ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 574
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив

Благодаря за споделеното за най-кратката история на германия. Ще я четна с удоволствие.
... ние нали сме с немски, та затова тематични подаръци избирахме - на твоя 15-годишен творец може и да не се хареса....
Но, наистина поотделно идват на 40 и нещо лева ("Наръчник за оцеляване в гимназията"), видях офертите на по-ниска цена с торба, но всички бяха НЕналични...

# 421
  • София
Ще се оплаквам.
Скрит текст:
От средата на срока смениха учителката по БЕЛ. При старата нещата бяха супер - преподаване, изисквания, взискателност, дисциплина, домашни, изпитвания и реални оценки (от ДО имах и лични впечатления от всичко това). Синът се движеше с отличен успех там. Когато дойде новата само за две седмици навъртя тройки и четворки на всички, защото "нейните изисквания са високи". На класното сега наборът се сдоби с още една четворка, като тя го похвалила, че това било чудесна оценка и той я имал, защото бил написал най-добрата теза не в класа, а в целия випуск, а тя нарочно била дала трудно класно, за да ги "отсее" кой е по-по-най . Съответно сега ще има 5 за срока и беше много ядосан, защото цитирам "Там съм най-добър. Не е реално да съм с еднакви оценки и по БЕЛ, и по МАТ!" и е прав, като знаете каква е нашата драма с МАТ по принцип. Поздравих го много за тезата, тъй като това е основата за ОЛВ и темите, които тепърва ще развиват. Но честно казано и аз се поядосах малко.
Бях пропуснала новината, че се готви ДО от понеделник. Но вече не ме изненадват. Това правителство прави гаф след гаф, а мишката Денков си го знаем. При нас поне минаха всички изпитвания вече и учителите могат да оформят спокойно.

# 422
  • София

Някой има ли линк към тази новина, нищо не съм ни чула, ни видяла, а и сега за малко само съм на комп. О!Кучето ми е с разстройство, то е почти като О!Бебето ти да е така... + ПКК, но пък като цяло с доста по-нисък монетарен израз. Абе, с 2 думи казано - пълно информационно затъмнение.

# 423
  • София
Утре ще се реши официално за ДО. Утре е и Отрасловият съвет за ваканцията.
 https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2022/01/20/4304820_ogranichavane_n … a_zavedeniiata_i/

# 424
  • София
Kally, Hug
На пълното те разбирам.
Скрит текст:
Имам подобна драма с Математиката и изискванията при баткото. 3 г. Плащах за уроци, втората стигна до 6, миналата година смениха учителя и от трън та на глог, колкото и за с напъва му остави 5 Каквото знае по Мат не е училището, за съжаление ... директорът запознат с проблема, знае че Мат не им е профил .... и сега съм го оставила .... А при реплика "задачите от учебника са за 3", не мога да се боря вече, а и той няма време и за уроци по Мат
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/planirat-zatiagane-na-redi … rki-u-nas-2297688

# 425
Поредното разочарование от поредния министър. До вчера се перчеше как няма да се учи онлайн, днес вече няма думата... Хора, не издържам вече:(

# 426
  • София
Извинете, всъщност това е правилната новина:
Joy

# 427
  • София
Докато се наканя да ви попитам нещо, да си кажете и вие мнението, научавам, че ДО е отново на дневен ред, официално. Живи и здрави да сме, вече не ми се и пие Joy

Става въпрос за случка с малкия ми син, цял ден съм под пАра. Извинявам се, че ви занимавам, но винаги сте били обективни Kissing Heart Днес, в час по математика, се разиграва следното : Моят седнал на първия чин, до сестра си/по принцип е на последния/. Госпожата им дава номерата на задачите, които трябва да се решат. Той попитал дали трябва да се реши и 24-та задача, защото не чул добре, в резултат на което госпожата му се разкрещяла, че вече била казала. И тъй като моят Убостник не може да мълчи, казал "Госпожо, можехте да ми кажете само "Да" или "Не"". Следва гонене от час, той отказва да излезе, насила го изкарва в коридора, идва директорката, която започва да му крещи, че е невъзпитан и не може да е в тази паралелка. Само да вметна, че е между първите по успех, даже е и първи, класира се там с най-висок бал, Школо бълва похвали ежедневно. Учителката по математика, която е и зам.директор, започва да разпитва учители за "провинения" на сина ми. Това не ми е първият сблъсък с нея, беше написала забележка "Слаба подготовка" затова, че не е успял да реши 1 логическа задача от общо 6 в един конкретен час. Бил говорел, той говори тихо по принцип, седи на последния чин - как го чува, не знам. Скоро пак го беше изгонила, защото на забележката да не говори  той отговорил " Не бях аз", после го привикала обратно в стаята, защото децата се възмутили гласно. Та, от мухата стана слон. Сега се свиква комисия заради лошото му поведение. Обадих се на няколко учителя, всички те са с прекрасни впечатления от него. Понякога е по-сърдит, но те самите казват че всички деца имат такива периоди. Наистина, едно простичко "Да" или "Не" щеше да е достатъчно в случая, той също не е трябвало да коментира след това, но нещата да ескалират до такава степен - не разбирам нужно ли беше.
Ох, излях си душата - благодаря Ви, момичета Kissing Heart

# 428
Аз бих пуснала жалба до РУО, щом директорът вече е запознат. Миналата година - важния седми клас, пуснах жалба до директора, защото годпожата по БЕЛ си беше позволила да обяснява на сина ми, че не можела да се занимава с него в ОРЕС (по медицински причини) и всеки си носел кръста. Директорът позамаза нещата, иначе РУО ги зовеше.

# 429
  • София
Освен да настъпиш ти здраво не знам, какво друго да кажа - за предложението на storm си мисля.
Понякога децата реагират първосигнално, но мисля, че е прекалила.

Имате ли опция да смените училището?
Загубих дирята дали вече оценките от 5 клас  имат значение за приема в 8клас?!
Като ви знам и директорката какъв змей е...
Направо и двете са за в жалбата.

# 430
  • София
storm76, говорих с класната му, споменах и забележката за слаба подготовка, тя от самото начало вижда, че нещо между сина ми и математичката не е наред. Днес тази забележка, която беше от 20.10.2021 г, изчезна, имам си я на скрийншот. Малкият се класира за областния кръг на олимпиадата по математика, всъщност май е единственият класиран, но тя като че ли не се радва. Знам, че това му е максимумът, не знам дали може да пребори областния кръг, но обича математиката, а тя търси начини да го отстрани от математическата паралелка. Утре сутринта имам среща с директорката, след това ще действам по институциите.
Desem, съжалявам, че не подадох документите за НПМГ след 4.клас, той имаше реален шанс да се класира там. Аз вече се задействах, но детето харесва средата и много голяма част от учителите си. Но много сериозно се замислих за смяна на училището, ще решавам в движение.
Мисля си за конкретната ситуация, но все стигам до извода, че при друг подход на учителя е можело да не се стига до тук. Не оправдавам "опълчването" на малкия, казаното от него аз само щях да си го помисля, без да го изразявам гласно Joy

# 431
Аз пък се възхитих,че е имал смелост да е коректив на поведението на госпожата. Всички сме изнервени , но това,че тя е овластена и е продължила ситуацията абсолютно нелепо, изгонвайки го, не я прави персоната с вярната позиция.
Намирам за нужно и правилно да се разшири кръга от хора, запознати със случая.

# 432
  • София
Аз знам за още един смелчага, но тактично ще си замълча, къде и какво точно се бе случило Joy Hug
Само ще кажа, че там ръководството реагира адекватно - успокои нещата (а родителите показаха, че няма да оставят нещата така), а смелчагата го поздравяваха големи ученици. Joy До колкото помня нямаше след това и опити за реваншизъм.

# 433
bebcho_fb, , подобни ситуации много ме афектират- както в случаите, когато се отнасят лично за мен, така и за децата.
Ако не успеете да постигнете разумен диалог с директор/а/ ката на училището, бих ти предложила да напишеш писмено оплакване с копие до Инспекторат, РУО- София. Не знам дали ще има ефект, защото в момента продължава недостига на добри учители, включително и в ЧУ.
Скрит текст:
Както знаете бяхме карантинирани и ми се случваше да слушам както класната на Малчо в “елитно” общинско училище, така и часовете на набора. Последните са изключително академични, но това което чух при малкия доста ме стресира:
- Ииизззправете гърбовете! Веедната (с такъв тон, че всички в апартамента незабавно ги изправяхме)
- Неее щракай с химикааала! Аз казах ли ти на теееб. Ееей сега ще се обадя на майка ти!
- Вееднага отвори учебника, че баща ти като ми се обади, ще му кажа аз на него!
- Затваряй бързо учебника, че правим тест (последните 2 с разлика по- малко от минута).
- Вие, (онлайн учащите поименно изброени), кажете на майките си да си гледат телефона, че сега ще им пиша какво правите 😁😩.
Всичко това отнемаше между 1/2 и 2/3 от часа. Не знам в тези случаи какво да кажа дали горките деца или горката учителка,която явно е решила, че на нейните плещи лежи възпитанието на нашите невъзпитани чада, но си мисля, че положението не е розово за никого.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 13:08 от silan

# 434
  • София
Докато се наканя да ви попитам нещо, да си кажете и вие мнението, научавам, че ДО е отново на дневен ред, официално. Живи и здрави да сме, вече не ми се и пие Joy

Става въпрос за случка с малкия ми син, цял ден съм под пАра. Извинявам се, че ви занимавам, но винаги сте били обективни Kissing Heart Днес, в час по математика, се разиграва следното : Моят седнал на първия чин, до сестра си/по принцип е на последния/. Госпожата им дава номерата на задачите, които трябва да се решат. Той попитал дали трябва да се реши и 24-та задача, защото не чул добре, в резултат на което госпожата му се разкрещяла, че вече била казала. И тъй като моят Убостник не може да мълчи, казал "Госпожо, можехте да ми кажете само "Да" или "Не"". Следва гонене от час, той отказва да излезе, насила го изкарва в коридора, идва директорката, която започва да му крещи, че е невъзпитан и не може да е в тази паралелка. Само да вметна, че е между първите по успех, даже е и първи, класира се там с най-висок бал, Школо бълва похвали ежедневно. Учителката по математика, която е и зам.директор, започва да разпитва учители за "провинения" на сина ми. Това не ми е първият сблъсък с нея, беше написала забележка "Слаба подготовка" затова, че не е успял да реши 1 логическа задача от общо 6 в един конкретен час. Бил говорел, той говори тихо по принцип, седи на последния чин - как го чува, не знам. Скоро пак го беше изгонила, защото на забележката да не говори  той отговорил " Не бях аз", после го привикала обратно в стаята, защото децата се възмутили гласно. Та, от мухата стана слон. Сега се свиква комисия заради лошото му поведение. Обадих се на няколко учителя, всички те са с прекрасни впечатления от него. Понякога е по-сърдит, но те самите казват че всички деца имат такива периоди. Наистина, едно простичко "Да" или "Не" щеше да е достатъчно в случая, той също не е трябвало да коментира след това, но нещата да ескалират до такава степен - не разбирам нужно ли беше.
Ох, излях си душата - благодаря Ви, момичета Kissing Heart

А накрая ще се облегне необикновено доволен в стола си и ще потрие ръце, защото му се е удало да съчини една тъй прелестно тъжна песен в до-миньор.

Няма ли наблизо някой великан или пък друг някой, който да го потупва от време на време?

Винаги се сещам за тези думи на Кестнер като чуя за такива учители...

Наистина, няма ли кой да им издърпа ушите и да им каже, че да се извиниш, когато си сгрешил, не е срамно?

ПП
Много сериозно те съветвам да го насочиш към право и, евентуално, работа за някоя от организациите, защитаващи разни права. Той ще си намери някаква кауза... която и да е, вярвам, че ще са си взаимно полезни. Той има в себе си нужния хъс... както и нуждата да вложи енергията в правото дело. те... ами, по принцип винаги има нужда от борци за правда, знаеш как е. И не ме гледай, че говоря така лековато и пренебрежително - всъщност света си има нужда от защитниците на дюлените, делфините и там каквото се сетиш, ако не бяха те, хич не ми се разправя колко още взривове на химически заводи щеше да има... пък може да защитава работещите, майките или... де да знам. Но не всеки го има това - чувството за справедливост, натежаващо над прагматизъм и дори чувство за самосъхранение... и, честно казано, във всяка друга област притежанието му си е чиста проба беля.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 22:29 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт