Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 229
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Еми извинявай, но няма да си разказвам в подробности тоалетните навици в обществен форум. Имам си граници за споделяне на лична информация.

# 451

Еми да единия изчезна и на другите сложих точици. Пффф.Flowers Evergreen Tree

Мда, и един мармот завива шоколада в станиол...
А защо Миоки трябва да благоволи да ти отговоря?
Така както ти на страшно много неща не отговаряш и бягаш с дни, така и ние не сме длъжни да ти отговаряме.

# 452
  • Paris, France

Така е, да. И защо на небременни казват, че стойности доста над 5.1 не са диабет и не са притеснително?

jerami, няма нищо нередно в КЗ от 3.5 и 3 на гладно. Това може да е хипогликемия, но ако в тялото има достатъчно кетони, то ние си имаме енергия. Хипогликемията е опасна при диабетици или недиабетици с хиперинсулинемия , които не могат да компенсират падането на КЗ с производство на достатъчно кетони, получават мозъчен глад и могат да паднат, припаднат, да загубят ориентация. Нормален човек и човек, който е леко ИР нямаме такива проблеми. В първия пост има и графика на различните зависимости при диабетици от тип 2, преддиабетици, ИР и нормални хора. За да се хоризонтализира линията, тоест да се подобрим трябва да се махнат ВХ, но за да няма неприятни последствия, това се прави бавно. Затова и съветваме хора с висок инсулин да не се хвърлят на глад, пости и кетогенна изведнъж. Е, за такива като Азара няма голям проблем, защото няма висок инсулин, който да пречи да се произвеждат кетони.

Трябва да се гледа сборът от КЗ и кетони в началото. След време се привиква и започваме да горим мазнини директно и става трудно. Пак има начини, но е по-сложен теста и скъп. Всъщност тогава е вече ненужно.

# 453
  • Столичанин ама не в повече :D
Еми извинявай, но няма да си разказвам в подробности тоалетните навици в обществен форум. Имам си граници за споделяне на лична информация.
Значи се измъкваш просто те попитах колко пъти седмично ходиш до тоалетна по голяма нужда 1,2,3,0? Не питам за никакви други подробности, а просто защото започнаха твърдения, че за перисталтиката нямало нужда от никакви фибри, а признавам, че толкова отявлени хищници като теб не познавам.Animal Wolf

Еми да единия изчезна и на другите сложих точици. Пффф.Flowers Evergreen Tree

Мда, и един мармот завива шоколада в станиол...
А защо Миоки трябва да благоволи да ти отговоря?
Така както ти на страшно много неща не отговаряш и бягаш с дни, така и ние не сме длъжни да ти отговаряме.
Ако щеш вярвай, отговорил съм на много неща сума ти изследвания и още много лични работи, които никой в реалността не ги знае, а за изчезването все пак не трябва да се забравя, че въпросните чери домати не растат по парковете (нали снимките ти бяха от парк ако там растат ме насочи да почна да си бера редовно), тук влизам в свободното си време да дам малко от лаишките си съвети.

Така е, да. И защо на небременни казват, че стойности доста над 5.1 не са диабет и не са притеснително?

jerami, няма нищо нередно в КЗ от 3.5 и 3 на гладно. Това може да е хипогликемия, но ако в тялото има достатъчно кетони, то ние си имаме енергия. Хипогликемията е опасна при диабетици или недиабетици с хиперинсулинемия , които не могат да компенсират падането на КЗ с производство на достатъчно кетони, получават мозъчен глад и могат да паднат, припаднат, да загубят ориентация. Нормален човек и човек, който е леко ИР нямаме такива проблеми. В първия пост има и графика на различните зависимости при диабетици от тип 2, преддиабетици, ИР и нормални хора. За да се хоризонтализира линията, тоест да се подобрим трябва да се махнат ВХ, но за да няма неприятни последствия, това се прави бавно. Затова и съветваме хора с висок инсулин да не се хвърлят на глад, пости и кетогенна изведнъж. Е, за такива като Азара няма голям проблем, защото няма висок инсулин, който да пречи да се произвеждат кетони.

