Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 345
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • Пазарджик
Полинее777, страхотна кухня! Със здраве и дълголетие да си я ползвате.
Защо пък не пътека бяла, но по цялата дължина на шкафчетата, както е щората. Черна ще е супер, но всеки боклук ще се забелязва, от опит споделям.
Каквото и да сложиш или не ще е супер. Вие ли си я боядисахте в зелено или е поръчка?

# 241
Помислѝ си пак за порцелановата мивка Simple Smile Всички уреди са инокс и много естетствено стои до хладилника, а и леко отразява зеленото отгоре и не се натрапва. Да, белия порцелан ще е като плочките, но много ще "отреже" мивката от другата част на кухнята.
Бих сменила само белия шкаф със зелен, като си запазя "капака" му за зеления.

За капките и аз правя като Черна станция, пускам кърпето, тръквам с крак и толкова...

# 242
Благодаря за положителните коментари.
Кухнята е от Икеа, реално за нея и плота отидоха най-много финанси.
За пример-уредите са втора употреба, плочките за гръб са от преди 30 год, а столчета от масивен дъб -боядисани, ги взехме от фалирал цех за по 40лв.

# 243
  • София
Най-удобно за четене е на кресло или пуф (висок), така че глава да е облегната и врата да не е под напрежение. Офис стол с висока облегалка и "люлеещ ефект", т.е. да се облегнеш назад и така да четеш, също става.
Четене на маса не бих си причинила Hands V
имам кресло, но не ми е удобно да държа в ръце книгата дълго време. А и масата ще я ползвам и за учене. Нещо към 60х100
За креслото мисля нещо такова, но у нас не намирам - за скута + четец.

# 244
# 245
Благодаря за положителните коментари.
Кухнята е от Икеа, реално за нея и плота отидоха най-много финанси.
За пример-уредите са втора употреба, плочките за гръб са от преди 30 год, а столчета от масивен дъб -боядисани, ги взехме от фалирал цех за по 40лв.
Точно столчетата ме грабнаха Grinning ....красива кухня, красиви плочки, адмирации

# 246
  • софия
POLLINE777, чудесна кухня! Бих сложила някой от тези/подобен:

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 12:39 от zvаnchе

# 247
  • sofia
Здравейте,

Влизам този път да питам за кръговете за осветление - примерно за дневна в комбинация с кухн. бокс и трапезария + лед подсветки на някои мебели (отделно от кухнята). Предполагам всичко в кухненската част е един кръг, включително и лампите над трапез. маса, която е доста близо до кухненските модули. Зоната с меката мебел е друг кръг или не? Също лед подсветките на мебелите и те ли са към зоната с меката мебел или са трети кръг? Малко объркващо го обясних, но се опитвам да си подредя в главата електро нещата.

# 248
  • Велико Търново
Колко от повече кръгове, толкова по-добре!
Във всекидневната ни на един кръг е кухненските осветление, на друг трапвзното, на трети холното, на четвърти фасадното и антре осветление, на пети подовото осветление и всичко се контролира и през телефон със смарт устройства.

# 249
Според мен се търси разумна достатъчност на кръговете, комбинирана с целесъобразност. Удобно е мощните консуматори да са на отделни предпазители (плот и фурна на един), хладилникът също (за да може да се остави да работи само той, когато отивате някъде за дълго), контактите на друг, осветителните тела на четвърти. Осветлението едва ли е толкова мощно, че да има нужда от разделяне, а и не е целесъобразно. От друга страна контактите е добре да са на друг кръг за да може да се изключат и да се работи по тях докато лампите светят. Точно затова според мен е непрактично да се делят кръгове по стаи (да гасят всичко в едно помещение).
Вече ако е огромен апартамент или къща може да се правят и други разделения.
И в по-малък апартамент също може, горна граница няма, но то вече си е гъдел. Аз лично не си падам по контрол с телефони, уай-фай и прочее, но то е щото съм старомодна. Иначе осветлението може да си е на един кръг и пак да се командва на групи чрез ключовете, а не чрез предпазителите.

# 250
  • sofia
Благодаря ви, много сте бързи!
Идеята ми е да имам приглушена, минимална светлина късно вечер и да не е всичко да свети едновременно. Та по-скоро от естетическа гледна точка питам, а не точно за разделянето на контакти и лампи, въпреки че и това е важно.
За да се контролира всичко това смарт, самите крушки ли трябва да са смарт или се изисква централно смарт устройство? Или и двете?

# 251
Май имаме разминаване. Под "кръг" аз разбирам контура, защитаван от един предпазител. А че осветлението може да се разделя на много групи в един кръг си е нормално, но никой не командва тези групи през предпазителя, а чрез ключове - ръчни или електронни. А начини да се командват тези осветлителни групи дал господ - интелигентни системи са сградна автоматизация, дистанционно управляеми ключове с инфрачервен сигнал (като дистанционното на телевизора) и какво ли не.

# 252
  • sofia
Нищо не разбирам от ел, казах ви Simple Smile))
Иначе да, за ключовете значи става въпрос. Добре, поизчисти ми се поне това в главата. Да знам като търся електро спец. как да му го обясня.
Благодаря!
Май имаме разминаване. Под "кръг" аз разбирам контура, защитаван от един предпазител. А че осветлението може да се разделя на много групи в един кръг си е нормално, но никой не командва тези групи през предпазителя, а чрез ключове - ръчни или електронни. А начини да се командват тези осветлителни групи дал господ - интелигентни системи са сградна автоматизация, дистанционно управляеми ключове с инфрачервен сигнал (като дистанционното на телевизора) и какво ли не.

# 253
Броя и разделянето на кръгове на осветлението няма общо с включването им. Вкъщи са на два кръга, съответно два бушона (не говоря за другите консуматори, само за осветлението).
В хола до вратата имам три ключа, единия двоен, т.е. 4 - 1) за общ кухня, 2)за стенните осв.тела и захранва допълнителни контакти за декоративна лампа до прозорец и за елхата, 3-1) и 3-2) за таванните тела - над трапезна маса и над холна част. Но и трите заедно със спалнята са на един електро кръг с един бушон. Кухнята си има и локално осветление, вклюващо се на място при нужда и неговия кабел е изведен от този кръг. В спалнята съм с 3 ключа до вратата, плюс два ляво и дясно до леглото. така си искахме разпределяне към различните посоки на осветяване.
Детските стаи и коридора са на втори кръг, в коридора има 4 точки на контрол, общ за 3те осветителни тела. В детстките стаи по една лампа горе с един ключ до вратата, настолните / за легло са си по една локално, нея не я броя в кръговете за осветление, включва се в общо предидените контакти за бюро...

# 254
  • Велико Търново
Смарт устройства вътре в ключовете на лампите. Крушите просто са димируеми. Удобно е, много при това! Откакто сме тук, в речника ми го няма израза "стани да изгасиш лампата" Simple Smile
Shelly се казват нашите и приложението изглежда така

Общи условия

Активация на акаунт