Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 39 523
  • 551
  •   1
Отговори
# 210
Честити дъщерички на Pokita и на Dandelion. Да са ви живи и здрави, на Вас бързо възстановяване и бързо приспособяване💗

# 211
Благодаря  Varki.От днес вече се чуствам малко по добре,но започнах една кашлица от вчера и  почнах ряпа с мед и някви бабини неща за нея и днес вече почнах да вадя и храчки.Теста  ми е отрицателен за ковид/не помня дали писах/.Носа все още ме мъчи и гърлото малко по малко отпуска.
В вторник съм на преглед и се надявам всичко да е наред  с бебчо и да  се оправя до тогава, беше мн кротък тия дни а от днес пак сме доста активни и пак ми се стегна корема на 2 пъти днес.

Вие мамита кога спряхте магнерота.

Имали мамита който ще раждат в Селена  или са родили скоро да кажат какво са взели с тях.Все още не съм стегнала багажа и мисля да почвам че вече си мисля че ще е по рано от термина.

# 212
Мен ми спряха магнезия 2 седмици преди датата на термин. Бях на Диаспорал 400 веднъж на ден. Откакто го спрях сякаш стяганията в корема и болките към слабините  се увеличиха.

# 213
Dandelion.wish Честита радост 😍 да ви е жива и здрава принцесата ❤ на теб бързо възстановяване 🌹❤

# 214
  • Пловдив
Относно изтичането на водите, не знам дали само 15%, но масово моите приятелки раждат след спукани води и с първото ми раждане сутринта в 04 и аз чук заветното "пук" и потекоха. Разбира се не е като на филмите да се излее една кофа вода 😆😆😆
Водите са на джобчета и изтичат постепенно на няколко пъти , не наведнъж или поне при мен си текоха доста време.

Аз магнезия го спрях 36 седмица, макар че АГ-то ми казада го пия до 10-ти януари , аз съм с надежда да си тръгне само детето не го пия. 😆

Eli, tinki, роди наскоро в Селената и аз ще раждам там живи и здрави. Лекарят ще ти каже предполагам във вторник какво да носиш, но основно лични вещи, за бебето има всичко.

# 215
smiley-girl , pokita Добре дошли на София и Аделина, да са здрави, щастливи и спокойни бебета.

Dandelion.wish Добре дошла и на твойто момиченце. Да е здрава и щастлива 🍀

И аз си чакам датата 19ти за трето секцио , надявам се този път да е по план 😊 И при мен обстоятелствата така се получиха, че първото ми уж естествено раждане премина в спешно секцио когато спряха тоновете на бебето. А с второто ми изтекоха водите в 31ва седмица поради инфекция и пак се наложи спешно секцио. И сега третия път нямам право на избор, но нямам проблем с това само всичко да мине нормално.

# 216
Благодаря  Varki.От днес вече се чуствам малко по добре,но започнах една кашлица от вчера и  почнах ряпа с мед и някви бабини неща за нея и днес вече почнах да вадя и храчки.Теста  ми е отрицателен за ковид/не помня дали писах/.Носа все още ме мъчи и гърлото малко по малко отпуска.
В вторник съм на преглед и се надявам всичко да е наред  с бебчо и да  се оправя до тогава, беше мн кротък тия дни а от днес пак сме доста активни и пак ми се стегна корема на 2 пъти днес.

Имали мамита който ще раждат в Селена  или са родили скоро да кажат какво са взели с тях.Все още не съм стегнала багажа и мисля да почвам че вече си мисля че ще е по рано от термина.
Ели аз родих там. Водих си само четка, паста за зъби, душ гел, кърпа за лице и тяло, чехли. Те дават превръзки, чаршафчета, нощници, дрехи за детето +памперси и АМ, ако е нужно.
Ако искаш си вземи нещо сладко да имаш под ръка и някакви ядки. Аз бях 2-3 януари и лавката не работеше. Иначе на 4-ия етаж се намира и там има всичко. Храната е според меню и си избираш всеки ден. На етажа има диспенсър за вода.
Данделиън честита рожба. Много се радвам за теб. Бързо възстановяване.

# 217
Честити да са всички нови бебета в темата! Пожелавам ви да растат здрави, весели, безгрижни, любознателни и обичани деца, да станат достойни хора и да правят света по-хубаво място. На всички майки - да са ви честити рожбите, а на вас желая бързо възстановяване, хубави моменти и безкрайно щастие! Heart

Аз вече имам дата за секцио. Съвсем скоро ще сме трима вместо двама! Спрях вече да се гъзурча, да вися и да пълзя, каквото е писано това ще е. На последния преглед измериха бебето 2880, което е точно между мерките, които сме се родили аз и мъжърт ми. Попитах докторката не е ли много малка, но каза, че така като ни гледа и двамата като телосложение, си е съвсем добре детето и да не се притеснявам.
Все пак обсъждахме пак варианти и за седалищно раждане, и за външно верзио, но за верзиото тя е изцяло против, а аз не съм достатъчно смела да поема рисковете нито на верзиото, нито на седалищното при първо раждане.

Та, аз вече съм на последни метри, моля се всичко да мине добре и с мен, и с детенцето, и тръпна в очакване.

# 218
Благодаря  Varki.От днес вече се чуствам малко по добре,но започнах една кашлица от вчера и  почнах ряпа с мед и някви бабини неща за нея и днес вече почнах да вадя и храчки.Теста  ми е отрицателен за ковид/не помня дали писах/.Носа все още ме мъчи и гърлото малко по малко отпуска.
В вторник съм на преглед и се надявам всичко да е наред  с бебчо и да  се оправя до тогава, беше мн кротък тия дни а от днес пак сме доста активни и пак ми се стегна корема на 2 пъти днес.

Имали мамита който ще раждат в Селена  или са родили скоро да кажат какво са взели с тях.Все още не съм стегнала багажа и мисля да почвам че вече си мисля че ще е по рано от термина.
Ели аз родих там. Водих си само четка, паста за зъби, душ гел, кърпа за лице и тяло, чехли. Те дават превръзки, чаршафчета, нощници, дрехи за детето +памперси и АМ, ако е нужно.
Ако искаш си вземи нещо сладко да имаш под ръка и някакви ядки. Аз бях 2-3 януари и лавката не работеше. Иначе на 4-ия етаж се намира и там има всичко. Храната е според меню и си избираш всеки ден. На етажа има диспенсър за вода.

Благодаря Tinki за инфото а дрехите за бебо за изписването таткото ли ги донеса в деня или ти ги беше взела,а родителите ти бяха ли на изписването или не дават да присъстват.Мъжо все ме пита трябва ли нещо да се взима на докторката и персонала за почерпка,Вие носихте ли нещо.
Ако може да ми пишеш колко ти излези раждането/дали има промяна на цените от тази година/.
Tinki ти при кой лекар ражда

# 219
Ти за претоварване имаш предвид в момента, в който изтичат или ако си се претоварила през деня примерно?
Аз лично се радвам, че ми изтекоха водите, че щях да се чудя иначе дали да тръгвам към болницата, защото имах контракции ама нерегулярни.

За претоварването ми казаха, ако предварително / през деня съм се претоварила я с някоя 10км разходка или друго подобно физ.натоварване...според мен обаче се случва както ти е писано, надали всички с изтекли води са се претоварили Simple Smile

Това, което ме плаши в този сюжет е първо, че нещата се случват изведнъж, а не с постепенни контракции. Второ, че трябва веднага да тръгна за болницата, а иначе ще си чакам к.на 5 мин...и трето и наú-тегаво, че ако само водите изтекат, но не започнат контракции, ще се наложи индукция, която никак, ама никак не ми се иска.

Малко нероден Петко са моите притеснения, в краúна сметка- както доúде, но...такава съм си. Innocent Благодаря на всички, които се включиха с опит.

# 220

Благодаря Tinki за инфото а дрехите за бебо за изписването таткото ли ги донеса в деня или ти ги беше взела,а родителите ти бяха ли на изписването или не дават да присъстват.Мъжо все ме пита трябва ли нещо да се взима на докторката и персонала за почерпка,Вие носихте ли нещо.
Ако може да ми пишеш колко ти излези раждането/дали има промяна на цените от тази година/.
Tinki ти при кой лекар ражда
Аз раждах при Симона Велева. Изключително мила. Тя беше на смяна и съм много доволна на късмета си. Бях ходила на един преглед при Кръшков, имах и следващ на 6.01, но не дочаках, а на 2.01 той беше извън града.
Аз си носех дрехите в сака с мен, но няма проблеми да ти ги донесат и въобще, ако ти трябва нещо. Даже понякога пускат родилката да долу да се види на вратата с роднина или се срещат в кафето на четвъртия етаж.
Ние не сме от Пловдив и наистина не се е налагало да ми носят нищо. Таткото дойде на третия ден и си ни взе, но по принцип може и повече хора да присъстват.
 Даже отвън видях една група десетина човека чакаха родилка с букети и т.н.
Иначе допускат до втория етаж, където е АГ, но се стои отвън. Сестрата излиза и подава детето. Там не е много голямо, но 3-4 човека могат да се съберат във фоайето. Отвън хващате някого за 2-3 снимки и вкъщи Simple Smile
Почерпка отставих на сестрите/акушерките в АГ и долу на рецепция. Лекарката не беше вече на смяна като си тръгвах.
После платихме на главна каса и си отидохме. Взема се е бележка за датата на изписване, която бащата носи във фирмата, за да вземе отпуск по бащинство. Акта за раждане ще е готов до 10-15 дни и се взема от община Запад.

# 221
  • Ботевград
Привет от мен момичета.
Минах преглед. Бебка е 4кг+/-..
Имам 4..5 см разкритие, но не останах 😁😁😁 Пусна ме да се раздвижвам и като вида зор да ходя с багажа направо 🥴А шубето се усили.. Не съм имала контракции освен подготвителни, но леко по-болезнени. Не са били чести..Вчера назадих 7 елхички.. Бях на оф-роуд.. Снощи падна малко от тапата.. Днес сутринта и цялата останала част преди да тръгна за прегледа.. Сега имам леки стягания чат пат.. Но не е нещо страшно. Дано минава леко🙏

# 222
  • София
Еха, _Мама_, как го направи това разкритие без да усетиш? Стискам палци всичко да мине леко и спокойно! Голямо бебе са измерили, интересно ми е дали ще познаят Simple Smile Дръж ни в течение как върви.

# 223
_Мама_, стискам палци за леко раждане Hug
Аз от сутринта съм с контракции..първоначално бяха на 8-9 минути с лека болка, след това болката се засили и мислех да тръгваме към болницата, но сега станаха на 14-15 минути... Термина ми беше на 7 януари и вече си е време, но ще видим. След малко съм на преглед и тъкмо лекарката ще каже какво е положението.

# 224
  • Пловдив
Ехааа, _Мама_ браво! Леко раждане пожелавам, съвсем скоро ще е ❤️❤️❤️
Така като слушам Mamma.2 и твоето раждане наближава, леко раждане и на теб и на всички момичета на които им предстои в следващите часове😁😁😁
Портокалкова, вие как сте с детето?

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 13:59 от varki

Общи условия

Активация на акаунт