Августинки Тема 2

• 25 036
  • 695
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
bolibon,синът ми се буди доста и той и става рано,но си ляга рано..Напоследък не се буди толкова,но още го кърмя..Иначе няма ден,в който да е пропуснал дрямка..Отделно ми е палав като за 10 деца..По цял ден крещя...Моля се другото да е кротко и да спи непробудно,или да се буди по 2-3 пъти,хахха
Наистина с малко дете е много трудно бременеенето..Сега ММ върши всичко у нас..Аз нямам сили,а и гедам да се пазя

# 511
bolibon,синът ми се буди доста и той и става рано,но си ляга рано..Напоследък не се буди толкова,но още го кърмя..Иначе няма ден,в който да е пропуснал дрямка..Отделно ми е палав като за 10 деца..По цял ден крещя...Моля се другото да е кротко и да спи непробудно,или да се буди по 2-3 пъти,хахха
Наистина с малко дете е много трудно бременеенето..Сега ММ върши всичко у нас..Аз нямам сили,а и гедам да се пазя
Моята спря да се буди долу горе като спрях да я кърмя. Баткото беше ангелче, заспиваше непробудно в 21ч, будеше се в 6ч да яде и заспиваше пак до 9ч и това от новородено. До 6м ми спеше между всички хранения по 2ч минимум. После като мина само на 1 сън спеше по 4-5ч след обяд, будех го най-късно в 18ч и в 21ч беше пак в леглото и спеше, поспаланко от класа. И още обича да си поспива. Обаче сестра ми ми видя сметката, ако 1ч ме се събереш да спя без прекъсване през ноща направо си беше постижение. Преспивах я по 2ч за да спи накрая 20мин. И ревеше като за световно.

# 512
Чудех се детето ли ми спира така тока или е от бременността... Щото и преди съм се изморявала, но чак такова чудо не е било сякаш. Допреди месец заспивах към 01:00, че даже и по-късно, нощният сън е лош, щото и детето спи лошо и пак не е било като сега. Вече към 18:00 часа съм напълно изключила. Събирам сили вечер да я пооправя и към 22:00-23:00 най-късно съм заспала.

# 513
  • Асеновград
Благодаря за отговорите! Поуспокоихте ме. Успях да запазя час за утре при Ненев (работи в Селена, но има частен кабинет и в Асеновград, от където съм).
Дано и той ме успокои. Пък и най-накрая да  видя и аз точка, че да кажем на някоя от бабите поне Simple Smile

И аз съм в Асеновград!! Поринцип съм си от Пловдив но тук се омъжих.😁
За този Ненев съм чувала че работи и в Селена и има частен кабинет, но но знам дали е добър, никакви отзиви нямам. Да кажеш мнение после. Той работи ли със ЗК, ако да ще ми е по-удобно при него да ходя за болничните.
Иначе Десислава Стоева за Селената и аз съм чула и чела всякакви неща, не казвам че е цветя и рози, със сигурност си имат минуси, и това най- вече е от многото пациентки последните години според мен, претрупани са с пациенти, много работа имат не успяват да ти обърнат вниманието което ти се иска, но пък са големи специалисти всички които работят там и неонатологията им е чудесна! Аз съм останала с добро общо впечатление, и почти нищо лошо не мога да кажа за тях.
Лично мое мнение си е че аз не бих се следяла и не бих родила в държавна болница, особенно без избор на лекар, да не знам кой ще се падне и как ще се случи всичко, това би ме побъркало. А и аз ще раждам секцио най-вероятно, така че трябва да имам избран лекар и да сме се разбрали предварително.

# 514
  • Пловдив
Yana.GG,да за Селената е факт,че най-добрите са там..И те идват от държавните болници,хахах..Там лошоот е,че здраво бебе може да го сложат в кувьоз ,за да ти точат пари..И после като идеш да плащаш и хоп изненада-над 2000 лв..Лично з амен това е голяма сума..Нашите ми казаха и преди,че могат да ми плаття,но не виждат смисъл..Бях без избор на екип,паднах се при най-добрата..Сложиха ме във ВИП стая..Явно съм имала късмет..Сега още не съм решила къде ше раждам,но в Хирургии и Окръжна са най-добрите неоанатологии.Селената има от няколко години.Преди всички бебета ги пращаха в държавните..Сега,моято която ще ме следи,работи в Окръжна.Имам и една мед.сестра позната там.

# 515
Раждах във Варна в Окръжна болница без избор на екип. Първия път отидох с идеята, че ще раждам нормално, но диването категорично отказа да започне да се ражда въпреки двете системи, а бях с 10 дневно преносване. Прие ме доктор Папазов, при приема ме провери за разкритие и не повярва, че термина ми е изчислен правилно, защото нито разкритие имах, нито изменение на маточната шийка, каза, че изобщо не се каня да раждам. Вечерта преди да си тръгне, мина да ме предупреди да ям най-късно в 20ч и след 22ч никаква вода, защото сигурно ще се наложи секцио. Не съм имала никакви индикации за раждане, бебето било голямо, а и аз съм била на 35г, щели сме да пробваме нормално, но едва ли щяло да се получи. Ами позна човека след 2 системи пукната контракция не получих, малкия си беше висока. Сряза ме, бях със спинална упойка. Тогава пак ме пита дали съм сигурна в този термин, защото нито бебето, нито водите дават индикация за 10 дневно преносване, можеш да си седи и до Гергьовден, роден е на 21.04. Обясних му, че имам редовен цикъл и съм сигурна в термина ако не вярва да дойда да му покажа на телефона си. За мое учудване наистина дойде, повече да провери как съм. Втория път отидох отново без избор на екип за планово секцио. Само отидох и се разбрахме с доктора, който беше на смяна кога трябва да вляза, какво да нося и това беше. Прие ме този, който беше на смяна, отново без разкритие, гледа ме на ехограф, предупреди ме за водата и храната. Отново Папазов ме ряза, само, че този път спиналната упойка не ме хвана и ме преспаха. Междувременно бях разбрала, че ако си без избор на екип в редовното работно време независимо дали е планово или по спешност секциото го прави Папазов, а дежурния екип се занимава с другите родилки. Сега пак там ще раждам живот и здраве, но този път по всяка вероятност с избор на екип, че да съм сигурна, че ще е Папазов.
На другия ден след мен ражда едно момиче с избор на екип, планово секцио. Лекаря, който си беше избрала преди нейното раждане беше нощна и имаше 5 раждания, две от който секцио, това на нощната. Сутринта влезе на още едно спешно секцио, преди да дойде другия екип. Освен това тя му беше третото планово секцио за другия ден. Всичко беше наред, но за мен този лекар в него момент вече беше преуморен. Не разбирам, защо е поел планово секцио след нощно дежурство.

# 516
Момичета стискайте ми палци за утре... ще се побъркам от притеснение...

Като ви чета за умората аз все казвам, че нямам симптоми,  но от 5-та,6-та седмица легна ли следобед и съм заспала, а вечерно време ми се вечеря към 17-18ч и после ми става гадно, едно сладникаво в устата и не ми се яде, не ми се пие вода ( затова, че ми сладни). Много точно го описвате това състояние "махмурлук" . И нямам апетит... чудя се какво да готвя за да ми е вкусно.

Я да ви питам за храна.
Обичам дроб свински, пилешки тотално ли е забранен?
Ако не поне веднъж в месеца може ли да си хапвам?

# 517
  • Пловдив
Точно и аз това искам да кажа,че от държавната останах супер доволна,а не дадох и 1стотинка..Идваха постоянно да ме гледат,да ме питат как съм..То си е и до късмет на кой ще попаднеш..И аз бях със спинална,но имах адско главоболие дни наред...

# 518
Момичета стискайте ми палци за утре... ще се побъркам от притеснение...

Като ви чета за умората аз все казвам, че нямам симптоми,  но от 5-та,6-та седмица легна ли следобед и съм заспала, а вечерно време ми се вечеря към 17-18ч и после ми става гадно, едно сладникаво в устата и не ми се яде, не ми се пие вода ( затова, че ми сладни). Много точно го описвате това състояние "махмурлук" . И нямам апетит... чудя се какво да готвя за да ми е вкусно.

Я да ви питам за храна.
Обичам дроб свински, пилешки тотално ли е забранен?
Ако не поне веднъж в месеца може ли да си хапвам?
Защо да не можеш да ядеш дроб, нали ще го готвиш? Няма забранени храни. Не е препоръчително да се ядат сурови морски дарове и незрели сирена. И разни други, който могат да докарат салмонела и други подобни. Моята докторка точно дроб беше казала на братовчедка ми, че трябва да яде за хемоглобина. Тя в общи линии е на мнение, че щом ти се яде или пие нещо си хапни и пийни да не го мислиш.
Точно и аз това искам да кажа,че от държавната останах супер доволна,а не дадох и 1стотинка..Идваха постоянно да ме гледат,да ме питат как съм..То си е и до късмет на кой ще попаднеш..И аз бях със спинална,но имах адско главоболие дни наред...
Не си пила достатъчно вода след упойката за да можеш да се изчистиш. Според лекарите е от това. Момичето с мен беше така, но тя наистина не пиеше вода. Накрая едната докторка и каза да иде да си вземе кафе, тя щяла да и изпише какво да и вкарат в системата за уводняване, но кафето щяло да и свърши по-добра работа. Ами права беше жената с кафе се оправи.

# 519
Благодаря за отговорите! Поуспокоихте ме. Успях да запазя час за утре при Ненев (работи в Селена, но има частен кабинет и в Асеновград, от където съм).
Дано и той ме успокои. Пък и най-накрая да  видя и аз точка, че да кажем на някоя от бабите поне Simple Smile

И аз съм в Асеновград!! Поринцип съм си от Пловдив но тук се омъжих.😁
За този Ненев съм чувала че работи и в Селена и има частен кабинет, но но знам дали е добър, никакви отзиви нямам. Да кажеш мнение после. Той работи ли със ЗК, ако да ще ми е по-удобно при него да ходя за болничните.
Иначе Десислава Стоева за Селената и аз съм чула и чела всякакви неща, не казвам че е цветя и рози, със сигурност си имат минуси, и това най- вече е от многото пациентки последните години според мен, претрупани са с пациенти, много работа имат не успяват да ти обърнат вниманието което ти се иска, но пък са големи специалисти всички които работят там и неонатологията им е чудесна! Аз съм останала с добро общо впечатление, и почти нищо лошо не мога да кажа за тях.
Лично мое мнение си е че аз не бих се следяла и не бих родила в държавна болница, особенно без избор на лекар, да не знам кой ще се падне и как ще се случи всичко, това би ме побъркало. А и аз ще раждам секцио най-вероятно, така че трябва да имам избран лекар и да сме се разбрали предварително.

Еха, много приятна изненада Simple Smile мои приятелки са ходили при него, аз си нямам идея какъв е, но по различни мнения останах с впечатление, че е най-добрия вариант в града. Ще видим утре.
Не знам дали работи по каса, мисля, че да, но не съм сигурна. Утре ще разбера.
Ще се радвам на компания в бременеенето Simple Smile

# 520
  • София
Joy, стискам палци и утре те чакаме да кажеш как са бебоците.

# 521
  • Пловдив
bolibon,може и от това да е,но то нали след секцио се почва по малки глътки.Не помня колко съм пила.Сега ще знам,че трябва да пия.Иначе и на мен ми дадоха кафе единият ден.

# 522
Joy Joyкаквото и да е в малки количества няма да навреди.Ето какво пише за дроба в приложението , което ползвам

# 523
Joy Joy, може би е добре да се посъветваш и с лекар за дробчета, аз навсякъде съм чела, че е силно непрепоръчителен всякакъв вид, заради високото съдържание на витамин А, който е вреден за плода. Основно заради дроб трябва да се избягват и пастетите. Аз заради витамин А спрях и козметиката с ретинол и ретиноиди, бях писала и по-напред в темата.
Иначе аз сякаш гледам да избягвам месото напоследък, не ми се яде, даже за пръв път си поръчах пица със сирена 😁 сега като върна лентата, още преди да знам, че съм бременна имах няколко дни, в които не исках никакво месо, направо ми се гадеше от него. На мъжа ми му беше доста странно, от години за пръв път ме видя такава 😁 но аз му казвах, че няма шанс да съм бременна, защото имах сериозни ПМС болки в корема и кръста 😁

# 524
Точно заради витамин А се притеснявам.
Но така ми се прияде фалшива дроб сърма, а както ви казах направо не знам какво да готвя...
Яде ми се само хрупкаво, пържено, солено и кисело...
Мога да карам на пица, спагети... Погледнато реално и месо ям и картофи и ориз и тестено и сирене  ( само сладко  не ми се яде), но нещо от манджите като: яхнии и супи ме потръсва ...
Вкъщи винаги има домашни суджуци, еленско.... май ще забраня на ММ да си мези Sad едва се удържам.
Сутринта си правих сандвич със суджук .Пекох ги филиите, че да мине суджука термична обработка...  само и само да мирясам Sad

Общи условия

Активация на акаунт