Августинки Тема 2

• 25 041
  • 695
  •   1
Отговори
# 480
Аз 7ми ден съм с много слабо кафеникаво зацапване, което според лекарите не е притеснително щом е без болки и не е силно. На прегледа всичко беше на ред и казаха ме не е свързано с бременността. Но аз постоянно се страхувам и вече психически се изтощих…

# 481
За раждането. И двата пъти раждах в държавна болница без избор на екип. Така се случи, че и двата пъти секцио. Не забелязах разлика в отношението на персонала към тези с екип и тези без екип. Ще раждам пак в същата болница живот и здраве. Имаше една акушерка на бебетата, страшно дръпната и тросната. Попиташ ли я нещо отговаряше сякаш ти се кара обаче пък обясняваше и показваше страхотно и беше адски нежна с бебетата. Докато имаше и една, която като я попиташ уж ти обяснява нежно и мило с усмивка, а накрая нищо не си разбрал и нищо не показва. Честно предпочитах троснатата.

# 482
Исках да попитам нещо - някоя от вас имала ли е такова зацапване - нещо като леко розовеещо бяло течение, не е кръв, не е с примеси, просто е леко розовеещо. Странното е, че е еднократно и само сутрин. В понеделник го имах и днес пак.
Успешна и лека бременност на всички до термин 🌻

Здравей и добре дошла!
Аз имах 3-4 пъти сутрин след ходене по голяма нужда кремообразно с много блед розов оттенък при избърсване. Беше някъде в 6-8 г.с. по 2 пъти в седмицата различни дни. Обсъдих го с АГ и тя никак не се притесни, а каза, че при напън може да се пукне някое малко кръвоносно съдче и да оцвети леко слузта. За щастие не ми се е случвало от поне 10 дни. А и както писах беше само единично, т.е. не се появяваше повече през деня.

# 483
Момичета, някоя от вас беше писала, че в Терапията във Варна освен БХС правят и друг подобен тест. Може ли да каже как се казваше, че да пратя сестра ми да проучи за какво точно става въпрос. Не ми се чете всички страници назад да го търся.

# 484
  • Бурса
Някое от момичетата от Варна ще се следи ли в Майчин дом или да е мислила за раждане там. Аз още се лутам с лекарите, защото моята АГ вече не проследява бременни и търся друг.

# 485
Телефон на лабораторията в Терапия 052/978649
Аз звънях на този телефон по въпроса може ли да се прави ранно БХС когато бременността е с близнаци.
Утре си записах час в Майчин дом при Жасмин Костов....стискайте ми палци.

Днес закръглих 10 седмица ..След обилното кървене на 2-ри нали не ме приеха в АГ...нямало отлепяне , не знаели защо кървя. Тогава ембриончета имаха пулс... ще ми се пръсне сърцето дали са добре.... След като ме върнаха на 2-ри късно вечерта изпадна ципа от мен. Първо си помислих, че е съсирек, но не беше, беше тънко.... Sad

# 486
Аз звънях на този телефон по въпроса може ли да се прави ранно БХС когато бременността е с близнаци.

Днес закръглих 10 седмица ..След обилното кървене на 2-ри нали не ме приеха в АГ...нямало отлепяне , не знаели защо кървя. Тогава ембриончета имаха пулс... ще ми се пръсне сърцето дали са добре.... След като ме върнаха на 2-ри късно вечерта изпадна ципа от мен. Първо си помислих, че е съсирек, но не беше, беше тънко.... Sad
Ужас! На частно няма ли кой да ви прегледа ? Представям си какво ви минава през главата,мисли. Аз съм в провинцията и щом плащам винаги мога да намеря някой да ме види!

# 487

Сестра ми работи с Терапията, секретарка е в едно от отделенията и ще отиде да разпита на място. Обаче иска да знае как точно се казваше теста за да не се обясняват на сляпо и да не излезе, че е питала за съвсем друго нещо, а са и обяснили за друго. Не че няма да ги подложи на обстоен разпит какви други тестове правят, но все пак.

# 488
Шанс...да имаш проблеми и да си бременен по нова година и почивни дни Sad
Дано утре да се "харесаме" с доктора  ... искам ( то всички това искаме ) да имам доверие на лекаря, а не след преглед да търся инфо в интернет за да разчитам показатели и да си поставям диагнози... уморих се вече 10 г
Станах половин репродуктивен специалист..., но от бременност нищо не разбирам ...от суеверие не съм чела нищо и сега съм супер изнервена, че не съм подготвена ...

# 489
  • Варна
Правят пренатест, който изпращат в Америка, казва се Invitae. Aз вчера звънях за инфо и в понеделник смятам да отида. Прикачвам картинка с повече информация, която аз открих и звъннах на посочения телефон.

Най-общо тестът струва 99$, които се плащат към американския сайт. От лабораторията само вземат кръв, опаковах я и трябва да я занесеш до FedEx / TNT сам (явно това е ново като изискване). След това вече всичко си зависи от американците - кога ще пристигне и колко време ще отнеме, но според жената по телефона за около 10 дни става. Отново изследва стандартните синдроми - Даун, Патау, Едуардс, няколко делеции и по желание пола. В сайта на Invitae има повече информация за самия тест и какво се изследва. На същия принцип като всички пренатални е.

Скрит текст:

Момичета, някоя от вас беше писала, че в Терапията във Варна освен БХС правят и друг подобен тест. Може ли да каже как се казваше, че да пратя сестра ми да проучи за какво точно става въпрос. Не ми се чете всички страници назад да го търся.

Аз планирам да се следя при д-р Цонев, дори днес ще звъня на акушерката, за да ме запише след 20-ти януари за ЖК. Ходих 2 пъти на преглед през декември при Цонев и съм доволна, освен това прочетох супер много позитивни мнение, така че за момента там ще се запиша. Има опция и да е по ЗК.

Някое от момичетата от Варна ще се следи ли в Майчин дом или да е мислила за раждане там. Аз още се лутам с лекарите, защото моята АГ вече не проследява бременни и търся друг.

# 490
Аз се чудя дали да не отида да друго място за още едно мнение за това зацапване, как мислите? Знам , че не е хубаво това ровене всяка седмица, но просто много се филмирам….

# 491
Аз се чудя дали да не отида да друго място за още едно мнение за това зацапване, как мислите? Знам , че не е хубаво това ровене всяка седмица, но просто много се филмирам….
Аз съм за. Отиди! Нека има още едно мнение. Аз ако ти кажа че в началото ма 10 дни ходих на прегледи и бяха вагинално,не е било проблем.

# 492
Правят пренатест, който изпращат в Америка, казва се Invitae. Aз вчера звънях за инфо и в понеделник смятам да отида. Прикачвам картинка с повече информация, която аз открих и звъннах на посочения телефон.

Най-общо тестът струва 99$, които се плащат към американския сайт. От лабораторията само вземат кръв, опаковах я и трябва да я занесеш до FedEx / TNT сам (явно това е ново като изискване). След това вече всичко си зависи от американците - кога ще пристигне и колко време ще отнеме, но според жената по телефона за около 10 дни става. Отново изследва стандартните синдроми - Даун, Патау, Едуардс, няколко делеции и по желание пола. В сайта на Invitae има повече информация за самия тест и какво се изследва. На същия принцип като всички пренатални е.

Скрит текст:

Аз планирам да се следя при д-р Цонев, дори днес ще звъня на акушерката, за да ме запише след 20-ти януари за ЖК. Ходих 2 пъти на преглед през декември при Цонев и съм доволна, освен това прочетох супер много позитивни мнение, така че за момента там ще се запиша. Има опция и да е по ЗК.

Ако трябва да ходя сама да пращам някъде кръвта май няма много смисъл.
Ох, още се чудя за тези тестове, единственото, което ме притеснява е възрастта ми.

# 493
За Fedex знам, че можеш да си извикаш куриер да дойде вземе пратката.

# 494
За Fedex знам, че можеш да си извикаш куриер да дойде вземе пратката.
Друго имах предвид. Като сметна транспорта до Америка, нямам си и понятие колко е, и че аз трябва да се занимавам с куриера, май ми е по удобно да си направя тест на друго място. Не съм очаквала, че няма да се налага да плащам транспорта, но очаквах, че лабораторията ще го изпратят.

Общи условия

Активация на акаунт