Августинки Тема 2

• 24 542
  • 695
  •   1
Отговори
# 270
И аз го обмислям още от първия ден в който чух сърчице. ММ вече ме гледа като луда, но не смее нищо да каже 😂 Чудя се още и аз да си взема ли и какъв точно и от къде. Не знам и от кога точно мога да го използвам. Май чак след 12-13 седмица. И се чудя ако не успея да улуча бебето и не чуя тоновете дали няма да се побъркам тотално.

Момичета ще ви попитам нещо,надявам се да не прозвуча като луда. Някоя от вас използвала ли е домашен доплер! И ако има такива момичета от кой модел сте доволни? В групите за инвитро и неуспешни бремености,момичетата масово използват домашни доплери,за да не тичат постоянно при АГ,когато имат притеснения че нещо става с бебето. Искам да си взема за мое спокойствие,но ще се радвам да чуя мнение ако някоя от вас е използвала☺

# 271
Аз съм се спрялс на Angel Sounds както бях писала е клинично тестван. Достс момичета от групите във фейсбук са изпозлвали и други марки,които не са тествани и са нямали проблем. Масово ги използват и принципно ги водят след 12 седм.В от едната страничка има момичета,които са започнали да ползват уреда след 9 или 10 седмица!

# 272
Cinnamon cookie, привет, познавам те от друга тема. Ти и още едно момиче сте като мен с кървене, макар, че при мен вече спря. Знам какъв е страхът и стискам палци на всички, особено трудно постигнатите ин витро. Мандария дано нещата се закрепят.
При мен поради загуби със собствени Я сега сме с направо с ДЕ и затова се надявам най- после да имаме късмет.
И аз мисля за доплер непременно, само да стигна дотам.

# 273
  • Пловдив
Lilium Simple Smile,аз със синът ми тренирах миналата година до март месец,когато затвориха всичко..Не мисля,че е грешно да се тренира..Стига да не се натоварваш много.Не знам дали заради това,но не качих много кг,корема ми се прибра веднага след секциото..
Пожелавам на всички весело посрещане на НГ.Аз може и да заспя с малкия,хахах..Вече не мога да издържам до късно Simple Smile

# 274
Лусинда, и аз съм с ДЕ.

# 275
  • Пловдив
Милото, като разбереш нещо за доплерите пиши тук.Аз планувам ден за ден и все ме е страх да не стане нещо.На 35 съм не мога да хвърча из розови облачета 🤷‍♀️Особено в тази 8ма седмица в която съм, а и следващата.Ама Божа работа е всичко.Доплера ще ми е от голяма полза след време.Особено първа бременност и незнанието какво се случва.
Информацията за болнични също ми беше от полза и благодаря за нея.
Mandaria дано всичко е наред! 🍀
Тези с донорските сте ми още по на сърце!Още повече ми се иска нещата при вас да са възможно най-безболезнени. 💜

# 276
Милото, като разбереш нещо за доплерите пиши тук.Аз планувам ден за ден и все ме е страх да не стане нещо.На 35 съм не мога да хвърча из розови облачета 🤷‍♀️Особено в тази 8ма седмица в която съм, а и следващата.Ама Божа работа е всичко.Доплера ще ми е от голяма полза след време.Особено първа бременност и незнанието какво се случва.
Информацията за болнични също ми беше от полза и благодаря за нея.
Mandaria дано всичко е наред! 🍀
Тези с донорските сте ми още по на сърце!Още повече ми се иска нещата при вас да са възможно най-безболезнени. 💜
Елънче ще пиша ако имам повече информация.Смятам че доста от нас плануват ден за ден нещата. Аз ще правя 34 така че....По-голямата част като гледам сме в страх и имаме загуби. Аз ходян на 10 дни на преглед. Като нямам ден симптоми и изпзадам в истерия и започват лошите мисли.... В 8 седм и 4 дни съм  и ми остават доста критични седмици,но каквото е писано ще трябва да го изживем. Смятам че каквото зависи от нас го правим! Но един доплер би ми донесъл малко спокойствие ю🤷‍♀️

# 277
Аз също хич не съм от младите, на 36 съм вече. Страх ме е, че всяка бременност може да ми е последната възможност да стана родител, а нямам и други деца.
Ако не се получи обаче също ще опитам с ДЯ, говорили сме го с ММ този вариант отдавна и ни влиза определено в планпвете за в следващата година ако сега там загубя тази бременност. На всякаква възможна терапия съм, имунна и с хепарин. Допълнително към Циклогеста всеки ден си слагам и инжекции Пролутекс.
Единственото което малко кураж ми дава, че до сега нямам трансфер без импалнтация, явно поне матката е рецептивна.

# 278
Аз също хич не съм от младите, на 36 съм вече. Страх ме е, че всяка бременност може да ми е последната възможност да стана родител, а нямам и други деца.
Ако не се получи обаче също ще опитам с ДЯ, говорили сме го с ММ този вариант отдавна и ни влиза определено в планпвете за в следващата година ако сега там загубя тази бременност. На всякаква възможна терапия съм, имунна и с хепарин. Допълнително към Циклогеста всеки ден си слагам и инжекции Пролутекс.
Единственото което малко кураж ми дава, че до сега нямам трансфер без импалнтация, явно поне матката е рецептивна.
Момичета моя приятелка е в Селаната и кървя до 11сед и няколко дни. Мина всички нюанси на кървене и вече е в 13 седм и кървенето спря. Знам че няма как да сте спокойни но нямате избот на този етап. Имам няколко познати които преминаха инвитро и всички кървяха,някои даже като в цикъл. Само аз и една приятелка не сме,даже ми е страно. Аз съм писала много кратно в много групи,че ние с мъжа ми сме с двоен фактор.Аз съм с намален резерв а той с мъжки фактор,товс е предпоставка че ембриона може да спре развитие по всяко едно време. Ние също сме говорели за  вариант за ДЯ,ако не се получи с моя Аз имам един неуспешен трансфер и в момента терапията ми е далече от твоята бисквитке.Аз нямам проблем с това,но мъжа ми държи да е с негов материал.

# 279
Момичета ама вие направо сте си младички. Не се притеснявайте от годините. Бях на 25-26г когато един доктор при рутинен преглед ми каза, че съм с много поликистозни яйчници и нямам шанс да забременея нормално, да се насоча към инвитро. По него време изобщо не е ставало дума за забременяване, даже и приятел нямах, че калоли да се каня да забременявам. С ММ се запознахме като и двамата бяхме на 33г. Станаха нещата, решихме да имаме дете и му казах какво ми е казал лекаря, той се изсмя и каза абе ние да се пробваме пък ако не стане ще го мислим, до него момент сме се пазили. За мое безкрайно учудване на 3м бях бременна, докато се наканя да ида на лекар да видя как са нещата, забременях. Още си бях с поликистозни яйчници и на 34г, синът ми се роди като бях на 35г. После решихме да имаме и второ ако стане, стане, вече си имахме едно така, че не ни беше проблем. Обаче точно преди да пробваме и ми се появи проблем с жлъчката. Махнах я и се наложи да се пазим 3м след това. На 4м докато се чудим да се пазим ли или не и беше малко тука има тука няма, от следващия месец щяхме да започваме сериозни опити, взех, че открих, че видиш ли съм забременяла набързо и на 39г. В момента съм на 41г, бременна съм за 3 път и изобщо не сме правили опити, точно обратното пазихме се.
Знам, че на много хора им звучи невероятно, че мога да забременея толкова лесно, на мен също обаче явно може.
Моя позната първото и е инвитро, второто и е с 1г и 5м по малко, забременя нормално и двамата с мъжа и са с репудуктивни проблеми. Мой колега има две момченца с малка разлика пак по чудо както казва той, защото жена ми е с един яйчник и полунепроходима тръба, разликата с голямото им дете е 13г. Май като трябва да станат нещата независимо кога и какво правим стават.

# 280
Момичета, аз съм на 41.., на 35 още не бяхме започнали ин витро.
Помислете си колко още време има пред вас. Тук в чужбина никой не ми насажда комплекси за възраст и изобщо никой не му пука.  Сега като се  прибера във Варна за прегледи съм сигурна, че ще изкоментират:joy: да си гледат работата обаче.
Здрави да сме, другото не е толкова важно. Днес ни е годишнина от сватбата с мъжо и той рано рано ми подари букет, скрил го в гаража вчера.:blush
Трябва да имаме надежда.
Весела Нова Година на всички и дано, дано гушнем бебета догодина.

# 281
  • Пловдив
Ние пък късно се намерихме.Утре правим три години заедно.Като опитите започнаха от ден първи 😏 Той 79, аз 86 😅 Нямаше какво да се чака.Още преди да се видим на живо беше ясна работата.2019 лятото се оперира от варикоцеле и от тогава се започна ходенето по доктори.
Преди това дъъълга 13 годишна непродуктивна връзка.Но пък си е заслужавало, иначе щяхме да се разминем с него.А така и двамата сме на чисто.

Да се случат нещата при всички!Когато и да е!Само да се случат!🍀🙏💜

# 282
  • София
Lucinda, честита годишнина. Още дълги години да се обичате и подкрепяте.

В навечерието на новата година пожелавам на вас и семействата ви здраве, късмет и пухкави лъвчета догодина!

P. S. Хората винаги ще са недоволни, ако родиш рано - пропиляваш си живота, ако родиш късно - какво си чакала. Баткото родих, когато бях на 22г. В Шейново една от акушерките ме пита защо като циганките съм тръгнала да раждам, а не съм го махнала и да си живея живота. Как да и обясниш на жената, че е планувано и има и живот и след бебетата Simple Smile

# 283
Момичета, аз съм на 41.., на 35 още не бяхме започнали ин витро.
Помислете си колко още време има пред вас. Тук в чужбина никой не ми насажда комплекси за възраст и изобщо никой не му пука.  Сега като се  прибера във Варна за прегледи съм сигурна, че ще изкоментират:joy: да си гледат работата обаче.
Здрави да сме, другото не е толкова важно. Днес ни е годишнина от сватбата с мъжо и той рано рано ми подари букет, скрил го в гаража вчера.:blush
Трябва да имаме надежда.
Весела Нова Година на всички и дано, дано гушнем бебета догодина.
Зависи от доктора дали ще изкоментира. Като ходих за потвърждение докторката изобщо не се впечатли от възрастта ми, само каза, че предполага, че е нормално щом съм отишла при нея. Беше много внимателна и каза, че нито възрастта ми, нито третото секцио са проблем, особенно след като при другите две не е имало проблеми. Пита ме, кой ми ги е правил и като и казах, каза, че е напълно сигурна, че са направени както трябва. И двата пъти бях без избор на екип, но не забелязах някаква разлика в поведението към мен или тези, който са с екип. Сега обаче сигурно ще избера екип, защото искам да съм сигурна на 100%, че ще е същия лекар, а не както втория път само на 90%.
Като казах онзи ден на личната си лекарка, тя е и лекаря на децата, че съм бременна беше толкова щастлива сякаш ми е близка роднина. И тя и сестрата просто им личеше, че наистина се радват, а не имитират. Разпитаха ме как съм, как се чувствам и разни медицински въпроси разбира се. Сега като ида при тази, която искам да ме следи ще видим как ще реагира.

# 284
  • Асеновград
Момичета за всичко си има причина, сигурна съм че вече го знаете! И загубите и победите в живота са с причина, нищо не се случва просто ей така!
От както си промених нагласата и виждането за нещата не се притеснявам толкова, каквото трябва да стане ще стане, живота е хубав и продължава след всяка буря!
Аз съм на 23г. Само с една маточна тръба! Преживях нещо което никоя 23-годишна не си мисли че ще и се случи (на 22 даже бях тогава), така че и възрастта няма особенно значение, всичко си чака в пространството и като му дойде времето се случва.
Една моя бивша колежка разбрах наскоро че е бременна и то вече в 7-мия месец, слад години опити ин витро и т.н. Даже не знам колко опита са правели, тя не споделяше много, но знам че имат поне 4-5 науспешни опита ин витро а за инсеминации не ми се мисли. Тя вече наближава 40, миналата година пак беше бременна, но доколкото разбрах е имало някакви аномалии и не се е развивало правилно и го е махнала в 5-тия месец, пък за колко ли неща още не знам. Та сега съм толкова щастлива за нея че най-накрая ще си имат детенце! Мисълта ми е никога не се отказвайте!

Весело посрещане на Нова Година! Пожелавам ви много здраве, щастие, и по кой с 1, кой с 2 здрави бебенца август!🤪❤

Общи условия

Активация на акаунт