Пъзели - 35, Коледна тема 2021

• 28 684
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Страхотни пъзели, а някои толкова сложни ми се струват... Предстои ми първи пъзел от 1000 части, чак ме е страх да го отворя 😁

Ето наредения ми Снежко

А каква е идеята на пъзелите-загадки?
Ти пак добре, ами аз започнах един с 1500части, да ме пита човек, какво съм мислила като го взех Joy Надявам се , до края на седмицата да го свърша.

# 151
Shark, загадките са различни. За коя марка те интересува? Накратко:

Равенсбургер: пъзелът се отличава от картинката на капака с някои детайли. Концепцията е като на искейп стая - има няколко загадки, които са зашифровани в изображението на пъзела и водят до някакви отговори, които заедно ти помагат да намериш един финален отговор.

Джъмбо: различни видове са, обикновено пъзелът се различава значително от картинката на капака и в това се състои загадката - изобразено е алтернативно развитие на събитията, или друга гледна точка, или какво следва...

Едука: няма истинска загадка, търсят се един списък предмети, изобразени в пъзела.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 11:16 от Ghibli

# 152
  • Срещу планината:)
Един New York от 1000 части. Бяха нестандартни. Специално този (нямам други наблюдения върху марката) имаше доста прах в опаковката, слепени парченца. На 2-3 все едно беше напукан картона. Почти не се забелязва. На няколко пък при разделято, стана неволно се получиха забелвания.(не фатални)
Самата картинка беше много приятна за редене... до фона😂.
Ако трябва да съм честна и той щеше да е забавен за редене понеже е с нюанси ако го правех на дневна светлина, а не след работа. Открих, че ако съм с гръб към светлината е с една идея по-добре. Доста забавно се оказа да се опитваш по нестандартните парчета да откриеш къде ще паснат.

# 153
Много е красив!

# 154
Един New York от 1000 части. Бяха нестандартни. Специално този (нямам други наблюдения върху марката) имаше доста прах в опаковката, слепени парченца. На 2-3 все едно беше напукан картона. Почти не се забелязва. На няколко пък при разделято, стана неволно се получиха забелвания.(не фатални)
Самата картинка беше много приятна за редене... до фона😂.
Ако трябва да съм честна и той щеше да е забавен за редене понеже е с нюанси ако го правех на дневна светлина, а не след работа. Открих, че ако съм с гръб към светлината е с една идея по-добре. Доста забавно се оказа да се опитваш по нестандартните парчета да откриеш къде ще паснат.
По лесно ли се редят такъв тип пъзели от стандартните?

# 155
Ghibli, благодаря! По принцип ме интересува, гледах в Озон такива, даже съм сложила в любими, но не ми беше ясна концепцията.

# 156
  • Варна
Завършен Simple Smile

# 157
  • София, България

Как ти се видя? Аз от другите два, които направих съм възхитена, този ми се струва малко по-труден.

# 158
  • Варна
Супер лесен беше. Най-трудни бяха тортите. Всичко останало беше фасулска работа. За една вечер го наредих. Само последните към 50 парчета сложих днес на светло, точно тортите.

# 159
  • Срещу планината:)
Един New York от 1000 части. Бяха нестандартни.... С
По лесно ли се редят такъв тип пъзели от стандартните?
Според мен стандартните са с една идея по-лесни, защото по-лесно се ориентираш каква форма ти трябва.
Докато при нестандартните ако изходим от горния фон имаше моменти където изобщо не можех да се сетя какъв елемент трябва да търся.  Пример при нестандартните има доста, които приличат на рамка. От една страна са плоски.
Ако въпроса ти е с цел дали да си купиш такъв, мисля, Smileyче няма да сбъркаш.
Но като цяло с нестандартните е по-интересно. И по-важното е картинката да ти допада. Yellow Heart

# 160
  • София
Ето го приключен, много доволна съм от Piatnik, ще се купуват още нататък. Имайте едно наум, че някои (не всички) парченца пасват на повече от едно място и ако това ви дразни, може би ще се разочаровате.

Започнах ламите на CherryPazzi - сууупер приятен пъзел, много очарована съм и аз.

# 161
  • Русе
Няма по-красива тема от нашата Heart
Всеки път, когато вляза нови и нови красоти.Страхотни са всички пъзели, които сте наредили.Аз се надявам да успея с поне още един следващата седмица.

# 162
  • София, България
Вчера гледам HighSpeed във фб е публикувала един пъзел, хем много хубав, хем много труден - като онзи на Шмидт с небето и луната, направо гледах, гледах и се чудех как се реди такова нещо. Толкова се впечатлих, че преди малко пак отворих да го видя - еми то било картинка, а не пъзел. Joy 
Аз така и не наредих нито един коледен пъзел, сигурно ще стигна до тях някъде около август.

# 163
  • Варна
Празниците са чудесно време за пъзели. На конвейер вървят Simple Smile

# 164
  • гр.София
Чуден е пъзела:heart_eyes:

А коледната трапеза кой ще приготви:stuck_out_tongue_winking_eye:

Общи условия

Активация на акаунт