Професионални серии за коса- тема 153

• 62 895
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Марс
Не можете ли да изперете 1-2 кичура и да видите как ще го понесе косата?

# 571
  • София

При изсветляване / пране /кичури или каквото и да е с блондор щетите не се виждат веднага след измиване (освен ако фризьора не е суууупееер некадърен).
Проблемите започват няколко дни-седмици след това и няма как да се предвидят

# 572
  • Някъде там

При изсветляване / пране /кичури или каквото и да е с блондор щетите не се виждат веднага след измиване (освен ако фризьора не е суууупееер некадърен).
Проблемите започват няколко дни-седмици след това и няма как да се предвидят
Благодаря ви на всички, няма да рискувам Simple Smile.
Ще си ходя с тъмната коса.
На първи ще правим само корени и ще вкараме пигмент по дължините Simple Smile
Коригирам поста, искам да попитам този продукт добър ли е за термозащита?

В търсене съм на силни хидратираща термозащита.
Косата на малката ми дъщеря е ужас. Винаги е на топки и спластена.
Пробвала съм спрея на Ланза мой мой, лакме двуфазен балсам, олио марокан, детски серии каквито се сетите и нищичко не помага.
Косата е права, но е много гъста и четка трудно преминава.
Забелязала съм, че и се отразяват добре продукти за чуплива(къдрава коса) Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 08:56 от Искрица

# 573
Това термо в момента го ползвам много и съм супер доволна. Консистенцията е воднисто-лигава и хидратира за дълго. Ще й пасне според мен. С гъста, тежка коса съм и аз, нищо, че ли е къдрава/чуплива. Мирише малко силно на изкуствен кокос, но е ок. Нектарът ми беше втръснал вече и това е супер алтернатива за разнообразие.

# 574
И аз ползвам термото в момента и много, много ми харесва. Ароматът за мен е приятен и може би единственият керастазки, който харесва,не го свързвам с кокос изобщо. Факт е обаче, че е траен и ако на човек не му е приятен, може би няма да е ок.

# 575
И аз го харесвам този термик и ароматът е супер, не ми е странен, а направо пристрастяващ Heart усещам го на косата, но като уплътняващ, а не хидратиращ продукт. Въобще серията е единствената на Керастаз, която ми харесва.

# 576
Аз поръчах тонираща маска Christophe Robin Shade Variation Mask - ASH Brown от Амазон. Четох добри отзиви, гледах клипчета... Като дойде, ще кажа как е 😊
Момичета, много съм щастлива! Най-накрая да матирам тия жълтеникави-оранженикакви оттенъци. Маската на Christophe Robin Ash Brown, създадена специално за тъмни коси, свърши чудесна работа. Не знаех много как да се намажа точно, но взех една четка за фон-дьо-тен 😅 и мазах, където сваря. Разресах със ситен гребен, поразнесох към краищата и стоях 10 минути (може от 5 до 30). Резултатът ме удовлетворява. Маската поръчах от немския Амазон с безплатна доставка и дойде за 1 седмица. Вярвам, че може да е полезно за някоя от вас.

# 577
  • Пловдив
Минавам само да се похваля колко съм доволна от новата маска за коса на Lakme от серията BioArgan!
След тоталното си разочарование от Densifique-a (който впрочем предлагам), Арганът ми дойде точно!
Търсех хидратация, лесно разресване и подхранване. Е, получих ги Sunglasses
Единственото нещо,което не ми допадна особено, е лееееко бабешкия за вкуса ми тежичък аромат,но си затварям очите (носа), претегляйки плюсовете.
Grinning

https://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-argan-oil-za-kosa-sklon … idratatsiya 

Тази ли?

Заедно с еластисайзъра получих мостра на новата маска на Лакме. Вчера стоях няколко часа с еластисайзър плюс масла. Реших да я пробвам. Много ама много гъста и икономична, мирише парфюмно,  косата е разплетена и много мека. Определено съм приятно изненадана и силно впечатлена. Ще си взема Ш и М при следващото намаление.

# 578
Аз поръчах тонираща маска Christophe Robin Shade Variation Mask - ASH Brown от Амазон. Четох добри отзиви, гледах клипчета... Като дойде, ще кажа как е 😊
Момичета, много съм щастлива! Най-накрая да матирам тия жълтеникави-оранженикакви оттенъци. Маската на Christophe Robin Ash Brown, създадена специално за тъмни коси, свърши чудесна работа. Не знаех много как да се намажа точно, но взех една четка за фон-дьо-тен 😅 и мазах, където сваря. Разресах със ситен гребен, поразнесох към краищата и стоях 10 минути (може от 5 до 30). Резултатът ме удовлетворява. Маската поръчах от немския Амазон с безплатна доставка и дойде за 1 седмица. Вярвам, че може да е полезно за някоя от вас.
Страхотен е резултатът! Определено бих опитала. Никога до сега обаче не съм поръчвала от Амазон. Може ли линк към маската? Какво ниво беше боядисана косата и има ли значение колко е тъмна? Икономична ли е? За колко пъти мислите, че ще стигне?

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 19:26 от OliaMirchovska

# 579

Страхотен резултат, има ли за по-светли коси. И би ли споделила, колко време ти е издържал резултата от нея, когато забележиш промяна. Както и уврежда ли по някакъв начин косъма. Благодаря ти! Blush

# 580
Ето линка към артикула в Амазон Nutritive Mask with Tempo Contemporary Colourful Ring In Ash Brown 250 ml by Christophe Robin by Christophe Robin https://www.amazon.de/dp/B0064UQNG0/ref=cm_sw_r_awdo_navT_g_56FGPJSR37R187ESBEW6
Да, имат и за светли коси, аз търсех конкретно за тъмна. Косата ми в момента е боядисана с 5, като преди това беше неуспешно боядисана между 5 и 6 с по-светъл горен слой, който имаше оттенък на карамел. След второто боядисване с 5 карамелът се превърна в жълтеникав оттенък.
След маската е по-мека, отколкото с обичайния балсам на Kevin Murphy Angel за боядисана коса, но все така еластична. Не покрива бели коси.
Твърди се, че маската издържа на няколко измивания, което тепърва ще проверявам и ще пиша.
За икономична - не мога да преценя, защото маски ползвам рядко. Да речем, че за коса с дължина между ушите и раменете изразходвах около 1/6 от маската. Идеята ми е на фризьор да правя само корени, а дължините да поддържам с маската. Да видим 😊

# 581
Момичета, включвам се по няколко въпроса.
Най- после си взех капките на Оуей- наистина са супер! Сложих след Ш и М Архитект, които косата ми обожава, смесени с Нектар Термик на мокра коса и сложих и няколко на вече изсушена с четка и сешоар- резултатът е гладка и подредена коса.

Някой асоциира ли аромата на Генезис с парфюма на Елизабет Арден Уайт това? Днес съм с този парфюм и цял ден се чудя защо ми мирише на Генезис и чак после ми светна😄

И да се оплача, че родих преди месец и следродилния косопад вече започна точно както и очаквах. След първата ми дъщеря косата почти ми отпадна и много се страхувам, че и сега ще стане така, а тъкмо се беше заздравила. През бремеността беше чудесна- блестяща, здрава, не ми падаше и косъм и я миех веднъж седмично. Но един месец след раждането всичко приключи. Та молбата ми е, момичета, да ми дадете някакъв съвет мога ли да започна борбата с косопада и с какво, особено имайки предвид, че се опитвам да кърмя🤷🏻♀

# 582
Olia, аз скоро приключих със следродилния косопад и беше адски Confounded на кичури и топки всеки ден... накупих профикозметика и масла за около 200-300 лв и резултата беше 0. Съжалявам, но това е хормонално задействан процес, който се тригърва от самото раждане и няма нещо, с което да го спреш или намалиш. Четох и гледах десетки статии и видеа на бг и англ. и все едно и също - чакайте да отмине и косата сама ще се възстанови. Е, верно, отмина за 2 месеца и половина и ми отнесе половината коса Cry пък някои хора го нямат или почти не му обръщат внимание, не знам каква е логиката тук, говорих с няколко майки по темата. Едни са останали без коса, другите не са имали косопад.
Това, от което съм доволна и към момента виждам ефект са ампули стамиген с редуване на маслени маски от ЯЧРМ, масло от ему, арганово и ЕМ розмарин, мащерка и лавандула. Важен е розмарина, но това е за след края на кърменето, тези неща си миришат и не е ок да са по теб докато кърмиш, поне според мен. Пих и витамини Анакапс реактив, геритамин, вит Д, мулти Алайв, магнезий, Омега 3 и Биотин от 5000 мг. Продължавам борбата, има растежи, но косата си ми е доста рядка. Обаче какъв ефект върху плътността Heart Eyes направо не ми се вярва още - двоен е косъмът! От 10 г. купувам какво ли не, за да го постигна, а сега... чак не знам от какво е, но подозирам ЯЧРМ с ЕМ розмарин. Ще ги обявявам за незаменими скоро и съм замразила покупките на продукти със силикони, по логиката да не се натрупват по косъма и скалпа и да пречат на съживяването на фоликулите. От лосионите се мазах с гел Давинес, ГГ интенз, Напура. Шампоани Босли, Напура, Давинес, OWAY..дълго стана, дано поне е било полезно. Успех и не се депресирай, ще мине, радвай се на детенцето, това помага Heart

# 583
  • Toronto
Скрит текст:
Няколко страници назад се коментираше четката на Ревлон, споделям я на много добра цена в момента - 42 %, ако някой се чуди:

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01HZ5K8UE/ref=ppx_yo_mob_b_track_ … ie=UTF8&psc=1

Аз я поръчах с превозвач, ще е при мен до седмица. 😍

На мен така и не ми хареса тази четка, но моята къса е тънка и със собствено мнение. Много по-добре ми се получава с четка и сешоар. Чудя се на Dyson Airwrap. Ако знам, че ще работи, ще прежаля парите, ама не съм сигурна. Или пък машата на Т3, някой да е ползвал едното или другото?
В момента ползнам dyson airwrap, имам го от скоро, но определено виждам разлика в косата си при изсушаване. Дава ми много хубав блясък на косата, за мен водещото не е издръжливостта на къдриците ( още не съм ги пробвала даже) а състоянието на косата.
Суша косата със сешоара и на леко влажна коса започвам да суша с накрайника кръгла четка. Доволна съм много от резултата
SunshineP, много ти благодаря за споделеното мнение. Каква е твоята коса? Аз не се оплаквам от липса на блясък, обаче обемът ми е проблем. И къдрици не държи моята пущина. Т.е. ако  няма да мога да я навия, по-добре да си взема само сешоара. Ще се радвам, ако споделиш по-подробно.

# 584
  • Варна
Момичета, търся си sea salt spay
Бихте ли пропоръчали нещо, от което сте доволни ( с тънка, чуплива коса съм) и което да не прави косата слама 😇

Общи условия

Активация на акаунт