Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

• 26 215
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Не, аз съм с немски език.

# 496
Flowers TulipЧестита 2022 година на всички в темата !
Бъдете здрави и все така отзивчиви, да споделяте личен опит !
Нека всички да имате добри и още по-добри резултати , да споделяме само добри новини !

Миоки, добре, че си взе глюкомер и ти, много ми беше любопитно каква кз поддържаш сутрин и през деня !
Аз съм далече от твоите резултати, но се старая .

Малко след боледуването ми, всъщност, наложи се да се вдигам на крак по тревога след три-четири дни с температура, кръвното ми беше много ниско, а кз сутрин 6 , излизах, прималя ми, след три чАса беше 7, 1 Flushed

такова чудо не ми се беше случвало, откакто споделих преди три месеца, след цял ден глад и кафета, съчетано с огромно психическо напрежение и нерви.

Обаче този пък изпих 2 сл ябълков оцет, хапнах три пържени яйца с масло и сирене и вечерта кз ми беше 4,7.
С тези амплитуди се побърквам !
И вместо да отида до Хеликон, който ми е на пешеходно разстояние, си поръчах Код Диабет, да чета в почивните дни.
Е, честито, днес получих уведомление да ходя да си го прибера от куриера Joy

Хората си купуват за Нова година фукливи дрешки, кака ви си подарява книги за здраве.
Ще си я взема следобяда и започвам, че ме е срам за всичко да питам, колкото и да чета и гледам клипчета, все нови  и нови въпроси ми възникват.
Много здраве и хубост , късмет и постоянство ви желая ! Wine GlassFlowers Bouquet

# 497
Тайс, тази сутрин съм пак с 4,7 захар. Ще видим през деня как е и ще пишша довечера след храненето.

# 498
На тази таблица може ли да й се вярва?

# 499
Вероятно да, но чета, че гликемичният индекс бил вече остаряло понятие, сега се гледа гликемичния товар.

Ъъъъ, бонбони М§М със среден гликемичен индекс, брррр. Защо изобщо са в този списък?

# 500
ГИ ГТ си е субективна черта на всеки организъм.
Тези таблици са измислици-премислици и не може да се разчита на тях, освен за ориентир, но проба си е задължителна преди да се довери човек на подобни.
Сладките и жълтите картофи са в различни графи, но аз съм виждала графика на глюкозата, при която няма кажи-речи никаква разлика.

# 501
Аз не бих се водила по таблица, според която яйцата, рибата и месото са с по-ниска хранителна стойност от плодове, нишестени зеленчуци и зърнени култури. Не се отчитали белтъчини и мазнини, колко удобно....

# 502
О, това даже не го бях видяла. Пълна смешка.

# 503
Аз мисля, че тя пита за таблицата с ГИ, не за тази с 'хранителна стойност', тя просто се е хванала в снимката според мен. А това за първи път го чувам, но не и не искам да знам нищо за него.

# 504
Минерва, те таблиците са обвързани - яжте грозде (примерно), с нисък ГИ и висока хранителна стойност е. Аз виждам старата школа в този материал, не ми харесва и не бих се водила по него. С много миниатюрни букви е написано, че рибата е "изключително важна".

# 505
Скрит текст:

Не.
Прочети първия пост. Там си пише какво се яде и какво не се яде.
От тая таблица някои от храните с уж нисък ги не са за хора с ИР. Особено за хора,  които тепърва започват да се лекуват.
Ако ще избираш  храната си само по ГИ, до никъде няма да я докараш.

# 506
Изобщо не съм запозната какво точно да гледам. Бременна съм в момента. Преди бременността съм изследвала инсулина и ми беше над нормата. Ще прикача и изследвания. Бях на диета, препоръчана от ендокринолога - в общо линии без тесто, без картофи, без ориз, без захар, без плодове. В първите месеци на бременността ми се гадеше от всичко и си позволявах да ям по една две бисквитки, солети, филийка, като влязох във втория триместър обаче започнах да прекалявам с тестените изделия, особено покрай празниците - тиквеник, баница, паста, картофи, сарми..
Иска ми се да ги намаля и да наблегна на храни с по-нисък ГИ. Проблема е, че все още ми се гади от месо /хемоглобина ми за сега е в ред/ и яйца и тях трудно бих понесла, но поне да ям плодове и зеленчуци с по-нисък ГИ. На първо време мисля, че ще е достатъчно. Добавена захар продължавам да не ям, изключвам и брашното като цяло.

И с оглед на това нещо ще е добре някой да ме ориентира къде мога да правя поне ориентировъчна справка за ГИ.

Благодаря предварително!

# 507
Не бях ли достатъчно ясна за ГИ? Прочети отново какво написах, че и останалите какво са ти писали.
Прочети първия пост. А не статии за ГИ.
Има един задължителен клип още в началото, който ти обяснява някои неща + за храненето.
После линка към темата за нввмх, който би трябвало да спазваш.
И после останалото. Има един тон обяснения за храните.
Няма как да ти преразкажа с три изречения първия пост, така че да ме разбереш правилно. Затова ти казвам да отидеш там.

# 508
ВМНВХ не е само да се яде месо и яйца.
Дори съществува ВМНВХ за вегетарианци.
Но трябва да се чете.
Аз обичам месо и яйца и ми мина желанието да чета и правя резюме за другите. И без това никой не му обръща внимание. Потърси с лупата.

# 509
  • Столичанин ама не в повече :D

На много от нещата да, но и на много от нещата не и това всъщност е проблема на такива общи таблици, нали извинявай сега ама мармалад от ягоди без захар или па мляко с шоколад, а за рибните пръчици и спагетите да не отварям дума Animal Rabbit . Освен ориз има и други зърнени храни, киноа, елда и т.н. Включи сурови ядки (след накисване) и бобови (основно нахут, зелен грах, зелен боб, като той дори може да влезне в графата на нвх, защото е само 4 гр вгх на 100 гр. пък сега гледам бурканчетата ми нахут са 11 гр. (ужас влизането в тея теми почва да ми влияе недобре и да чета на всички етикети преди да купя колко въглехидрати и захари им тц тц тц).
Аз не бих се водила по таблица, според която яйцата, рибата и месото са с по-ниска хранителна стойност от плодове, нишестени зеленчуци и зърнени култури. Не се отчитали белтъчини и мазнини, колко удобно....
Микронутриентите са това което дава здраве, макронутриентите дават основно енергия, аналогията за която се сещам, е че бензина е нужен на колата въобще да запали, но маслата, ремъците, филтрите и т.н. е това, което кара колата да се движи гладко и безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт