Отговори
# 270
Най-много "външни" страни на правоъгълник има, ако квадратите се подредят в редица. Т. е. правоъгълник 1/16. Обиколката е 34.

# 271
  • София
Благодаря, W Flowers Hibiscus И аз така направих, но за 9-та и 10-та идея си нямам

# 272
Здравейте отново. Може ли помощ за тези задачи за 5.клас  на 11-та получавам 34 см, но не съм сигурна

9 зад. (5 + 10 + 15 +... + 95 + 100) + (100 + 95 +... + 10 + 5) = 105 × 10 + 105 × 10 =
= 1050 + 1050 = 2100

10 зад. m = 5; n = 2 ,  5 × 2 = 10,
но не мога да дам решение как се стига до стойностите на m и n.

Стана ми интересно, с такова точкуване откъде са задачите?

# 273
Въобще не разбрах, че и за трите задачи се пита. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 274
Дали можете да помогнете за задача по Физика 7-ми клас? Не намирам подходяща тема да я пусна.

# 275
  • София
Алисса, това им е домашно по математика, госпожата им ги раздава принтирани. Предполагам, че са от математика без граници. Благодаря за решението, моят син погледна 9-та в междучасието, но ми подхвъли отговор 10 хиляди и нещо.

W, то аз и не уточних, извинявам се Flowers Hibiscus

# 276
Да, наистина са от МБГ задачите. Но там всяка задача е по 2 точки.
Заради точкуването ми беше учудването и въпроса...

# 277
  • Sofia
някой може ли да помогне с решението:
НЕОЧАКВАНО НА ПЪТЯ
Спирането на превозно средство навреме, когато пътят ви пресече непредвидено събитие, е от решаващо значение за избягване на инциденти.
Времето, необходимо за спиране на превозното средство, зависи от две
компоненти: време за реакция и време за спиране.
. Времето за реакция е времето, което изтича от момента, в който лицето, управляващо превозното средство, засече нещо непредвидено на пътя, докато то реагира и задейства спирачната система. Това време обикновено е между 0,5 и 1 секунда при здрави хора.
• Времето за спиране е времето, необходимо на спирачната система да спре автомобила. Зависи от много фактори, като например колко бързо започва спирането, състоянието на спирачките, гумите и асфалта, дъжда и т.н.

НЕОЧАКВАНО
Тестовете, проведени с конкретно превозно средство, показват, че спирачното ускорение при оптимални условия е -5,7 m/s².
Колко време ще отнеме на човек, управляващ тази кола - при оптимални условия - да спре превозно средство от същия модел, което се движи със 76 km/h, тъй като вижда непредвиден път?
Считайте, че времето за реакция на този човек е 0,9 s. Запишете отговора до един знак след десетичната запетая.
Ще отнеме време...секунди.

2ра част НЕОЧАКВАНО НА ПЪТЯ
Хората, които са употребявали алкохол, намаляват способността си да реагират и реагират на стимули. Така времето за реакция на човек, който е употребил алкохол, се увеличава.
Поради тази причина е особено опасно да се консумира алкохол преди шофиране.
Преизчислете колко време би отнело спирането на същото превозно средство в предишния раздел, ако времето за реакция на водача се утрои поради консумация на алкохол.
Запишете отговора с точен десетичен знак.
Щеше да отнеме време......секунди.

# 278
  • София
Да, наистина са от МБГ задачите. Но там всяка задача е по 2 точки.
Заради точкуването ми беше учудването и въпроса...

Тя явно сама си е сложила точките. Тъй като имат по 1 час "логическа математика", но не се обясняват типове задачи и принцип на решение, на децата не им е ясно, не са МГ. А аз се презастраховам и питам тук за решението, че си имаме драми с госпожата и не вярвам нито на себе си, нито на децата Joy
Благодаря още веднъж за отделеното време Flowers Hibiscus

# 279
  • София
някой може ли да помогне с решението:
НЕОЧАКВАНО НА ПЪТЯ
Спирането на превозно средство навреме, когато пътят ви пресече непредвидено събитие, е от решаващо значение за избягване на инциденти.
Времето, необходимо за спиране на превозното средство, зависи от две
компоненти: време за реакция и време за спиране.
. Времето за реакция е времето, което изтича от момента, в който лицето, управляващо превозното средство, засече нещо непредвидено на пътя, докато то реагира и задейства спирачната система. Това време обикновено е между 0,5 и 1 секунда при здрави хора.
• Времето за спиране е времето, необходимо на спирачната система да спре автомобила. Зависи от много фактори, като например колко бързо започва спирането, състоянието на спирачките, гумите и асфалта, дъжда и т.н.

НЕОЧАКВАНО
Тестовете, проведени с конкретно превозно средство, показват, че спирачното ускорение при оптимални условия е -5,7 m/s².
Колко време ще отнеме на човек, управляващ тази кола - при оптимални условия - да спре превозно средство от същия модел, което се движи със 76 km/h, тъй като вижда непредвиден път?
Считайте, че времето за реакция на този човек е 0,9 s. Запишете отговора до един знак след десетичната запетая.
Ще отнеме време...секунди.

2ра част НЕОЧАКВАНО НА ПЪТЯ
Хората, които са употребявали алкохол, намаляват способността си да реагират и реагират на стимули. Така времето за реакция на човек, който е употребил алкохол, се увеличава.
Поради тази причина е особено опасно да се консумира алкохол преди шофиране.
Преизчислете колко време би отнело спирането на същото превозно средство в предишния раздел, ако времето за реакция на водача се утрои поради консумация на алкохол.
Запишете отговора с точен десетичен знак.
Щеше да отнеме време......секунди.

V = V0 + a.t
V0 = 76 km/h = 21,11 m/s ; V = 0
0 = 21,11 - 5,7.t
t = 21,11/5,7 = 3,7 s
tсп = 3,7 + 0,9 = 4,6 s

Дали можете да помогнете за задача по Физика 7-ми клас? Не намирам подходяща тема да я пусна.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 15:53 от buty

# 280
Може ли помощ за тази задача

# 281
# 282
buty, благодаря!

# 283

Може ли помощ за тази задача за 7 клас?

# 284

Може ли помощ за тази задача за 7 клас?
В триъгълник ABO,
α/2 + β/2 + 130° = 180°