Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 019
  • 934
  •   1
Отговори
# 615
Привет! Преди два дни бях на консултация, вече в 31 г.с. Измериха едното бебе 1130гр., а другото - 1218гр. Казаха ми,че било ок да са с такива размери, тъй като са две, но в интернет намерих информация за съотв. г.с., при едноплодна бременност, че нормалното тегло е 1500гр., което е доста далеч от нашите показатели. Вашите колко тежаха, ако си спомняте? Или ако има някоя майка, която е в същата седмица, ако може да сподели? Става въпрос за двуяйчни близначки, което предполагам има значение.

В 29+5 едното беше 1,100, а другото 1,200.  Щом докторът е казал, че е нормално не се притеснявайте. Бебетата надават най-много от белтъчините, от месец започнах основно с протеин да си хапвам и нямам търпение да видя с колко са наддали.

Под протеин имаш в предвид хранителна добавка или храните в менюто ти са с повече протеини? На мен не ми каза доктора нищо допълнително да взимам, но бих добавила нещо към моето меню, ако това би могло да помогне на бебетата и не би им навредило.

# 616
Привет! Преди два дни бях на консултация, вече в 31 г.с. Измериха едното бебе 1130гр., а другото - 1218гр. Казаха ми,че било ок да са с такива размери, тъй като са две, но в интернет намерих информация за съотв. г.с., при едноплодна бременност, че нормалното тегло е 1500гр., което е доста далеч от нашите показатели. Вашите колко тежаха, ако си спомняте? Или ако има някоя майка, която е в същата седмица, ако може да сподели? Става въпрос за двуяйчни близначки, което предполагам има значение.

В 29+5 едното беше 1,100, а другото 1,200.  Щом докторът е казал, че е нормално не се притеснявайте. Бебетата надават най-много от белтъчините, от месец започнах основно с протеин да си хапвам и нямам търпение да видя с колко са наддали.

Под протеин имаш в предвид хранителна добавка или храните в менюто ти са с повече протеини? На мен не ми каза доктора нищо допълнително да взимам, но бих добавила нещо към моето меню, ако това би могло да помогне на бебетата и не би им навредило.
Не приемам хранителна добавка. Чрез храна. Извадих си от нета продукти, които обичам и съдържат много протеини и си направих таблица на 100 гр. продукт колко протеин съдържа. Първата седмица всичко записвах, вече знам грамажите наизуст. На ден ни трябват поне 80 гр. протеин. Забелязах, когато хапна протеина и започват доста да шават. Например в 200 гр. месо има 60 гр. протеин + 2 белтъка са 20гр. ето ги 80гр. Ям и въглехидрати, фибри и мазничко, но много по-малко количество.  Grinning

# 617
  • София
В допълнение към последния пост, протеините е добре да се приемат в различни хранения, да не е наведнъж, защото няма да се усвои всичкия протеин. Освен храни, богати на протеин, има и протеин за бременни на прах. На мен ми беше мъка месото, та след 6м наблягах на яйца, млечни и протеин за бременни. В третия триместър протеините са жизнено важни за развитието на мозъка на бебето. Само с въглехидрати напр. бебето ще шишкавее, но ще изостава с развитието.

# 618
Нашите в 30-та седмица бяха 1,5 кг и 1,4 кг.
Аз пиех протеин -хранителна добавка , тъй като не обичам месо.
В крайна сметка се родиха в 35+2  той-3 кг , тя 2,3 кг.Тя поизостана.Много в индивидуално , а и апаратите понякога не са точни.
Много е важно и вие дали сте дребна , то си е и до ген.
Щом лекарят е казал , че всичко е наред , значи е така!🍀

# 619
Да ви питам преди обед получих болка само в дясната час на корема. Като легна по намалява.
За пръв път получавам такава и не знам дали е нормално. 27+3 г.с съм.
Дали бебето в дясно притиска някой орган...
И дали да отида на спешно...
Знам, че няма как да знаете... но се паникьосах...

# 620
Да ви питам преди обед получих болка само в дясната час на корема. Като легна по намалява.

Ако изпитваш болка повече от час и половина, по добре отивай в спешното или ако можеш пиши на АГ-то си.
Лично аз за най- малко ходя или пиша, защото ме страх да не стане нещо.

# 621
Спря...много странна беше все едно нещо се е прехапало.

# 622

https://zabliznacite.wordpress.com/2011/07/12/bliznaci-v-utrobat … -parvi-trimestar/

Ще ти е от полза

# 623
Спря...много странна беше все едно нещо се е прехапало.

Може някое бебче да е притиснало нещо. Важното е, че вече няма болка Heart

# 624
Тази болка, която описваш като притискане я имах до преди месец. Едното бебче притискаше десния бъбрек и разни други канали и бъбрека задържаше урина. Почти 90% от времето я имах в продължение на месец и нещо.

# 625
Тази болка, която описваш като притискане я имах до преди месец. Едното бебче притискаше десния бъбрек и разни други канали и бъбрека задържаше урина. Почти 90% от времето я имах в продължение на месец и нещо.

Какво ви изписаха при хидронефрозата?

# 626
Joy Joy, и при мен преди няколко дни се появи изведнъж срязваща болка отстрани ниско долу в дясно на корема все едно нещо ме опъваше. Бях в мола да си пазарувам някакви неща и едвам ходех та да се прибера до вкъщи. При сядане или полягване ми минаваше. Прибрах се, изпих 2 нош па и легнах. След това ми мина и вече 3 дена съм ок. Предполагам нещо беше притиснато, а и бебета бяха доста активни. Тези пък 2 дена ги усещам рядко и доста слабо. Утре съм на ФМ и се надявам всичко да е наред. 

# 627

Какво ви изписаха при хидронефрозата?

Изписаха ми Неоренал, а за болките спазмолитици - Но шпа, Папаверин, които честно казано нямаха никакъв ефект.

# 628
Здравейте отново! Имам питане относно количките за близнаци. Насочили сме се към такава, която е 3в1 https://-spam217-/mikado-duet-lux-3v1-detcka-kolichka-za-bliznaci

Имам доста приятелки с едно детенце, които ме съветват да си купя лятна количка отделно, били по-компактни и по-леки. Обаче предпочитам да се допитам до вас, тъй като съм сигурна,че ще ми дадете най-адекватен съвет.

# 629
  • Sofia
Момичета, пила ли е някоя от вас Корникер (нипедифин) с цел отпускане на мускулите на матката и избягване на контракциите?
В 31 седм съм и ми го изписаха. Със съвдем невисоко кръвно съм и се притеснявам да го пия - на 8 часа по 1 таблетка.

Общи условия

Активация на акаунт