така като слушам.

# 52
Хайде, няма нужда от драми. Stuck Out Tongue Winking Eye
Вземи да четеш, ако искаш да си здрава, във форма а не да си развалина на млади години (предполагам, че си под 40-45г.)

# 53
Млада съм, да. На 34 г.
Еми сядам си на Д-ъто и започвам с първа страница.

# 54
Лаленце, само да вметна, че не само на половинката ти му трябва стабилна храна - на теб също ти трябва! Месо, яйца, риба, субпродукти, млечни според толеранса, зеленчуци, семена. Стига с това полово разделение, фактът, че си жена, не означава, че трябва да преживяваш на зелении.

# 55
Благодаря Rayy.
А под семена какво визираш?

# 56
Натка, ако ми се яде точно шоколад, какво би трябвало да значи? Никога не съм била любител на сладкото, изяждала съм в месеца по 2-3 редчета шоколад и най-много торта, ако някой има рожден ден, а сега не мирясвам докато не си изям парчето черен шоколад.
Магнезий евентуално да ти липсва? Имала съм периоди когато съм спирала да вземам добавка, а явно ми трябва... Дояждат ми се натрапчиво точно шоколад и ядки, особено около цикъл като на бременна невеста просто. Отне известно време да го установя на при мен разликата е забележима.
Не би трябвало, пия магнезиев цитрат, май по 500 мг беше, по 2 на ден, вярно, че може да не е съвсем достатъчно, ама... чак пък толкоз...

# 57
1000 на ден не е ли много?

# 58
1000 на ден не е ли много?
Грешка, сори.
200 мг е хапчето, значи общо 400.

# 59
Лаленце, тук една съфорумка в темата писа, че си пече целите яйца в еър фрайера. Забравих на какви градуси написа, но аз онзи ден си опекох 7 яйца на 180 градуса за 5 минути, те бяха емки и днес ги довърших. Трудничко е беленето, но този начин на правене много ме улесни.

Общи условия

Активация на акаунт