За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 054
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
Мами здравейте.
Педиатъра ни каза че било вирусна инфекция.
Изписани какво да му даваме.
Утре сме на контролен преглед.
Тази сутрин се събуди със 39.8 и му дадох панадол.
От два дни не беше акъл и тази сутрин се изака много..
Надявам се до ден,два да отшуми.
Моля ако на  някоя мама детенцето е настинало  и има същите симптоми да напише как се справили.
Бъдете здрави

# 361
Мами здравейте.
Моля ако на  някоя мама детенцето е настинало  и има същите симптоми да напише как се справили.
Бъдете здрави
При вирусните инфекции температурата е около 3 дни, като постепенно я сваля. При вас вече доста време стои висока. Беше писала, че е с ангина. Ако наистина е така, няма да свали температура докато  не се овладее инфекцията на гърлото. С една херпангина, моята дъщеря не можеше да свали под 40. Лекар УНГ на два пъти третира гърлото локално, не знам какъв беше медикамента и о, чудо, свали температура. Храни ли се детето, пие ли вода. При ангина това би било трудно. Пускани ли са кръвни изследвания и Црп, аз бих настояла, за знам вирус или не.

# 362
Мами здравейте.
Моля ако на  някоя мама детенцето е настинало  и има същите симптоми да напише как се справили.
Бъдете здрави
При вирусните инфекции температурата е около 3 дни, като постепенно я сваля. При вас вече доста време стои висока. Беше писала, че е с ангина. Ако наистина е така, няма да свали температура докато  не се овладее инфекцията на гърлото. С една херпангина, моята дъщеря не можеше да свали под 40. Лекар УНГ на два пъти третира гърлото локално, не знам какъв беше медикамента и о, чудо, свали температура. Храни ли се детето, пие ли вода. При ангина това би било трудно. Пускани ли са кръвни изследвания и Црп, аз бих настояла, за знам вирус или не.
Педиатъра вчера го прегледа изписа ни сироп
Пръскало за гърлото и хомеопатични хапчета който се разтварят във малко вода.
И утре сутринта ще го прегледа и ще пусне изследвания за да видим какво точно е  .
Така че дай боже вече се възстанови...
Много ми е мъчно защото е много мъничко слънце.

# 363
Че това е много висока т. И продължава колко дни вече? ...😕

# 364
Дано да свали вече температурата. Пуснете кръвни, един тест за грип и Ковид ако продължава, да е толкова висока. Давай течности, за да понася по-лесно температурата. Успех, стискам палци да минава вече.

# 365
Да поне един тест от аптеката за Ковид,ако нямате възможност да идете до лаборатория

# 366
От 4 ти Януари 07.30 часа е така.
Тоест 3 ти ден

# 367
  • Германия
Здравейте, дъщеря ми на годинка и половина отказва да яде всякакви манджи, супи, готвено... Моля ви, ако някоя се е сблъсквала с такова нещо и имате идеи, да ми споделите. 🙂Не и даваме бисквитки, солетки и т. н., много рядко се случва. Всеки ден и се предлагат по няколко различни неща, с месо, без месо.Иска да яде само хляб, кисело мляко, няколко плода и евентуално понякога хапва месце. Не иска зеленчуци. Педиатърката каза да и предлагам и в един момент ще почне, но това са вече месеци наред. Продължавам да предлагам,ядем пред нея супи и т. н. Ако някоя мама нещо се сеща ще съм супер благодарна.❤
Дъщеря ми, която преди ядеше всичко, от няколко месеца отказва манджи. Както си хапваше, един ден спря да яде. Искаше само сух хляб и кисело мляко. Педиатърката каза да не насилвам, всеки ден да предлагам нещо различно. Да, ама не яде. Сигурно са минали 6месеца вече. Имало е дни, в които хапва само кисело мляко, дори и хляб не е яла. Какво правя аз: готвя неща, в които мога да сложа кисело мляко. Например мусака, намачквам и слагам повече кисело мляко. Печени картофи на фурна, също намачквам леко и слагам кисело мляко. Спанак с кисело мляко, като понякога слагам ориз. Незнам, кога ще се оправи, надявам се да е скоро. Яде плодове, като мандарини, банан и портокал. Скоро започна да яде бъркани яйца със сирене. Но тя е голяма, незнам дали твоето не е малка за бъркани, по-добре варено яйце. Риба също не яде, освен рибни пръчици по една на седмица.

# 368
Вече има доста деца с ковид, темп.не е ниска и аз бих пуснала тест.
Иначе вяло ли е детето,как е?

Май е период с неяденето и ядене на опр.храни,така съм чела
Иначе може да хапва бъркани яйца, не е малко детето.Дъщеря ми много обича, както и пълнени чушки с яйце и сиренце.

