Августинки Тема 2

• 24 532
  • 695
  •   1
Отговори
# 225
  • София
За Чавеева е трудно да се запише час.
В Щерев съм ходила при Искилиева за ФМ и при Билчев. Той беше много тих, не ми отговаряше на въпросите или го правеше с по една дума.

# 226
  • София
Предния път замерванията за БХС ми ги прави моята АГ и за кръв в майчин дом. За втората ФМ бях в Марковс и за третата при Чавеева, защото бях решила в Щерев да раждам. От всички прегледи бях доволна, но тогава имах и лека бременност.

# 227
Прибирам се и аз от преглед. Имаме си ембрионче със сърдечна дейност. Казаха ми, че трябва да си направя БХС средата на февруари. Но нещо не разбрах , феталната морфология не се ли прави заедно с бхс? Имам колебания за бхс между доктор Чавеева и доктор Билчев в Щерев, някой има ли препоръки?

Билчев на мен лично не ми харесва, но то си е моя преценка, просто не ми допада като човек. Леко ми е надменен, иначе е професионалист. За Чавеева е трудно да се запише час.
Аз се опитвам да запиша при доктор Калев в Щерев за края на януари. С предишната бременност бях при него 2 пъти и един при Стратиева. За сега е пуснал часове до 21-ви януари. Препоръчвам го, защото се чувствах доста спокойна и на двата прегледа при него, обяснява всичко, което попиташ. Преди прегледа ни попита искаме ли да знаем пола на бебето.

# 228
Още не мога да повярвам каква безсимптомна бременност карам. Постоянно си мисля заради което, че нещо не е на ред. И като я сравня с първата ми , когато не спирах да повръщам…

# 229
  • Асеновград
Отдавна не съм се включвала и аз, нещо ми изчезнаха симптомите и на мен, почти не ми се гади, само ако съм гладна, кръста започна леко да ме боли и зърната ми са напрегнати от време на време и това е. Но като цяло не се чувствам много бременна, днес нещо хормоните ме тестваха, като ми стана топло, седях по потник в нас почти цял ден и ми беше много топло..

Утре на НГ съм на работа, после на 1-ви също ама поне ще сме с намалено работно време. Хич не ми се ходи на работа, но от януари минавам на 6 часа та мисля че няма да ми е толкова тежко, ще видим ако всичко е наред и аз съм на 04.01. на преглед.

# 230
  • Варна
И аз май клоня към него ... нещо никак не ми се дават 1200 + лв за другите пренатални. Иначе аз мисля да се следя при Цонев в Майчин Дом, а той май прави ФМ. Често казано не знам много как се случват нещата, но другата седмица ще звъня да питам и да се запиша при акушерката, та ще видим. Не ми се обикаля при 5 различни лекари. Ако може направо с теста да се пропусне БХ, а пък ФМ да я направи АГ ще е супер (ох, че много съкращения станаха).

И аз се чудя за Варна къде да ходя… Мислех за Балев ама едва ли ще се вредя там, другата опция ми е при Красимира Желязкова. Има добри отзиви за нея и апратурата и била добра. Освен това се чудя за този неинванзивния тест в Св. Марина дали да не направя направо него и да си спестя драмите с БХС.

Съчетава се с морфологията.
Минаваш първо там и до 3 дни се отива да се вземе кръв и носиш измерванията от ехограф.
Прави се м/у 11-13 г.с
Вчера звънях да питам. (Не съм от София и мнение за доктори не мога да дам )
Аз се чудя къде ще ходя във Варна...

# 231
И аз не искам да се разхождам по доктори. Особено като се знам каква съм паника а всеки ти говори различни неща. Ще изчакам сега на 07.01. прегледа на който ще ме записват за женска консултация и ще видя доктора какво ще каже. Според мен той ще ме насочи за този тест заради предишните ми загуби. Даже си ми и намекна на последния преглед явно за да се подготвя. Но 300 лв са доста по приемливи от 1500 примерно. Нямам спомени вече с дъщеря ми какво беше. То и много неща са се променили през последните 13 год. Сега ми е пак като за първи път 😂 И най-сладката част от тези тестове е определянето на пола, за такива любопитни като мен дето не могат да чакат 😂

И аз май клоня към него ... нещо никак не ми се дават 1200 + лв за другите пренатални. Иначе аз мисля да се следя при Цонев в Майчин Дом, а той май прави ФМ. Често казано не знам много как се случват нещата, но другата седмица ще звъня да питам и да се запиша при акушерката, та ще видим. Не ми се обикаля при 5 различни лекари. Ако може направо с теста да се пропусне БХ, а пък ФМ да я направи АГ ще е супер (ох, че много съкращения станаха).

И аз се чудя за Варна къде да ходя… Мислех за Балев ама едва ли ще се вредя там, другата опция ми е при Красимира Желязкова. Има добри отзиви за нея и апратурата и била добра. Освен това се чудя за този неинванзивния тест в Св. Марина дали да не направя направо него и да си спестя драмите с БХС.

Съчетава се с морфологията.
Минаваш първо там и до 3 дни се отива да се вземе кръв и носиш измерванията от ехограф.
Прави се м/у 11-13 г.с
Вчера звънях да питам. (Не съм от София и мнение за доктори не мога да дам )
Аз се чудя къде ще ходя във Варна...

# 232
Аз също съм с две кухи бремености и затова мисля да правя VISION тест 1150лв е. На 18 януари ще си направя БХС в  120 лв къде не съм ги дала и след това ще пусна пренталния към 21. Сега на 7 и аз ще се запиша на ЖК и ще решим точно със следящия ми АГ какво да правим. Той е твърдо за пренталния тест и против рания скрининг. Лекарката от инвитро центъра пак е обратно,за БХС и ако се наложи прентален тест. С моя мъж решихме и двете изследвания да направим за наше спокойствие. БХС ще я правя в Бургас при док.Мануелян,тя е препоръчана от док Сигридов при него едвали ще мога да се вредя,но ще опитам

# 233
А има ли смисъл от БХС ако ще се прави пренаталния? Нали БХС е само изчисление на риска? Ако можеш да си го спестиш него поне. На мен с дъщеря ми ми бяха казали, че е леко завишено, но не съм взимала други мерки и за щастие си е добре. Та в този ред на мисли, не е ли по-добре да си спестим тревогите с БХС и да се направи направо ДНК теста. Изобщо не съм запозната и вече главата ме заболя да го мисля.

Аз също съм с две кухи бремености и затова мисля да правя VISION тест 1150лв е. На 18 януари ще си направя БХС в  120 лв къде не съм ги дала и след това ще пусна пренталния към 21. Сега на 7 и аз ще се запиша на ЖК и ще решим точно със следящия ми АГ какво да правим. Той е твърдо за пренталния тест и против рания скрининг. Лекарката от инвитро центъра пак е обратно,за БХС и ако се наложи прентален тест. С моя мъж решихме и двете изследвания да направим за наше спокойствие. БХС ще я правя в Бургас при док.Мануелян,тя е препоръчана от док Сигридов при него едвали ще мога да се вредя,но ще опитам

# 234
Във Варна първата бременност на фетална ходих при д-р Петинка Цветкова, но като сравня със втория път не съм доволна от нея. Много говори, но накрая нищо. И прегледа преключи за няма и 10мин, освен това чаках 1ч въпреки, че бях с час, а тя вкарваше уж все спешни . Тогава направих грешката да не питам моята къде да отида. С втората бременност моята ми каза да ида или при професор Балев, но много трудно се записват часове и се отказах или при д-р Цонев във Темелков. Ходих при Цонев. Обяснява, показва, отговаря като го питаш. Смятам пак при него да ида. 2019г БХС беше безплатен в Терапията, тази година също, моя братовчедка роди и каза, че е безплатен още. Отиваш там и ти вземат кръв. Където и във Варна да ви вземат кръв пак я пращат в същата лаборатория в Терапията. Няма друга във Варна, която да го прави. 2015г двата БХС бяха платени и излизаха 70-80лв заедно ако не се лъжа.
Първия скрининг и фетална съвпадат и ги правя в 12 седмица, предните два пъти поне. За втория БХС моята ми прави замерите, а на фетална ходих 21-22седмица ако не се лъжа, но не ми се търсят документите сега да проверявам точно.

# 235
Ох, първата ми бременност я следи Петинка Цветкова, тогава бях доволна, погрижи се за мен и бебето много добре. Дори тя ме изражда в Майчин дом и съм много доволна и от операцията и отношението и. Нооо с годините стана много небрежна. След като два месеца не успя да установи бременност и ме натъпка с някакви хапчета за да ми дойде и следователно не ми дойде и накрая каза “ами да, бременна си ама няма тонове, ще трябва да те изчистя”… е това беше предпоследния път като се видяхме. Последния беше, когато отидох след въпросния аборт защото още нямах цикъл и се оказа че имам срастване от аборта. И ето така от много доволна станах много недоволна. Иначе за БХС не са се променили явно нещата. Сега се сещам, че и аз в терапия ходих и не съм плащала нищо.

Във Варна първата бременност на фетална ходих при д-р Петинка Цветкова, но като сравня със втория път не съм доволна от нея. Много говори, но накрая нищо. И прегледа преключи за няма и 10мин, освен това чаках 1ч въпреки, че бях с час, а тя вкарваше уж все спешни . Тогава направих грешката да не питам моята къде да отида. С втората бременност моята ми каза да ида или при професор Балев, но много трудно се записват часове и се отказах или при д-р Цонев във Темелков. Ходих при Цонев. Обяснява, показва, отговаря като го питаш. Смятам пак при него да ида. 2019г БХС беше безплатен в Терапията, тази година също, моя братовчедка роди и каза, че е безплатен още. Отиваш там и ти вземат кръв. Където и във Варна да ви вземат кръв пак я пращат в същата лаборатория в Терапията. Няма друга във Варна, която да го прави. 2015г двата БХС бяха платени и излизаха 70-80лв заедно ако не се лъжа.
Първия скрининг и фетална съвпадат и ги правя в 12 седмица, предните два пъти поне. За втория БХС моята ми прави замерите, а на фетална ходих 21-22седмица ако не се лъжа, но не ми се търсят документите сега да проверявам точно.

# 236
  • София
Ох, ужасни неща сте преживели. Ето заради това нямам доверие в нито един лекар. От години сама се лекувам, синът ми също.я

# 237
Здравейте, тъкмо мислех да се похваля, че не ми е много лошо и хоп гаденето ми се върна, че и повръщам. От вода ми се гади като на много от вас, но чай с лимон и джинджифил помага, в краен случай моркови и ябълки. Едва успявам да хапна нещо.Чувствам се като прегазена от валяк след работа.
За БХС мисля да ходя при д-р Митев, АГ Варна. Не знам доколко има нужда от БХС ако правя пренатален тест, но мисля изчисляват риск от прееклампсия и оценка на кръвопотока.

# 238
  • София
Aз ще изчaкaм първо дa cе зaпишa зa ЖК и проcледявaщия дa ми кaже когa кaкво дa прaвя. Инaче миcля дa cи нaпрaвя БХC и фетaлнaтa и aко излезе нещо притеcнително от тaм, ще нaпрaвя и пренaтaлен. Aко имaх някaкво cъмнение от преди щях преaтaлния зaдължително дa го нaрaвя, но зa cегa не миcля, че е нaложително.
По повод безcимптомното кaрaне нa бременноcттa при някои дaми. Моя cъвет е дa cе рaдвaте много, че нямaте cимптоми. Aз кaкто cи бях caмо cъc зверcкото гaдене, което cи миcлех, че cе опрaвя caмо c ядене по мaлко през 2-3 чaca, тaкa днеc от миризми зaпочнaх и дa повръщaм. C ММ тъкмо влизaме нa гоcти у бaщa му и нa мен кaто ми зaмириca нa гaдно още от кридорa, нa няколко пъти щях дa повърнa и проcто cи тръгнaх. Умрях от cрaм, зaщото бaщa му още не знaе, че cъм бременнa и от cтрaни изглеждa много неувaжително държaнето ми. Поcле кaто cе прибрaх в къщи пaк още от коридорa ми зaмириca нa гaдно и прaво в бaнятa дa повръщaм(a вкъщи никогa не е миришело нa гaдно, но нa моя ноc явно нещо му cтaвa днеc). Тaкъв cрaм кaто днеc от роднини нa ММ не бях брaлa до cегa. Тaкa че рaдвaйте cе, че нямaте cимптоми. Мaй по-добре cи е дa нямaш. 👌🤗❣️

# 239
На моята снимка пулса на ембриона е отбелязан с DA - HR И е 172.А моят пулс е отбелязан само с HR и е около 100, което е малко множко, но може и от притеснение да съм го вдигнала.
Пускам ви няколко таблици със стойности за пулс по седмици ,като не гарантирам дали са достоверни.

Открих и друга , която е с по - ниски стойности ,но само в един сайт .
p.miteva Това е пълен ужас...:/

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 21:46 от Орехче

Общи условия

Активация на акаунт