Августинки Тема 2

• 24 474
  • 695
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Весела Коледа! И здравейте на всички новодошли!

При мен все още си има отпадналост и симптоми, но по-добре от миналата седмица. Супер много спя, но и не се оплаквам хаха. На мен ми казаха чак към 20-ти януари да ходя пак и то направо да ме запишат - при акушерката и при АГ съответно. Не ми се чака още толкова много, но и май няма никакъв смисъл да ходя просто ей така на прегледи преди това. Засега съм се ориентирала към Майчин дом във Варна за следенето, а може би и за раждането, но за това има мнооого време.

Чудя се за пренатеста в момента. Вие какво мислите? Чудя се най-вече за Vision (1200 лв), но и във Варна има един, който правят в Св. Марина и го изпращат в САЩ - invitae, който струва 99$ + 150 лв за вземането на кръв и изпращането, тоест излиза около 300 лв. Хем ме спира това, че е твърде по-евтино, хем си мисля, че щом болницата работи с него, не е измама, а просто не си слагат надценка, а самият тест е по-евтин в САЩ, защото са по-масови. Иначе според сайта им е на същия принцип - пак е с извличане на ДНК, пак е >99% сигурност и пак изследва същите синдроми + пол. По принцип нямаме някаква причина да искаме да го правим, но някак си си мисля, че не е излишно.

# 136

При мен все още си има отпадналост и симптоми, но по-добре от миналата седмица. Супер много спя, но и не се оплаквам хаха. На мен ми казаха чак към 20-ти януари да ходя пак и то направо да ме запишат - при акушерката и при АГ съответно. Не ми се чака още толкова много, но и май няма никакъв смисъл да ходя просто ей така на прегледи преди това. Засега съм се ориентирала към Майчин дом във Варна за следенето, а може би и за раждането, но за това има мнооого време.

Чудя се за пренатеста в момента. Вие какво мислите? Чудя се най-вече за Vision (1200 лв), но и във Варна има един, който правят в Св. Марина и го изпращат в САЩ - invitae, който струва 99$ + 150 лв за вземането на кръв и изпращането, тоест излиза около 300 лв. Хем ме спира това, че е твърде по-евтино, хем си мисля, че щом болницата работи с него, не е измама, а просто не си слагат надценка, а самият тест е по-евтин в САЩ, защото са по-масови. Иначе според сайта им е на същия принцип - пак е с извличане на ДНК, пак е >99% сигурност и пак изследва същите синдроми + пол. По принцип нямаме някаква причина да искаме да го правим, но някак си си мисля, че не е излишно.
Щом нямате причина , вероятно и по - евтиния тест ще ви даде някакво спокойствие.Като се запишеш на 20ти ли ще правиш БХС  ,споменаха ли ти нещо? Идеята ми е да изчакаш това изследване и според резултатите да прецениш кой тест да правиш.

# 137
Аз още не съм обсъждала с моята АГ темата за генетичните тестове и не знам какво би ми предложила. Наскоро видях една реклама на VERAgene, май е малко по-обхватен от по-полулярните тестове. Някой има ли отзив за този тест?

# 138

Може ли малко повече информация за този тест?

# 139
Момичета как се казва фейсбук групата? Имаме ли такава?

# 140
Утре съм на преглед (8г.с+6 дни) стискайте ми палци.

Дами имам счетоводен въпрос (писах в темата за майчинство и счетоводство, но ми оттгоориха много езоитски Sad  ...обсъждат само кой кога ще му преведат болничните/майчинските )
Та... от три години не работя поради опити ин витро... освободихаме заради често отсъствие от работа.
Една година бях на платена борса, а последните две години съм си плащала само здравни осигуровки.
Искам да получавам майчински две години.
Може ли това да се случи, ако сега ме назначат на работа?
Разбрах, че майчинските за първата година се сформира от последните 3 години. Т.е дори и първата година да  взимам нищожно (целта ми е минимално майчинство така или иначе ). Втората година би трябвало да взимам колкото е минималното в момента 650лв.

Благодаря, ако някой може да ми помогне.
Все още не искам да се разкривам, че съм бременна, но ако ще имам право на майчински ще споделя с близките, които евентуално ще се навият да не назначат на работа. ..

# 141
  • София
За групата във Фейсбук ми пишете на лично вашия профил и каква ви е снимката. Изпращам ви покана за приятелство и добавям в групата.

Joy Joy, трябва да не назначат някъде фиктивно на работа. Майчинството в такъв случай ще е минимално, но и 650лв са пари. Майчинството се формира на база дохода 24м назад, в твоя случай неработните месеци ги смятат на МРЗ - 650лв. Дано имаш възможност някой да те назначи, ти ще си поемаш осигуровките. В противен случай ще взимаш социално майчинство по 100лв само първата година.

# 142
Joy, в нашата фирма са назначавали видимо бременни момичета заради майчинските, явно има смисъл. Ще си платиш осигуровките за оставащите месеци. При кой доктор във Варна ще ходиш? Стискам палци!
Аз се записах на първи преглед за установяване на 10.01 при Мария Ангелова, трябва да съм 7г.с.+ 3дни тогава, късно ли е според вас? С тези празници малко ми се бавят нещата, няма часове при тези, които съм набелязала.

# 143
Joy, в нашата фирма са назначавали видимо бременни момичета заради майчинските, явно има смисъл. Ще си платиш осигуровките за оставащите месеци. При кой доктор във Варна ще ходиш? Стискам палци!
Аз се записах на първи преглед за установяване на 10.01 при Мария Ангелова, трябва да съм 7г.с.+ 3дни тогава, късно ли е според вас? С тези празници малко ми се бавят нещата, няма часове при тези, които съм набелязала.
Ако е същата Мария Ангелова, която работи в родилното в Окръжна болница мога да кажа, че изглежда внимателна, но ..... има едно но. Прави секцио по спешност на момичето, което беше с мен. И след това и изписа лекарства, който и каза да си купи, желязо беше едно от тях, беше на цена от около 90лв. Имаше и за раната от операцията. На другия ден от болницата и донесоха също желязо и бяха безкрайно учудени, че лекарката я е изпратила да си купува сама след като те ще и дадат и също, че и е дала нещо допълнително за обработка на разреза. Акушерката каза, че наистина желязото, което и е изписала е било по-добро, но хемоглобина и не е бил толкова нисък, че да има нужда от него и да се налага да дава такава сума пари след като и те ще и дадат.

# 144
Аз мисля , че трябва само да имате 12 месеца платени осигуровки.А за майчинството като сума се гледат последните 24 месеца ,независимо от борсата или от заплатата.Прикачвам два скриншота с инфо.

Попитайте в нои

# 145
Много ви благодаря момичета!
Значи това, че в последните 3 години ще имам около 6 месеца  трудов стаж няма да е проблем?
И ще имам право на двугодишно платено майчинство?
На 41 г и през останалата си част от живота съм работила.

Иначе ходя при АГ Ангелина Симеонова.
Стискайте ми палци!

# 146
Много ви благодаря момичета!
Значи това, че в последните 3 години ще имам около 6 месеца  трудов стаж няма да е проблем?
И ще имам право на двугодишно платено майчинство?
На 41 г и през останалата си част от живота съм работила.

Иначе ходя при АГ Ангелина Симеонова.
Стискайте ми палци!
Направо ме успокои, че не съм само аз на 41г. 😂😂😂😂😂 И аз се чудя колко майчински ще вземам, защото предния ми майчински приключи на 5.11.2021г., но колкото толкова. Даже хванах 1м и 5 дни с 650лв. 😂😂😂

# 147
Bolibon ноемврийче ли си имаш?

# 148
  • София
По темaтa зa дрехите:
Aз лично ще трябвa дa cи купя някaкви клинове и пaнтaлони зa бременни по от рaно, зaщото уcтaнових, че кaто ми cе подуе коремa и зaпочвaм дa не cе чувcтвaм комфортно нито c дънки, нито c обикновени клинове зaрaди лacтикa. Дaже може би по-cкоро зaрaди гaденето и поcтоянното гaдно чувcтво в cтомaхa, зaщото вcичките ми днки и клинове ca c виcокa тaлия и cтягaт точно където не трябвa.
По повод подувaнето нa коремa:
Нa мен ми е първa бременноcт и имaм cтрaшно много гaзове, от които ми cе подувa коремa. Дори ме боли нa моменти точно кaто тръгнaт дa излизaт. Отделно cе оригвaм доcтa и може дa не повръщaм, но пък гaденето е поcтоянно и непрекъcнaто. Гледaм дa ям през 2-3 чaca по мaлко и cтaвa тaкa мaaaлко по-добре.
По повод лекaрcъвaтa: Aз пия Фолиевa киcелинa, Дуфacтон (изпиcaхa ми го зaрaди зaцaпвaнето) и вит Д, зaщото го изcледвaх и ми е ноcко (ендокриноложкaтa ми беше изпиcaлa доcтa изcледвaния дa cи прaвя, но ние тогaвa не знaехме, че cъм бременнa и кaто рaзбрaхме ми кaзa дa cи пуcнa caмо витaмините и тaкa рaзбрaх, че ми е ниcко вит Д. Инaче гинекологa не ми е изпиcвaл никaмви изcледвaния.)
И зa финaл дa ви cе оплaчa, че оcвен гaденето, диcкомфортa ниcко долу нa коремa и горе в cтомaхa и болезнените гърди, ми cе появихa и много пъпки по лицето. Aз по принцип cъм cи c проблемнa кожa, но тaковa чудо не е било никогa. Преди ми излизaше по бузите някоя другa пъпкa и то по време нa цикъл, но cегa ca нa вcякъде, чaк нa cлепоочието, че и нa ноca имaм. Знaм, че вероятно е нещо от хормоните, но е доcтa неприятно и нa вcичкото отгре не могa дa ги третирaм c почти нищо зa aкне, зaщото почти вcичките тaкивa продукти cъдържaт cъcтaвки, които ca противопокaзни при бременноcт. Много cилно cе нaдявaм дa минaт cлед първия тримеcтър. Моля aко някоя от вac имa опит и знaе нещо, което дa ги облекчaвa поне и дa е подходящо зa бременни, рaзбирa cе, дa cподели ❣️🤗, зaщото някои от тях ca големи и болят. A и товa нещо удря много в caмочувcтвието нa еднa женa и cи е леко депреcирaщо 😕

# 149
Bolibon ноемврийче ли си имаш?
Да. Едно диво женско скорпионче. И едно по-голямо инатесто Теленце, колкото е добричък толкова е и инатест. 😄😄😄😄😄

Mariela можеш да пиеш газирана вода, Трапезна газирана вода на Горна Баня ме спасяваше предните две бременности, с нея си оправях и киселините първия път, но втория се наложи да пия и хапчета от време на време. Сега още не съм се запасила с нея, но е в план графика. За акне можеш да пробваш с розова, лавандулова, смрадликова вода, с чай лайка също. Чая от лайка докторката ми беше казала да го ползвам за бебешкото акне, действа много добре. Аз съм от късметлийските, на които кожата им става като порцелан през бременността, поне предните два пъти и сега като гледам пак, но имах проблемна кожа до 20+ години, спаси ме розовата вода.

Общи условия

Активация на акаунт