ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 575
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Бебчо, новия щам е с гадене и повръщане, а за съжаление при нас има 13 карантинирани паралелки вече. Пусни някой тест, най-добре.

# 406
JiD
Да ти е жив и здрав рожденника, на него здраве и късмет на теб здрави нерви да изтърпиш още една година от пубертета. Страхотно е че децата ни за своеобразни  астрални близнаци! Да ми споделиш дали е харесал книгите на Юлка Спиридонова (помня че планира ше да ги купиш) . Моят глътна първите две. Аз също ги прочетох, е, не са съвсем момчешки но моят е всеяден, пък и нека се запознае с мисленето на тийнейджърките.

Ние сме в карантина по най-глупавия начин. В Пн правили тестове но понеже децата винаги закъснявали  в Пн сутрин, направили тестовете  и почнали биологията, като оставили отчета на резултата за после. След края на часа  се открило, че има дете с положителен тест . То си тръгнало, но те продължили с учебния ден. Бяхме на училище и във вторник ( и Пн и вторник сме по цял ден на училище от 8:10 до 16:30), да разбирам че са се омешали добре и за да може който  не е прихванал да не остане по назад и обиден - и така чак вторник 18:00 ни съобщиха че сме поставени под карантина, защото положителния тест бил потвърден с писиар. И в резултат днес на моя нещо леко му дразнело гърлото. Нищо че ходи нон стоп с маска в училище. Тя маската пази основно другите от него, а не него от другите. Почнах веднага авирон, цинк, витамин Д, магнезий, за сега няма други симптоми, надявам се и да се ограничим само с такова незаположвние ( сезонния грип със симптоми подобни на ковид вече го изкара след НГ, та не е това проблема в момента) Очаквам да почнат децата да капят като круши. Ние конкретно няма да сме поставени под карантина, щото не са минали три месеца от предното ни разболяване от Делта , но се карантинираме самостоятелно. Вече ми омръзна да гледам как се прави така, че нищо всъщност да не се прави. Просто нека се.признае че мерки няма, че никой нищо не прави, че няма как и агнето да е цяло и вълкът сит. Да ни кажат - всеки да се спасява поединично и да мирясаме.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 01:15 от _re_ge

# 407
  • София

Ми... То от доста време си е така, уви. Кой как може, ако може... Край мен бая доста хора не успяха... Не мои близки (за щастие), но хора, които познавам, някои - хора, с които съм работила... дълги години... кофти работа. Но това е положението - няма ни мерки, ни теглилки, всеки сам си преценя, важното е, че никой никого нищо не кара да прави (или да не прави). Sad

# 408
  • Пловдив
_re_ge,
благодаря!
Книгите така и не дойдоха. За съжаление. Писаха ми имейл, че не били налични. Нищо, че в този сайт от всички проверени към онзи момент, уж ги имаше налични. В офлайн книжарниците в Пловдив също не открих четирилогията. И тогава сложих банкнотите - подарък за книгиразделители на ето тази книга -
Не я е започнал.
ЕГ Пловдив са присъствено, но него оставям у нас, защото покашля. Освен изписания Флудитек, "вкарах" и  Бромхексин, чай от мащерка, босилек, лимони, кофлети на Хималя (които ненавижда). След понеделнишкия отрицателен ПСР, снощи му направих антигенен. Отново е отрицателен.
Сестра му, която учи в Патриарха минаха със съобщение от снощи онлайн...

П.П.
Ако някой види някъде четирилогията "Наръчник з аоцеляване в гимназията", нека да сподели.

# 409
За книгите на Юлия Спиридонова ли иде реч? Ако е така - https://kragozor.com/tina-i-polovina.html
П.П.
Ако някой види някъде четирилогията "Наръчник з аоцеляване в гимназията", нека да сподели.

# 410
  • Пловдив
anitsa,
ама това не е четирилогията ... А! Да!... и 4-те книги ги има.
Сега ще пробвам с поръчка тук!
Благодаря!

П.П.
Ха - ха- хааааа!!!
GrinningGrinningGrinning
усмихвам се пред монитора!
Дълъг разговор с ИК "Кръгозор"! (по повод на поръчката)
и накрая - "извинявайте, тази покупка по някаква препоръка ли е, защото колежката ми каза, че сега подготвя ТРИ пратки едновременно с поръчки на 4-те книги!?"
Признах за споделения линк в BG-mamma!
"Девойката" отсреща така се въодушеви, че почти ми разказа книгите... Макс бил математически гений... наркотици, целувки... ама нямало секс, оставал на сухо....
Сега подготвяли информация за медиите за пета книга от поредицата!!!
Така че, със сигурност този път - поръчани са и ще ми дойдат със Спиди.
Благодаря отново за споделянето!
HeartsHeartsHearts

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 13:03 от JiD

# 411
  • София
Аз съм една от поръчалите Relaxed Надявам се да се харесат и на моята девойка.

# 412
Аз бях първата поръчка - така гарантирах за линка Heart Eyes.

# 413
  • Пловдив
Rodiva,
anitsa!!
Sweat SmileSmileSmileySmileySmile

# 414
  • София
'айде да ни е честито поредното ДО и отново децата ще са единствените които ще борят пандемията . Жалко, че зад децата няма браншови организации, които да надат вой и да заплашват с протести, само при споменаването на думата затваряне или онлайн, както е при заведнията. Докога ще потъпкват правата на децата ни?! Бясна съм, след като прочетох новината.

# 415
  • София
Коя новина?

# 416
  • София
ДО от понеделник Sad... На ротация, но нашите са в ДО
Още май не са го официализирали.
Кунчев го е казал.

# 417
  • Варна
Мойто таман го закарах на училище след 1 седмица ДО. Уж сега беше техен ред да са ПО за една седмица (училището им реши да въведе ротация на випуски). За всички области ли ще важи това?

# 418
  • В центъра на моретата
https://www.moreto.net/novini.php?n=452996&p=1

Не за всички - за най-засегнатите

# 419
_re_ge,
благодаря!

П.П.

Нашата поръчка също не дойде. Като поръчвагхме в Ориндж светеше налична. След което цяла седмица не се обадиха, мъжът ми обаче е спокоен като слон - споко бе жена щом не звънят значи ги има. И два дена преди Коледа се обаждат да кажат че няма, обзвънили и издателството ама и там нямало. Аз обаче вдигнах телефона и звъннах на Сиела до нас. Потвърдиха ми че разполагат и с четирите книги отделно. Помолих ги да ми ги запазят. И вечерта минах и ги изкупих. Ако в комплект с чанта са били 39, то на отделно бяха 42 - 43 нещо такова. Именно тогава пътьом взех и Скайдол.
ООПП вече сте се оправили!!!!!! Simple Smile  гарантирам че на децата ще харесат!

Благодаря за споделеното за най-кратката история на германия. Ще я четна с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт