Августинки Тема 2

• 25 043
  • 695
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз пия кола на малки глътки - само това задържам. Водата ми се връзва около 500мл за денонощие, преди това пиех по 3-4л.

# 466
Пробвам на малки глътки. Вода с лимон. Всичко възможно,нищо не помага. Лукчета,солети,бисквити....С леда не съм пробвала,ама имам хроничен фирингит и се притеснявам да не ме хване гърлото.

Нещо против повръщане може би е редно в твоя случай, на мен АГ ми изписа хомеопатични капки в случай, че  ми се обостри повръщането.

# 467
Здравейте момичета. Преди няколко дни бях на преглед  в 5 г.с + 5 дни. С вагинален ехограф докторът установи бременност. Сакчето отговаря на седмицата, но не видя ембрион. Аз го попитах за ембрионче, той вика рано е по принцип и ме повика след 2 седмица. Чета, че някои мами са видели ембрион в 5 седмица. По принцип д-р Амалиев е с добра апаратура и затова се притесних, защо не видяхме ембрионче? Вие момичета кога видяхте вашите ембриончета?

# 468
  • София
Аз с предната бременност ходих на фетална при следящия ме доктор, но в частния му кабинет. Сега пак така ще направя.

Моя мъж с предната бременност само един път дойде с мен на фетална и доктора каза като че имам киста, той взе  че пита какво е киста и като му казаха добро качествено образование и направо удар щеше да получи. По добре без него 😬

# 469
Здравейте момичета. Преди няколко дни бях на преглед  в 5 г.с + 5 дни. С вагинален ехограф докторът установи бременност. Сакчето отговаря на седмицата, но не видя ембрион. Аз го попитах за ембрионче, той вика рано е по принцип и ме повика след 2 седмица. Чета, че някои мами са видели ембрион в 5 седмица. По принцип д-р Амалиев е с добра апаратура и затова се притесних, защо не видяхме ембрионче? Вие момичета кога видяхте вашите ембриончета?

При мен се видя в 6 седм и 1или 2 дни ембрион със сърдечна дейност. Преди това в 5 седм и 2 дни имах само сак и жълтъчно мехурче.
Пробвам с кола,но страното е че организма ми не понася сладко,млечни продукти и месо! Явно ще си карам на картофи с хляб🤷‍♀️ Неизвестна 500 мл вода макс ако изпия съм ок. АГ каза че пру много мимичета симптомите отшумяват след 12,13 седмица!

# 470
Милото, моята АГ каза вода да не се пие с или непосредствено след храна, само преди - мин. 15-20мин. Изписа ми капки и антиметил за гадене, но каза, че повръщане 5 пъти и повече на ден изисква сериозно внимание и други медикаменти.

# 471
  • София
Нa мен AГ ми кaзa дa хaпвaм по много мaлко през половин един чac(обикпвени биcлвити, cолети, печени кaртофи), a зa водaтa през 10-15мин по няколко мaлки глътки. Допълнително ми изпиca Вомитуcхил (хомеопaтични кaпки 3х10 кaпки/ден) Aз товa cпaзвaм зa cегa и горе долу cе крепи положението. Но водa трябвa зaдължително, мaкaр и мaлко, зaщото инaче ще cе обезводним и ще зaпочнем дa прпaдaме. То бебчето cи взимa кaквото му трявa, но зa нac aко не оcтaне не е добре. (товa ми обяcни AГ-то зa водaтa)
Зa болничните: Aз ще cе cледя в Щерев нa чacтно. В петък отвaм дa cе зaпишa. C докторa cе чух по телефонa дa го питaм някои нещa и той обяcни, че и нa чacтно cи издaвaт болничен. Тaкa че не е нужно дa cе зaпиcвaме по ЗК зaрaди болничния. Нa мен кaто цяло изобщо не ми cе ходи дa чaкaм и по държaвните болници допълнително c тези вируcи cегa зимaтa оcобено.

# 472
Мисля при проф. Балев, със сина ми ходих при него. Надявам се да се вредя за час.
Ще правя и пренатален тест Вижън.

Към девойките от Варна - кой и къде ще ви прави феталната? С първата бременност ходих при Яков в Майчин дом, но сега не искам и да чувам.

# 473
  • Асеновград
Yana.GG.при кой си в Селената?При Петрова ли?То там 2-3 са по ЗК.А защо искаш да я сменяш?Хубаво е да си имаш и по ЗК.За болничните не съм наясно,не съм взимала.А За БХС защо искаш тя да го прави,а не идеш направо във ВМИ.?ЗА ФМ аз ще си правя отново една,тази към 22 гс.
Да при Пертова съм в момента, не че искам да я сменям просто най-вероятно ще се преместя и ще раждам при друг лекар живот и здраве, а той със сигурност няма да работи със ЗК, затова питах за болничните. В Селента само тя и Даниел Ставрев работят със ЗК, но не ми пречи и да си плащам прегледите просто така стана че Петрова предния път ме опереира и при нея си ходих на прегледи след това и сега все още съм при нея. Тя ми каза другия път ще направим БХС-то. Каза ми и за кога да си запиша час. Аз не съм настоявала тя да ми я прави, просто ми каза ела за следващия преглед на 24-ти и аз тогава я питах за БХС, тя каза ще направим, обясни ми как протича и това беше. Иначе щях да ида на друго място. А във ВМИ не ми се иска да ходя, след като има толкова много специализирани места и много по-приятна обстановка да се бутам по болниците при болните. Това че във ВМИ е безплатно изобщо не ме блазни😅😁 като знам и какво им е отношението на повечето по държавните институции и болнични заведения и бягам далеч от там... предпочитам да си ида някъде на частно, може да дам повече пари, но ще ми е спокойно, чисто, уютно и ще се държат подобаващо.. просто от предния път имам лоши спомени от всички във държавните болници, сега като си помисля че трябва да ходя на комисия пак в ДКЦ-то и да се карам с ония кисели лелички и не ми се мисли.. може би има и свестни доктори по държавните болници но аз не съм срещала такива...😅😅.

# 474
Здравейте. За Борис Стоилов и аз чух доста противоречиви мнения, аз миналия път ходих при Троянчев. Чака се пред кабинета въпреки часа, но при всички е така за ФМ. Той поне обяснява и ти дава снимки и диск от прегледа, като цени не знам в момента как вървят, но със сигурост беше под 160лв. Относно бхс и ВМИ, мисля че се ходи в отделен сектор и там нямаше болни по спомен. Аз предната бременност бях там и бяха много любезни, обясниха ми доста неща и аз зададох доста въпроси, ако ще правя БХС ще е пак там.
А за болничните мисля, че дори да се по каса комисията се заплаща всеки месец.

# 475
Привет,момичета!
Записвам се плахо при вас - по приложение съм 5+5 с предполагаем термин 2.09, но предвид това, че имам вече едно секцио е ясно, че ще съм августинка (дай Боже всичко да е наред).
Имам един мисед в 7ма седмица през 2017,  една биохимична началото на 2018 и един юнак роден май 2019.
Следях се и раждах при Борислав Иванов в Пловдив, сега пак ще съм там. На първи преглед ще съм чак на 18.01, тъй като няма по-ранни часове, но пък по телефона се чухме вече.
Предната бременност бях на фраксипарин, сега също каза да го почвам, но имах леко зацапване началото на седмцаъа и го спрях засега. Пуснах нужните изследвания (Ддимер, АРТТ и фибриноген) и са напълно в норма. Тези дни ще ходя и на ендокринолог, тъй като и с ТСХ имах проблеми предния път.
Относно Борислав Иванов ще кажа само, че няма да съжалявате, ако ходите при него - невероятен човек, лекар. Единствено с часовете е кофти, но като се записват от по-рано е добре. Вдига телефона по всяко време, ако не успее то винаги връща обаждане.
Исках да попитам нещо - някоя от вас имала ли е такова зацапване - нещо като леко розовеещо бяло течение, не е кръв, не е с примеси, просто е леко розовеещо. Странното е, че е еднократно и само сутрин. В понеделник го имах и днес пак.
Успешна и лека бременност на всички до термин 🌻

# 476
Здравейте. За Борис Стоилов и аз чух доста противоречиви мнения, аз миналия път ходих при Троянчев. Чака се пред кабинета въпреки часа, но при всички е така за ФМ. Той поне обяснява и ти дава снимки и диск от прегледа, като цени не знам в момента как вървят, но със сигурост беше под 160лв. Относно бхс и ВМИ, мисля че се ходи в отделен сектор и там нямаше болни по спомен. Аз предната бременност бях там и бяха много любезни, обясниха ми доста неща и аз зададох доста въпроси, ако ще правя БХС ще е пак там.
А за болничните мисля, че дори да се по каса комисията се заплаща всеки месец.
Предните две бременности бях болничен, не съм плащала нищо. Бях болничен и заради операция за жлъчка като втория месец беше с комисия, пак не съм плащала нищо. Странно ми е да трябва да се плаща болничния.

# 477
  • Пловдив
Yana.GG,то е отделен сектор,няма чакане,бяха супер любезни..Ти си решаваш де,,Аз родих в Държавна болница и бях супер доволна..Не защо почти всеки е с такова мнение за държавните..За Селената съм чувала доста неща,но няма да коментирам..
Не знам при вас как е,но аз вечер много се въртя,лягам си супер рано с малкия,спя няколко часа и после се започва едно въртене..Отделно ставам и по няколко пъти до тоалетна..

# 478
  • София
И аз ставам по два-три пъти до wc. В началото и аз много се въртях и не успявах да се наспя, но от десетина дни мога да заспя веднага, навсякъде.

# 479
Здравейте, включвам се в темата с един въпрос, тъй като съм много притеснена. В 9+3 гс съм и снощи получих еднократно, но ярко червено зацапване само върху тоалетната хартия. Консултирах се с АГ по телефона и ми предписа нош па и дуфастон. Исках да ви попитам дали на някоя от вас се е случвало и съответно да не е завършило с най-лошия сценарии

Общи условия

Активация на акаунт