Августинки Тема 2

• 24 971
  • 695
  •   1
Отговори
# 615
M_lady, здравей! Добре дошла! Simple Smile
И аз съм съм бременна с близнаци ин витро.
След толкова години борба Господ ни дарява с двойно щастие...

# 616
Екънче, как така течност? Имат предвид какво? Моя прогестерон беше 25 при горна 44, но това в първите дни след теста (не знам има ли значение). Моя АГ (по телефон) каза да пия но шпа и вит.К засега. На преглед съм чак на 18ти при него. В четвъртък бях при един местен АГ, (бях в 5+6) и каза, че за момента всичко е наред (не се видя ембрион все още, каза че е нормално за тези дни). И изобщо съм в лека паника, въпреки че опитвам да се държа "на ниво"🙄

# 617
  • Варна
Правихте ли бабиния тест с пръстена над корема за определяне на пола 😀 на мен ми е детска мечта и малко фикс идея, че искам да е момиче, а ппръстенът се мести като за момче.

# 618
Правихте ли бабиния тест с пръстена над корема за определяне на пола 😀 на мен ми е детска мечта и малко фикс идея, че искам да е момиче, а ппръстенът се мести като за момче.
Това не го знам. Я кажи как.

# 619
Ние с мъжа ми го правим през седмица, две😁😁 нямаме никакви предпочитания и двамата, просто ни забавлява. Първия път беше за момиче, втория за момче. Сега го пробвахме пак, като държи той конеца движението е напред-назад за момче, като го хвана аз, започва да се върти в кръг за момиче 😁😁 за сега сме 50/50 😂😂

# 620
  • Пловдив
Coccosha, казат я нещо по медицински и не знам каква е 😅  Може би нещо от пункцията да е, аз бях и свеж трансфер.. 🤔
Доктора каза магданоз да ям заради вит.К, салата Табуле вика.. чак толкова не мога 🥴😄

# 621
Момичета, имате ли домашен любимец? Трябва ли нещо специално да се направи? Да се тества той или аз?

# 622
Искат някакво изследване за токсоплазмоза ако имаш котки. Май не е задължително. Гледах в Лаборекспрес и са 2 вида IgM и IgG и не знам какво да пускам.
Това ми е последния проблем според мен, но акушерката ми каза, че в АГ било задължително за женска консултация.  Препоръчва се някой друг да чисти котешката тоалетна.

# 623
Момичета, някоя от вас да е имала по време на бременноста, бяло по скоро жълтеникаво по течно течение? Нямам сърбеж, но знам ли да не е някаква гъбична инфекция? Може ли да е причина за спонтанен аборт според вас?

# 624
Момичета, имате ли домашен любимец? Трябва ли нещо специално да се направи? Да се тества той или аз?

Имам котки и кучета. Лекарят ми каза, ако искам да се изследвам за мое успокоение, но предвид това, че ги имам отдавна и не излизат, нямало повод за притеснение.

Иначе, не чистя аз тоалетните на котките.

# 625
  • Варна
Момичета, ъпдейт за генетичния тест във Варна в Св. Марина:

Става въпрос за пренатален тест към Invitae (американска лаборатория в Калифорния).

Тази сутрин ходих - миналата седмица се обадих по телефона да разпитам и съответно да си запиша час - беше за 9 сутринта. Като цяло съм супер доволна - в основната сграда е, на 2-рия етаж, в кабинет, където жената беше супер любезна и определено знаеше какво прави. Попълни всички документи - има няколко неща за подписване, най-вече за американския сайт. Тя попълни всичко онлайн в сайта (регистрация), както и разпечата доста неща, аз се подписвах и единствено ти вземат имена и имейл, няма много допълнителна информация. Повечето са на английски. Освен всичко за сайта, тя попълни и всичко необходимо за FedEx.

Изследват ето това:

Invitae Singleton NIPS (chromosomes 13, 18, 21) -
това са синдромите Даун, Патау, Едуардс
Add-on Sex Chromosome Aneuploidies (WILL report fetal sex) - полови анеуплоди (Синдром на Търнър (Монозомия Х), Тризомия Х (ХХХ), Синдром на Клайнфелтър (XXY), Синдром на Якобс (XYY)) + определяне на пола (по желание)
Add-on Microdeletion Syndromes: Prader-Willi/Angelman (15q11.2-15q13.1), 1p36 deletion (1p36.3-1p36.2), 22q11.2 deletion/DiGeorge (22q11.2), Wolf-Hirschhorn (4p16.3-4p16.2), Cri-du-chat (5p15.3-5p15.1) - това са микроделеции [/list]

Отне около 20 минути може би цялото попълване, след това извикаха друга сестра, която ме заведе в друг кабинет (лаборатория), където ми взеха кръв - 2 бр шишенца.

Опаковаха всичко в кутия (тя е оригиналната на теста - kit от американската лаборатория) + всички необходими декларации и товарителници за FedEx.

Дават бележка, с която се плащат 150 лв долу на касата на болницата - може в брой и с карта -> това включва манипулацията, попълването на документи и транспорта.

След това трябва да отидеш сам до FedEx (на бул. Янош Хуниади - в другия край на града) и просто да оставиш нещата - нищо не искат - нито да плащаш, нито нищо, само ги оставяш.

Като се прибрах вече имах 2 имейла от Invitae, че трябва да вляза в сайта и да заплатя 99$, което е реалната такса за теста към американския сайт. Там става с карта онлайн. И си създадох име и парола за сайта. Във FedEx с номера на товарителницата мога да следя къде е пратката, като би трябвало до 4-5 дни най-много да е пристигнала. Казаха, че много рядко, но все пак понякога се случва да има проблем с куриерите и ако не пристигне на време (все пак е кръв) се ходи пак в болницата, за да вземат отново и не се плаща нищо.

Би трябвало до 10 дни общо да излязат резултатите. Ще получа имейл от сайта, както и от болницата, че са готови.

Като цяло съм доста доволна за момента - стана бързо, лесно и бяха изключително любезни всички, което не го очаквах.

Общо излезе около 320 лв, а изследва мисля същите неща като останалите пренатални тестове.

Ще споделя другата седмица пак като пристигне или излязат резултатите, но за момента съм доволна.

edit: сега ги сравнявах пак и изследва същите неща като Vision + тест - 1580 лв. Оставям линкове и към двете: Invitae: https://www.invitae.com/en/physician/tests/71001/#info-panel-disorders_tested - отдолу и подробно са обяснени какво се изследва (прозорец disorders tested)
Vision +: http://visiontest.bg/vision-test/vision-test-procedura/

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 11:37 от exsberry

# 626
  • София
Чух се с АГ, нали ми изолираха в микробиологията candida albicans. Изписа ми гиназол 1 апликатор вагинално. Някой слагал ли е такова чудо?

# 627
Аз съм го използвала,но не по време на бременост. Моя приятелка също го използва,но беше бремена и нямаше проблем само че беше към 16 седмица. Много добър препарат. Има действие няколко дни. Аз бях с кандида круиз тогава и наистина от един флакон и се изчистих!

# 628
Искат някакво изследване за токсоплазмоза ако имаш котки. Май не е задължително. Гледах в Лаборекспрес и са 2 вида IgM и IgG и не знам какво да пускам.
Това ми е последния проблем според мен, но акушерката ми каза, че в АГ било задължително за женска консултация.  Препоръчва се някой друг да чисти котешката тоалетна.

А има ли значение, в коя седмица се пуска това изследване? И аз имам котка, но тя стои само вкъщи, няма досег до други котки.

# 629
  • Асеновград
Ние имаме куче, но е йорки, а те са с противоалергична козина, и не пускат косми. Още е бебе даже и се чудим как ще се оправим с бебе и куче ама няма да сме първите, та ще се оправим някак. Преди няколко месеца го взехме, и исках йорки точно защото знаехме че ще правим опити за бебе, и ми се стори най подходящо. Въпреки че съм на мнение че и пет котки и кучета да имам няма да пречат на бебето. 😄 Много семейства има с котка, куче и бебе и съжителстват добре, така че не се притеснявайте.

Иначе добри новини за мен, цистита ми почти изчезна, направо вчера не бях на себе си, беше много кофти.

Това с пръстена и аз го правя от време на време за забавление, и показва момче. 😁

Общи условия

Активация на акаунт