Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 106
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Да, Tays. Веднага си го отбелязах като възможност. Правила съм си такива шотландски яйца и бяха хубави. До мен близо има хубава месарница и могат да ми смелят на място кайма и аз да си я овкуся както искам. Имам хубава рецепта за бургери (овкусяване) и мога да я пробвам за тях. Вкарала съм това начинание в менюто за уикенда понеже най-вероятно ще бъда вътре и ще мога да отделя време за всичко това.

# 61
Alivi, а каква форма?

# 62
Аз я разбрах, иска да каже, че с тези салатки гладуваш и оттам идва гладът и за вредности.
Нахрани се като света с полезни храни /режимни - месо, риба, яйца, полезни мазнини и зеленчуци/, иска да каже, и гладът за гадостите /сладки и индустриални храни/ ще изчезне!
Точно това исках да кажа, благодаря Минерва.
Извинявам се, ако не се изказвам подробно, но съм малко заета тези дни и нямам много време да пиша, а и едвам ви изчитам. Simple Smile
Ами, понеже на мен ми го казахте в началото и бяхте прави, та предавам полезното знание нататък Wink
Така или иначе, салатата не е за наяждане, нито джънка, за това казвам да се яде качествена и питателна храна - мазнини и протеини и глад няма да има. Гладът за сладко също ще е поносим.
Представете си сладкото като отрова, каквато си е. Напълняването е най-малкият проблем.
Точно.
Направо се родих, като почнах този начин на хранене. Няма глад, няма преяждане, няма неистово желание за сладко или боклуци. Пу пу.

# 63

Цитрат.
Знам, че може и повече, ама рядко успявам да мушна и трето.

# 64
Ама защо толкова много? Аз пия по едно на ден.
Иначе се мажа и с магнезиев гел. Ама не много често.

# 65
За да вдигна рн-то на урината, ама не успявам над 6.5, обикновено е 6 -6,25.

# 66
1000 на ден не е ли много?
Грешка, сори.
200 мг е хапчето, значи общо 400.
200 мг магнезий има в това хапче или 200мг магнезиев цитрат? Разликата е няколко пъти, не че нещо... Не те знам какво вземаш точно, ама много обичат да изпляскат такова голямо число на опаковката, а пък то да е за цялото съединение и от него да получаваш мижаво количество магнезий. А пък да си мислиш че си си набавила примерно 200 или 300 или 500мг магнезий.

# 67
Днес бях на лекар коментирахме изладванията ми, категорично настоява да пия Глюкофаж и да не го спирам изобщо. Според него освен от диабет , пази клетките от страеене. Още много неща ми обясни, стана ми интересно и се зачетох се, има такива статии. Все пак аз си мисля, че няма хапче без страничен ефект и ги избагвам всячески.
Какво е вашето мнение, пиете ли Метформин?

# 68
Natka, благодаря за уточнението. И аз пия магнезиев цитрат 1200мг, а сега видях магнезия вътре бил 192 мг. Ох аз да се и оплача. Днес ми е 20 ти ден след ковид. Докато бях болна и под карантина майка ми ми готвеше о ядях каквото има. Сега тепърва пак влизам в релси, но ми е много тегаво.

# 69
Мнението ми е, че като не ядеш въглехидрати и захар, които да ти качват КЗ, няма какво да ти гликира протеините повече от нормалното, съответно клетките ти няма да стареят по-бързо от нормалното. Така действа метформин по отношение на "предпазва клетките от стареене".
Аз не бих пила, освен в краен случай, ако само диета не дава достатъчно бързи резултати.
Метформин възпрепятства усвояването на Б12.

# 70
natka, то пък как да разбереш колко е чистия магнезий?
Ти какъв пиеш?
Моят сега е на PURE NUTRITION.

Джаки, да имаше тук една потребителка беше голям фен на хапчето и си ядеше в, като си мислеше, че ще я пази.
Не вярвам на тия статии.
Освен ако не са статии доказващи, че хората пиещи  това хапче са дълголетници над 100 години и младолики.
Иначе си е чиста реклама Grinning

# 71
Ами лекарят го пие, от много години, за ИР го започнал и после се заел да чете за другите му действия. На 57 е и изглеждаше наистина много добре:) Но той не е ендокринолог все пак. За друг проблем искаше изслвдания и ги коментирахме, сподели че неговите били подобни и на жена му.
И започнали да пият Глюкофаж. Хранят се по Зоната те. Каза какви добавки пие.
Аз не изпаднах в подробности за нашия режим, защото той се хвана за холестрола и знам на къде щеше да завие разговора. Затова само слушах.
Сега ще си чета за всяко от нещата, за които ми каза и ще мисля.
Категоричен е че такъв холестерол не бил ок.
Изписа хранителна добавка, която давала много добър резулатат. Ще чета и за нея.

# 72
Е ти си знаеш. Аз лично не бих пила, но аз изхождам от мен и моят опит и информираност. Не вярвам във вълшебно хапче, съжалявам.
Пак казвам, ако решиш да пиеш, следи си Б12

# 73
  • София
Ами лекарят го пие, от много години, за ИР го започнал и после се заел да чете за другите му действия. На 57 е и изглеждаше наистина много добре:) Но той не е ендокринолог все пак. За друг проблем искаше изслвдания и ги коментирахме, сподели че неговите били подобни и на жена му.
И започнали да пият Глюкофаж. Хранят се по Зоната те. Каза какви добавки пие.
Аз не изпаднах в подробности за нашия режим, защото той се хвана за холестрола и знам на къде щеше да завие разговора. Затова само слушах.
Сега ще си чета за всяко от нещата, за които ми каза и ще мисля.
Категоричен е че такъв холестерол не бил ок.
Изписа хранителна добавка, която давала много добър резулатат. Ще чета и за нея.

Жаки, коя е добавката, би ли споделила? И какъв ти беше холестерола (с разбивка)? Мерси!

# 74
Ще коментирам и с ендокринолог пак. Макар че той ми го е изписал още преди години. Пих го за кратко и спрях. Ще видим. Благодря за подсещането за Б12, ще търся да чета още.

В колата е рецептата, ще ти каза утре.
8,6 ми е общия, по назад са изследванията ми 2-4 стр може би

Общи условия

Активация на акаунт