# 369
Заради това че е има температура много често заспива.
Към 07:00 часа се събуди .
Яде мляко дадох му лекарствата и сега спи повече от час ..
Иначе апетит има.
Изака се сутринта много защото не беше акъл два дни.

# 370
Танче, има вирус сега, мисля е някакъв грип. Всички дечица са болни. Лично аз съм видяла две различни клинични картини - едната е точно това, което описваш, другата - кашлица със задна хрема и сополи.
На ангината й трябва малко повече време да се овладее, не знам дали при вас е точно това или силно червено гърло. Ако и утре продължава да е с такава температура, може би е добре да обмислите антибиотик. (Аз не съм лекар, не искам да те подвеждам, но съм изкарала доста ангини и трябва да кажа, че винаги сме ги овладявали с антибиотик... Но това е било в едно друго време, сега не знам как процедират лекарите)
Но общо взето и двата варианта на боледуване държат 7-10 дни и минава.
Не се паникьосвай! Ще се оправят нещата, но трябва време.
Дано утре няма вече температура!

# 371
Танче, има вирус сега, мисля е някакъв грип. Всички дечица са болни. Лично аз съм видяла две различни клинични картини - едната е точно това, което описваш, другата - кашлица със задна хрема и сополи.
На ангината й трябва малко повече време да се овладее, не знам дали при вас е точно това или силно червено гърло. Ако и утре продължава да е с такава температура, може би е добре да обмислите антибиотик. (Аз не съм лекар, не искам да те подвеждам, но съм изкарала доста ангини и трябва да кажа, че винаги сме ги овладявали с антибиотик... Но това е било в едно друго време, сега не знам как процедират лекарите)
Но общо взето и двата варианта на боледуване държат 7-10 дни и минава.
Не се паникьосвай! Ще се оправят нещата, но трябва време.
Дано утре няма вече температура!
Да и във вкъщи свекърва ми коментира за антибиотик.
Но нашия педиатър прави възможно да не пие антибиотик а по леко лечение.
Но утре сутринта сме на преглед и ако трябва ще ни изпише такъв.
Благодаря ви.
И дай боже всички дечица да се оправят.

Закуси малкия и да му сменя памперса .
Но първо измерих 38.9 градуса да му дам ли нурофен.
Памперса е чисто сух а е със него от 7.20 часа
07.04 часа измерихме 39.6 градуса
И му дадох панадол 6мл
Сега във 10.50 часа да  му давам ли нурофен

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 10:56 от Tan4eto.23

# 372
Опитайте да увеличите течностите, най-вероятно се обезводнява детето. Колко време вече поддържа тази Т? Според лекарят не трябва ли да предприемете нещо допълнително или поне някакви изследвания да направите?

# 373
Нелепо е как хора неживеещи тук квалифицират една цяла гилдия учили същото хора.
Тук също се мерят бебетата, пращат се на ортопед, нефролог и на всякакъв друг срециалист. Да не мислите, че живеем още в пещери? И си забъркваме илачите?  Антибиотик, хомеопатия - родителят има избор, има избор и за второ/трето мнение.
Медицинският университет е пълен с чужденци, не защото е по-лесно да завършиш тук, а защото е по-евтино.
Ето я "пещерата"
Цитат
Педиатъра вчера го прегледа изписа ни сироп
Пръскало за гърлото и хомеопатични хапчета който се разтварят във малко вода.
Цитат
И утре сутринта ще го прегледа и ще пусне изследвания за да видим какво точно е  .
Така че дай боже вече се възстанови...
Огромната "пещера"
Първо илачи, после да се "видело, що е то".
Типично, "пещера".
Да се "мерят"? ... мерят се. Въпросът е, какво става после с измереното? Нищо не става после с него.
Още една дълбока "пещера".
И така си върви... хомеопатия, тантум-верде, Коларгол, Виброцил, "шулерови соли", "задни, предни, средни хреми" и все не така, както трябва.

Цитат
Антибиотик, хомеопатия - родителят има избор, има избор и за второ/трето мнение.
Няма "избор" между грешното и вярното. Има избор само между две верни неща.

# 374
  • Пловдив
Добре, разбрахме, че тук оцеляваме на естествен отбор, само един "ангел-хранител" (дословен цитат от предни страници) дето имаме във форума...Не че няма проблеми българското здравеопазване - има и то не един, не че няма написани верни и логични неща - има, но това натякване през страница и този тон вече идват в повече, наистина...

Общи условия

Активация на акаунт