Трябва да се гледа сборът от КЗ и кетони в началото. След време се привиква и започваме да горим мазнини директно и става трудно. Пак има начини, но е по-сложен теста и скъп. Всъщност тогава е вече ненужно.
Не знам, мен такава кръвна захар би ме уплашила ужасно много, припадал съм веднъж (заради кръвно) и е много неприятно изживяване, мразя да съм в безпомощно състояние, а това беше точно такова, имам приятелки, които ми казват, че често им се случвало не ми се мисли какво им е. За кръвната захар 5.1 при небременни ще ти отговоря, по същия начин по който на небременни с тсх много над 1 им казват, че нищо им няма. Блазе ти за латино партитата по които ходиш искам и аз на такива, трудно е да обясниш на момиче, което цял живот е 50 кила с мокри дрехи, че пиле по селски с картофи няма нищо общо с постното (защото панировката тоя път била царевична, а не глутенова, така че нямало оправдания да не ям), и че изобщо пиле и картофи с тея пикантни сосове е брутално лоша комбинация, която ще ми разстрои съня, за да ме засрами (и успя) каза на дъщеря си, ето ти още една капризна госпожица като тебе.

# 454
Ако щеш вярвай, отговорил съм на много неща сума ти изследвания и още много лични работи, които никой в реалността не ги знае, а за изчезването все пак не трябва да се забравя, че въпросните чери домати не растат по парковете (нали снимките ти бяха от парк ако там растат ме насочи да почна да си бера редовно), тук влизам в свободното си време да дам малко от лаишките си съвети.
Ами не, не ти вярвам.
И в темата има предостатъчно доказателства за това колко хора те питаха някои неща, аз, Невена и други, а ти мълчиш и подминаваш.
Всички влизаме в свободното си време, но уважаваме хората и имаме възпитанието да отговоряме.

# 455
Значи се измъкваш просто те попитах колко пъти седмично ходиш до тоалетна по голяма нужда 1,2,3,0? Не питам за никакви други подробности, а просто защото започнаха твърдения, че за перисталтиката нямало нужда от никакви фибри, а признавам, че толкова отявлени хищници като теб не познавам.Animal Wolf

Не се измъквам, просто нямам намерение да разгласявам такава информация на площада.
Изобщо не виждам какво значение има колко пъти, при условие, че когато се налага, няма проблеми и нямам подуване, тежест и газове, които да ме навеждат на проблем с перисталтиката. Колкото пъти винаги е било нормално за мен, толкова. Не си водя календар.

# 456
Само Миоки ли те интересува или и аз мога да кажа?
Повече от 10 години ВМНВХ, единствен "зеленчук" е суров чесън,лук, праз и магданоз, кисела краставичка понякога.
Всяка сутрин съм в тоалетната 20 минути след закуска, а и още някой път се случва в деня. Нормално е. Само варени яйца с масло ме карат да тичам....бързо към първата тоалетна.
Всички кръвни показатели са както трябва/както искам, нормални килограми за височина и 67 години. При моят мъж също за неговите 73 години.

# 457
Ух, ама какви неща чета напоследък тук...
Не ми е ясно кой и защо би се събирал с хора които са толкова нетолерантни към това как се храни, че чак и обидно да се държат. Като деца не сме имали избор, но като възрастни... защо?
Скрит текст:
Случвало ми се е на гости да готвят нещо си там с чушки, които много добре знаят че ненавиждам. Помолвам от това да не ми слагат, има достатъчно храна на масата, няма даже и да усетя че съм яла едно нещо по-малко. Щото нали става тъпо да ми сложат пред мен и да се мръщя на пълната чиния, че и пред други гости. След малко ми носят чиния от съответното ястие, ама те чушките не ми ги били сложили... какъв бил проблемът?? Опитвам колкото мога по-любезно да обясня че то цялото мирише на тях и не бих го яла, по-добре да не ми сервират от това че да не трябва да го изхвърлят после.
Е какво щяло да ми стане? Като тук вече и тонът започва да се повишава...
Добре бе, на вас какво ще ви стане ако не настоявате?
Същото ми се е случвало с риба, каквато също не понасям. И го знаят.
И драмата не я правя аз, казвам си ясно че съм напълно ОК и с останалата храна която има, на такива вечери и без това масово се преяжда ако човек яде от всичко. Нещата спокойно могат да се уредят толкова тихо и спокойно че само аз и домакините да знаем че аз няма да ям от еди кое си, другите хич няма и да разберат.
Е съжалявам, ако толкова настояват и не проявяват разбиране, аз не ги считам за приятели и не се чувствам длъжна да ги търпя. И повече не се събирам с тях. Това са хора за които тяхното его е над комфорта на гостите им, аз повече покани от тях не приемам.
Такова настояване и нетолерантност са голямо неуважение към мен или който друг е потърпевшият. А когато някой прояви открито неуважение към мен, ми минава меракът да проявя не само уважение към него, ами в последствие и елементарна любезност даже. Да се сърди който иска, аз мога и без тези хора да ми присъстват в живота.
При мен става дума просто за предпочитание и нехаресване на дадени храни. И пак ме вбесява. Ако е нещо дето знаят че се избягва по здравословни причини и настояват, директно бих ги пратила у лево.

# 458
Като не разбират, казвай "имам алергия".
Това вече го разбират, предполагам.

# 459
Има хора и това не го разбират.
На едно гости веднъж приятелка обяснява, че не яде нищо с шоколад и фъстъци.
Домакинката нагло и вика "айде, де, от едно парченце торта нищо няма да ти стане"
Мъжът и каза "ще се задуши, ще се подуе, ще умре, после е твоя ред" Grinning

# 460
Като не разбират, казвай "имам алергия".
Това вече го разбират, предполагам.
Точно тези с чушките и това го нямат за нищо. Алергична съм към плесени, всякакви. Бутнаха ми пред мен плато сирена, от най-мухлясалите. Ама то било ядлива плесен това, нищо нямало да ми стане, задължително да си хапна поне малко! След като съм казала че съм алергична. Не беше достатъчно, после обясних че ако само си опитам една хапка, след малко ще хъхря като Дарт Вейдър а пък ако ще хапвам повече, по-добре да се обаждат за линейка от преди това, та виното е чудесно и без това сирене, много благодаря. Май пак не бяха много убедени че заради това им отказвам. Е това вече ми беше последната вечеря у тях, за друг път съм заета или ме боли главата или от сорта.
А и големи хора не би трябвало да имат проблеми да се разберат, като кажа че нещо няма да го ям, дори не е тяхна работа защо. Може да съм сметнала че цялото меню ще ми е много храна, може просто вчера да съм яла същото вкъщи и да не ми се яде пак такова, може да не обичам, може да съм алергична, може да съм си наумила че такова ям само вторник и петък, може в момента стомахът ми да е раздразнен нещо и точно това да не ми е ОК дори и да го ям по принцип, може още сто неща да са...
Както има любезен начин да откажеш, така има и възпитан начин да приемеш отказа. Ако ти е достатъчно акълът, разбира се. Питането и настояването обикновено не минават за възпитан начин да го приемеш, дори и между близки роднини.

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 20:39 от natka

# 461
  • Столичанин ама не в повече :D
Само Миоки ли те интересува или и аз мога да кажа?
Повече от 10 години ВМНВХ, единствен "зеленчук" е суров чесън,лук, праз и магданоз, кисела краставичка понякога.
Всяка сутрин съм в тоалетната 20 минути след закуска, а и още някой път се случва в деня. Нормално е. Само варени яйца с масло ме карат да тичам....бързо към първата тоалетна.
Всички кръвни показатели са както трябва/както искам, нормални килограми за височина и 67 години. При моят мъж също за неговите 73 години.
Еми аз бях чел някакви работи с ориз, леща, киноа и не знам си какво в твои мнения, та не знам доколко общо е това с палео и кето. А и холестеролния ти профил дали не беше с интересни стойности.
Ух, ама какви неща чета напоследък тук...
Не ми е ясно кой и защо би се събирал с хора които са толкова нетолерантни към това как се храни, че чак и обидно да се държат. Като деца не сме имали избор, но като възрастни... защо?
Скрит текст:
Случвало ми се е на гости да готвят нещо си там с чушки, които много добре знаят че ненавиждам. Помолвам от това да не ми слагат, има достатъчно храна на масата, няма даже и да усетя че съм яла едно нещо по-малко. Щото нали става тъпо да ми сложат пред мен и да се мръщя на пълната чиния, че и пред други гости. След малко ми носят чиния от съответното ястие, ама те чушките не ми ги били сложили... какъв бил проблемът?? Опитвам колкото мога по-любезно да обясня че то цялото мирише на тях и не бих го яла, по-добре да не ми сервират от това че да не трябва да го изхвърлят после.
Е какво щяло да ми стане? Като тук вече и тонът започва да се повишава...
Добре бе, на вас какво ще ви стане ако не настоявате?
Същото ми се е случвало с риба, каквато също не понасям. И го знаят.
И драмата не я правя аз, казвам си ясно че съм напълно ОК и с останалата храна която има, на такива вечери и без това масово се преяжда ако човек яде от всичко. Нещата спокойно могат да се уредят толкова тихо и спокойно че само аз и домакините да знаем че аз няма да ям от еди кое си, другите хич няма и да разберат.
Е съжалявам, ако толкова настояват и не проявяват разбиране, аз не ги считам за приятели и не се чувствам длъжна да ги търпя. И повече не се събирам с тях. Това са хора за които тяхното его е над комфорта на гостите им, аз повече покани от тях не приемам.
Такова настояване и нетолерантност са голямо неуважение към мен или който друг е потърпевшият. А когато някой прояви открито неуважение към мен, ми минава меракът да проявя не само уважение към него, ами в последствие и елементарна любезност даже. Да се сърди който иска, аз мога и без тези хора да ми присъстват в живота.
При мен става дума просто за предпочитание и нехаресване на дадени храни. И пак ме вбесява. Ако е нещо дето знаят че се избягва по здравословни причини и настояват, директно бих ги пратила у лево.
Ами аз бях в трета компания и там като отказах да ям определени неща и разпитвах кое от нещата има панировки и кое не, пак по едно време нещата се завъртяха около храненето (а и алкохола развързва езиците), та пак коментари, че любовта на мъжа минавала през стомаха и капризите и претенциите ще накарат жената или да избяга или да започне с нежната но тежка ръка да учи, че всичко, което тя сготви се яде. И това коментари от женската част, интелигентни висшистки и слабички. И че сега повечето жени предпочитали по-скоро пухкави мъже, защото това означавало че жената показвала, че обича и се грижи за мъжа си (това може и някой от мъжете да го беше казал не съм сигурен). Като се замисля обаче си спомням, че като за няколко месеца качих 30 кг от въздуха никакви коментари от женските ми познати относно това, когато няколко години по-късно ги свалих, почти всяка загрижено питаше ама много си отслабнал да не си болен. Жени...Kiss

п.с. за много години на всички, пожелавам ви пълна със здраве щастие и много любов година.Gift Heart

# 462
Джерами, какви са тия твои приятели?! Разсъждават като в детската градина.
За пръв път чувам, че жените сега предпочитали по-пухкави мъже. Sweat Smile То вярно, че тоя шит "body positivity" доста го пробутват по медиите, ама все пак, жените дето точат лиги по шишковци са изключение, не правило Trollface
ЧНГ Simple Smile

# 463
Да ви се връщат пожеланията

Пак казвам че за мен такива коментари са си крайно невъзпитани. Бих дискутирала такова нещо само с близък човек и то ако попита изрично, но пак не бих позволила да ми се натяква. Ама аз имам тренинг де, нали цял живот отказвам да хапна чушка Grinning  Там на какви неща съм се наслушала и в какъв шок изпадат хората, ама то колко е полезно и забравих какво още. Та съм свикнала да давам твърд отпор и да заявявам че не им влиза в работата защо и как, аз това няма да го ям.
Ама това, ама онова... питам изглеждам ли им недохранена случайно? Е, в това със сигурност никой не ме е обвинявал Grinning

# 464
За много години на всички.

Аз бях решила за НГ да правя султан кебап, ама ме домързя. Май чийтването около Коледа си ми беше достатъчно.
1-2 пъти в годината го правя, абе ще го направя скоро.
Но си направих разядка с извара. Много вкусно нещо. Има извара, чесън, печен патладжан, сурови смлени ядки, сол и зехтин. Голяма вкусотия. Другия път ще е с чушки да видим.
Изварата не я ям често. Нещо не ми върви с яйца. Та май така ще си я правя.

Общи условия

Активация на акаунт