Отговори
# 240
Не намирам нищо общо в двете ситуации.

# 241
Лори, моля ти се, бе! Кажи, че ненавиждаш баща си, защото те е пребивал. Иначе те чака съдба по Динчо - каквито мисли се гонят  в главата ѝ, това ще ти предскаже.

# 242
Lorelada, аз пък виждам много общо.

Дренка, ти нали не си психиатър? Да не си гадател тогава, че знаеш какви мисли има в главата ми 😜

# 243
  • По света и у нас
Тогава трябва да станат на един акъл. Иначе ще имат още ядове и влачене по психолози или да лекуват физически травми.
Много често на хората не им се занимава. Една обща дейност или игра с децата на карти е досадна и изтощителна, защото яде време и възрастните трябва да са регулатори и учители в поведението на децата. Като работа е, особено когато децата не умеят да общуват спокойно помежду си. Искат се здрави нерви и последователност.

А има и един такъв момент - единият родител не смее да накаже детето защото иска да създаде зависимост у него, и да му се пише най-добър приятел, докато другия родител да се води "лошото ченге" защото не позволява лошо поведение. Това е в основата на проблема при някои разведени. Освен това смятам, че мъжа е по-силен възпитател, просто защото гласа му е по-гърлен и силен, по- груб е по начало, докато майката действа по обратния начин - създава комфорт, пази от нараняване, гушка повече и децата слушат повече него, защото си знаят, че мама не е опасна.  И ако той куца в налагането на правилата - просто майката е обречена на провал.

# 244

Дренка, ти нали не си психиатър? Да не си гадател тогава, че знаеш какви мисли има в главата ми 😜

Мъжът ми ме нарича разузнавач. Може да ползваш тази номенклатура.

# 245
  • София
Не намирам нищо общо в двете ситуации.

Почти няма разлика между двете ситуации, освен във възрастта на жертвите.

Лишения, разговори, ограничения, разговори... Според проблемната ситуация.

# 246

Мъжът ми ме нарича разузнавач. Може да ползваш тази номенклатура.

Ха-ха, според моя благоверен МИ5, Мосад, ЦРУ, КГБ са загубили в мое лице изключително ценен кадър 😀

# 247
Да не предпочете някой тийн да му дръпнеш ухото, вместо без интернет две седмици, м? Grinning

# 248
  • Варна
Авторитет не се създава с насилие и унижение. Психолозите не могат да пренастроят лошия родителски модел. Отбелязват кое е грешно или полезно. В някои държави има т.н. училища за родители. Но в нашата, бг действителност, цели родове са за корекция.
В моето семейство скандали и насилие никога не е имало. Бяхме самостоятелни от деца. И тогава не са агресирали към.мен, дори в детски игри. Ако се сблъскам с насилник, нямам модел за реакция. Помагала ми е дипломацията.

# 249
  • Пловдив
Жоржи, извадила си късмет, че след това същото това дете не е отишло при майка си и при баща си да се оплаче как си го дръпнала настрани и си го заплашила.
Точно по тази причина не отидох да заплашвам цигането, което тормозеше дребничкото ми, слабичко и болнаво трето дете, ами пратих възедрия му брат, който посещаваше същата детска градина. Разказвала съм тук, във форума няколко пъти. Не стига, че детето ми ходеше много малко на детска градина, все болен, ами като отиде едно цигане се беше прицелило да го тормози. Учителките правеха каквото могат, но само да се обърнат и бам, дребния е набит. И не, не бяха виновни учителките, дебнала съм отсрещната градинка да видя какво става точно когато ги изкарат на двора. И се ядосах и пратих средния брат, в същата градина последна група. Тоя от групата на брат си познаваш ли го, познавал го, викам като ви изкарат на двора, отиваш в групата на брат си, набиваш го и му казваш, че ти си брата и ще го биеш всеки ден, ако пак докосне брат ти. Ми.... цигането престана да се занимава с дребния. Има хора само от бой разбират.

Квартална детска градина в мулти-култи квартал в Пловдив. Включително деца от социални домове. Други проблеми с децата не съм имала, но това беше особено противно.

Честно казано - изобщо не ме вълнуват причините заради което другото дете тормозеше моето. Не ме интересува  дали е имало тормоз у тях, дали е било бито, нищо от това не ме занимава и за секунда. Просто исках да спре.

# 250
Да не предпочете някой тийн да му дръпнеш ухото, вместо без интернет две седмици, м? Grinning
И за един ден без интернет ще е съгласен да му се дърпат ушите Simple Smile

# 251
  • София
Скрит текст:
Тогава трябва да станат на един акъл. Иначе ще имат още ядове и влачене по психолози или да лекуват физически травми.
Много често на хората не им се занимава. Една обща дейност или игра с децата на карти е досадна и изтощителна, защото яде време и възрастните трябва да са регулатори и учители в поведението на децата. Като работа е, особено когато децата не умеят да общуват спокойно помежду си. Искат се здрави нерви и последователност.

А има и един такъв момент - единият родител не смее да накаже детето защото иска да създаде зависимост у него, и да му се пише най-добър приятел, докато другия родител да се води "лошото ченге" защото не позволява лошо поведение. Това е в основата на проблема при някои разведени. Освен това смятам, че мъжа е по-силен възпитател, просто защото гласа му е по-гърлен и силен, по- груб е по начало, докато майката действа по обратния начин - създава комфорт, пази от нараняване, гушка повече и децата слушат повече него, защото си знаят, че мама не е опасна.  И ако той куца в налагането на правилата - просто майката е обречена на провал.

И без да са разведени го има този момент в  някои семейства, което е почти като при развод, защото поне единият иска да придърпа децата към себе си, за да се наложи над другия. Някои го правят от инфантилност, причислявайки се към децата и тримата да се обединят срещу другия родител.  Но е възможно и двамата да са на един акъл, примерно и двамата да смятат, че поведението на децата е нормално или и двамата да вдигнат ръце и да оставят нещата на естествения им ход. Не осъзнават последиците, а ако изобщо ги осъзнаят е доста късно и вече са изправени пред сериозни проблеми. Като цяло възрастните щадят основно себе си, все пак всеки обича себе си, инстинкт, и се защитава с всички възможни средства. Нещата са като в знаменитата реплика на Остап Бендер - мисията по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се. Никой не може да помогне отвън, нито може да попречи хората да прецакват живота на децата си. А съпротивата е невероятна - кой иска да застане срещу себе си!?

Да, за тийновете сделката си заслужава, ако изобщо им задреме.

# 252
  • София
Като чете темата човек, ще си каже, че навън ходят предимно изтормозени психопати разбойници, готови всеки момент да скочат в атака Joy .
А всъщност небитите правят впечатление на доста по-агресивни от останалите.

И да вмъкна само, че статистически от небитите има доста повече насилници и психопати.

# 253

И да вмъкна само, че статистически от небитите има доста повече насилници и психопати.

Simple Smile Най-накрая стигнахме до конкретика. Пуснете я тази статистика, да я обсъдим. Ще бъде интересно.

# 254
Като чете темата човек, ще си каже, че навън ходят предимно изтормозени психопати разбойници, готови всеки момент да скочат в атака Joy .
А всъщност небитите правят впечатление на доста по-агресивни от останалите.
Точно в десятката.

Общи условия

Активация на акаунт