ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 577
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • София

Добри, стана ми интересно, та потърсих... Изглежда, все пак не е обидно, ако жена носи куфи. Същото е тюбитейка, напълно допустимо е жена да носи такава.
А в Русия подаряването на такива (вероятно сред мюсюлманите там, не знам, не помня къде го четох) било знак за дружба... Ама разни места четох за това куфи и не мога сега да намеря точно това къде видях.

ПП
Моливче, с твоите сникърси, неизвестно защо, в първия момент си представих шоколадчета, напъхани в маратонки, завързани за дървени платформи. Просто някаква адски нелепа моментна визуална представа, но пък много смешно изглеждаха... Напомняха ми на едни цъфнали налъми, които стояха на бюрото на мой колега...

# 391
JiD, със скромно закъснение, здрав и с ведро сърце да бъде и твоят 15-годишен неНаско! Късмет!
magi_sveta, леко да мине и без бъдещи последствия! Започвай пъзелите! Wink

Дъждец, преди две години пробихме ушите на малкото дете в болница "Вита-2", близо до "Парадайз" е...ако ти е удобно. Записах час през Супердок и ни се падна бърз и ефективен лекар - аз по-дълго маркирах мястото на дупките, отколкото човека ги проби...тя даже и не разбра, че вече са факт.
Нашите деца с удоволствие си носеха униформите (суичър и тениска) и още си ги пазят като носталгичен спомен.

# 392
  • София
Маги, бързо да пребориш гадта! 🤗
Аз съм с ужасна хрема, но трети тест е отрицателен.
От РЗИ още не са се обаждали.
Класът на сина ми се завърна в училище, оказа се, че 9 са болни или карантинирани и в някои часове ги включили, а в други - не.

# 393
  • София
Напълно го разбирам колегата с налъмите, защо си ги е пазил - не съм носила по-удобни обувки.
Темата е малко "стоножчеста", но да си кажа:
Имам 4 бр. сред тях и едни боти на висок ток и много внимавам кога ги нося(времето), точно за да не цъфнат Joy
Е, внимавам и как стъпвам, но съм сигурна, че цялата сграда ме чува, когато съм с тях.

# 394
  • София

А, неговият случай беше друг... Той беше, светла му памет, голям зевзек и със супер готино чувство за хумор... Налъмите, както са си цъфнали, му бяха подарък от колегите за някакъв РД (не знам, това е било много преди моето време), много си ги пазеше и харесваше...
Той поправяше всичко, което има досег до електричество. И освен служебните уреди (някои от тях безумно скъпи и специфични) поправяше на колегите си ютиите, отоплителните уреди, ВЕФ-вете... абе, кой каквото има. Никога никой не му е плащал, впрочем. Просто му занасяш неработещото нещо и, ако изобщо е поправимо, той ти го връща работещо. Може да е на другия ден, може да е след половин година - според времето, с което разполага, но никога на никого нищо не е отказал... И правеше самоделни разклонители и удължители - и за института, и за колегите... Ама не като да се вземат готови части, ами са някакви сглобени от различни абсолютно непригодени за целта "подръчни" материали... още пазя един. Разбирай, това е било през '70-те... Понякога и деца са му се оставяли "на отглеждане" за някой и друг час, ако няма къде другаде да бъдат оставени... При него винаги беше весело и той винаги имаше време за мен, както и нещо забавно, което да ми даде да правя... Или смешка, която да разкаже, или някоя по-засукана логическа задача...

# 395
  • София
Маги, бързо да минава и да не усетиш нищо специфично Kissing Heart Добре, че свекито ти я няма - да си на спокойствие Kissing Heart

При първите дупки на ушите на дъщеря ми, опериращият с пистолета нещо се притесни и тя се с сдоби с асиметрични дупки. Изчакахме да зарастнат и отидохме и ние във Вита, много сме доволни и двете.

# 396
Бебчо и ти мислиш като мен за свекито на Маги и ако трябва да са заедно карантина.
 Маги бързо и лесно преминаване на болестта.

# 397
  • София
Благодаря,.че ме мислите... Ако свеки беше тук, щях да се застрелям...
То и без това у дома е "болен здрав носи". Малката е като огледало, откакто я прибрахме в 9:30 от градина все мрънка, лежи, иска да я разтривам... Ако аз стана да правя нещо (май само свръхуморя изпитвам засега), тя се оживява и даже скача по леглата, но легна ли, ляга и тя и започва да ме тормози да я мачкам... И току-що обяви, че тя и бати са болни и трябва повече да се грижа за тях... Поне ме разсмива.

# 398
  • София

По-добре почивай. Част от оздравителния процес...

# 399
  • София
JiD, и аз със закъснелите поздрави, но от сърце желая да е живо и здраво детето, да крачи уверено по своя път, да жъне успехи и да постига мечти с лекота! Gift HeartBalloonGiftTada

Маги, лекичко да преминеш през болестта и съвсем скоро да оздравееш! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Добри, направи ми деня с това експо, (имам афинитет към новите технологии).
А за писмото да кажа, че 15 градуса си е студено без майтап. Когато тук лятото вземе, че отстъпи на есента и от 39-40 паднем на 15 градуса, и на нас ни се струва студено, особено като още не са пуснали парното. Та, не ми се струва при вас изненадващо съобщението; те са свикнали на жеги и за тях си е студено сега.

То бива - бива да държат на униформите, ама чак пък толкова.
В старото училище бяха направо педанти на тази тема. Момчетата трябваше да носят син панталон. Случвало се е да изпратя сина ми със сив, но отгоре да е с изрядна униформа и са му правили проблем, че било сиво, а не синьо. И черешката беше, че и в ДО ги искаха да са с униформа; ММ тогава направо забрани на набора да я облича. Та крайности всякакви има, не ги разбирам. Сега сме толкова доволни, че в новото училище няма такова задължение; има само установени правила какви дрехи могат и какви не могат да се носят на училище, което в пъти улеснява и деца, и родители.

Щастливи сме от днес с оформено 5 за срока по ИЕ. Пребори се да не е 4 и сега има много по-добри шансове през втория срок да вдигне до отличен и така да е за годината.
Още чакаме резултат от класното по БЕЛ, а това по АЕ е утре.
Много оценки чакат да бъдат въведени в Школото и гадая какъв ще е общият успех.

# 400
  • София
Мечтая си за 15 градусова зима, искам много искам, но за съжаление  поне още три месеца ще ми тракат зъбите от студ.
Униформи за щастие на девойката няма в нейното училище. След като разбрахме къде ще учи и се шегувахме, че униформата ще е пуловерче без ръкав на ромбчета, черен панталон с ръб и очукано куфарче, вместо раница. И до сега като видим в някой магазин пуловер на ромбчета и тя казва: " ето ми я униформата" 😂
В Първа АЕГ имат униформа състояща се от тениска и сако, но там носенето е проформа. В 8 клас моя син беше задължен да носи част от нея само в понеделник. Абсолютно всички носеха тениската, никой не слагаше сако. За трите години, които учи там го е обличал един път. В 9 клас бяха почти цялата година онлайн и тогава никой не следеше кой и кога е с униформа, а тази година пък въобще не е обличал.
На девойката ушите ги пробихме също във Вита, но в старата. Тази, която се намира до гара Подуене.
Маги, бързо и леко да ти минава.

# 401
  • София
Малкият се прибра от тренировка, оплаква се от главоболие и гадене. При мен има парене в очите и сякаш иглички се забиват в лявата половина на тялото ми, чак до корените на косата ми. Тестовете продължават да са отрицателни, което ме радва. Но май утре ще купя Авирон рапид и ще давам на всички ни, превантивно.

Униформата, по-скоро тениската от нея, наборът носеше стриктно до края на декември. Сега вече е със своите си тениски, никой не бил носел. Вчера и днес се радва на удължената междусрочна ваканция, трябваше да го изпитат по БЕЛ за повишаване на оценката, но онлайн няма да се случи. По математика мисля че закова 5-ца, другите оценки ще ги видя след оформянето.

# 402
  • София
Бебчо, да не е грип? Днес и моя позната се оплака такова усещане, че косата я боли.
Бързо и безпроблемно възстановяване на всички.

# 403
  • В светлината на слънцето
И наборът е вече с болки в гърлото. Плюс слаба суха кашлица. Утре ще го проверя с тест, да видим дали е прихванал от сестра си или е от ходенето гол и бос.

# 404
  • София
yovanka, може би е грип при мен, трябва и да си почина малко, но не ми се получава.

lulumba, залагам на голо-босия вариант Joy

Общи условия

Активация на акаунт