Августинки Тема 2

• 24 999
  • 695
  •   1
Отговори
# 555
Момичета живи и здрави, ако всичко е наред, мисля да не се връщам на работа. Инвитро съм, работя с клиенти и е супер динамично и стресово работно ми място.
От коя седмица мога да ползвам болнични от клиниката, за да ми стигнат и го раждането.
И този болничен от Личният лекар, в който съм сега дали влиза в тези определени дни за бременност.
Болничния от личния лекар не би трябвало да влиза в тези дни. След като се запишеш на ЖК наблюдаваното АГ ще ти пусне болничен, но не знам от кога може, мисля, че от самото начало. Защото 45 дневния болничен преди термина също е съвсем различен. Но предполагам, че имаш отпуска и можеш да си пуснеш и нея. Аз лично смятам като реша или ми се наложи да изляза болничен да си пусна първо отпуската, но аз имам и доста събрана. Въпреки, че тази за 2020г май почти я свърших.

# 556
  • София
Аз днес бях на 1ви преглед имаме си сърдечна активност обаче според доктора съм имала късна овулация трябва да съм 8ма седмица а то е доста мъничко, мисля че каза 3.6 мм че е, след две седмици ме вика пак, за да видим колко е пораснало и да изчисли термина Simple Smile ако е така може би ще мина в септемврийските мамчета 🥴

# 557
Така като ви гледам коремчетата и моя е горе долу същия в 10г.с ( 9 + 4) , само че не стои съвсем опънат.С дрехи си приличам на бременна , а без дрехи на дебела 😀
И мен вече не ме болят гърдите .Прочетох безброй статии , в които намалената чувствителност се обяснява с достигането на пик на ЧхГ и съответно неговия спад , понякога с повечето приети течности или с отрегулирването на хормоните след 3тия месец(въпреки , че аз сега съм в началото на 3тия) и смятам да им повярвам и да си чакам прегледа спокойно.Иначе и моите са по- топли , което пък предполагам е свързано с повишения кръвоток.Manoela сърбежа мисля е от разтягането на кожата  ,при предната Б ме сърбеше.Най - добре се мажи по - начесто Simple Smile
Mariya.7777 Дано това е добър знак и всичко да е наред.Аз видях ембрион със сърдечен ритъм в 6+2

Орехче с теб вървим заедно! И аз съм 9 след и 4дни. Знам че има момичета в темата,които са инвитро. Как ви смятат на вас седмиците? От дата на последния цикъл или като при мен от датата на трансфер минус 14 дни? Много ми е интересно!При мен гърдите също са на моменти болезнени или не са. Повръщането ми намаля,горчивия вкус го няма и гаденето е понесимо вече. Бях се филмирала доста и днес бях на преглед,порастна ли сме и отговаряме даже на 10 седм и 1 ден. Започнало е да се образува плацента. Нямам търпение за феталната и за пренталния тест,за да се поуспокоя малко.

# 558
  • Пловдив
Здравейте, момичета 😊
Бях на 5ти на преглед при моя си доктор.Този път ме гледа през корема 🥳 Отлепянето си стои.Пак яко лежане трябва.До края на седмицата не съм на работа.Но тя моята работа е все едно съм вкъщи, даже повече стоя седнала, отколкото вкъщи.Ама каза да спирам да работя.
Пита ме къде ще раждам!?Викам какво!? 😳 Къде ще раждаш? Казах му, че мисля в държавна болница - Хирургиите (Пловдив), при негова колежка, с която са работили в чужбина.Той ми каза за нея и съвсем в началото бях, че той отсъстваше от работа.Сърце не пуска да чуя, само показва че тупти 🥰 Имало облъчване ли, нещо такова и избягва много в началото да го прави.На мен ми е достатъчно в крайна сметка, че е тупти.Записах час за 17.01 за преглед и за Вижън тест, а на 01.02 за ФМ.Каза да ям магданоз заради вит.К, не иска да го изписва на препарат заради тромбофилията ми.
Вчера ходих до ЛЛ, взех напраеление за ЖК.Ще се запиша при една млада докторка, която ходи и в Хирургиите.Малко ми е далече кабинета й, но  не е фатално.
Селена не искам да мисля като вариант.Разочарована съм от нея.Ако не е нещо наложително, крака ми няма да стъпи повече на това място.Вчера гледам в една група за инвитро, кариотипи от там, с някакви уж по-дълги нишки на някоя си хромозома.Пускат хората И на друго място - няма проблеми 🤦‍♀️ А на мен за тези по-дълги нишки, при мен е на 13та хромозома, прехваления доктор ми каза "може и да не може да ти се оплождат яйцеклетките, пускай нови документи за фонда и АКО има ембриони, ще правим предимплантационна диагностика"
Какъв ужас изживях тогава, само аз и ММ си знаем! 🥴 Изобщо не ме вълнува нито какви специалисти са, нито, че отиваш без куфар и всичко ти давали те.
Човечето 2.27см, 161 удъра в минута 💜
На 5ти бях 8+6 по ПРМ, но при инвитрото малко по-друго става... да мине и този месец и малко от малко да си отдъхна.
Баси, колко дълго стана.. даже забравих половината неща, дето исках да напиша 😄
Ааа, корема!Аз си имам корем и преди това, сега лошото е, че не мога да го гълтам 😄 На мен ще ми проличи корема, чак преди да дойде време за раждане. 🤷‍♀️

# 559
Здравейте Августинки,
Днес имах леко прокървяване и страшно много се оплаших.Веднага се обадих и отидох при лекаря,всичко е наред ,но имам леко отлепяне и ми увеличава дозата на утрогестана .Каза ми да не ставам въобще от леглото и да си почивам активно.

# 560
  • София
Момичетa, по повод болничния видях cледния текcт в еднa темa:

"1.) 180те дни болнични се издават по болест /демек не заради бременността/ - 80% от заплатата
2)45 дни преди термин са 90% от заплатата - вече болничен по бременност
3) Останалите 42 +48 дни /общо 90 дни/ се издават болнични вече след раждането и 42 от тези дни се водят някакво възстановяване, а 48те се водят продължение на предходния болничен лист. Тези общо 90 дни се плащат на 90%
Като съберем т. 2) и т.3) виждате, стават точно 135 дни.
Останалото вече се води майчинство до края на втората година.

Да обобщя - 180те дни докато сме бременни непрекъснат болничен с ЛКК се водят общо неразположение/болест. 45 дни преди термин се водят вече болничен за раждане, 42 дни след термин се водят за възстановяване след раждане, 48 дни след 42та  се водят пак за възстановяване."
...........
Товa е.
Отделно питaх и cчетоводител и той кaзa: "Тези 180 дни нямaт нищо общо c бременноcттa, a вcеки здрaвнооcигурен човек имa прaво нa тях. Aко те не cтигнaт cе минaвa телк, a до колкото знaм нa бременни никогa не откaзвaт" И тези 180 дни до колкото рaзбрaх ca нa годинa.
Aз лично изчиcлявaх cледното:
180+45=225
225/7=32,14 (т.е. 32 cедмици болничен общо до терминa)
40-32= 8 cедмици
Т.е. по мои изчиcления aко тaзи годинa не cме ползвaли болничен от нaчaлото нa 9тa cедмицa можем дa cи пуcкaме болничен и дори дa е не прекъcнaт до крaя би трябвaло дa cтигне без дa cе нaлaгa минaвaне нa телк.

Aз лично cи пуcнaх зa cегa caмо 4 дни от личния до крaя нa тaзи cедмицa и тъй кaто нещaтa c повръщaнето и гaденето доcтa cе подобрихa (и то рязко, в рaмките нa ден, двa) миcля, че ще могa дa cи ходя нa рaботa зa cегa.
ПП: Днеc cъм 8+2 г.c.
Едит: Товa от когa можем дa cи пуcнем болничен, зa дa ни cтигне ,без дa cе нaложи минaвaне нa телк, може дa cе изчиcли вярно чaк cлед кaто ни определят точно термините. Зaщото cегa aз нaпример по ултрaзвук cъм 8+2 г.c., но още нямaм точно изчиcлен термин и може нещо дa cе измеcти. Е, не c много, но не е много яко поcле зa ден или двa дa cе нaлaгa минaвaне нa телк. Проcто го дaвaм кaто пример. Инaче aз лично не миcля дa cъм болничен през цялото време. Caмо aко ми cе нaложи или нещо ми нaтежи рaботaтa поcледните меcеци.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 16:49 от Mariela Savova 707772

# 561
Момичетa, по повод болничния видях cледния текcт в еднa темa:

"1.) 180те дни болнични се издават по болест /демек не заради бременността/ - 80% от заплатата
2)45 дни преди термин са 90% от заплатата - вече болничен по бременност
3) Останалите 42 +48 дни /общо 90 дни/ се издават болнични вече след раждането и 42 от тези дни се водят някакво възстановяване, а 48те се водят продължение на предходния болничен лист. Тези общо 90 дни се плащат на 90%
Като съберем т. 2) и т.3) виждате, стават точно 135 дни.
Останалото вече се води майчинство до края на втората година.

Да обобщя - 180те дни докато сме бременни непрекъснат болничен с ЛКК се водят общо неразположение/болест. 45 дни преди термин се водят вече болничен за раждане, 42 дни след термин се водят за възстановяване след раждане, 48 дни след 42та  се водят пак за възстановяване."
...........
Товa е.
Отделно питaх и cчетоводител и той кaзa: "Тези 180 дни нямaт нищо общо c бременноcттa, a вcеки здрaвнооcигурен човек имa прaво нa тях. Aко те не cтигнaт cе минaвa телк, a до колкото знaм нa бременни никогa не откaзвaт" И тези 180 дни до колкото рaзбрaх ca нa годинa.
Aз лично изчиcлявaх cледното:
180+45=225
225/7=32,14 (т.е. 32 cедмици болничен общо до терминa)
40-32= 8 cедмици
Т.е. по мои изчиcления aко тaзи годинa не cме ползвaли болничен от нaчaлото нa 9тa cедмицa можем дa cи пуcкaме болничен и дори дa е не прекъcнaт до крaя би трябвaло дa cтигне без дa cе нaлaгa минaвaне нa телк.

Aз лично cи пуcнaх зa cегa caмо 4 дни от личния до крaя нa тaзи cедмицa и тъй кaто нещaтa c повръщaнето и гaденето доcтa cе подобрихa (и то рязко, в рaмките нa ден, двa) миcля, че ще могa дa cи ходя нa рaботa зa cегa.
ПП: Днеc cъм 8+2 г.c.
Няма значение дали сте ползвали болничен преди тези 180дни ако в него пише друга диагноза. Това го знам от операцията за жлъчка.
АГ ви издава болничен, на което пише например започнало раждане преди 36 седмица и си върви така до края.
45 дни преди термин вече си е майчински, 42 дни се издава от болницата -отново е майчински, ако сте преносили има още подробности, но сега не са важни. Следващите дни до 135 се издават от личния лекар на детето, те могат да са различна бройка, той болничен уравнява дните да са 135 също е майчински. Пазете си копие от болничния, който Е за 45 дни и този от болницата, ЛЛ на детето ще го иска сигурно. След като свършат тези 135 дни се попълва молба до работодателя за отпуск за майчински, тя е до първия рожден ден на детето, също е майчински. Като изтече тя се попълва също молба до работодателя за отпуск за гледане на малко дете, която е до 2 рожден ден на детето включително, също се води майчински, но втората година сумата е твърда.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 16:53 от bolibon

# 562
Ох момичета, аз както обяснявах, че нямам симптоми, от 2 дни съм като пребита следобед. Описвам състоянието като лек махмурлук, нямам никаква енергия и имам някакво постоянно тъпо главоболие на заден фон (поне не е силно). Днес на няколко пъти имах и нещо като гадене май 🤦🏻‍♀️ да не говорим колко съм разсеяна, днес ходим да избираме материали за ремонт, гледаме цени, мъжа ми казва една, и аз буквално след 5 мин "каква беше цената на онези плочи" 🤦🏻‍♀️ супер нетипично за мен, мъжа ми ми вика "baby brain" 😂😁 и при мен има сърбеж на гърдите, вчера направо беше като биене на ток, супер рязко и от нищото.

# 563
Здравейте, момичета! Аз днес бях на преглед и всичко е наред. Бебчо си е все така с три дни назад, но това не е притеснително. Вече си шава доста. Записаха ме за женска консултация. В сряда ще ходя за замервания и да пусна БХС. Доктора се опитва да ме убеди за ДНК тест, но май не ми се дават 1500 лв, които даже реално в момента нямам. Каза да си запиша час и за фетална някъде да го видях добре. Повече ме притеснява това, че съм с отрицателна кръвна група а мъжа ми с положителна. Казаха ми да си пусна сега антитела и, че ще трябва да се следи бебчо малко повечко. Знам, че при втора бременност риска от развиване на антитела е по-голям.  Има ли някоя от вас в моето положение?

# 564
Момичета много съм притеснена.
Прокървих на работа имаше и съсирек.
Прибирам се да почивам в къщи и излизам в болничен от понеделник. Аг ми увеличи дозата на 3*2 утрогестан и да лежа.  Ако спре до ден два в понеделник съм на прегред. Ако се увеличава в болница влизам. Ох как мразя това кървене. Моля се всичко да е наред.

# 565
Аз съм 0-, ММ е А+. Не съм образувала антитела при нито едната от двете бременности, ще видим сега. И двете деца са с + кръвна група и след двете ми биха инжекция. И двете бяха с жълтеница и под лампа. Докторката втория път каза, че с моята кръвна група шанса да родя дете, което да не направи жълтеница е само ако детето е от моята кръвна група, така че сега пак съм се подготвила, че ще е под лампа и няма да си ходя на 5 ден, но това е малък проблем. Докторката ми пуска два пъти през бременността за антитела, в началото и после в 7м ако не се лъжа.

# 566
Sparrow, дано всичко е на ред!
Момичета, аз последната седмица се чувствам супер изморена. Претоварвам се от измиване на чинии или от простиране…просто не знам нормално ли е това 😔

# 567
Оххх аз съм вече изцяло на фрешове,само това що годе ми понася.😩

# 568
Ох, дано и аз да имам този късмет. Моята дъщеря пък пожълтя точно като се прибрахме от изписването и я карахме вкъщи. Спомням си, че глюкоза май давахме ама бая време си отиде. Аг май каза, че три пъти ще изследваме, но той като цяло е много притеснен вече за мен и гледа всичко под лупа, че много неща ми се събраха. Хич нямам късмет. Тъкмо се зарадвам з ща едно и се притеснявам от друго. Ама явно дом края ще е така.

Аз съм 0-, ММ е А+. Не съм образувала антитела при нито едната от двете бременности, ще видим сега. И двете деца са с + кръвна група и след двете ми биха инжекция. И двете бяха с жълтеница и под лампа. Докторката втория път каза, че с моята кръвна група шанса да родя дете, което да не направи жълтеница е само ако детето е от моята кръвна група, така че сега пак съм се подготвила, че ще е под лампа и няма да си ходя на 5 ден, но това е малък проблем. Докторката ми пуска два пъти през бременността за антитела, в началото и после в 7м ако не се лъжа.

# 569
  • София
Здравейте, момичета! Аз днес бях на преглед и всичко е наред. Бебчо си е все така с три дни назад, но това не е притеснително. Вече си шава доста. Записаха ме за женска консултация. В сряда ще ходя за замервания и да пусна БХС. Доктора се опитва да ме убеди за ДНК тест, но май не ми се дават 1500 лв, които даже реално в момента нямам. Каза да си запиша час и за фетална някъде да го видях добре. Повече ме притеснява това, че съм с отрицателна кръвна група а мъжа ми с положителна. Казаха ми да си пусна сега антитела и, че ще трябва да се следи бебчо малко повечко. Знам, че при втора бременност риска от развиване на антитела е по-голям.  Има ли някоя от вас в моето положение?

Аз съм 0- а мъжа ми Б+, малката е Б+ сега с второто ще видим как ще е. След като я родих ми биха инжекция, сега пак ще трябва да се следи всеки месец предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт