Отговори
# 150
  • Варна
Фактите показват друго. Насилието не създава добродетели. Граници и правила могат да се обяснят по нормален начин.
Всички малтретирани момичета се омъжиха прибързано, за да се отделят от родителите си. Някои продължиха традицията, с партньори-насилници.

# 151
Не се смятам за малтретирана. Отделих се на 19, когато отидох да следвам, а и по наше време израза "материални момичета" не съществуваше!

# 152
Кой каквото и да каже, всеки ще си защитава тезата. При мен "родителската агресия" беше в периода около 13(14)г -16г.  На 17, когато започнаха да отстъпват и да ми делегират повече права и доверие, всичко утихна.  Аз също започнах да споделям с тях . Сега съм на 45 и за всичките тези години получавам само обич и помощ! И да, обичам ги и ги уважавам!
Не съм станала агресор. Напротив, помнейки всички забрани до къде доведоха мен в пубертета, избрах обратен начин да възпитавам моето дете.
Агресори, престъпници си мисля, че стават често деца, които са били глезени и винаги защитавани (оправдавани) от родителите си. Свикват да им се разминава и да имат защитен гръб, но е до време..И после ги четем в новините!

Т.е. Ти одобряваш насилието от родители към деца, но го осъждаш към партньор?
Едно е от безсилие и уплах да удариш ЕДИН шамар, съвсем друго да приемаш шамарите за норма за възпитание. Или пък систем бой с каиш.

Благодаря на Бога, че никога не съм удряне или обиждаха от родителите си.

# 153
Dincho, сега много модерно стана да съдим. Да съдя родителите си ли? Защо? Аз от тях само хубаво съм видяла!
Отделно, нещата са много по-дълбоки! Друго време, друг строй..други разбирания и модели.
Сега, какво да кажа. От години не съм виждала някой да шамари детето си, но с какви епитети съм чувала да го наричат. Не знам, кое би наранило повече от двете.

# 154
Точно пък строят не бих винила. Това са си едни древни отношения. Ръката, която ме е удряла, не бих целувала.
Разбирам, че сигурно имате нужда от това оправдание, за да се запазите психически. Били са ме, защото са ме обичали. И аз сега си ги обичам.

# 155
Динчо ми напомня за една дама от моите среди, която където седне и стане - все за насилието над жените говори. “Теб мъжът те бие, а ако още не е посегнал, всеки момент ще го направи, я вземи ми звънни да ти помогна” 😂

# 156
Нямам намерение да споря и да Ви убеждавам в нещо!
Споделих по темата. И да, смея да кажа, че съм щастливка с моите родители!
Пък Вие ми правете анализ щом Ви допада!

# 157
  • София
Точно пък строят не бих винила. Това са си едни древни отношения. Ръката, която ме е удряла, не бих целувала.
Разбирам, че сигурно имате нужда от това оправдание, за да се запазите психически. Били са ме, защото са ме обичали. И аз сега си ги обичам.
Бий мъ, обичам те...

Е според мен не е виновен строят. Насилието е безсилие, а то не породено от строя

# 158
Дренка, ти пък ми напомняш, че психиатрите са като пациентите си 😀

Рози и Бодли, коя съм аз да споря с вас. Били са ви, но вие ги обичате...... Ми така да е.

# 159
Не съм психиатър Simple Smile

# 160
Трябва ли да си, за да ми приличаш?

# 161
Динчо, възпитавай "бесният" си тийн с целувки! И приказки, "Не, мамо, така си вредиш"
Може пък да постигнеш успех!
Вярно пък, сега тийна може да те осъди за агресия..Поне може да отиде в приемно семейство и да прави каквото си знае!

# 162
Динчо не е ли  уравновесена баба? Какъв бесен тийн?

# 163
Това е като шамар от безсилие 😁
Бесен тийн нямам и не съм баба все още.....

# 164
  • Варна
Знаете ли как реагира дете на майчини сълзи?
На бесния тийн може да му делегирате отговорности и пряко да му покажете какъв е реалния живот. Желае самостоятелност, време, личен избор. Ще ги постигне с основи- интелект, ценз, качества и подбор на среда и приятели. Иска да стане наркоман или пияница като бой Драган, представяте му алтернативата. После, всеки прави избора си.

Общи условия

Активация на акаунт