Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 45

  • 26 153
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 18 539
Тези стойности са си диабетни. Дали са верни, е друг въпрос.

# 631
  • Мнения: 2 585

а за тези какво ще кажете?

# 632
  • Мнения: 15 108


Здравейте! Пиша тук по препоръка на моя приятелка. Бременна съм в 6 месец и по преценка на АГ си направих обременяване с глюкоза. Прикачвам снимка на резултатите. Диагностицираха ме с гестационен диабет и АГ е категорична, че имам такъв. У дома имаме глюкомер и стойностите на гладно са ми 4.2, а след храна 5.6. Във въпросната лаборатория, в която си направих изследването се случиха доста неща, които ме навеждат на мисълта, че тези изследвания не са верни и затова утре сутрин ще повторя в друга лаборатория. Дадоха ми код, с който да си проверя резултатите онлайн, но не мога да го направя, защото ми изписва "Невалидни данни".

В никакъв случай! Обременяване се прави през минимум шест месеца. Верни или не, решението е едно - спазвай режим, махни въглехидратите, особено захарта и ако състоянието ти позволява, повече движение.  Лека бременност.

# 633
  • Мнения: 581
Нати, май ще се окажеш права...https://balcho.bg/bg/product/%D1%81%D1%83%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B … 1%88%D0%BD%D0%BE/

Ще си стоим на яйца и пържоли Simple Smile

slyudmilova- венозната кръв е по-висока от капилярната...и зависи колко време още е минало докато са ти взели кръв, Какъв глюкомер ползваш?

# 634
  • Мнения: 24 868
Няма лошо и в това, просто е различно и не очаквай да замени едно към едно бадемовото брашно. Винаги можеш да го вложиш по друг начин, а можеш и ти да си смелиш по малко сусам когато ти трябва, то става даже по-бързо и лесно отколкото с бадемите.
Сусамено, ленено, конопено, кокосово... май съм вземала да пробвам и не съм повтаряла покупката. Не са "моето" нещо. Но си намират приложения ако е зорът да не ги изхвърля там.
Кокосовото ако не те дразни миризмата става хубаво в панировка, за мен е много силна и панирам само с хуск + бадемово брашно. Ако не знаеш, не можеш позна че е такава панировката.

# 635
  • Мнения: 581
Няма лошо и в това, просто е различно и не очаквай да замени едно към едно бадемовото брашно. Винаги можеш да го вложиш по друг начин, а можеш и ти да си смелиш по малко сусам когато ти трябва, то става даже по-бързо и лесно отколкото с бадемите.
Сусамено, ленено, конопено, кокосово... май съм вземала да пробвам и не съм повтаряла покупката. Не са "моето" нещо. Но си намират приложения ако е зорът да не ги изхвърля там.
Кокосовото ако не те дразни миризмата става хубаво в панировка, за мен е много силна и панирам само с хуск + бадемово брашно. Ако не знаеш, не можеш позна че е такава панировката.
Благодаря Нати, и аз съм се обзавела с всичко.....конопено семе слагам на салати.... понякога....за първи път опитвам ...неутрално ми е...не ме дразни, и не го обичам.....бях чела, че се изпозлва в суров вид......сусамено сега видях и взех за проба..по принцип обичам сусам.....кокосовото не ме дразни, и го използвам най-често от другите......кокос обичам...и на вкус..и на мирис Simple Smile В началото бях доста ентусиазирана с рецептите.....но в последствие от повечето "печива" не бях особено очарована......последно правих "фокача" или нещо подобно беше......с моцарела и бадемово брашно....аз обаче не купувам от настърганата моцарела в пакетчета, защото има нишесте в нея, използвам гауда или чедър.......на вид изглеждаше...уау....на вкус......бляк.....много ми накъртва това бадемово брашно...направо го намразих даже....
май ще наблегна на рецептите с яйца Simple Smile

# 636
  • Мнения: 2 275
Като сложиш на 200 -250 г стъргана моцарела и 2 яйца 2-3 лъжици кокосово или бадемово става много прилично. Не се бърка, с ръка се меси и се правят топки. А с подправки и чесън на прах е супер.
Аз имам изостанали 3 банана и ще съм принудена да правя "кекса на пътешественика" на Инес Субашка. Гледах и  други рецепти, но като видях 200 г бадемово брашно, а и при мисълта , че най-вероятно не става за ядене се отказах.

# 637
  • Мнения: 40 780
Какъв е този кекс?

# 638
  • Мнения: 18 539
От всички режимни рецепти, ми се получиха за ядене единствено някакви мъфини преди време, но пак бяха едни глетави отвътре, въпреки доброто изпичане отвън.
Общо взето пълна загуба на време и ресурси от моя гледна точка.

# 639
  • Мнения: 2 162

а за тези какво ще кажете?

И глюкозата и инсулина са високи. Определено има проблем.

# 640
  • Мнения: 581
Мъфини и аз правих....и най-много ми допаднаха....наистина вътре са глетави.........аз не бях хапвала нищо сладко до този момент/освен няколко парченца черен шоколад/....сториха ми се много хубави...сложих боровинки вътре......и еритритол....с такъв ентусиазъм почерпих моята колежка......а тя каза, че са отвратителни......но тя няма здравословни проблеми и си хапва сладичко...на мен ми беше екстра....обаче като постояха според мен имаха вкус на пластмаса....най-вероятно заради силиконовите формички, които ползвах.....после правих втори път....исках да ги подаря на един познат диабетик......пак опитах една хапка...и пак имаха вкус на гума...или нещо подобно......намразих ги...Simple Smile
Таня, правих по тази рецепта/която си описала/ едни соленки.....като солети по-скоро....хубави бяха

Имам чувството, че всички са с един и същи вкус...или аз не съм яла прекалено дълго разни "екстри" Simple Smile

# 641
  • Мнения: 2 585

а за тези какво ще кажете?

И глюкозата и инсулина са високи. Определено има проблем.

Двама ендокринолози твърдят, че няма ИР, трети твърди, че има ИР.
Много се обърквам. Предполагам диета е така или иначе необходима, но до колко трябва да е строга?
Не знам как с конкретни стойности толкова може да се разминават мненията на лекарите.

# 642
  • Мнения: 2 275
Като този тук
https://youtu.be/EQ5pOxpNtX8
Без заливка и в обикновена фурна.
То е по-скоро омлет с банани и какао,става за ядене.
Май съм го казвала и друг път.
Мъфини и кексове отдавна не правя, откакто изхвърлих още първите.
Плоските неща стават прилично.
Sonia Dimitrova ми те гледат в едни учебници от преди 100 години, когато понятието ИР дори вероятно не е съществувало. Направо диабет са казвали,а и сигурно с още инсулин са "лекували".
А и мисля, че все още не се води заболяване, метаболитен синдром (не съм сигурна). В някои държави го преценяват "на око", по няколко критерии: обиколка на талията, КЗ и гликиран хемоглобин, високо кръвно, холестерол и триглицериди. Не правят обременяване.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 20:54 от tania6

# 643
  • Мнения: 40 780
Танче, то като моите. Дето даже ги бях сложила в първия пост. Гугълнъх го и почти като моя. Само дето слагам вместо извара, крема сирене или заквасена сметана.
Може и с извара да пробвам.
Само дето не слагам 5 ванилии. Струва ми се много. И индийско орехче. Ми ще пробвам другия път.

# 644
  • Мнения: 581
Като този тук
https://youtu.be/EQ5pOxpNtX8
Без заливка и в обикновена фурна.
То е по-скоро омлет с банани и какао,става за ядене.
Май съм го казвала и друг път.
Мъфини и кексове отдавна не правя, откакто изхвърлих още първите.
Плоските неща стават прилично.
Sonia Dimitrova ми те гледат в едни учебници от преди 100 години, когато понятието ИР дори вероятно не е съществувало. Направо диабет са казвали,а и сигурно с още инсулин са "лекували".
А и мисля, че все още не се води заболяване, метаболитен синдром (не съм сигурна). В някои държави го преценяват "на око", по няколко критерии: обиколка на талията, КЗ и гликиран хемоглобин, високо кръвно, холестерол и триглицериди. Не правят обременяване.

Ох изглежда много добре....аз банани не съм яла все още ...обаче нещо ми потекоха лигите.....очаквам МЦ.....май затова.........ще го пробвам утре, тъкмо имам брашно от рожков....то е заместител на какаото...да го вкарам в действие....мерси за рецептата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт