Августинки Тема 2

• 24 528
  • 695
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
За пиенето на вода и аз не пия много..Напоследък си правя айрян..АЗ съм с постоянно гадене,ужасно е..Днес си изкарах акъла..Страшни болки в стомаха..Пих малко сода и се оправих..Едва 1 банан изядох за закуска,даже и малкия хапна..Дано скоро свърши това гадене,че ако ме кара до последно и ще полудея..Отделно и не могада се наспя,малкия само се буди..Добре,че моят почива няколко дни пак,та да си почина малко и аз..Чак на 4 съм на преглед,дано всичко е наред

# 211
Орехче, в коя седмица си, че следят кръвоток?
Аз вчера бях на преглед. 8+6 дни...така ме претрупа АГ-то. Само ми направи снимките за клиниката.
Нищо не ми каза само, че едното сакче е по-малко от другото.
Общо взето малък сак голямо бебе.
Голям сак малко бебе...и снощи прокървих от нищото.
Отидох до банята да си хвърля душ и щях да припадна като видях  червено...беше разредена кръв.
Пих две но-шпа и си легнах.
През нощта се появиха слаби ПМС и тежест в кръста. Сутринта при забърсване имах розово,  сега изтича утрогестана оцветен в кафяво...
Писах на АГ и клиниката  (клиниката още в чакам да ми отговорят). АГ каза, ако прокървя пак да ходя в гинекологията и да спра клексана и аспирина.
Аспирина го спрях,  но клексана вече си го бях била...чесно казано него ме е страх да го спирам за три дни.
Последните ми изследвания бяха в горна граница.

# 212
Орехче, в коя седмица си, че следят кръвоток?
Аз вчера бях на преглед. 8+6 дни...така ме претрупа АГ-то. Само ми направи снимките за клиниката.
Нищо не ми каза само, че едното сакче е по-малко от другото.
Общо взето малък сак голямо бебе.
Голям сак малко бебе...и снощи прокървих от нищото.
Отидох до банята да си хвърля душ и щях да припадна като видях  червено...беше разредена кръв.
Пих две но-шпа и си легнах.
През нощта се появиха слаби ПМС и тежест в кръста. Сутринта при забърсване имах розово,  сега изтича утрогестана оцветен в кафяво...
Писах на АГ и клиниката  (клиниката още в чакам да ми отговорят). АГ каза, ако прокървя пак да ходя в гинекологията и да спра клексана и аспирина.
Аспирина го спрях,  но клексана вече си го бях била...чесно казано него ме е страх да го спирам за три дни.
Последните ми изследвания бяха в горна граница.
И според мен не си спирай клексана и бързо се ориентирай към преглед.Аз не разбирам проблем ли са размерите на сакчетата ,нищо ли не ти казват ...
Аз съм 8 + 3 (8+ 4) на ехограф.Този лекар, който сега ми видя кръвотока ми пуска и предната Б още в 6та седмица, но мислех , че тогава рискува ,защото нещата така или иначе не бяха добре.А сега ме  попита дали първия ми лекар  и е пускал доплер и каза , че при мен това е най - важното и  най - рисково ми е до 14г.с. Изнахалствай и на теб да ти пуснат , все пак си плащаме.Попитай и дали да вземаш нещо за контракции превантивно ,дори да нямаш(алеракт или магнезии) сега с тая кръв по- добре да не рискуваш с евентуални контракции.

# 213
  • София
Днес бях на преглед оказа се ,че розовото ми зацапване е било заради отлепване на плацентата .доктора каза без тежък труд и повече почивка и лежане ... Някой има ли подобен казус и много ли е притеснително Sad
При мен докторa видя хемaтом под плодния caк кaто ходих първия път. Кaзa, че от товa ми е било зaцaпвaнето, но зa cегa cе бил зaкрепил и зa две cедмици би трбвaло дa cе резорбирa хемaтомa. Cледвaщия ми преглед е точно две cедмици cлед предния и ще видим кaкво е положението. Cпоред мен нямa повод зa притеcнение. Проcто по-лек режим и товa е. Предния ми преглед беше в 6+1г.c. по ехогрaф. Cегa кaто идa в 8г.c. ще видим кaк ca нещaтa. Пожелaвaм уcпех и не cе притеcнявaй. Проcто почивaй и вcичко ще е нaред 👌❣️❣️ Aз общо взето и aз почивaм доcтa cегa по прaзниците. Повечко лежa и откaто зaпочнaх дуфacтонa и c този режим нямaм проблеми cъc зaцaпвaния.

# 214
И аз днес бях на преглед за да ми е по спокойно така по празниците. Макар че ние ще сме в нас,няма да се събираме. АГ ме прегледа отгоре вече 8седм и 3дни а ембриона отговаря на 9 седм и 1ден. Това нормално ли е? Според АГ всичко е наред. Вече след нова година ще си вземе с направление за ЖК,която включвала два ехографски прегледа.

# 215
И аз днес бях на преглед за да ми е по спокойно така по празниците. Макар че ние ще сме в нас,няма да се събираме. АГ ме прегледа отгоре вече 8седм и 3дни а ембриона отговаря на 9 седм и 1ден. Това нормално ли е? Според АГ всичко е наред. Вече след нова година ще си вземе с направление за ЖК,която включвала два ехографски прегледа.
Нормално е. През цялата бременност като ги мерят с ехографа вървят я напред, я назад, точно доста рядко. Все пак е уред зависи как го е хванал доктора и ехографа си го смята по някакви формули. Дъщеря ми много мърдаше и единия път докторката се видя в чудо да я измери, уж я хваща, тя мърда и стой, че гледай. Излезе и по малка от замерите предния месец. Голямо ритане беше тогава, а ние с акушерката голям смях. Накрая ме прати навън да се успокой малко бебето докато преглежда другата бременна и после пак я мери. Каза, че скоро такова чудо не и се е случвало. Тя и сега е голям дивак, за две секунди не седи мирна и от новородено е така.

# 216
И аз в началото се панирах малко като ми казаха, че е с 4 дни назад, но наистина явно няма как да се определи с такава точност, когато е още малко. Първия път с 4 дни назад, втория път с 2 дни и сега третия път пак с 4 дни. Освен това първото ми дете до последно си беше със седмица назад и бях с два термина 😂 в крайна сметка родих между двата и не беше преносена. На този етап е важно да расте и да се вижда/чува сърчице! ❤ И до момичетата, които се панират заради симптомите, които са изгубили - недейте! Два дни бях изпаднала в ужас, че ми няма вече нищо и даже не се чувствам бременна и вчера след прегледа на който се установи, че всичко е наред, днес вече съм отново с ужасното гадене, повръщане и чувство, че съм прегазена от валяк. Радвайте се на хубавите дни вместо да се шашкате ❤

# 217
  • София
Аз снощи сънувах сън, който ме разстресе. Цял ден бях крива и отидох на преглед, че имах лошо предчувствие.
Малкото зверче е 1.5см. По ПРМ съм 8+2, на ехограф отговаря на 7+4, но и аз съм на мнение, че не е драма. Разбрахме се на 05.01 да отида да ми пусне всички изследвания и да ме регистрира за ЖК.
Вашите човечета с какъв пулс бяха?

# 218
Аз снощи сънувах сън, който ме разстресе. Цял ден бях крива и отидох на преглед, че имах лошо предчувствие.
Малкото зверче е 1.5см. По ПРМ съм 8+2, на ехограф отговаря на 7+4, но и аз съм на мнение, че не е драма. Разбрахме се на 05.01 да отида да ми пусне всички изследвания и да ме регистрира за ЖК.
Вашите човечета с какъв пулс бяха?
Моето беше 140 пулс, 20мм отговаряше на 8+5

# 219
  • София
Сега загледах на снимката, че пише 178 пулс. Не е ли много?

# 220
  • София
До 180 май си е ок. Simple Smile Аз съм мноооого назад от вас Grinning След седмица живот и здраве ще чуя пулс и тн. Simple Smile

# 221
Сега загледах на снимката, че пише 178 пулс. Не е ли много?

На снимката излиза ли пулс? И ако  как е обозначен? Аз съм по трансфер нали съм в инвитро 8 седм и 3дни,по ехограф излизам 9седм и 1 ден размерите ни са 24,4мм.

# 222
Прибирам се и аз от преглед. Имаме си ембрионче със сърдечна дейност. Казаха ми, че трябва да си направя БХС средата на февруари. Но нещо не разбрах , феталната морфология не се ли прави заедно с бхс? Имам колебания за бхс между доктор Чавеева и доктор Билчев в Щерев, някой има ли препоръки?

# 223
Съчетава се с морфологията.
Минаваш първо там и до 3 дни се отива да се вземе кръв и носиш измерванията от ехографа.
Прави се м/у 11-13 г.с
Вчера звънях да питам. (Не съм от София и мнение за доктори не мога да дам )
Аз се чудя къде ще ходя във Варна...

# 224
И аз се чудя за Варна къде да ходя… Мислех за Балев ама едва ли ще се вредя там, другата опция ми е при Красимира Желязкова. Има добри отзиви за нея и апратурата и била добра. Освен това се чудя за този неинванзивния тест в Св. Марина дали да не направя направо него и да си спестя драмите с БХС.

Съчетава се с морфологията.
Минаваш първо там и до 3 дни се отива да се вземе кръв и носиш измерванията от ехограф.
Прави се м/у 11-13 г.с
Вчера звънях да питам. (Не съм от София и мнение за доктори не мога да дам )
Аз се чудя къде ще ходя във Варна...

Общи условия

Активация на акаунт