Августинки Тема 2

• 24 451
  • 695
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз днес си купих панталони за бременни от Уайкики. Сега са и на добри цени - имат клинове и дънки също.
Всичките ми дрехи ме стягат и като седна сякаш ми се гади повече.

# 91
Моят корем хич не мърда или поне не ми прави впечетлвние. Аг ми каза към 15, 16 сед. Ще видя разликата. Все още си нося дънки панталони(впрочем след пране винаги са ми стягали леко), не съм мерила сега. Днес цял ден ми е отпаднало и стоя по пижама, и се местя само от спалнята на дивана... Сега токова мн ми се доспа и толкова лошо ми стана, че се разсъних на бързо и кой знае кога ще заспя...

Аз днес си купих панталони за бременни от Уайкики. Сега са и на добри цени - имат клинове и дънки също.
Всичките ми дрехи ме стягат и като седна сякаш ми се гади повече.

# 92
Моят корем изглежда като поне в четвърти месец. Много ми е неприятно. Не мога да разбера и преди ли си е бил такъв, но не ми е правило впечатление, но съм едва в 7 г.с... Cry

# 93
Вие следите ли си теглото? Казват, че през първия триместър било нормално да се дигнат 3, 4 кг. Аз стартирах 58.7кг. И вчера се мерих 59кг вечерта... Вече съм в 9 г.с,мисля, че е рано, но смятам да си записвам някъде и да се следя какво се случва. Определено когато ставам сутрин рано за работа си позволявам да си купя баничка или някоя друга закуска, което преди не ми се случваше, искам да избягвам тестото, защото си е доста вредно, ноо помисля ли си за баничка и ми се дояжда.... 😁 Какво хапвате вие за закуска, обяд вечеря?

# 94
Здравейте момичета! Присъединявам се и аз плахо в темичката след мисед аборт в 8г.с октомври месец. И аз  видях двете ярко-червени чертички вече. Признавам се повече ме хвана страх, отколкото да се зарадвам, опитвам се да мисля положително, но подсъзнателно си представям сценсрия през октомври..
Вчера имах 2 капки леко бледо-кафяво( дори не мога да кажа, че е кафяво) зацапване, веднага изтичах до аптеката за утрогестан и изпих две хапчета. Цяла вечер ставам да проверявам от притеснение, ами няма нищо вече. Дали е помогнал утрогестана или не е било нищо особено това не знам. За симтомите: леки болки в корема имах около датата на цикъла вече нямам, но имам страшно главоболие, може  и да е от еутирокса,  който пия не знам, но го пия от месец, чак сега ме имам главоболие. Тсх ми беше 4,60 преди 32 дни, ще го пусна тези дни да видим има ли подобрение. Относно тсх, четох че по-трудно се забременявало с високо тсх, но вече втори път забременявам от раз. От месец и малко приемам: неофолик мета, Б12 под езика, омега 3,  Мк-7 ; витамин Д на спея Better you ; еутирокс 25 мг ; селен; и витамин С. Утре съм на лекар и ще изговорим отново какво да добавя или спра. За съжаление тук в темата повечето сме със предишни загуби. Силно се надявам да останат зад гърба ни и август да се радваме на малките си съкровища. ❤

# 95
Аз използвам спрейче, те се усвояват по-бързо.

Какво е това спрейче? Какви  витамини включва? Аз приемам прентал и отделно фолиева,ама си е на таблетки само витамин Д ми е течен.
На беттер ю за бременни. Мисля че включва вит д3, калии, желязо, фолиева киселина, йод и б12.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 08:16 от Iskambebe1

# 96
  • София
При първа бременност започва да личи по-късно - при мен специално чак към края на пети месец, началото на шести. Тогава забременях 55кг.
Сега обаче ми е втора, стартирах от 65кг с увиснала кожа по корема от първия път.
Далеч не ми личи като на бременна, повече ми е подут коремът и изглеждам напълняла. В почти 8г.с съм +2кг.

# 97
Аз едни дънки ги оставям с надеждата да се побера в тях след година 😁 стават ми, закопчавам копчето, но не са ми удобни, особено когато седна. Имам дънки един размер по-големи, идеални са 😁 за килограмите, не ги следя, нямаме кантар и реално не знам точно колко съм забременяла (никога не съм знаела точно колко тежа, между 52 и 55). И през бременността не мисля да го правя, ще се тегля при лекар и това е 😁 иначе за хапването, аз нямам проблеми с гадене или апетит и сега съм на гости на нашите, всяка сутрин закусвам банички и мекички 😁 по принцип не закусвам и не ям тестено (защото не го готвя 😁) иначе си хапвам всичко, както обикновено, никога не съм обичала сладко, и сега не залитам към него. Сега по празниците може би хапвам една идея повечко, но това не е ново, всяка година е било така 😁

# 98
И аз така,с първата бременност не ми личеше,чак към края на 5тия,ама сега в 3тия ми е леко,като поддут и е твърд😁

# 99
    Аз с първата бременност забременях 54кг и от повръщане стигнах до 45, след което си наваксах и стигнах 69. Сега стартирах 56 и не знам до колко ще стигна. И ние нямаме кантар вкъщи и не се тегля. Иначе по принцип ми проличава към 5ти месец. Сега не ми личи, но всичко ми е неудобно и ми стяга 😀 но пък и дрехи за бременни не бих издържала от сега.

# 100
    Абе момичета защо пиете толкова много лекарства. Лекар ли ви ги изписва. Не говоря за тези с зацапването. И през двете си бременности съм пила само магнезий, защото се налагаше и Биозин мама, нищо друго. Даже и витамини не съм пила. Докторката ми казваше, че щом изследванията ми са добре няма нужда от добавки, а само да се храня нормално. В края на втората бременност влязох за секцио с хемоглобин 118 и доктора не можеше да повярва, че не съм пила желязо или друго.
    Първата бременност 1 стартирах от 78кг, качих 5,500кг като не съм се ограничавала в яденето, малкия е роден 4,050кг. Втората бременност я стартирах от 79кг, качих 6кг, малката е родена 3,570кг. Но баткото е преносен 10 дни, а малката е 10 дни преди термина. Обаче след като родя качвах по 10-12кг. И сега не можах да отслабна и стартирах от 87кг, аз не съм се и канила да забременявам. Та не ми се мисли колко ще стана. А не съм и висока, 1,60м съм само, направо съм си дебела, обаче бях стигнала 91кг и тъкмо почнах да ги свалям. Но каквото такова.
    В момента пия само фолиева киселина и Биозин мама. Вкъщи всички са болни. Снощи и аз бях с температура и ми беше много зле, но е възможно и да е от безсънната нощ, защото малката се съдра да повръща, спрях и повръщането почти, но цяла нощ мрънкаше за вода, а аз и я бях сериозно ограничила.
    Искам така от опит да ви кажа, че бременността независимо колко е тежка е най-лесната част от всичко. Мойте бяха и леки де, а засега тази се очертава още по-лека чак се чудя дали всичко е наред. Странното е, че продължавам да не се чувствам бременна. Това, че вчера ми е било зле няма общо с бременността, аз на безсъние не трая и бременна или не пак щях да се чувствам зле. Днес като се наспах вече ми няма нищо или ако хлапетата са ми лепнали техния вирус явно съм го изкарала. И дано да е така.

# 101
    Някой има ли болки в кръста . Тази сутрин се събудих в 6 час с ужасни болки в кръста от двете страни и тъка два часа не минават ... Възможно ли е да е свързано с бременността или не . Сега отново имам леки болки но са търпими

# 102
    Абе момичета защо пиете толкова много лекарства. Лекар ли ви ги изписва. Не говоря за тези с зацапването. И през двете си бременности съм пила само магнезий, защото се налагаше и Биозин мама, нищо друго. Даже и витамини не съм пила. Докторката ми казваше, че щом изследванията ми са добре няма нужда от добавки, а само да се храня нормално. В края на втората бременност влязох за секцио с хемоглобин 118 и доктора не можеше да повярва, че не съм пила желязо или друго.
    Първата бременност 1 стартирах от 78кг, качих 5,500кг като не съм се ограничавала в яденето, малкия е роден 4,050кг. Втората бременност я стартирах от 79кг, качих 6кг, малката е родена 3,570кг. Но баткото е преносен 10 дни, а малката е 10 дни преди термина. Обаче след като родя качвах по 10-12кг. И сега не можах да отслабна и стартирах от 87кг, аз не съм се и канила да забременявам. Та не ми се мисли колко ще стана. А не съм и висока, 1,60м съм само, направо съм си дебела, обаче бях стигнала 91кг и тъкмо почнах да ги свалям. Но каквото такова.
    В момента пия само фолиева киселина и Биозин мама. Вкъщи всички са болни. Снощи и аз бях с температура и ми беше много зле, но е възможно и да е от безсънната нощ, защото малката се съдра да повръща, спрях и повръщането почти, но цяла нощ мрънкаше за вода, а аз и я бях сериозно ограничила.
    Искам така от опит да ви кажа, че бременността независимо колко е тежка е най-лесната част от всичко. Мойте бяха и леки де, а засега тази се очертава още по-лека чак се чудя дали всичко е наред. Странното е, че продължавам да не се чувствам бременна. Това, че вчера ми е било зле няма общо с бременността, аз на безсъние не трая и бременна или не пак щях да се чувствам зле. Днес като се наспах вече ми няма нищо или ако хлапетата са ми лепнали техния вирус явно съм го изкарала. И дано да е така.

Супер е че с двете бремености сте качили малко килограми и сте родили големи и здрави бебчета. При всяка жена е индивидуално какво да приема. При първата ми бременост естетвена и аз не съм пила нищо,освен накрая желязо заради нисък химоглобин. Забременях 54 влязох да раждам 76кг,синът ми се роди ден преди термин 4350кг. Сега приемам един куп лекарства като се почне от кортикостероиди,естрофем,циклогест,витамин Д,фолиева,комбинирани витамин,аспирин протект и еутириокс за щитовидната жлеза,но съм след инвитро процедура. При инвитрото както повечето знаем сме задължително на подържаща терапия,която се спира постепенно и лекаря преценя кога. Аз съм надута като балон от хапчетата. Никога съм нямала проблем с ТСХ,но от приема на естрофем ми се завиши щитовидната и трябваше да включа еутириокса. Преди няколко дни я изследвах и беше 1.2 което е добре. Продължавам с естрофема,а от него само приемам 6 хапчета. Доста сложно,но няма начин. ☺

# 103
    Ако са предписани от лекар и са необходими тогава съм твърдо за, тогава няма друг вариант. Но ако някой си ги самопредписва, защото другите пият, значи трябва и аз, тогава съм против. Лично аз витамини не мога да пия, става ми лошо от тях и то без да съм бременна, до час от хапчета някъде почва да ми се вие свят и повръщам даже понякога. Един лекар ми обясняваше, че е така, защото организма ми няма нужда от тях и ги отхвърля. Мога да пия само ако съм болна или непосредствено след това и то половин доза или през ден.
    Някой има ли болки в кръста . Тази сутрин се събудих в 6 час с ужасни болки в кръста от двете страни и тъка два часа не минават ... Възможно ли е да е свързано с бременността или не . Сега отново имам леки болки но са търпими
    И през двете ми бременности ме боля кръста още от преди да ми закъснее, с втората бяха адски болки почти през цялото време. Чак сега ми е странно, че не ме боли. Аз лично имам много нисък праг на болка и не е много ясно колко адски са били болките, но си ме болеше.

# 104
    И аз не мога да приемем хапчета, дори от тези разтворимите. Повръщам и получавам киселини от тях. Сега съм с остър дефицит на вит д и б12 и затова ги приемам на спрейче.

Общи условия

Активация на акаунт