Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 233
  • 748
  •   2
Отговори
# 465
Честита нова година приятели Simple Smile МНого здраве и късмет желая на всички......и много антитела.....другото е ясно Simple Smile
Джеръми, тези жени около теб не са много наясно май какво искат Simple Smile...ама то и около мен има доста такива....колко кг си сега.....и мен част от хората ме гледат съжалително...другата част завистливо..аз още не мога да свикна с новото си тяло.......заковала съм яко на 67 кг......ноооо тази сутрин реших да меря талията...последно беше около 83 ....днес е 78 Simple Smile)))Вече официално съм в размер М..... На НГ правих картофено пюре за домашните...мислех да хапна малко, но после се сетих , че ще има и баница с късмети...та твърдо бях решила да си изям парчето...заради късмета....та хората в 12 без 5 си подготвят шампанско...а аз си меря КЗ.....да знам дали ще ям баница хахахахха.....та ядох де.....отдавна не съм яла нещо след 20ч вечерта,,,та бях в лек потрес, че ще ям в 12 през ноща....но всичко мина без проблеми.....чаках до 3ч после да меря резултата от баницата...но нямах драми Simple Smile Та може да се каже, че си бях режимна......на КОледа пък изобщо не съм чийтвала..продължавам с тренировките....на 31ви залата беше пълна.....Simple Smile само на 1ви не отидох.....доста съм стегнала мускулите Simple Smile)))))) имам съвсем малко още под мишниците и кожата на корема Simple Smile нямам търпение да мине зимата ..да имам повече разходки/имам 5 кучета/, че в студеното време мразя да се калям по улиците Sad

# 466
Честита нова година и от мен, дами!

Не съм ви чела тия дни, днес ще е, влизам само да питам за тест лентите от Китай - искам да поръчам, но не ги намирам, ако някой има линк, ще съм му много благодарна.
И втори въпрос - Contour на Bayer ли е?

# 467
jerami ,бъркаш ме с някой.
Леща ненавиждам от дете, киноа и подобни не съм опитвала никога, а ориз басмати е допустим в палеото в зависимост от цел.
А и ориза за цял живот съм го изяла в студентски години под формата на вечеря ориз с домати или домати с ориз и задължителния десерт компот от круши.
Аз съм по мръвките, а салати ненавиждам също. Боб не обичам.
Холестеролът се оправи сам, след като се върнах на моето си хранене. Това, което съм писала е, че по лекарски съвет заради "холестерол близък до горната граница" бях 6 месеца на "здравословно пълнозърнесто хранене" и ми бяха необходими 3 години да махна последствията.
Тук
https://m.bg-mamma.com/?topic=1032862.360
съм показвала какво ям, както и в темата за ВМНВХ и палео.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 10:33 от tania6

# 468
Минерва...аз също гледах за тест ленти в Али-то, но не виждам да са изгодни, а напротив даже..излизат доста по-скъпи заради доставката..да на Байер е.....

# 469
За много години на всички!
Хубаво новогодишно “решение” е човек да страни максимално или максимално да игнорира хора, които се опитват да го тормозят на тема хранене и да го принуждават да яде нещо, което изрично е отказал. Един адекватен и любезен домакин винаги би трябвало да се съобрази и да проучи какво ядат гостите му, но ако тива не е сторил, то поне да не се гаври и да не се излага за собствените си пропуски като настоява да ядат нещо, което е неприемливо за тях.
На времето и аз съм се бъзикала с някои хранителни избори на хората, но с опита май се понаучих да бъда по-обрана в коментарите си. Независимо какъв е избора на един човек за хранене, накрая май коментарите по темата винаги са си форма на обида Sad. Последно лятото на една почивка с компания едно от момичетата беше накупила малки сникърси, марсове и др. подобни пакетирани захарни гадости и тръгна да черпи с тях и деца и възрастни (бяха най-вече за децата). След настояване да си взема поне едно, че са мънички, не се сдържах и заявих, че и пари да ми дават това не бих го яла, защото е чиста отрова, но после осъзнах, че съм реагирала неприемливо грубо. Тя не го прави, за да трови своите деца или приятелите си, а за да ги зарадва и просто не разбира, но с такава реакция няма да постигна друго освен обида. Можех просто да го взема, да благодаря и да не го ям. Но се надявам някой ден да стана достатъчно мъдра да знам как да реагирам без да си нарушавам моя режим.
Аз имам такъв проблем с майка ми, дебре де от както знае, че не ям захар ми обяснява, че е задължително трябва да ям такава, тялото имало нужда, да съм питала лекарите си, особено при бременност било много важно … Заявих й, че няма лекар, който да препоръчва яденето на захар (тип вафли и бонбони), но просто това не спира и все ми се философства.
В родата на мм ми твърдо вървят в посока вегетарианство и вече дори почти веганство, но всеки ден се пекат хлябове на поразия (вярно с квас, ама си е хляб) и от време на време се пращат статии и се подмятат някакви приказки на тема ядене на месо и колко било токсично, но си трая вече. Един два пъти споменах, че е опасно да се ядат веган продукти, обогатени със синтетичен б12 и че при веган режим трябва да се следят нивата на определени витамини и на желязо и др. Показатели, защото около мен бая катерачи - вегани си докараха жестоки анемии така, но ми се отговаря, че било важно как се чувства човек, нямало нужда от изследвания и спрях да коментирам изобщо. То по принцип и веган режим може да се направи доста здравословен, но поне някои ключови добавки трябва да се приемат. Вече оставям хората да са на принципа “всеки сам си преценя”, но държа и към мен да го спазват …

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 12:00 от Desii_123

# 470
Това с реакцията е според групата - ако са ми по-близки винаги се шегувам, че следващия път като ме поканят ще трябва да разширяват вратата, за да мога вляза Joy Настава голям смях и никой повече не настоява. Обикновено още при поканата питам дали ще има еди какво си за ядене, или да си донеса? Е, винаги има каквото съм питала Wink
Когато ме черпят със сладки неща задължително си вземам и поздравявам за повода, но не го ям веднага (обикновено казвам, че са ми мръсни ръцете и ще го хапна когато ги измия), а отива при някой друг (не ми се е случило да ми откажат).
Аз понеже не си мълча и казвам, че това не го ям, защото обичам себе си, с времето се научиха да не ме карат/канят на “сладки/тестени” трапези.
В ресторант с предварително уточнено меню се е случвало да ме попитат дали не ми е харесала храната, защото не съм яла - отговарям, ме съм дошла нахранена и салата е напълно достатъчна.
Така отказвам любезно на всички още откакто не се храня след 18 ч.
Беше много интересно в началото - отказвах всички срещи за вечеря, докато един ухажор (директен като мен) ме попита дали е защото съм преценила, че той не става Grinning
Отговорих пак в мой стил - каниш ме в неподходящо време - покани ме на закуска Stuck Out Tongue Closed Eyes
Винаги има начин - да откажеш или просто да си тръгнеш…

# 471
Ох, и аз щях да се оплаквам от неподходящо отношение. Майка ми се държи най-адекватно в момента. В момента е в период на качване на кг., казва 'Аз сладко не ям', само по някой бонбон в работата /такава й е работата, че при тях всеки от ведомството оставя кутиите с бонбони/... Само, само, ако изяжда по 3-4 бонбона всеки ден, колко да е малко.
На ММ му допада режима, той е по месото, та горе-долу ни се получава, той си добавя хляб от време на време, и сладко хапва през ден, през два, но се успокоява, че КЗ му е 5 и се смята за ОК, не гледа завишения инсулин. Но е попроменил и той нещичко де и поне не мучи и не държи склад със запаси за неговото си. Свекърва ми, брат ми, девер ми и сина ми са доста анти. Мазното било многооооо вредно, сладкото си е ОК. Приятели и познати апропо нямам на този режим.

# 472
Като ме черпят по повод, взимам, но дали ще го ям, е съвсем друг въпрос. Мразя да ме притискат да ям, от малка ме тормозят и съм се научила да игнорирам подобни и да не се впрягам.

Взех си 50 лентички. Вчера мерих в 19 часа - захар 4, после ядох три пържени яйца в масло. За съжаление, забравих да проверя на първи час, чак на втори се сетих, зарахта беше 4,7. Тази сутрин се събудих с 4,7 - недоспала, заспах в 2 часа и се събудих в 9 тази сутрин. За сега съм на бронирано кафе, ще видим как се движи през деня и после след вечеря.
Установих, че след ядене на сладко, спя лошо - заспивам бавно и се будя прекалено рано. Около НГ залитнах с повече (като за мен) шоколад, сладолед и едни кошнички с ужасно много захар (ВХ 62гр/100гр) + късно лягане. Иначе основните ми хранения си бяха режимни и тия боклуци ми бяха напълно излишни, но и Хасан е хора от време на време.

# 473
Шоколадови бонбони има на работа всеки ден. Носи се.
Ама взимам рядко. Знам как да отбивам номера. Ако съм в МЦ един бонбон да се почерпя. Иначе нережимните сладки за мц аз ги си правя.
Иначе ако са бонбони мерси се почерпвам. Някак си не са толкоз сладки.
И на Линд също ми се оцъклят очите. Останалите не си заслужават.

# 474
При мен Мерси ми събуждат ламята и никога не оставам само с един, затова не ги докосвам. Линд са малко по-добре, но и тях избягвам, че ми харесва как се разливат в устата и… Blush Бонбоните на работа са мое задължение - аз ги купувам и винаги трябва да има при мен, но не ги пипам, приемам ги за част от интериора като картина Joy

# 475
Всичко ми е прекалено сладко на мен. И да ям, е по малко - по-скоро се почерпвам. Това не пречи да се чувствам зле след това, та гледам да е изключително рядко.
Преди можех да си опукам сама една кутия обнбони, без проблем. Сега, просто ми се сгажда и не мога да изям повече от 1-2 на веднъж, 4-5 лъжички сладолед, една от ония кошнички за които писах.

# 476
Чрстита нова година, момичета. Менюто ми за НГ не го гледах много, но не съм прекалявала, че последно инсулина си ми беше доста висок. В момента не съм много кето, защото наблягам здраво на сокове от цвекло , тиква и моркови. Още кашлям след Ковида. Бях почнала да си правя сокове от магданоз, лимон и спанак, но ги спрях. Магданоза и спанака съсирвали кръвта заради вит К, а моята в момента е доста съсирена и трябва да я разреждам. Та наблягам на чайове , сокове и сиропи. Много сладки ги правят тези сиропи за кашлица, едвам ги поглъщам и все за инсулина си мисля, но да ми спре кашлицата и него после ще го оправям. Иначе си хапвам яйца, месо и салати, но соковете и сиропите ми развалят режима

# 477
Съветвам те да наблегнеш на инхалации, а не на сиропи. Много по-ефективни са в облекчаване и стимулиране на отхрачването. Може да добавяш сода, лайка или други билки към водата.
Мен лично, сиропите за кашлица ме напъваха да кашлям повече и такова нещо не пия от преди режима.

# 478
Елица, геломиртол пиеш ли?

# 479
Съветвам те да наблегнеш на инхалации, а не на сиропи. Много по-ефективни са в облекчаване и стимулиране на отхрачването. Може да добавяш сода, лайка или други билки към водата.
Мен лично, сиропите за кашлица ме напъваха да кашлям повече и такова нещо не пия от преди режима.
Е те ако са за отхрачване това им е част от работата - да те карат да кашляш че да изкашляш каквото има, те затова и изрично не се пият следобед или вечер, иначе няма спане после. Освен че и втечняват и прочие, разбира се.
Ама е факт, отровно сладки са и аз също не ги пия.  Таблетни форми евентуално на нещо, макар че мразя лекарства и за леки неща не ги вземам. Топли чайове, много супи, етерични масла - гледам с такива да минавам. Но и не съм боледувала сериозно от години де, когато е само настинка или веднъж грип в много лека форма (с ваксина, та го изкарах набързо сравнено с останалите), тези неща са ми достатъчни. Помагат си де, ненавиждам и пастили за гърло че също са ми ужасно сладки и гадни, вместо тях като съм вкъщи слагам и чаено дърво в аромалампата, то е антисептично.
Геломиртол също не е лошо, за който няма проблем с етеричните масла в него. На някои хора и стомаха дразни.

Елица, соковете от моркови и прочие за какво са точно? Не става ли да си ядеш целите зеленчуци вместо тях? Ако ядеш млечни, може да поограничиш временно и тях че често са слузообразуващи и те.

Общи условия

Активация на акаунт