Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 39 518
  • 551
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добре дошли на София и Аделина! Да са здрави и спящи бебета Simple Smile
Welt, знам че нямаш нужда от успокоение, но доста добре разбирам какво изпитваш. Прекалено много и доста нетактично се осъждат майките, които раждат със секцио, независимо какви са причините за него. Аз миналият път след като ми изтекоха водите и 16 часа раждане, контракции които бяха неефективни и накрая спаднали тонове на бебето, стигнах до спешно секцио. Пак чух коментари, че не съм се справила добре, че можело да съм по-настоятелна пред лекарите и да родя естествено и т.н. Мисля, че към онзи момент това беше най-правилното решение, доста ме изчакаха и опитахме различни варианти...Сега, въпреки че бебето е в правилна позиция вече, пак се притеснявам и го мисля, че няма да мога да се справя и отново ще стигна до секцио. Страх ме е и от болката, признавам си, а сега дори нямам опция за обезболяване по време на раждането.
Оф, извинявайте за черните мисли. На всичкото отгоре мъжът ми от онзи ден е с ковид, аз и детето уж се опитваме да се дистанцираме, но е трудно. Моят тест от днес е отрицателен и нямаме никакви симптоми, той го кара относително леко след първия по-тежък ден. Чудя се какво се случва, ако и моят тест излезе положителен, а тръгна да раждам...
Във вторник съм на преглед, надявам се бебето да си стои на топло още поне десетина дни, така или иначе терминът ми е за 26-ти...

# 196
Честити Софи и Ади Hug
Честно, не разбирам тази драма със секциото... Как така някой ще упреква друг какъв начин е избрал?! Да не говорим, че в повечето случаи дори не е въпрос на избор. И още по-малко разбирам защо се връзвате на тия глупости.
 Аз лично за момента вървя към нормално раждане и от дъното на душата си се чудя дали не е грешка, дали искам да си го причинявам и дали все пак да не съм секцио по желание. Дори за момент не ми е хрумвало какво биха си помислили...всъщност който да е.
Децата са си деца, все тая как са се появили. Важното е да са живи и здрави.

# 197
Аз снощи имах болки за около 30,40 минути през кратък интервал от време със присвивания на корема и странни бодежи в срамната кост. Разсъних се и чаках да станат по силни, но болките спряха и останаха само присвиванията. Днес цял ден се втвърдява корема ми, но без болка. 🙄 Да видим до кога ще карам с тези подготвителни контракции.

# 198
Здравейте, момичета. Честито и от мен на новите мамчета! Приказно раждане на Аделина звучи! Мечтаех за такова, но уви в този живот не ще разбера какво е естествено раждане, но нямам драма с това. Радвам се на всички подобни истории от сърце!
Днес в 00 и 08 минути се роди нашата дъщеря със спешно секцио. Всичко стана като на филм. Бях пуснала секрет от едни пъпки, които лекарката заподозря за генитален херпес до ануса. И резултатът трябваше да е готов в понеделник. Вчера сутринта получих зацапване и лекарката помисли, че е от вагиналната таблетка, която си сложих за първа вечер. Зацапването бързо спря и все пак се отдадох на довършителни работи по приготвяне на багаж и т.н. В 19 случайно видях, че имам резултат за херпеса и уви: положителен. И не щеш ли след час потекох като водопад с околоплодни води. И така по спешност ме оперираха, защото комбинацията от активен генитален херпес и изтекли води е доста рискована. Бях значително по-спокойна от първото секцио, защото знаех какво да очаквам. Екипът беше много мил и допълнително ме успокоиха много. Д-р Цонев е просто невероятен като човек. Обажда ми се няколко пъти да ме консултира какво да правим докато съм при дежурния. Подкрепяше ме изцяло и пристигна веднага щом решихме какво правим. Невероятен е. Впечатлена съм силно от него. Успех от мен на всички, които сте в очакване! Всичко стана бързо като на филм!

# 199
Честито на всички нови рожби и техните мами. Нека бъдат здрави, щастливи и много послушни.🥰🥰🥰

# 200
  • Пловдив
Портокалкова, не се притеснявай! Има още много време до термин, а и не го мисли или поне не песимистично, може вие с детето да не се заразите. Ходете всички с маски вкъщи, проветрявайте, дезинфекцирайте и гледай да се настроиш положително. Няма кой да те върне като тръгнеш да раждаш, независимо с какъв тест.
Dandelion.wish, еха точно като на филм се е случило. Най-важно е ,че и ти и детето сте добре. Честита дъщеричка! Да е здрава, щастлива и много,много да ви радва! А това как е родено детето, нама никакво значение. И аз се настройвам за 2-ро секцио и макар,че веднъж сме минали пак си ме е страх.

# 201
Dandelion.wish, честита рожба! Да ви е жива и здрава и само радост да ви носи 🌺 А на теб бързо възстановяване пожелавам.

# 202
  • София
Dandelion.wish, честита дъщеричка! Вярно всичко се е случило доста бързо при теб.
Бързо възстановяване! Бебето при теб ли е вече, как се чувстваш?

# 203
  • Варна
Честито на Данделиън! Развълнува ме. Жалко за тоя Херпес. С дъщеря ми и аз имах, но имаше време да зарастне слава Богу! Е, така е трябвало да стане. Понякога сме безсилни. Жива и здрава да е и много да те радва.
Честито бебе Аделина. Много се радвам. Жива и здрава да е!
Ние си чакаме 3 в 1 все още.

# 204
Благодаря ви много! Още в 02 часа вечерта си я поисках да я накърмя. Беше при мен към 1 час, взеха я за 4 часа и от 07 сутринта си е плътно с мен. Суче си, аз съм доста добре засега. Нея я мъчи коремчето и плаче след 15 минути сън, та е изтощително. Раздвижиха ме на 6 час, сама я сменям и кърмя. Само сутрин персоналът ги сменят и къпят, може сигурно и аз.  Но засега къпането го оставих. 😄 Дори не си слагам всички обезболяващи(анална свещ на 6 часа предлагат).

# 205
Уау, Dandelion, честита дъщеричка Flowers Hibiscus Animal Koala (как се казва, ако не е таúна? ) ! Каква изненада само, но хубава! Да ви е здрава и честита и дано не спираш да пишеш тук, постовете ти винаги са ми вдъхвали някакво спокоúствие. Innocent

Честно казано оставам с впечатлението, че феноменът изтичане на води е доооста често срещан, маú на повече от половината от вас (и другите отчетни, които следя) така тръгва раждането, а по принцип го водят само 15 % от случаите. Та в този ред на мисли, тези от вас, които вече имат опит с изтичане на води, отдавате ли го на някакво претоварване (това е теорията на моята акушерка) и имахте ли някакви предварителни симптоми, че след малко ще се случи или е наистина внезапен водопад като по филмите?

Аз нямам с какво ново да се включа....продължавам да не бързам да раждам, терминът ми е точно след 2 седмици и бебето явно не бърза и то. Нямам абсолютно никакви признаци освен леко засилено течение и чат-пат някоя единична контракция. Чувствам се странно -хем неспокоúна, хем нетърпелива, хем уверена, хем нереално от време на време как точно АЗ ще съм главната героиня в предстоящето раждане...Rolling Eyes

# 206
При мен веднъж изтекоха веднага след преглед (но вече съм имала 4 см разкритие, без да разбера). Тогава лекарката ми беше казала предния ден "до 48 часа ще раждаш". Но аз не го вярвах и нямах усещане, че ще раждам. Втория път си изтекоха след почване на контракциите.

# 207
На мен и при двете раждания ми се спука мехура. Първият път усетих много рязка болка от срамните устни чак до дупето за няколко секунди и после нищо и след 15мин потекоха. А втория път чух някакво специфично изпукване в корема и пак след 15мин текна. И двата пъти се случи докато си лежа. Ти за претоварване имаш предвид в момента, в който изтичат или ако си се претоварила през деня примерно?
Аз лично се радвам, че ми изтекоха водите, че щях да се чудя иначе дали да тръгвам към болницата, защото имах контракции ама нерегулярни.

# 208
Dandelion.wish, добре дошло на бебчето ти! Да е много здраво, а на теб бързо възстановяване!

# 209
Честита рожба Dandelion. Да сте много здрави и щастливи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт